پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۱ - ۲۴ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۶۶۳۵
فیلم و سینمای ایران

کارگردان فیلم‌های «در وجه‌حامل» و مرداد: فیلم‌هایی هستند که در چرخه اکران می‌سوزند

بهمن كاميار,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

اين روزها دوفيلم «مرداد» و «در وجه حامل» به كارگرداني بهمن كاميار در سينماها نمايش داده مي‌شود. دو فيلمي كه نگاهي دغدغه مند به موضوع و مشكلات پيرامون زنان از طبقات مختلف جامعه دارد و فيلمساز تلاش مي‌كند در فيلم‌هايش با زباني متفاوت تفكر خود را ارايه دهد.

 

به بهانه نمايش «مرداد» و «در وجه حامل» در سينما با بهمن كاميار، كارگردان اين دو فيلم گفت‌وگويي انجام داديم كه پيش روي شماست.

 

اينكه دو فيلم همزمان بر پرده سينما داريد تقريبا در تاريخ سينماي ايران امري بي‌سابقه است. همزماني اكران فيلم‌ها براي بازيگران مسبوق به سابقه است اما اينكه دو فيلم از يك كارگردان همزمان در سينماها نمايش داده شود تقريبا مي‌توان گفت جزو موضوعات نادر در سينماي ايران است. حال اين همزماني از نظر شما خوش‌شانسي است يا بدشانسي؟

(مي‌خندد) خوش‌شانسي و هم از بدشانسي...

 

به چه دليل هم خوش‌شانسي و هم بدشانسي؟

از يك طرف خوش‌شانسي من است به اين دليل كه تكليف دو فيلمي كه ساختم در نيمه اول سال مشخص شد، اما وجه بدشانسي كار اين است كه فيلم‌هايم در بدترين زمان ممكن و به بدترين شكل اكران شدند. اكران فيلم «در وجه حامل» با آغاز جام جهاني و تب و تاب بازي‌هاي تيم ملي ايران همزمان شد و اكران فيلم «مرداد» با هيجان انتهاي جام جهاني و مراحل نيمه نهايي و فينال مصادف شد. ضمن اينكه دو فيلم پرفروش هم در كنار فيلم ما نمايش داشتند. البته اينكه دو فيلم من همزمان نمايش داده شد شايد يكسري همكاران عليه من جبهه بگيرند كه چرا بايد از يك كارگردان دو فيلم در يك زمان نمايش داده شود در حالي كه فيلم‌هاي ما فرصت نمايش پيدا نكرده؟ كه البته بايد در پاسخ گفت فيلم‌هاي ما در واقع اكران نشدند و سوختند!

 

البته كه توليد اين دو فيلم در دو بازه زماني جداي از هم بوده است.

بله. فيلم «مرداد» را دوسال پيش ساختم و تاكنون در صف اكران بود و اگر در اين زمان هم اكران نمي‌كرديم موضوع فيلم كهنه مي‌شد و براي فرصت‌هاي بعد اين فيلم جذابيتي براي مخاطب نداشت و چه‌بسا رنگ پرده را نمي‌ديد، فيلم «در وجه حامل» هم با علم به اينكه مي‌دانستيم همزمان با جام جهاني فيلم را نمايش مي‌دهيم اكران را پذيرفتيم، چون اگر اكران نمي‌كرديم اين فيلم هم احتمالا ديگر فرصت بهتري براي نمايش به دست نمي‌آورد. در حقيقت ما بين اتفاق بد و بدتر گير مي‌كنيم و آن انتخاب بين اكران بد و عدم اكران است و انتخاب ما اكران بد مي‌شود!

 

پيش از اين بعضي از همكاران شما هم از اوضاع بد نمايش فيلم‌شان در جام جهاني گلايه داشتند؛ همچون محمود غفاري، كارگردان فيلم« شماره ١٧ سهيلا».

 

بله. اينجا بايد بگويم كه بعضي همكاران ما هم چون مي‌دانستند كه زمان نمايش فيلم‌شان همزمان با جام جهاني خواهد بود از اكران انصراف دادند و خودخواسته فيلم‌شان را اكران نكردند البته آنها مي‌دانستند فيلم‌شان در زمان ديگري قطعا نمايش داده خواهد شد و اين پشتوانه را داشتند. اما از آنجا كه ما فاقد اين پشتوانه‌ها هستيم همين فرصت را فقط داشتيم و به اينگونه نمايش فيلم‌مان رضايت داديم.

 

داشتم به كارنامه فعاليت شما در فيلمسازي نگاه مي‌كردم. ديدم از سال ٩٢ كه به صورت جدي وارد جريان توليد فيلم در سينما شديد با ريتم تند كارتان را ادامه داديد. چه در مقام تهيه‌كننده و چه در مقام كارگردان. خودتان چه نظري داريد؟

 

بله. موافقم، ريتم كارم تند بود. البته اين را بگويم كه من قبل از اينكه به عنوان تهيه‌كننده مستقل فعاليت كنم در چند فيلم به عنوان شريك سرمايه‌گذار در چرخه توليد حضور داشتم.

 

اين ريتم تند كاري شما اين پرسش را به ذهن من رساند كه آيا شما به صورت نامحسوس سرمايه‌گذاري در سينما را مي‌پذيريد؟ يا اينكه از ارتباطات ويژه برخورداريد؟

خير. اين گونه نيست. اتفاقا هيچ ارتباطي وجود ندارد و شكل اكران فيلم‌هايم مبين همين نكته است، اينكه مي‌گويم پيش‌تر در سرمايه‌گذاري برخي فيلم‌ها شركت كردم به اين ترتيب بوده كه مثلا در يك فيلم بيست ميليون تومان يا در فيلمي ديگر با ١٠ درصد شراكت و ٥٠ ميليون شريك بودم صرفا براي كسب تجربه. سرمايه‌گذار با تعبير و تعريف وسيع آن نبوده ونيستم و از رانتي برخوردار نيستم.

 

پيش‌تر شغل‌تان چه بود؟

وكيل دادگستري هستم و سرمايه‌ فيلم‌هايم را از طريق وكالت كسب كردم. حتي براي دو فيلم اخير (سد معبر و در وجه حامل) دفتر وكالتم و ماشينم را فروختم تا بتوانم آنها را توليد كنم والان مستاجرم و فاقد اتومبيل!

 

مشخصا نام مي‌بريد كه در چه فيلم‌هايي به صورت درصدي شراكت داشتيد؟

فيلم‌هاي: من (١٠ درصد)، خنده‌هاي آتوسا (٢٥ درصد)، شيفت شب (٤٠ درصد). دريا ماهي پرنده (٢٥ درصد) را با سرمايه‌هاي جزيي تجربه كردم، اعتقاد داشتم براي حضور جدي در سينما بايد قبل از اينكه بخواهم به عنوان تهيه‌كننده در سينما كار كنم در چرخه توليد تجربه كسب كنم، البته براي دو فيلم خودم كه كارگرداني كردم نيز متقاضي تهيه‌كنندگي بودم اما مقررات شوراي صنفي اجازه نمي‌داد هم به عنوان تهيه‌كننده و هم كارگردان كار اول باشم در واقع آيين نامه شوراي پروانه ساخت به گونه‌اي بود كه از فيلم سوم و چهارم مي‌توانم تهيه‌كننده و كارگردان همزمان فيلمم باشم.

 

همزماني كار تهيه‌كنندگي و كارگرداني موجب سلب تمركزاز كارگردان هم مي‌شود، موافقيد؟

كار به‌شدت سخت مي‌شود. اما در فيلم‌هايم عمده تلاش توليد را خودم انجام مي‌دادم و اين كار به مراتب سخت بود و ديگر عادت كردم.

 

و نكته جالب كارنامه شما همكاري با فيلمسازان خوش ذوقي چون مهدي رحماني و محسن قرايي با گرايش به موضوعات مهم اجتماعي است.

 

بله. همكاري‌هاي خوبي بود. باور كنيد فرصتي كه من در فيلم «سد معبر» به كارگردان دادم را هر تهيه‌كننده‌اي نمي‌دهد اما من اين فرصت را از خودم در فيلم «مرداد» و «در وجه حامل» سلب كردم اما در فيلم «سد معبر» به محسن قرايي دادم. آنچه به لحاظ مالي در فيلم «سد معبر» بر ما گذشت سنگين تمام شد اما از نتيجه كار راضي هستم ضرر سنگيني كرديم اما اشكالي ندارد چون فيلم خوبي شد.

 

وقتي فيلم‌هاي شما را مي‌ديدم به اين فكر مي‌كردم كه بيشتر تمايل داريد فيلمنامه‌هاي خودتان را بسازيد حال اينكه اگر از فيلمنامه ‌نويسندگان ديگر يا اقتباسي استفاده كنيد كارهاي‌تان از چفت و بست بيشتري برخوردار خواهد بود.

 

متن خوبي اگر به دستم برسد هيچ اصراري ندارم براي اينكه فيلمنامه‌هاي فيلمم را خودم بنويسم اما به جرات مي‌توانم بگويم مخاطب فيلم من نبايد داستان را ساده بگيرد و رها شود، اگر درگير جزييات و اطلاعاتي باشد كه در طول فيلم مي‌گيرد هيچ نكته بي‌پاسخي برايش باقي نمي‌ماند اما مشكل وقتي است كه مخاطب عادت كرده همه اطلاعات را به ساده‌ترين نوع آن دريافت كند، من معتقد به شكل كلاسيك فيلمنامه هستم و مهندسي اتفاقات در فيلمنامه‌هايم درست است منتها شايد بيش از حد اطلاعات مربوط به گره‌هاي داستان مختصر بيان مي‌شود و به نوعي در تمركز مخاطب زياده‌خواهم!

 

البته دنياي ذهني هر كارگردان منحصر به خودش است.

بله. دنياي ذهني من و دغدغه‌ام مشكلات زنان است. اما اگر فيلمنامه‌اي با دنياي ذهني من همخواني داشته باشد و سليقه‌ام با آن يكي باشد قطعا مي‌پذيرم.

 

اجازه بدهيد يك سوال جنبي ديگر بپرسم و بعد سراغ فيلم‌هاي‌تان برويم. اينكه مي‌گويند دغدغه يكسري از فيلمسازان صرفا حضور درسينما است و به كيفيت كار فكر نمي‌كنند شما در رابطه با آن چه عقيده‌اي داريد؟ آيا مگرتوليد فيلم در سينما همراه با انديشه نبايد باشد؟

با شما كاملا موافقم. سينما جاي انتقال انديشه است بايد وقتي در سينما حرف مي‌زنيم حرف جدي بگوييم. معتقدم سينما در مغز فيلمساز شكل مي‌گيرد ما تكنيك فيلمسازي را در يك هفته حتي مي‌توانيم بياموزيم همچنان كه هيچكاك مي‌گويد من سينما را در يك آخر هفته به شما مي‌آموزم! يك فيلمساز در يك مدت كوتاه مي‌تواند چگونگي كار با دوربين را بياموزد اما اين آدم را سينماگر نمي‌كند سينماگر شدن به داشتن انديشه است، بسيار فيلم‌ها بوده‌اند كه ضعف‌هاي تكنيكي داشته‌اند اما به همين علت كه منتقل‌كننده يك انديشه خاص بوده‌اند موفق عمل كرده‌اند، وقتي بتوانيم انديشه به مخاطب انتقال دهيم فيلمساز و سينماگر هستيم. اتفاقا انتقادي كه من به فيلم‌هاي در حال اكران اين روزهاي سينما دارم اين است كه فيلم‌ها فاقد انديشه هستند و حتي معتقدم اين حركت هدفمند درحال جاافتادن است! سينماي داراي انديشه ما دارد جايش را به فيلم‌هاي سخيف و بي‌ارزش مي‌دهد.

 

به نظر مي‌رسد فيلم «در وجه حامل» را يك مقدار زود ساختيد اگر كمي فاصله بين دو فيلم‌تان مي‌افتاد بهتر نبود؟

اساسا آدم عجولي هستم ودوست دارم سالي يك فيلم بسازم.

 

چون فيلم «مرداد» را به مراتب فيلم كامل‌تري از فيلم «در وجه حامل» مي‌دانم.

 

ممكن است از جهاتي صحبت شما درست باشد اما اعتقاد خودم اين گونه نيست، اين پرانتز را باز كنم كه ما فيلمبرداري فيلم «در وجه حامل» را در كمتر از ٣٠ جلسه فيلمبرداري به پايان رسانديم و تلاش كرديم در بازه يكماهه تمام شود اما به طور مثال براي فيلمبرداري فيلم «سد معبر» اين عجله را نداشتيم. براي فيلم «سد معبر» ما حدود شصت جلسه فيلمبرداري كرديم و براي كارگردان هيچ محدوديت مالي در نظر نگرفتم اما براي فيلم در وجه حامل محدوديت بود و ملزم بودم در ٢٩ تا ٣٠ جلسه فيلمبرداري را تمام كنم با اين وجود ٨٠درصد از نتيجه كار راضي هستم. شايد اگر ١٠ جلسه ديگر فرصت داشتم براي فيلمبرداري «در وجه حامل» اتفاق بهتري مي‌افتاد و تا ١٠٠ درصد رضايتم جلب مي‌شد.

 

البته توانايي كارگرداني شما در فيلم «در وجه حامل» به مراتب بيشتر از «مرداد» به چشم مي‌آيد.

 

نظر خودم همين است. در بعد فني و بحث كارگرداني فيلم در «وجه حامل» پيشرفت داشتم، فيلم «مرداد» سطح كارگرداني پايين‌تري دارد و اين براي من محرز است و اساسا خوشحالم كه تجربه «مرداد» مرا براي فيلم «در وجه حامل» پخته‌تر كرد.

 

اما فيلم «مرداد» گويا‌تر است. فيلم به راحتي حرف خود را به مخاطب انتقال مي‌دهد.

شايد به اين دليل «مرداد» قابل فهم‌تر است چون روايت اول شخص به صورت نريشن روي فيلم است و به همين جهت مخاطبان عام و خاص با فيلم ارتباط راحت‌تري برقرار مي‌كنند. درونمايه فيلم «در وجه حامل» ايجاب مي‌كرد كه فيلم اگرچه اول شخص است اما نريشن نداشته باشد، در فيلم«در وجه حامل» ما داناي كل نداريم و تنها با مهري همراه هستيم وبه همين دليل بعضي اتفاقات تا انتها دنبال نمي‌شود چون مهري آن را دنبال نمي‌كند و در اين نوع روايت كه داناي كل نداريم اجازه پيدا نمي‌كنيم كه به اتفاقاتي كه شخصيت اصلي در آن حضور ندارد، بپردازيم. مجموع اين اتفاقات باعث مي‌شود شما سخت‌تر قانع شويد و اين نقص فيلم يا فيلمنامه نيست بلكه ايجاب اين شكل روايت است، با اين حال معتقدم ارزش فيلم در وجه حامل بعد از چند سال مشخص مي‌شود.

 

بازي خوب ژاله صامتي در فيلم در نقش مهري از نقاط قوت فيلم «در وجه حامل» بود.

در اين فيلم معدود دفعه‌اي است كه ژاله صامتي نقش اول فيلم مي‌شود اينكه چرا سينما بايد ژاله صامتي را از اين موقعيت محروم كند به نظر من اتفاق كوچكي نيست و بايد به آن پرداخت چراكه نتيجه اين برخورد تا به امروز محروميت سينماي ايران از توانايي بازيگري است به غايت مستعد و باهوش و از همه مهم‌تر خوش‌اخلاق در كار. ضرر اصلي اين ماجرا متوجه سينما شده و من خوشحالم اين اتفاق براي فيلم و من افتاد كه ايشان نقش اول فيلم را قبول كردند.

 

پيش‌تر ژاله صامتي در فيلم «ضد گلوله» مصطفي كيايي هم توانايي خوبي از خود ارايه داد هرچند او از بازيگران با تجربه سينما، تئاتر و تلويزيون است.

 

با توجه به توانايي ژاله صامتي معتقدم او در فيلم‌هاي بيشتري بايد حضور پيدا مي‌كرد.

فيلم «مرداد» از موضوع و داستان سر راستي برخوردار است اما از شاخه‌هاي زياد و خرده پيرنگ‌هاي متعدد رنج مي‌برد.

 

شايد اگر بخواهم دوباره مرداد را بسازم تمركزم را بيشتر روي هسته اصلي درام بگذارم.

 

انتخاب اين موضوع براي فيلم «مرداد» چه بود؟

در سال ٩٣ كه تصميم گرفتم فيلم را بسازم موضوع سقط جنين بسيار مطرح بود. با اينكه تعداد زيادي هم مخفيانه اين كار انجام مي‌دادند و مي‌دهند اما آمار وحشتناكي از سقط جنين منتشر شده بود. نكته‌اي كه در اين ميان برايم اهميت داشت و در اطرافم نيز مي‌ديدم اينكه زوج‌هاي جواني مي‌ديدم كه در سنين خاصي از بچه‌دار شدن سر باز مي‌زدند و انگيزه‌اي براي بچه‌دار شدن نداشتند اما همين‌ها به محض اينكه سن‌شان از حد مي‌گذرد و دل‌شان مي‌خواهد بچه‌دار شوند، ممكن است بدن‌شان اين توانايي را نداشته باشد! وقتي داستان را مي‌نوشتم تمام انگيزه من اين بود كه بگويم كه سقط جنين راه‌حل موقت بچه‌دار شدن نيست و ممكن است اين محروميت براي مادر شدن آن زن دايمي باشد.

 

با شروع فيلم «مرداد» اين حدس قوت مي‌گيرد كه ما با داستاني درباره خيانت مواجه هستيم.

 

نگاه خانم‌ها عموما به اتفاقات مشابه اين اتفاقاتي كه در مرداد مي‌بينيم پيش‌بيني يك خيانت است.

 

در اولين سكانس فيلم‌تان هم اين ديدگاه ناخودآگاه انتقال داده مي‌شود.

 

بله و رعنا آزادي‌ور هم در طول فيلم مي‌گويد كه من باعث شدم زن همسايه (انديشه فولادوند) از اين آپارتمان برود، در واقع شك‌هاي زياد نقصي است كه در اين زن وجود دارد والا مي‌داند شوهرش او را دوست دارد و در طول فيلم هم همسرش به او مي‌گويد كه من حتما بچه مي‌خواهم و فقط از تو مي‌خواهم.

 

در اواخر داستان موضوع داروهاي فاسد هم مطرح مي‌شود؛ چرا؟

در همان زمان موضوع سقط جنين اين بحث هم مطرح بود كه اين خانم‌ها با داروهاي ناايمن و تاريخ مصرف گذشته كه از طرف هند و چين وارد مي‌شود جنين خود را سقط مي‌كنند كه فكر كردم اين موضوع در داستان جاي بگيرد.

 

موضوع مهمي كه خودش قابليت پردازش جداگانه‌اي دارد و در فيلم «مرداد» تقريبا الكن باقي ماند.

 

فكر مي‌كنم بله، جا داشت اما آن داستان مجزايي بود، البته در همين نسخه نيز به نظرم اگر روي هسته اصلي درام بيشتر تمركز مي‌كردم و قصه‌هاي فرعي حذف مي‌شد نتيجه بهتر بود. در هر صورت تجربه‌ام در فيلم اولم «مرداد» از الان كمتر بود.

 

وقتي در يكي از سينماها به تماشاي فيلم‌تان نشستم برايم سوال بود فيلم «مرداد» و «در وجه حامل» در اين سينما چرا تيزر و بنر ندارد؟

متاسفانه سينماداران همكاري لازم با ما نمي‌كنند، حتي از خداي‌شان هم هست كه فيلم ما بليت نفروشد و مخاطب فيلم ما را به سمت سالن «هزار پا» سوق دهند. با دليل اين حرف را به شما مي‌گويم. به تماشاگر فيلم من كه اتفاقا خبرنگار بود، زنگ مي‌زنند كه فيلم در اين ساعت اكران نمي‌شود آيا مايل به تماشاي هزار پا هستيد يا پول بليت را به شما پس بدهيم؟!

 

و سخن آخر؟

با اين فروشي كه فيلم‌هايم داشت در اكران فيلم‌هايم شكست خورديم. الان هم ديگر بودجه شخصي وجود ندارد كه براي فيلم خودم هزينه كنم، سرمايه‌گذار دولتي هم براي فيلم‌هايي كه من بخواهم بسازم، سخت فراهم مي‌شود. اساسا سينما صنعت گراني است مثلا خوب است بدانيد براي هر روز فيلمبرداري بين ٤٠ تا ٥٠ ميليون هزينه مي‌شود با اين فروشي هم كه فيلم‌هاي اجتماعي كسب مي‌كنند ديگر براي سرمايه‌گذار خصوصي توجيه ندارد. به همين علت سينماي ايران پر شده از فيلم‌هاي لاله‌زاري. شما ببينيد فيلم «مرداد» با ٣ سالن در سنيماهاي تهران نمايش داده مي‌شود در حالي كه فيلم‌هاي كمدي بين ١٢٠ تا ١٧٠ سالن سينما را دارا هستند، متاسفانه با اين برخوردها سينماي دغدغه‌مند در حال حذف شدن است.

 

سينما جاي انتقال انديشه است. ما تكنيك فيلمسازي را در يك هفته حتي مي‌توانيم بياموزيم همچنان كه هيچكاك مي‌گويد من سينما را در يك آخر هفته به شما مي‌آموزم! اما اين آدم را سينماگر نمي‌كند.

 

فيلم‌هايم در بدترين زمان ممكن و به بدترين شكل اكران شدند. «در وجه حامل» با آغاز جام جهاني و تب و تاب بازي‌هاي تيم ملي ايران همزمان شد و اكران فيلم «مرداد» با هيجان انتهاي جام جهاني و مراحل نيمه نهايي و فينال مصادف شد.

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش