چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۸ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۵۵۲
هنرهای تجسمی

استاد اسفنديار احمديه، نماد يك دوران

اسفنديار احمديه,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی

استاد اسفنديار احمديه، نقاش روايات مذهبي، ماجراهاي حماسي، كار و معيشت مردمان كوي و برزن، ابعاد متعددي از نگاه به جهان را از خود به يادگار گذاشته است. ازجمله، به مناظر طبيعي متعدد از چشم‌اندازهاي اطراف تهران و ساير نقاط ايران پرداخته است؛ مناظري گاه واقع نمايانه و اغلب خيالي.

 

در عين‌ حال وي با ثبت تصاويري روشن و صادقانه از محله‌هاي تهران، از قنات حاجي علي‌رضا در سرچشمه گرفته تا تصوير سقا در سبزه‌ميدان، از كوچه‌پس‌كوچه‌هاي پس قلعه گرفته تا معابر آشناي سرچشمه و از ميدان مخبر‌الدوله گرفته تا آب‌انبار قديمي نوعي حس نوستالژيك را نيز به ساير ويژگي‌هاي بارز آثارش افزوده است. در ديدار از آثار استاد اسفنديار احمديه، با دنيايي از رنگ، شور، تنوع، حركت، زندگي، ايمان، شعف و مهر آشنا مي‌شويم و بار ديگر به خاطر مي‌آوريم پاكيزگي و ايمان مبناي هنر والاي ايراني بوده است. مهم‌ترين تفاوت ميان آثار احمديه با آثار استاداني از نسل بلافصل كمال‌الملك، همچون علي‌محمد حيدريان، حسين شيخ و اغلب نقاشان آن دوره، در خلق آثار خيالي است. اهتمام به مضامين مذهبي نيز از ديگر ويژگي‌هاي آثار وي است. به عنوان‌مثال مي‌توان به تابلوهايي چون شهادت امام حسين(ع)، روايت اصحاب فيل، علي(ع)، ضامن آهو و صحنه خيالي او از روز قيامت اشاره كرد.

 

مضامين تابلوهاي اسفنديار احمديه نيز همان حال و هواي آثار كمال‌الملك و شاگردان بلافصلش را دارد كه ازجمله مي‌توان به تصاويري از طبيعت، زندگي، كار، آداب و سنن مردم عادي، تك‌چهره‌سازي، طبيعت بي‌جان تركيبات هنرمندانه‌اي از بطري، ساعت، ليوان، گلدان، ميز، ظروف سفالي، شيشه‌اي و انواع اشياي مختلف بنا به سليقه نقاش كه آن را اصطلاحا طبيعت بي‌جان مي‌گويند، مصور كردن قصص ديني، حماسي و فولكلوريك اشاره كرد. اين‌همه را او در تجربه‌گري‌هاي متنوعي با ابزارهاي مختلفي همچون رنگ روغن، آبرنگ، مداد رنگي و... به نمايش درآورده است. روح كنجكاو احمديه همواره او را در معرض آزمون‌وخطا و كسب تجارب بيشتر قرار داده است. وي براي تكميل دانسته‌هاي خود به كشورهاي مختلفي سفركرده و از هر دياري، چيزي به داشته‌هاي بسيار خود افزوده است.

 

در زمينه هنر نقاشي، وي را بايد در زمره پيروان مكتب كمال‌الملك به‌ حساب آورد

مهم‌ترين تفاوت ميان آثار احمديه با آثار استاداني همچون علي‌محمد حيدريان، حسين شيخ و اغلب نقاشان آن دوره، در خلق آثار خيالي است. اهتمام به مضامين مذهبي نيز از ديگر ويژگي‌هاي آثار وي است. به عنوان‌مثال مي‌توان به تابلوهايي چون شهادت امام حسين(ع)، روايت اصحاب فيل، علي(ع)، ضامن آهو و صحنه خيالي او از روز قيامت اشاره كرد.

 

نكته: ورود اسفنديار احمديه به دنياي انيميشن و تيتراژ فيلم براثر كنجكاوي و كوشش‌هاي تجربي‌اش بود و در اين حيطه هيچ آموزشي نديده بود اما درزمينه هنر نقاشي، وي را بايد در زمره پيروان مكتب كمال‌الملك به‌حساب آورد.

 

اسفنديار احمديه در گروه ديگري از تابلوهايش به ثبت مناظر طبيعي متعدد از چشم‌اندازهاي اطراف تهران و ساير نقاط ايران پرداخته است. او مناظري را براي هميشه در قاب تابلوهايش ثبت كرده كه ديگر نشاني از آنها در حومه تهران و حتي ساير نقاط دورتر وجود ندارد. از چنين ديدگاهي، منظره‌نگاري‌هاي وي اسناد معتبري در ثبت چشم‌اندازهاي ايراني محسوب مي‌شوند.

 

نكته جالب در آثار احمديه، ثبت لحظات روزمره زندگي، كار، معيشت، آداب و سنن و فرهنگ جامعه ايراني دهه‌هاي ٣٠ و ٤٠ است. آثار او همچون پنجره‌اي به اعماق زندگي، اسناد كم‌نظيري در مطالعه و شناخت جامعه ايراني در طول يك سده گذشته است.

 

در عبور از مقابل آثار استاد اسفنديار احمديه مي‌توان تنوعي كم‌نظير از:

 

- طراوت طبيعت: حس طبيعت‌گرايانه.

 

- درك معناي زندگي: حس زندگي شهرنشيني.

 

- اشاره به كار و معيشت: حس واقع‌نمايانه.

 

- روايات مذهبي: حس فراطبيعي و الهي.

 

- ماجراهاي حماسي: حس وطن‌دوستانه.

 

- ثبت مكان‌ها و محله‌هاي مختلف: حس نوستالژيك.

 

را از اين تابلو به آن تابلو تجربه كرد.

 

آثار استاد احمديه پيوند ميان هنر، طبيعت، انسان و زندگي و رابطه ارگانيك ميان آنها را به نمايش مي‌گذارد. او كه از پيروان مكتب كمال‌الملك بود، پس از يك قرن، وفادارانه سبك و سياق و راه درخشان او را حفظ و حراست كرده است. سالم‌ترين و معتبرترين جرياني كه پس از كمال‌الملك به جذب و فهم هنر اروپايي پرداخت، همين جريان واقع‌گرايي است. كافي است نگاهي دوباره به آثار كمال‌الملك، صنيع‌السلطان، حيدريان، رسام ارژنگي، جعفر پتگر و... بيندازيم؛ هنوز هم‌ دست‌نيافتني به نظر مي‌رسند و اگر چنين است (كه چنين است)، البته به معناي عدم توانايي نسل‌هاي بعدي نيست، بلكه بيشتر به معناي ورود جريانات بي‌ريشه، حرامزاده و عاريتي به ساحت پاك هنر ايراني است كه در اين ميان، سهم شارحان ناآشنا با رمز و راز نقاشي بسيار بيشتر از هر عامل ديگري بوده است. در اينجا اگر از لفظ شارح استفاده مي‌شود، ازآن‌روست كه شارح همواره از پس رويداد مي‌آيد و اين رويداد است كه او را به شرح دادن وامي‌دارد. آنان با تكيه ‌بر نوعي پردازش‌هاي لفظي و كلامي كه از معنا تهي و از تكلف و تعارف انباشته بود، كار را به‌جايي كشاندند كه هر تازه از راه رسيده‌اي، كمال‌الملك را نكوهش كرد و از اينكه او امپرسيونيست نشده و به كلاسيك‌هاي اروپا بسنده كرده است، بر او خرده گرفت.

 

ظاهر چنين تحليل‌هايي (!) آنقدر مجاب‌كننده بود كه فرصت تعمق و تعقل را از مخاطب محروم از سنت نقد هنري مي‌گرفت...

 

علاوه براين، ٧٠ سال گذشته و در سطوح آموزش‌هاي دانشگاهي در عرصه هنر، دانشجوي ايراني بيش از آنكه باكمال الملك و اهميت حضور او آشنا شود، با مارسل دوشان آشنا شده و بيش از آنكه ميرعلي تبريزي را بشناسد، هرب لوبالين را شناخته است.

 

در همين مدت، تهران از داشتن يك سالن دايمي كه آثار كمال‌الملك و شاگردان نام‌آورش را به نمايش بگذارد، محروم بوده است. بسيار تاسف بار است كه آثار بزرگان هنر خود را در انبارها و مخزن‌ها پنهان مي‌كنيم تا ذهن و نگاه و هوش و حواس جوان هنرمند ما در پي جذب و كسب هر باد مسمومي از هر منشأ و منبع ناشناخته و مشكوكي به بيراهه كشانده شود. اين معضل در زمانه‌اي كه دسترسي به هر نوع تصوير بادآورده‌اي به سهولت فراهم‌شده و تصاوير متنوع در مجاري بي‌صاحب اينترنت در مقابل نگاه كنجكاو جوانان رژه مي‌روند، بيشتر خود را نمايان مي‌سازد؛ چراكه پيشاپيش ذهن و زبان و انديشه او در تماس با سرچشمه‌هاي معتبر و ريشه‌هاي اصيل فرهنگ خودي صيقل نخورده است.

 

در ديدار از آثار استاد اسفنديار احمديه، با دنيايي از رنگ، شور، تنوع، حركت، زندگي، ايمان، شعف و مهر آشنا مي‌شويم و بار ديگر به خاطر مي‌آوريم پاكيزگي و ايمان مبناي هنر والاي ايراني بوده است. اين شور و شعف، وجد و سرزندگي و شفقت و مهر تنها جلوه‌اي مادي از آن مبناي لايزال است.

 

درباره استاد اسفنديار احمديه گفتني است كه وي به مدت دو سال از ١٣٢٤ تا ١٣٢٦ نزد استاد علي‌اصغر پتگر به تعليم نقاشي به ‌صورت استاد، شاگردي پرداخت. سپس سال ١٣٢٦ به هنرستان كمال‌الملك رفت و از حضور بزرگاني چون اسماعيل آشتياني، محمود اوليا و حسين شيخ بهره‌ها برد.

 

علي چيت‌ساز، عباس كاتوزيان و صادق‌پور ازجمله همدوره‌اي‌هاي وي در دوران تحصيل در هنرستان بودند.

 

اسفنديار احمديه به علت شاگردي نزد شاگردان كمال‌الملك و همفكري با اين جريان مهم نقاشي معاصر ايران، در امتداد منطقي مكتب كمال‌الملك قرار گرفت.

 

پدر انيميشن ايران، اسفنديار احمديه

اسفنديار احمديه در سال ١٣٧٠ از سوي شوراي ارزشيابي هنرمندان كل كشور نشان درجه يك هنري را دريافت كرد. استاد در اوايل دهه ٨٠ نيز از سوي انجمن سينمايي فيلمسازان انيميشن ايران (آسيفا) به عنوان پايه‌گذار انيميشن در ايران شناخته شد. اسفنديار احمديه درواقع باني انيميشن در ايران و پدر پويانمايي ايراني است. وي سال ١٣٣٦ با ساخت دو فيلم «ملانصرالدين» و «قمر مصنوعي» نام خود را به عنوان بنيانگذار نقاشي متحرك در ايران به ثبت رساند. احمديه اين دو فيلم را بامداد طراحي كرده و به مدت ٢ دقيقه به حركت درآورده بود! كارگردان فيلم قمر مصنوعي يك ارمني به نام پطروس پاليان بود...

 

احمديه در سال‌هاي پاياني دهه ٣٠ و سال‌هاي آغازين دهه ٤٠ آثار زيادي درزمينه نقاشي متحرك به وجود آورد كه از آن جمله است ورود اسفنديار احمديه به دنياي انيميشن و تيتراژ فيلم براثر كنجكاوي و كوشش‌هاي تجربي‌اش بود و در اين حيطه هيچ آموزشينديده بود.

 

تولد ١٣٠٧ در محله پامنار تهران / درگذشت ١٣٩٠

 

احمدرضا دالوند

 

etemaad.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش