سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۲۲ - ۲۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۹۹۶
فستیوال ها و جشنواره های هنری

وزیر فرهنگ:جشنواره فیلم فجرباید در قالب یک فستیوال سینمایی فعالیت کند

سید عباس صالحی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
سید عباس صالحی معتقد است : باید به سمتی برویم که جشنواره را از حالت «نمایشگاه فیلم» خارج کنیم.

به گزارش  ایلنا،سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست با مدیران و دبیران اجرایی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر با اظهار خرسندی از اتفاقات جدید در جشنواره گفت: جشنواره فیلم فجر قله جشنواره‌های کشور ما است واز همین رو بر اهمیت آن به لحاظ جایگاهی که دارد، افزوده می‌شود.

 

 سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  در جمع مدیران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور یافت. او در جمع مدیران و دبیران اجرایی سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر، با اظهار خرسندی از اتفاقات جدید در جشنواره گفت:  به طور طبیعی جشنواره‌ها مهم‌اند و جشنواره‌های فجر مهم‌تر هستند. جشنواره سینمایی فجر هم قله جشنواره‌های کشور ما است یعنی اهمیت آن با توجه به ضرایب و از لحاظ جایگاهی که دارد، افزوده می‌شود. به همین جهت افرادی که در دبیرخانه فعالیت می‌کنند، می‌دانند که اهمیت و تاثیرات‌ فجر، با نگاه مضاعفی دیده می‌شود.

 

او در ادامه افزود: در کشور ما جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌شود اما وقتی به جشنواره‌های فجر که می‌رسیم، به ترکیبی از جشنواره‌هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌کند، می‌رسیم و این به یک نقطه خاص بدل می‌شود. از سویی سینما به علت ویژگی‌های که داشته و دارد، بیش از هر هنر دیگری در کشور دیده می‌شود و محل توجه و قضاوت قرار می‌گیرد و همین امر باعث سخت شدن کار مدیران جشنواره فیلم فجر می‌شود چرا که فعالیت آن‌ها، بیش از هر اتفاق فرهنگی دیگری در معرض قضاوت، داوری و دیده شدن قرار می‌گیرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به در معرض دید قرار گرفتن جشنواره توسط مخاطبان و سینماگران، بیان کرد: در بهمن‌ماه، چه کسانی که سینمایی هستند و چه کسانی که سینمایی نیستند، به نوعی در فضای سینما و جشنواره فیلم فجر قرار می‌گیرند و به نوعی کل کشور درگیر این جشنواره می‌شود که این کار مدیران جشنواره را دشوار‌تر می‌سازد، حساسیت را افزایش می‌دهد و به دلیل در معرض دیده شدن قرار گرفتن، فشار روحی و روانی و کاری ایجاد می‌کند.

 

او با اشاره به تجربیات دبیرخانه جشنواره فیلم فجر طی ۳۶ سال، تصریح کرد: بهره‌گیری از تجربیات باعث خواهد شد که سختی‌ها کاهش یابد و مسیر راحت‌تر طی شود. امسال گزارش‌هایی به دست ما رسیده، نشان دهنده این است که کارهای قابل توجهی صورت گرفته تا جشنواره امسال بسیار پُربار‌تر برگزار شود. با اینکه احتمال داده می‌شد با تقلیل تعداد فیلم‌ها حاشیه‌ای از ناحیه‌ افرادی که به جشنواره راه پیدا نمی‌کنند، ایجاد شود اما این گونه نشد.

 

وزیر ارشاد اظهار داشت: از اینکه جشنواره به سمتی حرکت می‌کند که فیلم‌ها قابلیت دیده‌شدن بهتری دارند، بسیار خوب است و اتفاقات مثبت از این قبیل کم نیفتاده است.

 

صالحی چند نکته را به مدیران و دبیران جشنواره فیلم فجر متذکر شد و تاکید کرد: دوره مدیریت با فاصله تمام شده است. در گذشته ممکن بود که با این نوع مدیریت اعتدال ایجاد کرد ولی در حال حاضر فضای اجتماعی و ارتباطی ما نوع دیگری از مدیریت را ایجاد کرده است. هر چقدر نزدیک‌تر باشیم سوءتفاهم‌ها کمتر می‌شود. اصحاب رسانه و منتقدین باید این حس را داشته باشند که می‌توانند به راحتی انتقاد کنند. اینکه ما به اتاق‌های شیشه‌ای نزدیک شویم و فاصله خودمان با مخاطبان را از لحاظ قضاوت‌های مبتنی بر حدس و گمان دور کنیم، کمک می‌کند به اینکه جشنواره سالم‌تر و کم‌حاشیه‌تر برگزار شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارزش‌گذاری به ابتکار جشنواره امسال در این راستا، از جمله برگزاری نشست دبیر جشنواره و نماینده هیات انتخاب با اهالی رسانه پس از پایان جلسه انتخاب فیلم‌ها یا اتفاقی که امسال تحت عنوان قرعه‌کشی برنامه فیلم‌های سینمای رسانه‌ صورت گرفت، گفت: ابتکاراتی که به راحتی میسر می‌شود، باید انجام شود حتی اگر به نوعی عادت برای سال‌های آتی ایجاد کند. ما هر چه خودمان را از لایه‌های دیوارگونه به لایه‌های نازک شیشه‌ای برسانیم، سوءتفاهمات کمتر می‌شود.

 

او ادامه داد: دستورالعمل‌ها و مقررات، هزینه‌کرد جشنواره و شفاف‌سازی‌هایی نظیر همین قرعه‌کشی برنامه سینمای رسانه‌ کمک می‌کند تا ۳ ضلع اهالی سینما، مردم و رسانه به ما اعتماد بیشتری کنند. این اعتماد، در اتفاقات پیش‌رو، یک سرمایه اجتماعی برای جشنواره، سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، لذا به نظر می‌رسد در این مسیرهر چه بتوانیم بر اتفاقات خوب بیفزاییم، بهتر است و امید می‌رود از کارهای خوبی که انجام می‌شود، کاسته نشود.

 

صالحی به حرفه‌ای برگزار شدن جشنواره تاکید کرد و گفت: باید به سمتی برویم که جشنواره را از حالت «نمایشگاه فیلم» خارج کنیم. باید به سمتی برویم که جشنواره فیلم فجر در قالب یک فستیوال سینمایی پیش برود و در حقیقت، شأن جشنواره را حفظ کنیم و از بازار نمایش فیلم، فاصله بگیریم و شأن و جایگاه سینما را حفظ کنیم.

 

او در ادامه افزود: شاخصه‌ها و نکاتی وجود دارد که ما بر اساس آن‌ها، بتوانیم فکرهای بیشتری برای سال‌های آینده داشته باشیم و به این بیاندیشیم که چگونه می‌توان جشنواره فیلم فجر را به عنوان یک فستیوال معتبر منطقه‌ای و جهانی مطرح کرد. باید با این نگاه به سمت جشنواره فیلم فجر حرکت کنیم. صرفا هم قرار نیست با نگاه شورآفرینی و هیجان‌سازی و عمومی‌سازی حرکت کنیم. ما می‌خواهیم فجر، به عنوان یک فستیوال معتبر سینمایی در منطقه و بعد در سطح جهانی مطرح شود. حال باید بررسی کرد که چگونه می‌توان قدم به قدم، به این شاخصه‌ها افزود. باید به گونه‌ای حرکت کنیم که به این دلخوش نباشیم که هزاران نفر و میلیون‌ها نفر به جشنواره می‌آیند و می‌روند و به این برسیم که جشنواره فجر، در حوزه سینما تفسیر بخصوصی دارد و ما با آن چیزی که باید باشد و هستیم، فاصله‌ داریم.

 

صالحی‌ ادامه داد: حق سینمای ایران است که یک فستیوال مهم و جهانی داشته باشد. ما باید برای گام‌هایی که سال بعد طی می‌شود، چشم‌اندازی را ترسیم کنیم. اگر بحث حضور در بازارهای جهانی، مشارکت بین‌المللی، ارتباط فعال دیپلماسی فرهنگی از طریق سینما مطرح است، یکی از موضوعات این است که به برگزاری یک فستیوال حرفه‌ای نزدیک شویم و اگر یک فستیوال خوب را داشته باشیم، می‌توانیم این چشم‌انداز بین‌المللی را برقرار کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعامل خوب با رسانه‌ها، اذعان کرد: تعامل و ارتباط خوب با رسانه‌ها بخشی از برگزاری فستیوال و جشنواره‌ها است. یعنی هنر ارتباط با رسانه‌ها را باید داشته باشیم و به نظر می‌رسد هر مقدار ظرفیت خودمان را در تعامل خوب با رسانه‌ها و منتقدان سینمایی بالا ببریم، برپایی جشنواره را قوی‌تر می‌کند. البته منظور از تعامل، به طور کامل، تعریف و تمجید از برنامه‌ها نیست یا اینکه بخواهیم منتقدی را ساکت کنیم. باید این رابطه را کامل کنیم و این رابطه، چرخ پنجم این حرکت باشد.

 

صالحی با اشاره به اهمیت روابط عمومی و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر گفت: کل سیستم‌ جشنواره باید به گونه‌ای در کنار هم قرار بگیرند تا تعامل حداکثری مثبت با رسانه‌ها را داشته باشیم و آنان را با این اتفاق بزرگ فرهنگی و هنری که تقریبا مشابه ندارد، همراه کنیم. رسانه‌ها باید حس کنند ضلع مهم این جشنواره هستند. فکر نکنند بیرون گود هستند و به همین دلیل، بخواهند صرفا از جشنواره مچ‌گیری کنند. واقعا به این قضیه واقف باشند که در متن هستند و این موضوع را با تمام وجود حس کنند.

 

او همچنین ادامه داد: رویکرد ما به گونه‌ای باشد که فعالان رسانه را با این جشنواره همراه کنیم تا با آن همذات‌پنداری کنند و ما را در برگزاری جشنواره همراهی کنند. رسانه‌ها نباید حس کنند که خبر‌ها را باید غیررسمی دنبال کنند. رسانه باید احساس صداقت و امنیت کند. زمانی‌که حس اعتماد رسانه برانگیخته شود، گرایش عمومی را نسبت به جشنواره برمی‌انگیزد و رسانه را با جشنواره همدل می‌کند.

 

او به اتفاقات پیرامون جشنواره فیلم فجر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: فضائی که پارسال در ثبت‌نام ایجاد شد، خوب نبود و این حس به وجود آمد که برای جشنواره‌ای با این سابقه، بعد از ۳۵ سال اختلال به وجود آمده و حاشیه درست شده است. گاهی اوقات مسائل کوچک، مشکلات بزرگ ایجاد می‌کند. باید مسائل کوچکی که هزینه ندارد اما تدبیر و مدیری می‌خواهد را رعایت کرد. باید موضوعاتی که از سال‌های قبل داشتیم و به نظر کوچک می‌رسید، یک بار دیگر بررسی شود تا مشکل بزرگ ایجاد نشود.

 

صالحی با اشاره به اطلاع‌رسانی دقیق، بیان کرد: اطلاع رسانی سیستم باید دقیق و پیوسته باشد، اگر ما در بحث اطلاع‌رسانی زمین را خالی بگذاریم این خالی بودن با سوءتفاهم و شُبهه پُر می‌شود. مطمئنا زمین خالی، خالی نمی‌ماند اگر ما پُر نکنیم، دیگران پُر می‌کنند و دیگر نمی‌توان آن موضوعات ایجاد شده را، پاک کرد. آن کسی که گل اول را بزند، بُرد با او است یا از لحاظ روانی زمینه بردن را دارد.

 

او ادامه داد: پیوسته و به طور مستمر باید تولید خبر و پیش خبر داشته باشیم و اجازه ندهیم که دیگران با گمانه‌زنی فضا را پُر کنند. با توپخانه پُر از خبر و اطلاع جلو برویم تا همه حس کنند که مجموعه حرکت می‌کند و جایی برای گمانه‌زنی باقی نمی‌ماند. این کمک می‌کند تا فضای روشن‌تری را دنبال کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد به برگزاری جشنواره در استان‌ها اشاره کرد و گفت: اتفاق بسیارخوب، همراه شدن جشنواره فیلم فجر با استان‌ها است. انشالله سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر در استان‌ها با شکوه‌تر از همیشه برگزار شود. برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای رسیدن به این هدف، چشم انداز خوبی ایجاد می‌کند. مدیران کل استان‌ها به من خبر دادند که روش امسال آنان را خوشحال کرده است. روشی مبتنی بر اعتماد به مدیران کل استانی و اینکه نگاهی که ما از مرکز داریم، نخواهیم آمرانه و پدرخوانده‌وار عرضه کنیم. آنان با جشنواره همراه شده‌اند و این نوع نگاه اعمال شده در جشنواره را مثبت تلقی کرده‌اند که همین باعث شده تا به مسئله جدی‌تر نگاه کنند.

 

او افزود: امسال جشنواره فیلم فجر با تمام اتفاقات پیش‌آمده در استان‌ها می‌‌تواند شرایط بهتر برگزاری جشنواره در استان‌ها را به همراه داشته باشد. این رخداد به ملی شدن جشنواره فیلم فجر بسیار کمک می‌کند...

 

وزیر ارشاد با اشاره به لزوم تغییر ذهنیت غالب بر فعالان استانی، گفت: ذهنیتی که کمابیش هست را باید تغییر داد. ذهنیتی که بر اساس آن، فعالان استان‌ها این حس را دارند که تمام مزیت‌ها - حتی در حوزه فرهنگ و هنر و نه صرفا در مسائل اقتصادی- برای استان تهران است و تهرانی بودن برای خودش مزیت ایجاد می‌کند... این فضا و پراکندگی وجود دارد و اینکه استان‌ها - مخصوصا استان‌هایی که کمتر این اتفاقات برایشان تجربه شده است- نسبت بهتری با حوزه فرهنگ و هنر و سینما پیدا کنند، اثرگذار است. علاوه بر اینکه شرایط را بهتر می‌کند بحث‌های مربوط به حوزه امنیت ملی و حس آرامش عمومی را بیشتر می‌کند. و ما باید تلاش کنیم این اتفاقات در استان‌ها بهتر از گذشته رخ دهد.

 

او افزود: جشنواره فیلم فجر در ایران، جشنواره محل توجه مردم است و بخش‌های زیادی از مردم به آن متصل می‌شود. اینکه ما میلیون‌ها نفر را به مهمانی دعوت کنیم، آن‌ها انتظار دارند که میزبانان خوبی باشیم. پس نظم، خدمت‌رسانی، حرمت و احترام و بحث‌های مختلف باید رعایت شود به نوعی مردم باید حس کنند که به آن‌ها حرمت‌گذاری شده است.

 

صالحی با اشاره به لزوم تعامل با صنوف سینما گفت: آقای حیدریا ن و ترکیب همکارانشان که از دیرباز با صنوف سینما ارتباط داشتندو تعامل خوبی دارند. این رویداد‌ها حق اهالی سینما است زیرا آن‌ها صاحب‌خانه هستند. تعامل فعال با صنوف سینما و موثران آنان در کل سال به خصوص این دو ماه جشنواره بسیار مهم است. اهالی سینما با تمام سلایق، باید احساس کنند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و جشنواره با نگاه همدلانه با آنان تعامل دارد و ارتباط برقرار می‌کند.

 

او افزود: فضای اجتماعی و ارتباطی ما مدلی از مدیریت ایجاد کرده که به عنوان مدیریت از راه ارتباط نزدیک است. هر قدر نزدیک‌تر شویم سوءتفاهمات کمتر می‌شود. هر قدر دور‌تر باشیم برخی سوءتفاهمات بیشتر کاشته می‌شود. اصحاب سینما باید این احساس را داشته باشند که می‌توانند در زمینه‌های مختلف پیشنهاد و انتقاداتی بدهند.

 

صالحی گفت: با توجه به اینکه جشنواره، کلمه فجر و انقلاب را دارد و امسال هم چهلمین سالگرد انقلاب است باید این حس منتقل شود که نسبت جشنواره فجر با انقلاب، نسبت روشنی است. زمانی که ما از نسبت روشن صحبت می‌کنیم نه اینکه به عنوان کاری پروپاگاندا انجام شود، خیر! به گونه‌ای که در روح ظهور و بروز داشته باشد و احساس شود که این جشنواره انقلاب است. وقتی ما از انقلاب حرف می‌زنیم با همه اجزاء آن نظیر انسانی بودن، دینی بودن و... که دارد، باید همراه باشد. طبعا امسال جشنواره فیلم فجر، هم در حوزه تبلیغات و هم حوزه شعائری که دارد می‌تواند در حوزه باطنی هم حرکت کرد. راه‌اندازی دوباره بخش تجلی اراده ملی اتفاق بسیار خوبی است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید به این نکته که چه باید کرد تا به جوهره انقلاب اسلامی یعنی انسانیت، اخلاق‌مداری، فضائل اخلاقی توجه بیشتری کرد. جشنواره فجر انقلاب، باید فرصتی باشد تا جامعه ایرانی، انسانی‌تر، اخلاقی‌تر و معنوی‌تر بیاندیشد و عمل کند. این فرصت چند میلیونی و فضای اجتماعی که ایجاد می‌کند، باید مقدمه‌ای برای زندگی اخلاقی، انسانی و معنوی بهتر باشد. آنجایی که می‌تواند وجه تمایز و وجه امتیاز ما باشد و با همین نگاه هم انقلاب اسلامی و بعد جشنواره شکل گرفته است... باید بتوان در این فضا تا جایی که می‌سر است، کاری کرد که جلوه‌های آن افزایش پیدا کند.

 

در ابتدای این نشست، محمدمهدی حیدریان در ابتدای نشست با مدیران جشنواره فیلم فجر به برگزاری جشنواره به صورت منسجم و طبق برنامه‌های پیش‌بینی شده اشاره کرد و گفت که تا کنون کار‌ها طبق برنامه و با کمترین مشکل پیش رفته است.

 

معاون وزیر ارشاد گفت: دکتر داروغه‌زاده تجربه برگزاری و همکاری با جشنواره‌های مختلف را چه به عنوان قائم‌مقام، چه مدیر و دبیر داشته است و همین امر سبب شد تا سازوکار جشنواره را به خوبی به اجرا بگذارد.

 

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: با توجه به اینکه روحیه‌ خود دبیر جشنواره هم، پرهیز و دوری از تجملات است، این مسئله منجر به دستاوردی خوب در جشنواره امسال شده است و امیدواریم امسال با توجه به ژانر متنوع فیلم‌ها و سطح کیفیشان، شاهد جشنواره خوبی باشیم.

 

در این نشست، مدیران بخش‌های مختلف سی و ششمین جشنواره فیلم فجر نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده پرداختند. این نشست عصر روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه، با حضور وزیر ارشاد، محمدمهدی حیدریان معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور عالی رئیس سازمان سینمایی و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، مهدی یزدانی مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری، مهرداد آگاهی مدیر کل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد مهدی احمدی مدیر کل حوزه وزارتی و مدیران بخش‌های مختلف جشنواره سی و ششم، عزت‌الله علیزاده معاون اجرایی، مسعود احمدیان مدیر برنامه‌ریزی، سیمون سیمونیان مدیر دبیرخانه، محمدرضا فرجی مدیر امور سینما‌ها، مهدی قربان‌پور مدیر بخش تجلی اراده ملی، مهدی میرباقری مدیر هنری و مسعود نجفی مدیر روابط عمومی برگزار شد و مدیران بخش‌های مختلف، به ارائه گزارشاتی درخصوص عملکرد خود پرداختند.

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش