چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۰۸ - ۰۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۱۲۸
حوادث طبیعی

دلایل افزایش آتش سوزی در انبارها چیست؟

آتش سوزی,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث طبیعی
در فصل سرد سال، میزان آتش سوزی ها افزایش می یابد، آتش سوزی هایی که می توان با رعایت استاندارد، میزان آن ها را به حداقل رساند.

به گزارش مهر، این روزها در لابه لای اخبار حوادث و آتش سوزی، آن چه بیشترین بسامد را دارد، آتش در انبار کالاها و وسایلی است که عمدتا به دلیل ضعف در سیستم برق کشی و دپوی نادرست وسایل در آن، فاجعه ایجاد می شود.

 

حوادث آتش‌سوزی و میزان آن در فصل‌های سال فرق می‌کند، در گرما تعداد حریق در فضای سبز بیشتر است و در فصل سرما تعداد حریق در ساختمان‌ها و منازل بیشتر می شود، اما می توان با رعایت پاره ای نکات ابتدایی، میزان آتش سوزی ها را به یک دهم عدد فعلی کاهش داد.

 

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران در این باره می گوید: به دو فصل پایانی سال به دلیل سرما و استفاده نادرست از وسایل گرمایشی شاهد افزایش آتش سوزی ها هستیم بویژه در کارگاه، خوابگاه و مدارس زمینه بیشتری برای حادثه‌ساز شدن وجود دارد، چرا که معمولا در این مراکز مسائل ایمنی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، همچنین انبار این مراکز با اصول ایمنی همراه نیست.

 

ملکی می افزاید: انبارداری نادرست در این مراکز یکی دیگر از دلایل آتش سوزی است؛ و ما متاسفانه در این فصل با آتش سوزی قابل توجهی در انبارها رو به رو هستیم.

 

از سوی دیگر به دلیل نزدیکی انبارها به هم دیگر معمولا شروع آتش سوزی در یکی از آن ها می تواند بلافاصله به یک دومینوی گسترده بدل شود، بویژه در مناطقی که دسترسی دشوارتری دارد، مانند قلب بازار بزرگ تهران.

 

جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این موضوع گفت: حادثه هیچگاه خبر نمی کند و هر کس که در هر کجا و هر مکانی بی احتیاطی کند باید منتظر وقوع حادثه باشد. حوادث را نمی توان تابع زمان و مکان دانست و همچنین نمی توان عنوان کرد که یک حادثه فقط در زمان خاصی اتفاق می افتد اما به تجربه می توان احتمال وقوع بعضی حوادث را در زمان های خاصی بیشتر دانست.

 

وی افزود: به عنوان مثال حوادث گازگرفتگی در روزهای سرد و فصل سرما با روی کار آمدن وسایل گرمایشی بیشتر می شود و یا آمار حوادث چاه در پایان تابستان و آغاز پاییز که سطح آب های زیرزمینی پایین تر می رود بیشتر می شود.

 

ملکی ادامه داد: یکی از همین حوادث آتش سوزی انبار های چوب و کارگاه های مبل سازی و کارگاه هایی است که به هر طریق با چوب سر و کار دارند.

 

مهمترین عوامل افزایش آتش سوزی در انبارها

سخنگوی سازمان آتش نشانی درباره مهمترین علت آتش سوزی در انبارها گفت: در این ایام که به سمت روزهای سرد سال پیش می رویم، عوامل زیادی از جمله وسایل گرمایشی غیراستاندارد و همچنین سیم کشی های نامناسب باعث آتش سوزی در انبارها و کارگاه ها می شود.

 

وی ادامه داد: در آتش سوزی های انبارهای بزرگ، چندین دستگاه خودروی آتش نشانی و ده ها آتش نشان حرفه ای در محل حاضر می شوند و صدها هزار لیتر آب با ارزش برای خاموش کردن آتش مصرف می شود. حتی گاهی افراد حاضر نیز دچار مصدومیت می شوند. در حالی که با رعایت موارد ابتدایی ایمنی به سادگی می توان از بروز این حوادث و خسارات مالی فراوان جلوگیری کرد.

 

راهکارهای پیش گیرانه

ملکی با اشاره به برخی از مهمترین راهکارهای پیش گیرانه افزود: انبارها حتماً باید دارای دیوار و حفاظ مناسب باشند و از بکار بردن نرده که به سادگی احتمال افتادن اشیاء مشتعل از بیرون وجود دارد خودداری کنند. همچنین برای جلوگیری از آتش سوزی در این انبارها باید چوب ها در ردیف های منظم و تا ارتفاع حداکثر ۴/۵ متر چیده شود. حتماً بین ردیف های چیده شده فاصله ایمن وجود داشته باشد که در اثر بروز آتش سوزی شعله ها به سرعت به اطراف سرایت نکرده و فراگیر نشود.

 

وی ادامه داد: در تمام قسمت های انبار باید تابلوهای خطر، علائم هشدار دهنده، راه های خروج و استعمال دخانیات ممنوع بصورت شبرنگ و در معرض دید عموم وجود داشته باشد. ضمن اینکه سیم کشی های برق در بسیاری از انبارها از پتانسیل بالایی برای آتش سوزی و حادثه ساز شدن برخوردار است. بهتر است سیم کشی به صورت توکار قرار گرفته و اگر  سیم های برق به صورت روکار است حتماً داخل لوله های مقاوم فلزی محفوظ شده و از تماس مستقیم چوب ها و تخته ها و یا هر وسیله دیگری با سیم های برق جلوگیری شود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: برای هر انبار و بخشی، مسیرسیم کشی مجزا وجود داشته و فیوزهای مرغوب و متناسب با میزان باردهی در مسیر وجود داشته باشد. به هیچ عنوان از فیوزهای نامناسب و بی کیفیت یا از سیم به جای فیوز استفاده نکنید. همچنین باید از گرفتن انشعابات متعدد از یک سیم برق که باعث ایجاد حرارت و ذوب شدن سیم ها و بروز آتش سوزی می شود خودداری کنید.

 

ملکی در ادامه گفت: بین غرفه ها و انبارهای کوچک تر، دیوارهایی از جنس مصالح غیرقابل اشتعال و مقاوم در برابر آتش مانند دیوارهای بتونی و سیمانی باشند تا از سرایت آتش به انبارهای مجاور جلوگیری شود. ضمن اینکه در تمام بخش های این انبارها باید لوله کشی آب تحت فشار وجود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: باید خاموش کننده های دستی و پرتابل (قابل حمل روی چرخ) از انواع مختلف، آماده به کار و در تمام بخش های انبار وجود داشته باشد و همه افراد و کارگران حاضر در محل و به ویژه نگهبانان طرز کار با این خاموش کننده ها را خوب بدانند. همچنین از استفاده از وسایل گرمایشی شعله باز ممنوع بوده و از روشن کردن آتش برای گرم کردن خودداری کنید و اجازه روشن کردن سیگار، کبریت، فندک و هر شیء مشتعل دیگری را به افراد ندهید.

 

ملکی گفت: از دپو کردن و جمع آوری ضایعات قابل اشتعال در محوطه انبار خودداری کنید و به سرعت این ضایعات از انبار خارج شود. نگهداری مایعات قابل اشتعال و بویژه سریع الاشتعال در داخل انبارها ممنوع است.

 

استفاده از روش های درست و افزایش ضریب ایمنی

سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه گفت: پیشگیری بهتر از درمان است با یک اقدام پیشگیری کننده میتوان از بسیاری از خسارت ها و پیش امدهای حوادث جلوگیری کرد.

 

وی تاکید کرد: درحالی که همه از ایمنی به عنوان یکی از اصول بسیار مهم یاد می کنیم ولی پروژه‌های ایمن سازی به ندرت جایی درخور و مناسب در فهرست اولویتهای یک  انبار را به خود اختصاص می دهد. هنگامی که انبارها ها به ایمنی در مقابل آتش سوزی می اندیشند، معمولا تصمیم به پیروی از نشانه های مقابله با آتش و تنظیمات و کنترل آن به روشهای معمول می‌گیرند.

 

ملکی ادامه داد: زمانی که این روشها را به درستی به کار گیریم و استفاده از آنها به طور قانونی اجباری شود ضریب ایمنی در مقابل آتش سوزی در انبار به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

 

 

 

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش