جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۲۶ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۲۶۹
هنرهای تجسمی

هنرمندی محبوس در میان کوچه‌های خط‌خطی اصفهان/یاد میرعماد زنده نشد

اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی,هنرمند محبوس
میرعماد، هنرمند خوشنویسِ جهانی سال‌هاست در میان‌کوچه‌ پس کوچه‌های اصفهان محبوس شده است و با وجود وعده‌های مسئولان جز خط خطی‌های در و دیوار کوچه‌ها نشانی از مدفن وی به چشم نمی‌خورد.

به گزارش مهر،اینجا آرامگاه هنرمندی است که روزی مُهر عروس خطوط را بر پیشانی خط نستعلیق نگاشته است اما از خط خطی‌های زیبای وی بر در و دیوار آرامگاهش نشانی نیست، تنها بقعه‌ای غریب با پارچه‌ای سبز در باور هر رهگذر این نشانی را می‌دهد که درنگی کرده و برای یکی از بندگان خوب خدا فاتحه‌ای بخواند.

 

و البته که این شهیدِ شهیر از بندگان آسمانی پرودگار است اما کمتر کسی می‌ایستد تا بر قامتِ تابلوی مسی که گذر زمان حروف آن را از میان برده است، در خارج از این اتاق نظر افکند، آری کمتر کسی خواهد فهمید که میرعماد حسنی اینجا مدفون است، هنرمند خوشنویسی که توانست پایه خط نستعلیق را در زمانه خود چنان مستحکم نماید که تمام صاحب نظران خطوط اسلامی آن را عروس خطوط نامیدند.

 

عمادالملکی که افتخار کشور است، قریب و گمنام در میان کوچه‌های پیچ در پیچ شمال شرقی میدان نقش جهان مدفون است، نام وی بر کوچه مجاورِ محل دفن وی نقش شده است اما خط ‌نشانی نیست تا کسی بداند درست در ورودیِ زنانه مسجدِ مجاور این کوچه موسوم به «ظلمات» مردی هنرمند از تبار آسمان خفته است.

 

چه خوش آرامگاهی برای مردی است که به دست حاکمان زمانه و با بهانه‌های واهی شهید شده است و چه بد میزبانانی هستیم که هزاران سعدی، حافظ و بوعلی سینای اصفهان را در گذر کوچه‌های قدیمی به دست فراموشی سپرده‌ایم، ناله از هزینه و بی‌پولی برای مرمت این آثار زیاد است، صحبت از توسعه استان با رونق گردشگری فراوان است اما چنین گستره عظیمی از صنعت گردشگری را به دست فراموشی سپرده‌ایم.

 

در طول این سال‌ها مسئولان بارها سخن از ساخت آرامگاهی در خور نام و نشان میرعماد و تلاش برای معرفی وی به مردم کشور زیاد بر زبان رانده‌اند اما میرعماد همچنان در میان مردم دیار کهن نصف‌جهان و در تاریخ شفاهی این مرز و بوم نیز غریب مانده است.

 

الله‌یاری: امکان تامین منابع برای مرمت تمام آثار تاریخی را نداریم

مدیرکل میراث‌فرهنگی اصفهان ، در ارتباط با تعمیرات مقبره هنرمندان و شعرایی مانند میرعماد که در اصفهان کم نیستند، می‌گوید: واقعیت این است که با توجه به مسئول بودن چندین نهاد در اقدامات مربوط به برخی بناها و با توجه به بودجه لازم برای این فعالیت‌ها باید این اقدامات با همکاری نهادهایی مانند شهرداری و اوقاف انجام شود.

 

وی با بیان اینکه اصفهان دارای ۲۲ هزار اثر تاریخی است که باید به تمامی آنها رسیدگی شود، افزود: سالیانه میراث‌فرهنگی حداکثر به ۲۵۰ تا ۵۰۰ اثر می‌تواند رسیدگی داشته باشد.

 

فریدون الله‌یاری با بیان اینکه میراث فرهنگی امسال به ۵۰۰ اثر تاریخی اصفهان رسیدگی خواهد کرد، ابراز داشت: طبیعی است که قادر به تامین منابع مالی برای مرمت و یا بازسازی تمامی آثار تاریخی اصفهان نیستیم.

 

لزوم همیاری دیگر نهادها مانند شهرداری برای بازسازی مقبره ویادمان عمادالملک

وی اضافه کرد: حرکتی که در مرمت بناهای تاریخی با استفاده از ظرفیت‌های استانی انجام می‌شود ویژه است و در تلاش برای تعمیرات و احیای بناهای شاخص یا یادمان‌های ویژه اصفهان مانند مقبره عمادالملک نیز هستیم که البته این مهم نیازمند همیاری دیگر نهادها به ویژه شهرداری نیز هست.

 

دغدغه استاد حسینی راجع به میرعماد و فیلمی که به شهردار اصفهان نشان داد

ابراز نگرانی از وضعیت مقبره میرعماد موضوعی است که به دغدغه هنرمندان نیز تبدیل شده است به نوعی که سال‌گذشته در دیدار شهردار اصفهان با استاد «ابوالوفا حسینی» استاد مسلم خوشنویسی و موسس انجمن خوشنویسان اصفهان، فیلمی در مورد استاد میرعماد و ناشناس بودن ایشان به مهدی جمالی‌نژاد نشان داد و خواستار رسیدگی به مقبره این هنرمند غریب‌افتاده در اصفهان شد.

 

مهدی جمالی‌نژاد نیز قولی مبنی بر رسیدگی به این موضوع داد، وعده‌ای که پس از گذشت ماه‌های متمادی هنوز عملیاتی نشده است.

 

وی در این دیدار ابراز داشت: میرعماد ستاره و نگین هنر خوشنویسی اصفهان و ایران استو هنر خطاطی میرعماد جز تاریخچه اصفهان است و به همین دلیل در نظر داریم مقبره این استاد بزرگ را مورد رسیدگی قرار دهیم.

 

تقدیرالهی، شهادت را برای میرعماد حسنی برگزید

میرمحمد ابن حسین حسنی سیفی قزوینی، ملقب به عمادالملک و مشهور به میرعماد، خطاط و شاعر معروف ایرانی و یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان خط نستعلیق زمان خود بوده است.

 

مشهور است که میرعماد خود را از سادات حسنی می‌دانست و از این رو، رقمِ امضایش «میرعماد حسنی» بود و به دلایل واهی به دست یکی از ملازمان شاه عباس به شهادت رسید.

 

از میرعماد بجز قطعه های بسیار ممتاز، کتاب های نفیسی چون گلستان و بوستان سعدی و مناجات‌نامه خواجه عبدالله انصاری برجای مانده است. شماری از آثار وی در موزه های روسیه و ترکیه است و بخشی از آثار وی به موزه‌ خوشنویسی قزوین واقع در کاخ چهلستون منتقل شده‌اند.

 

شایان مهین تاج یکی از شهروندان اصفهانی است که اطلاعات نسبتا خوبی درباره هنرمندان و نام‌آوران اصفهانی دارد. وی در این ارتباط ، گفت: اصفهان نه تنها مفتخر به قرن‌ها هنر و هنرمندی در دنیا است بلکه خاستگاه بسیاری از شعرای نامی و هنرمندان و بزرگان کشور و مفتخر به وجود آرامگاه آنها در این شهر است، موضوعی که بسیاری از مردم از آن بی‌خبر هستند.

 

آرامگاه صائب ستاره آسمان شعر ایران، استاد همایی نویسنده، ادیب، شاعر، ریاضی‌دان و تاریخ‌نگار معاصر و تعداد زیادی از شعرا و هنرمندان نامی دراین شهر واقع شده است اما تا مدت‌ها مردم از وجود این ستارگان در اصفهان بی‌خبر بودند

 

وی با بیان اینکه وحید دستجردی شاعر، ادیب و صاحب انجمن ادبی وحید در تهران، جمالزاده پدر داستان نویسی ایران و شعرایی مانند صغیر اصفهانی نیز از دیار نصف‌جهان بوده‌اند، افزود: اصفهان همیشه مرکز علم، فن، هنر، سیاست، دین داری و ادب و شهر شاعران، نویسندگان و مترجمین بوده است حتی فخر الدین اسعد گرگانی نیز ویس و رامین خود را در اصفهان سرود و ابن‌سینا نیز مدرسی در شهر اصفهان داشت و حتی برخی شواهد دال بر وجود مقبره وی در اصفهان است.

 

مهین تاج گفت: آرامگاه صائب ستاره آسمان شعر ایران، استاد همایی نویسنده، ادیب، شاعر، ریاضی‌دان و تاریخ‌نگار معاصر و تعداد زیادی از شعرا و هنرمندان نامی دراین شهر واقع شده است اما تا مدت‌ها مردم از وجود این ستارگان در اصفهان بی‌خبر بودند که این امر جای تامل بسیار برای مسئولان دارد.

 

هنرمندانی که در گور بی تدبیری دفن می‌شوند

میرعماد همچون دیگر هنرمندانی که در دل این شهر دفن شده‌اند، سالهاست بی ادعا در خانه پروردگار خفته است اما سکوت وی گویی آوازه پرطنین طبلِ بی تدبیری است که در گوش تاریخ تکرار می‌شود که؛ چه دم می‌زنیم از حمایت از هنرمندان، مایی که هنرمندان پرآوازه جهانی خود را در گوشه‌ای به دست خاک نسپرده‌ایم بلکه در گور تاریخ دفن کرده‌ایم، چراکه از کمتر اصفهانی بپرسی می‌داند که این هنرمندان، شعرایی مانند صائب و همایی و دیگر نام‌آوران جهانی در دل همین شهر مدفونند.

 

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش