سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۱۴ - ۲۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۹۸۱
فستیوال ها و جشنواره های هنری

در جشنواره‌ی تئاتر فجر چه خبر است؟

سی‌و‌ششمین جشنواره تئاتر فجر,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
تعدادی از تئاترهایی که در بخش‌های مختلف جشنواره‌ی تئاتر فجر به صحنه می‌روند، معرفی شدند.

حوزه جنبی، یکی از شش قسمت تعریف شده در بخش خارج از صحنه (آف استیج) سی‌وششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر است. در این بخش نمایش‌هایی در حوزه اجراهای محیطی که با محوریت مکان در سال گذشته تولید و به اجرا پرداخته‌اند،به انتخاب دبیر جشنواره به نمایش گذاشته می‌شوند.

 

حوزه کاربردی،یکی از شش قسمت تعریف‌شده در بخش خارج از صحنه (آف استیج) سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است. در این بخش نمایش‌هایی در حوزه مسئولیت اجتماعی با تمرکز بر مسائل مهاجرین، سالمندان، معلولان، زندانیان، کودکان پیش فعال، اوتیسم، کودکان کار، روشندلان، ناشنوایان و... اجرا می‌شوند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بخش خارج از صحنه (آف استیج) شامل هرگونه اجرا در محیط آزاد و بیرون از فضا های متعارف تئاتری با رویکرد تغییر در قراردادهای اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است.

 

در این بخش که مدیریت آن را حمید پورآذری به عهده دارد، ۴۱ نمایش حضور دارند که از میان آنها هفده نمایش در حوزه خیابانی، شش نمایش در حوزه کاربردی، شش نمایش در حوزه بین‌الملل، چهار نمایش در حوزه جنبی، چهار نمایش در حوزه مرور و چهار نمایش در حوزه میهمان انتخاب شده‌اند.

 

در متن پیش رو چهار اثر حوزه جنبی که از شهرهای تهران و یزدبه جشنواره راه یافته‌اند، معرفی می‌شوند.

 

چهارراه

این نمایش به کارگردانی گلرخ نفیسی پرفورمنس شهری است که برای شرکت در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: چهارراه ولیعصر به گفته سازمان کنترل ترافیک تهران یکی از پر رفت و آمدترین نقاط شهر است. انبوه مردمی که از کنار هم می‌گذرند در هم تنیده می‌شوند و بعد از عبور از چهارراه ولیعصر چیزی از این چگالی سنگین را با خودشان در مترو و بی‌آرتی تا ایستگاه‌های بعدی می‌کشانند. حالا این چهارراه یک زیرزمین هم دارد. زیرگذری که رهگذران را در خودش می‌بلعد و از یکی از شش خروجی پیچیده تعبیه شده بیرون می‌دهد. «چهارراه» اثری در مورد چگالی این نقطه از شهر است.

 

چگالی لایه‌های زمان، اشباحی از گذشته و سنگینی احتمالاتی که زیرگذر هر روز در خودش می‌بلعد و بیرون می‌دهد. علاقمندان به تماشای این اثر می توانند ساعت ۱۸:۳۰روزهای بیست و هشتم و سی‌ام دی ماه و دوم، چهارم، هفتم و هشتم بهمن ماه به محوطه تئاتر شهر و ساعت ۱۱ هفتم بهمن ماه به باغ کتاب مراجعه کنند.

 

کتو

این نمایش پرفورمنس شهری است که نویسندگی، طراحی و کارگردانی آن راآندریا نوشاد برعهده داشته است. شبنم میرزایی، سارینا شاد، آندریا نوشاد، محسن هادی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.

 

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: کِتو یک افسانه هندی است که به موجب این افسانه، وقتی شخصی متولد می‌شود، اگر تحت تاثیر گروه قمری کتو قرار بگیرد، خصوصیات و ویژگی‌هایی در رفتار و شخصیت او بروز پیدا می‌کند که اجتناب ناپذیر است. یکی از این ویژگی‌ها خلأ دائمی و پرنشدنی است که فرد همیشه در درون خود حس می‌کند و ... . علاقمندان برای تماشای این اثر می‌توانند،ساعت ۱۹ روزهای یکم، سوم، ششم و هشتم بهمن ماه به محوطه تئاتر شهر مراجعه کنند.

 

مو، گنج، چای تلخ پهلو

این نمایش به کارگردانی حامد مهری زاده یکی از نمایش‌های دیگری است که در این دوره برای حضور در جشنواره انتخاب شده است. حامد مهری‌زاده و ستار وزیری‌یزدی اجراگرانی هستند که در این نمایش که زمان آن نامحدود است، به ایفای نقش می‌پردازند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: به مخاطبان چای تعارف می‌شود و اجراگر همپای قند خوردنشان قند برمی‌دارد و تا لبه مرض قند پیش می‌رود. اجراگر دیگری که دیابت دارد، شماره همراه مخاطب را نگه می‌دارد و تا پایان عمرش هر از گاهی با تکزنگی یادآوری‌اش می‌کند، تلخی حقیقی نهفته در قند پهلوی چای.علاقمندان برای تماشای این اثر می‌توانند، ساعت ۱۹ بیست و هشتم و سی‌ام دی ماه و ساعت ۱۸:۳۰ یکم، سوم و پنجم بهمن ماه و ساعت ۱۸ روزهای ششم و هشتم بهمن ماه به محوطه تئاتر شهر و ساعت ۱۶:۳۰ دوم و چهارم بهمن ماه به محوطه خانه هنرمندان و ساعت ۱۱ هشت بهمن ماه به باغ کتاب مراجعه کنند.

 

سرنخ

این نمایش به طراحی و کارگردانی محمدرضا دهقان تولید شده و در آن اجراگرانی همچون حسین سلطانی، امین پورعباسی، امین سیمیار، محمدحسن نادری، آزاده قُرشی، مطهره کاویانی، سپیده لاریجانی، فرشته مرعشی، مهان راد به ایفای نقش می‌پردازند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: بی‌شک پلاسکو آخرین ساختمان فروریخته در ایران نخواهد بود و مردم همچنان شاهد اتفاقاتی از این دست خواهند بود. اجرا در انتهای خیابان جمهوری آغاز و در حوالی پلاسکو به پایان می‌رسد. علاقمندان برای تماشای این اثر می‌توانند ساعت ۱۸:۳۰ بیست و نهم دی ماه و ساعت ۱۹ چهارم و هفتم بهمن ماه به محوطه تئاتر شهر مراجعه کنند.

 

 

منزل به منزل

نمایش «منزل به منزل» از کشور فرانسه به کارگردانی گیل شایلات به همراه ویدئوهای رامونا پونارو در بخش خارج از صحنه سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

منزل به منزل، نمایشی است که نه تنها برای بزرگسالان مناسب است بلکه به تخیل کودکان نزدیک است و برای آموزش بسیار مناسب است. این نمایش یک لحظه از فلسفه عملی در تئاتر است و به انسان مدرن می‌پردازد.

 

«به همان نسبت او زندگی‌اش را ساده‌تر می‌کرد، قوانین جهان نیز پیچیدگی کمتری پیدا می‌کرد، به طوری که تنهایی دیگر تنهایی نبود، و فقر و ضعف نیز دیگر فقر و ضعف نبودند. اگر در آسمان قصرهایی ساخته‌اید، کارتان از بین نخواهد رفت؛ بلکه در همان جایی است که باید باشد، فقط کافی است که پایه‌هایی در زیر آن‌ها قرار دهید». (هنری دیوید ثورو – والدن یا زندگی در جنگل – فصل ۱۸: نتیجه­‌گیری)

 

«قصرهایی در آسمان» نام یک کمپانی تئاتر و مولتی مدیا است که در سال ۲۰۱۲ در استراسبورگ فرانسه، توسط رامونا پونارو، هنرمند مولتی‌مدیا و اجراگر، و گیل شایلات، بازیگر و کارگردان با الهام از ایده‌ها و تجربیات فیلسوف طبیعت‌گرا و آنارشیست امریکایی، هنری دیوید ثورو تاسیس شده است. این پروژه نیز یک مرحله از جنبش‌های اندیشه ثوروست. پروژه‌های این کمپانی عمدتا از مشارکت میان مخاطبان یا عموم مردم شکل می‌گیرد.

 

منزل به منزل پروژه‌ای است که در ۱۱ روز جشنواره به صورت اینستالیشن در فضای باغ کتاب اجرا خواهد شد.

 

زندگی در عراق

نمایش «سرداب» از کشور عراق به کارگردانی احمد نسیم در سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

احمد نسیم خود در این نمایش بازی می‌کند و نمایشنامه نوشته مشترک او و سه بازیگر دیگر، کرم جاسم، عمر ظربور و زینال عبدین است. سرداب تبادل روحی تفکرات مابین چهار نفر است. آن‌ها هر روز پنهانی در یک سرداب با یکدیگر دیدار می‌کنند تا در مورد تفکرات و احساساتشان حرف بزنند. یک رقاص، یک فرد معلول، یک زن ستم‌دیده و یک فرد ناشنوا در مورد وضعیت زندگی خود در عراق صحبت می‌کنند. این اجرا با استفاده از عناصر ملودرام، دیالوگ و مولتی‌مدیا افکار مردم عادی عراق را در درگیری با تجربیات تلخ جنگ منعکس می‌کند و از اشتیاق آن‌ها برای تغییرات مثبت سخن می‌گوید.

 

هلا مِویس تهیه کننده این تئاتر است. او در سال ۲۰۱۰ مدیر پروژه‌های بین‌المللی خانه تئاتر برلین بود و برای نخستین بار به دعوت جشنواره‌ای به بغداد رفت. او پس از دیدن عراق به تولید و کارگردانی تئاتر در این کشور پرداخت، با شعار «عراق، سرمایه فرهنگ جهان عرب». او پروژه‌ای را بین مصر، عراق، فرانسه و آلمان شکل داد که اولین تولید مشترک بین‌المللی‌شان بعد از ۷ سال محسوب می‌شد.

 

نمایش «سرداب» سوم بهمن‌ماه ساعت ۱۶:۳۰ در سالن قشقایی و چهارم بهمن در پلاتو اجرای مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود.

 

زندگی روزمره

نمایش «پکیج» از کشور آلمان به کارگردانی شوساکو تاکئوچی در سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

پکیج یک پرفورمنس است که توسط کارگردان و کورئوگراف بین­المللی شوساکو تاکئوچی تولید شده است. در دورانی که ارائه شایسته کار مهم­تر از خود کار در نظر گرفته می­‌شود، این پرفورمنس همان­قدر که از تصاویر زیبایی‌شناسی و تاثیرگذار برای بیان زندگی روزمره اداری بی­رحمانه مابین یکنواختی، سلطه طلبی و کشمکش­های حرفه­ای استفاده می‌کند، از کورئوگرافی زیبایی شناختی نیز بهره می‌برد. پکیج زندگی روزمره مردمی یک شکل را از طریق حرکات رقص نشان می­‌دهد.

 

تاکئوچی هنرمند ژاپنی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه اوزاکا در رشته‌های نقاشی،‌مجسمه‌سازی و گرافیک به اروپا رفت و در هلند مستقر شد. در آنجا با رقصندگان بسیاری چون بوتو ایکو و کما، جانگو ادواردز و... کار کرد و در سال ۱۹۷۴ گروه خودش را بنا نهاد. این گروه ترکیبی از عناصر هنرهای تجسمی، پانتومیم و رقص‌ و تئاتر بیان است. تاکئوچی، دراماتورژ و کورئوگرافر، در آن سال‌ها تحت تأثیر هنر مدرن قرار گرفت و اجراهای بسیاری را در اروپا و به ویژه در کشورهای اروپای شرقی مثل لهستان، روسیه برگزار کرد؛ گروه او اولین گروهی است که مجوز اجرا در میدان سرخ مسکو را گرفت. در دهه۱۹۸۰ شروع به آزمایش با سایر هنرهای تجربی کرد؛‌ترکیب تئاتر با دنیای کامپیوترها، اثرات زندگی و واقعیت مجازی. گروه تاکئوچی در جشنواره‌هایی چون فرایبورگ، جشنواره تابستانی کپنهاگ و جشنواره بین‌المللی تئاتر کمپنگل هامبورگ حضور داشته است.

 

نمایش «پکیج» در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به مدیریت آروند دشت‌آرای حضور یافته است و اول بهمن‌ماه ساعت ۲۱، دوم و سوم بهمن‌ماه ساعت ۱۹ در تالار وحدت به صحنه می‌رود.

 

تنهایی پرهیاهو

نمایش «تنهایی پرهیاهو» تولید مشترک ایران و فرانسه به کارگردانی افشین غفاریان در سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد.

 

این نمایش برداشتی آزاد از رمانی با همین نام از بهومیل هرابال است. روایت آخرین مردی است که آخرین کتاب را در دست دارد. روایت عشق مثلثی است بین انسان، کتاب و یک ماشین پاپکورن. روابط این سه تمام صحنه نمایش را مملؤ می‌کند از کنش ها و تنش های انسانِ به قولی مدرن، در برابر خدای خود ساخته خویش یعنی ماشین در عصر حاضر. غفاریان این نمایش را در سال ۹۲ تولید کرد.

 

افشین غفاریان در دوره دانشجویی‌اش در رشته‌ی بازیگری با رقص معاصر آشنا شد. اشتیاق به این هنر موجب شد او در سال ۱۳۸۵ به همراه  دوستان خود گروهی زیر زمینی تشکیل دهند و به تمرین رقص – تئاتر بپردازند. او در کار خود از کارگردان لهستانی «یرژی گروتفسکی» بسیار الهام گرفت. در سال ۱۳۸۶ اجرایی از « مده آ » به دور از فضاهای معمول نمایشی، در بیابانی اجرا کردند. غفاریان در همان سال در نمایش « لمنوس » به کارگردانی «رائول والس»  بازی کرد و با این کار مشترک (ایران و مکزیک)  در جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تهران حضور یافت.

 

او برای اجرای این نمایش در جشنواره «مولهایم» روانه آلمان شد، سفری که منجر به زندگی وی در فرانسه گردید و در مرکز ملی رقص فرانسه به عنوان دانشجو پذیرفته شد.

 

او در سال ۱۳۸۹، کمپانی « رفورمنـس » را در فرانسه برای ادامهی ماجراجویی‌اش در هنر  بنا نهاد و پژوهشی را در رقص و تئاتر و شیوه‌های بیان فراموش شده در آن که  شامل حافظهی بدن و چگونگی انتقال آن در رقص و تئاتر است، آغاز کرد. 

 

در اول آبان ۱۳۸۹ و درست یک سال بعد از تاریخ رسیدنش به فرانسه، نمایش «فریـاد» را در پاریس به روی صحنه برد.

 

وی از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ با اجراهای  متفاوتی در چندین جشنواره ی رقص در فرانسه شرکت کرد و با اساتیدی چون «آندی دوگرت» و «توماس لبرن»  به عنوان رقصنده – بازیگر همکاری نمود و همچنین  مدتی  در کارگاه های آموزشی زیر نظر اساتیدی چون «یوجینیو باربا» و «مردیت مونک» به تحصیل پرداخت.

 

نمایش «تنهایی پرهیاهو» که به بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره، به مدیریت آروند دشت‌آرای، راه یافته است، ۲۹ و ۳۰ دی‌ماه ساعت ۱۸ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می‌رود.

 

معرفی نمایش های مهمان بخش خارج از  صحنه(آف استیج ) سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

حوزه مهمان یکی از شش قسمت تعریف شده در بخش خارج از صحنه (آف استیج) سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر است. در این بخش حمید پورآذری از چهار کارگردان دعوت به همکاری کرده تا نمایشهای تازه‌ای را برای این دوره آماده کنند.

 

بخش خارج از صحنه (آف استیج) شامل هرگونه اجرا در محیط آزاد و بیرون از فضا های متعارف تئاتری با رویکرد تغییر در قرارداد های اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است.

 

در این بخش که مدیریت آن را حمید پورآذری به عهده دارد، ۴۱ نمایش حضور دارند که از میان آنها هفده نمایش در حوزه خیابانی، شش نمایش در حوزه کاربردی، شش نمایش در حوزه بین الملل، چهار نمایش در حوزه جنبی، چهار نمایش در حوزه مرور و چهار نمایش در حوزه مهمان انتخاب شده‌اند.

 

در متن پیش رو چهار اثر حوزه مهمان که همگی از تهران به جشنواره راه یافته‌اند، معرفی میشوند.

 

مرغان اینروزی

این نمایش به نویسندگی مشترک مینا بزرگمهر و هادی کمالی مقدم و با کارگردانی هادی کمالی مقدم، اثری گردشی است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. اصغر پیران، مینا بزرگمهر، علی تاجمیر، پردیس زارع، سمیرا طلوعی، مهسا شیخی، مجید نیرومند، سعید طاهرخانی، ملیکا اکبری، مهناز افتاده نیا، راد پورجبار، فرناز ثابت زاده، علی پسیانی، ساناز اسلامی، ماکان محمودی، پریما شهیری، سارا حسینی، بهاره دهقانی پور، شهرزاد جعفری، لقا قوام، پرنیا ابریشمی، صبا ابریشمی، زهرا کامروا، کتایون علیزاده، حسام آریانفر، الاهه نوری، هادی کمالی مقدم بازیگرانی هستند که در این نمایش ۹۰ دقیقه ای به ایفای نقش میپردازند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: کاروان مرغان عطار در جستجوی کشف منطق پرواز به این شهر و این روزگار می رسند و ... . علاقمندان به تماشای این اثر می توانند ساعت ۱۵ دوم، سوم و چهارم بهمن ماه به کارگاه دکور تالار وحدت مراجعه کنند.

 

آن ریسمان گسسته

این نمایش به طراحی و کارگردانی نسیم ریاضی اثری پرفورمنس است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: این اجرا در قالب یک اثر چند رسانه ای برای اجرا در گالری طراحی شده است که مخاطب به صورت شناور در محیط حرکت میکند و با مفهوم زمان در ابعاد مختلف آن، مواجه میشود.

 

آزاده بهمنش، سعید بهنام خانیکی، پویا پورامین، محسن رستگار، غزل علیاری، مهدخت مولایی اجراگرانی هستند که در این نمایش ۸۰ دقیقه ای به ایفای نقش میپردازند. علاقمندان به تماشای این اثر می توانند ساعت ۲۱ پنجم، ششم و هفتم بهمن ماه به بنیان شارک مراجعه کنند.

 

هجوم به تفسیر

این نمایش به طراحی و کارگردانی نسیم احمدپور، یک اثر لکچر پرفورمنس بوده که در این دوره برای حضور در جشنواره انتخاب شده است. امیر اثباتی، شهرام مکری، علیرضا برازنده افرادی هستند که در این اجرای یک ساعته به سخنرانی میپردازند. در خلاصه داستان این اثر آمده است: اجرایی در قالب لکچر پرفورمنس که در آن تعدادی از عوامل فیلم سینمایی &هجوم& درباره روند اجرای ایده های خود در این فیلم صحبت می کنند. علاقمندان به تماشای این اثر می توانند ساعت ۱۶ و ۱۸ شش بهمن ماه شاهد اجرای آن در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر باشند.

 

طلوع آفتاب به وقت ۷:۱۴ دقیقه

این نمایش به نویسندگی مشترک جابر رمضانی و پیام سعیدی و با کارگردانی سعید بهنام خانیکی تولید شده و در آن بازیگرانی همچون عطا عمرانی، مرضیه بدرقه، کمال کلانتر، زهرا محرابی، غزاله زعیم، امیر جنانی، امین اسفندیار، صادق برقهای، محمد ولیزادگان، امیر ابراهیمزاده، سپهر تهرانچی، مهران گل محمدی به مدت دو ساعت نقش آفرینی میکنند.

 

در خلاصه داستان این اثر آمده است: اجرایی محیطی در درون یک اتوبوس که مسیر میدان آزادی تا سولقان را طی می کند. بازیگران و تماشاگران مسافران این اتوبوس هستند... . علاقمندان به تماشای این اثر می توانند ساعت ۱۵ دوم، سوم و چهارم بهمن ماه به میدان آزادی مراجعه کنند.

 

 

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش