جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۰۱۲
فیلم و سینمای جهان

مهمترین فیلم‌های توقیفی سینمای جهان؛ ممنوع!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,آخرین تانگو در پاریس

فقط سینمای ایران نیست که فیلم‌های جنجالی و توقیفی دارد. دنیای سینما از این جور اتفاقات پر است. دلیل این اتفاق نیز البته بیشتر به خشونت یا پرده‌دری‌های مضمونی و تصویری فیلم‌ها ربط دارد. در زیر ١٠ فیلم مهمی که مدتی توقیف بوده‌اند با هم مرور می‌کنیم...

 

كشتار با اره‌برقی در تگزاس

(تاب هوپر /١٩٧٤)

این فیلم به دلیل تعدد سكانس‌های خشونت‌آمیز و ترسناك در كشورهای فنلاند، انگلستان، برزیل، استرالیا، آلمان، شیلی، سوئد، نروژ و ایرلند به نمایش درنیامد.  فیلم براساس زندگی واقعی قاتلی به نام ادگین ساخته شده بود كه پوست انسان می‌پوشید، اما از اره‌برقی استفاده نمی‌كرد.

 

حقیقت همیشه از داستان عجیب‌تر و صدالبته ترسناك‌تر است. «كشتار با... »، كه بر مبنای جنایت‌هایی واقعی و وحشتناك ادگین ساخته شده است، در نگاه نخست مستندی قدیمی  و كم‌هزینه به نظر می‌رسد.  تاب هوپر می‌گوید:   «انتخاب این عنوان برای فیلم باعث شد دوستان زیادی را از دست بدهم.  فكر می‌كنم آنها كمی زیاده‌روی كردند، شاید هم واقعا دلیلی برای این كارشان داشتند.»

 

آخرین خانه سمت چپ

 (وس كریون/١٩٧٢)

در كشورهای سنگاپور، ایسلند، نیوزیلند، نروژ و آلمان غربی به نمایش درنیامده و برای ١٨‌سال در انگلستان و بیشتر از ٣٢‌سال در استرالیا ممنوع بوده است.  این فیلم را وس كریون ساخت كه فیلم «تپه‌ها چشم دارند» او هم در فنلاند ممنوع شده بود. او برای فیلم‌های ترسناكی مثل كابوس در خیابان الم و سری جیغ هم شهرت چشمگیری دارد.

 

پرتقال كوكی  

(استنلی كوبریك /١٩٧١)

در كشورهای ایرلند، سنگاپور، مالزی، اسپانیا و كره به مدت دو دهه ممنوع شد.  یك اقتباس جنجالی از كتاب آنتونی بورخس كه خود كوبریك آن را به پیشنهاد پلیس و به خاطر تهدیدهایی كه علیه او و خانواده‌اش انجام شده بود، در انگلستان به نمایش درنیاورد و این موضوع را همسرش بعد از مرگ او فاش كرد.

 

 در «پرتقال كوكی» كوبریك با این مشكل روبه‌رو است كه تماشاگر را متقاعد كند آنچه در فیلم می‌بیند آینده نزدیك است.  راه‌حل هنری‌اش این است كه به مكان فیلم ظاهر و حس‌وحال مكان‌های زندگی روزانه‌مان را می‌دهد، در عین حال كه به آن نوعی جلوه غیرعادی می‌بخشد. یكی از صحنه‌های تكان‌دهنده‌تر پرتقال كوكی صحنه قتل یك زن به دست الكس با اثر هنری ساخت خودش -یك مجسمه- است.

 

عجیب‌الخلقه‌ها

(تاد برونینگ /١٩٣٢)

نمایش آن در كشورهای ایتالیا، فنلاند و ایرلند ممنوع شد.  تصمیم عجیب برونینگ برای استفاده از آدم‌های معمولی با شكل و شمایل عجیب و درهم به‌جای بازیگران گریم‌شده حسابی تماشاگران را شگفت‌زده كرد و با این‌كه این فیلم حالا یك فیلم كالت به حساب می‌آید، اما برونینگ برای ساختن فیلم بعدی‌اش باید خیلی تلاش می‌كرد.

 

آخرین تانگو در پاریس

 (برناردو برتولوچی/١٩٧٢)

این فیلم در كشورهای ایتالیا، نیوزلند، پرتغال، سنگاپور و كره‌جنوبی ممنوع شد. آخرین تانگو در پاریس نامزد دو جایزه اسكار بود و یكی از مشهور‌ترین فیلم‌های بدنام تاریخ سینماست.  داستان حول محور یك آشنایی اتفاقی بین بیوه مرد ٤٥ساله‌ای دور می‌زند به نام پُل (براندو) و زن جوان ٢٠ساله‌ای به نام جین (اشنایدر). این دو به‌طور تصادفی در آپارتمانی كه برای اجاره گذاشته شده، به هم برمی‌خورند.

 

 پل می‌خواهد درد جانكاه ازدست‌دادن همسرش را تسكین دهد. جین كه در برابر اصالت این احساس واكنشی توأم با احساس ترحم دارد، رابطه با پل را بهتر از حرافی‌های پوچ و بی‌مغز نامزدش می‌داند.  از لحظه‌ای كه این دو اسم‌شان را به یكدیگر می‌گویند، رابطه‌شان رو به افول می‌گذارد. درحالی كه در عین سادگی چشم همه به صحنه‌های آخرین تانگوی پاریسی مانده بود. اما آخرین تانگو، راوی داستان رویاپردازان و سیاستمداران نبود.

 

جن‌گیر

(ویلیام فریدكین /١٩٧٣)

این فیلم یكی از ترسناك‌ترین و جنجال‌برانگیز‌ترین فیلم‌های تمام ادوار سینماست و نمایش آن در كشورهای انگلستان، مالزی و سنگاپور ممنوع شد. منتقدان استقبال بسیار گرمی  از فیلم كردند و فیلم نامزد ١٠جایزه اسكار و برنده دوتای آنها (صدا و تدوین) شد. «جن‌گیر» علاوه بر موضوع جنجالی‌اش، یكی از مهوع‌ترین و دلخراش‌ترین فیلم‌هایی است كه تابه‌حال ساخته شده است.

 

 هنگام نمایش این فیلم اخبار زیادی از غش، حملات تشنجی و هیستری و حتی در بعضی موارد سقط جنین از تماشاگران گزارش شد. نمایش این فیلم در فنلاند ممنوع شد. این فیلم در انگلستان دو بار رده‌بندی سنی شد.  قسمت‌هایی از آن حذف شد.  جین فوندا و شرلی مك لین نامزد بازی در نقش كریس مك دا نیل (مادر دختر جن‌زده) بودند. جك نیكلسون هم قرار بود در نقش پدر كاراس (كشیش جوان) بازی كند.

 

كالیگولا

 (تینتو براس و باب گوچیونه /١٩٧٩)

در كشورهای كانادا و ایسلند به نمایش درنیامد. داستان جنجالی امپراتوری روم و نمایش خشونت فراوان به همراه مضامین غیراخلاقی دیگر باعث شد این فیلم جنجالی‌ترین آثار سینمایی لقب بگیرد. در این فیلم بازیگران مطرحی مثل مالكوم مك داول، پیشتر اوتول و هلن میرن شركت داشتند. كالیگولانام امپراتوری است كه در سال ٣٨پس از میلاد در روم حكومت می‌كرد. زندگی این امپراتور پس از مرگ خواهرش در وسیلا كاملا تغییر می‌كند. كالیگولا همچنین عنوان نمایشنامه‌ای است كه آلبر كامو آن را براساس داستان این امپراتور به رشته تحریر درآورد.

 

زندگی برایان

(تری جونز /١٩٧٩)

این فیلم هم در كشورهای نروژ، ایرلند و سنگاپور ممنوع بود.   «زندگی برایان» از نگاه شهروندان انگلیسی، به‌عنوان بهترین فیلم كمدی تاریخ سینما انتخاب شد. روزنامه گاردین پس از نظرسنجی از شهروندان انگلیسی برای انتخاب بهترین فیلم‌های كمدی سینما، فهرست ٥٠ اثر بر‌تر انتخاب‌شده را اعلام كرد كه این  فیلم در رده نخست قرار گرفته است.  

 

در جبهه غرب خبری نیست  

(لوئیس مایلستون/١٩٣٠)

در كشورهای آلمان و اتریش حدود سه دهه ممنوع اعلام شده بود. این فیلم موفق به كسب دو جایزه اسكار بهترین فیلم و بهترین كارگردانی شد، اما به خاطر مضامین ضدجنگ و پیام ضدآلمانی‌اش توسط هیتلر و متحدانش ممنوع شد. در نمایش بسیار كوتاه مدتش در سینماهای آلمان نیز نازی‌ها با رهاكردن موش در سالن‌های سینما نمایش را به هم ریختند.

 

«در جبهه غرب خبری نیست» یكی از شكوهمند‌ترین داستان‌هایی است كه در رابطه با جنگ جهانی اول نوشته شده است و فیلمی كه از روی آن ساخته شد، یكی از موفق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان است. این داستان مستقیما به نسلی از مردم آلمان اشاره دارد كه زندگی‌شان را برای جنگ فنا كردند.

 

شیطان مرده

 (سام ریمی/١٩٨١)

ممنوع‌شده در كشورهای مالزی، انگلستان، آلمان غربی، سوئد، ایسلند، ایرلند و سنگاپور.  این فیلم از نخستین فیلم‌هایی بود كه توسط فعالان مذهبی با عنوان «كثافت ویدیویی»- اصطلاحی كه برای انتقاد از نمایش صریح خشونت توسط سازمان‌های مذهبی، منتقدان و رسانه‌ها به كار گرفته می‌شود- مورد شماتت قرار گرفت.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش