شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۵۸ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۷۹۴
موسیقی

عضو شورای نظارت، تلاوت ربنا را خلاف موازين شرع شناخت

تلاوتی که سیاسی شد

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,ربناي شجريان
نامه محمدجواد لاريجاني درباره خلاف موازين شرع‌بودن تلاوت ربناي شجريان واکنش اهالي موسيقي را در پي داشت.

محمدجواد لاريجاني، عضو شوراي نظارت بر صداوسيما، در نامه‌اي خطاب به صالحي‌اميري، در مورد عدم پخش اين اثر نوشت: «در تلاوت مذکور توجه به آيات تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد و اين امر خلاف موازين شرعي تلاوت است».اينکه چرا به چنين نکته‌اي در ٣٠ سال پخش ربنا کمتر پرداخته شده، موردي است که در اين نامه اشاره‌اي به آن نشده. مديرعامل خانه موسيقي ضمن رد ادعاي لاريجاني، پاسخ صريحي به گفته‌هاي او داد.

 

رمضاني ديگر بدون «ربّنا»

 حسن روحاني يک هفته پيش از آغاز رمضان با رأي مردم رئيس‌جمهور شد و صالحي‌اميري، وزير ارشاد، نامه‌اي خطاب به علي‌عسگري، رئيس سازمان صداوسيما، نوشت و در آن خواستار بازپخش ربنا از رسانه ملي شد. اين نامه را نه رئيس صداوسيما که محمدجواد لاريجاني پاسخ داد.

 

در نوشته او آمده بود: «برادر گرامي جناب آقاي دکتر سيدرضا صالحي‌اميري- دام عزه؛ وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي؛ سلام علیکم و رحمةالله و برکاته؛در مورد نامه منتسب به جناب‌عالي خطاب به سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي دائر بر ضرورت پخش تلاوت منتخبي از آيات چند سوره از کلام‌الله مجيد با صداي هنرمند معروف آقاي شجريان ضروري دانستم که نکته مهمي را خدمتتان عرض کنم.از آنجا که موضوع دفاع از ايشان يک مناقشه سياسي شده است، لذا در تلاوت مذکور توجه به آيت تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد و اين امر خلاف موازين شرعي تلاوت است.

 

لذا خواهشمند است که ساير قطعات آوازي آن هنرمند را مطرح فرمائيد که اتفاقا داراي ساختار موسيقيايي مهم‌تري هم هستند. حتما مي‌دانيد که تحت‌الشعاع قرارگرفتن توجه به آيات باهرات نسبت به مقارنات آنقدر مهم بوده که برخي از فقهاي بزرگ تلاوت ملحون را مورد شبهه قرار داده‌اند.

 

البته اين حساسيت در ميان موسيقي‌دانان بزرگ و حرفه‌اي هم مطرح است و آنان غالبا ابا دارند که قطعات مهم ترکيبي آنان همراه با آواز پخش شود، زيرا معتقدند توجه به الحان و معاني (و گاه حرکات متناظر بدني) توجه به رموز و ظرافت‌هاي نهفته در تناسب‌هاي ايقاعي را که جوهر اصلي هنر موسيقي است تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد. با تشکر؛ العبد الفاني؛ محمدجواد لاريجاني، عضو شوراي نظارت صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران». به‌اين‌ترتيب اولين روز رمضان باز هم بدون ربناي معروف آغاز شد و اين غائله ختم به خير نشد. 

 

چرا از خواندن دعاي ماه رمضانش ابا مي‌کنيم؟

حالا بيشتر از يک سال از وخيم‌شدن بيماري استاد مي‌گذرد و اتفاقا در آستانه انتخابات ٩٦ عکس‌هايي از او در باغ دست‌پرورده‌اش منتشر شد که نشان از بهبودي نسبي‌اش داشت. اين انتخابات و کانديداهايش نيز از نام شجريان غافل نشدند. حسن روحاني در نخستين مناظره انتخاباتي گفت: ما يک هنرمند داريم، از اينکه دعاي ماه رمضانش را پخش کنيم، ابا مي‌کنيم. چطور مي‌خواهيم دنبال تعالي فرهنگ باشيم؟

 

همچنين تيزر مستندي با نام «جريان شجريان» از طرف ستاد انتخاباتي دکتر روحاني در فضاي مجازي منتشر شد که در آن هنرمندان نامي از شاهکار ربناي استاد و همچنين منزلت او صحبت مي‌کنند. همچنين ١٩ ارديبهشت از طرف سازمان ميراث فرهنگي، ربناي شجريان در فهرست آثار معنوي (ناملموس) ايران با شماره ١٣٩٦ به ثبت ملي رسيد.

 

جناح مقابل نيز در يک میتينگ تبليغاتي با برآشفتگي، محمدرضا شجريان را هنرمند سرطاني خواند که دولت به او آويزان شده است. واکنش خيل عظيم کاربران فضای مجازي و همچنين خانه موسيقي نسبت به اين اهانت، آتش نام شجريان را در تنور انتخابات و سياست ايران همچنان شعله‌ور نگاه داشت.صفحه اينستاگرام رئيس‌جمهور روحاني اما در پستي ربنا را با اين عنوان به اشتراک گذاشت: «بخشي از دعاي ربنا؛ با صداي دلنشين و حذف‌ناشدني استاد شجريان». 

 

شگفتي شجريان

محمدرضا شجريان شهريور ٥٧ همراه با يارانش در اعتراض به وقايع خونين ميدان ژاله از فعاليت در راديو استعفا کرد. درست در بحبوحه انقلاب و آغاز جنگ هشت‌ساله با اعضاي چاووش درخشان‌ترين تصانيف حماسي و ميهني را ضبط و پخش کرد و در تير ١٣٥٨ به دعوت صداوسيماي جمهوري اسلامي، دعاي ربنا را خواند؛ دعايي که ٣٠ سال جزء جداناشدني سفره‌هاي افطار ايرانيان شد.

 

پس از وقايع ٨٨ گويي شکاف عقيدتي ميان اهالي سياست و هنرمندان آشکارتر شد. حالا ديگر لغو کنسرت‌ها و مجوز آلبوم‌ها تبديل به يک رويه شده بود و تعداد کثيري از اهالي موسيقي خاصه محمدرضا شجريان عزلت و گوشه‌نشيني پيشه کردند، چراکه ديگر به طور رسمي امکان فعاليت نداشتند.

 

در چهار سال پس از ٨٨، شجريان به اجراي کنسرت در دنيا و همچنين برپايي نمايشگاه سازهاي ابداعي‌اش همت گماشت و البته بيش از پيش مورد توجه رسانه‌هاي داخلي و خارجي قرار گرفت. در سال ٩٢ نام او در مناظره‌هاي انتخاباتي و همچنين فيلم مستند دکتر حسن روحاني بارها برده شد.

 

پس از پيروزي روحاني، او در گفت‌وگويي راجع به ذکر نامش در رويدادهاي انتخاباتي و دولت جديد گفت:من زياد وارد اين موضوع نمي‌شوم؛ به‌هرحال اتفاقي افتاده و جامعه از اين اتفاق خشنود است و اميدواري‌هايي به وجود آمده. من هم اميدوارم که اين اميدواري‌ها به نتيجه مطلوب برسد و خود من هم در زمينه فعاليت هنري اگر شرايطش فراهم باشد و شرايط روحي جامعه مساعد باشد کارم را براي جامعه ارائه خواهم داد.

 

اما در دو سال ابتدايي دولت تدبير و اميد، گشايشي در طلسم ممنوعيت شجريان به وجود نيامد. ربنا در هيچ رمضاني پخش نشد و مجوز کنسرت نيز براي او صادر نشد که دراين‌باره، ارديبهشت ٩٤ در همايش بزرگداشت حافظ در دانشگاه آزاد، شجريان خطاب به حضار گفت: من چندين‌سالي است که مي‌خوانم و آنچه بايد را تابه‌حال خوانده‌ام و از اين به‌بعد هرچه بخوانم زياده‌گويي است، اما من چند سال است که اجازه ندارم براي مردم خودم و در مملکت خودم بخوانم. از اوايل پاييز ٩٤ ديگر مجوز کنسرت يا پخش ربنا براي دوستداران و حتي مخالفان شجريان، اهميتش را از دست داد و اين‌بار خبر بيماري وي تبديل به خوراک رسانه‌اي شد. بيماري او نيز دستاويز جنجال‌هاي خبري بود و رسانه‌ها براي پردازش خبرهاي صحيح و دروغ از حال شجريان، از يکديگر ناشيانه سبقت مي‌گرفتند. 

 

شجريان و پويش‌هاي مجازي 

در اين سال‌ها مردم نيز با پويش‌هاي مجازي، به راه‌انداختن کمپين و طراحي پوستر از عدم پخش ربنا اظهار نارضايتي کردند و در هنگام اذان اين اثر را براي يکديگر ارسال کردند. در سال ٩١ تيم سايت «چکامه» در بزرگداشت و نکوداشت اين اثر سايتي را با نشاني Rabanaa.ir طراحي و پياده‌سازي کردند که در آن مردم حال‌وهوا و خاطرات و احساس خود از اين اثر را در آن به اشتراک مي‌گذارند. قطعه مثنوي افشاري، دعاي ربنا و دکلمه آن و همچنين متن کامل دعاي ربنا به‌همراه شعر مولانا در اين سايت قابل‌دسترسي است.

 

اين سايت در تمامي اين سال‌ها فعال بوده و بيش از چهار هزار پيام مردمي را منتشر کرده است. در دانشنامه ويکي‌پديا از اين سايت مردمي به‌عنوان سايت رسمي ربنا نام برده شده است. پيام‌هاي گوناگون مردم در اين سايت نشان از عمق اثر اين آواي ملکوتي در ميان پير و جوان دارد که با بررسي دقيق آنها مي‌توان به آنچه در اين نوشتار آن را رسالت هنري شجريان ناميديم بيش از پيش صحه گذاشت.

 

*** 

محمدرضا شجريان، پيش از وقوع انقلاب و حول‌وحوش آن سعي مي‌کرد کمترين اظهارنظر و فعاليت سياسي را داشته باشد، برخلاف يار و همکاراني همچون محمدرضا لطفي يا هوشنگ ابتهاج. شجريان بارها در مصاحبه‌هايش گفته است که از سياست و اهل آن کناره‌گير است و رغبتي به مراوده با آنان ندارد، اما چرا باز هم نام شجريان، اظهارنظرهايش، تصانيف ملي و ميهني‌اش و حتي «ربنا»يش سياسي‌ترين بحث فرهنگي- هنري ايران در ١٠ سال اخير هستند؟ آيا مشکل عدم پخش ربناي شجريان فقط يک مناقشه و زورآزمايي سياسي است يا به منش و نوع تفکر و کنش وي در جامعه ايران به‌عنوان يک اسطوره ربط دارد؟

 

---------------------------------------------------

واکنش مدیرعامل خانه ‌موسیقی به نظر لاریجانی

به دنبال نامه محمدجواد لاریجانی درباره «خلاف موازین شرع بودن تلاوت ربنای شجریان»، مدیرعامل خانه موسیقی ضمن رد ادعای لاریجانی، پاسخ صریحی به گفته‌های وی داد. 

 

به گزارش «ایلنا»، حمیدرضا نوربخش با اشاره به موضع‌گیری محمدجواد لاریجانی درباره ربنای محمدرضا شجریان گفت: ایشان تشکیکاتی کرده‌اند که به ظاهر بیشتر از زاویه علم قرائت بوده است که البته مشخص نیست ایشان اساسا چقدر با مسئله قرائت آشنایی دارند؛ این یک مسئله است. اما مسئله اصلی من این است که نامه‌ای توسط وزیر محترم ارشاد به رئیس سازمان صداوسیما نوشته‌ شده؛ آقای دکتر محمدجواد لاریجانی ظاهرا مثل دیگر مواردی که از ایشان سراغ داشته‌ایم و تمایلشان برای پاسخ‌گویی به مسائل مختلف، دراین‌باره هم ظاهرا جسارتشان از بقیه بیشتر بوده که پاسخ به این مسئله را شخصا برعهده گرفته‌اند. 

 

این خواننده در ادامه افزود: سؤال من این است که آقای دکتر لاریجانی از کدام جایگاه کارشناسی درباره ربنای استاد شجریان صحبت می‌کند؟ ایشان استاد قرائت هستند؟ یا کارشناس قرآن؟ یا مفسر هستند؟ 

 

او همچنین عنوان کرد: من به‌عنوان کسی که هم خواننده و هم قاری قرآن هستم و با قرائت آشنایی دارم، سخن می‌گویم. اول اینکه همه ما می‌دانیم استاد شجریان کسی است که در قرائت قرآن از طفولیت کار کرده‌اند و اصلا آدم ناآشنایی در این زمینه نبوده‌اند. استاد شجریان در جلسات قرآن بزرگ شده، پدرش هم قاری قرآن و برگزارکننده جلسات و کلاس‌های قرآنی بوده است. 

 

نوربخش گفت: استاد شجریان از کودکی با صوت قرآن بزرگ شده و با قاریان بزرگ جهان و شیوه‌های قرائتشان آشنایی داشته و دارند. حتی خودشان در مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن مقام آورده است. در این میان چطور کسی که در وادی کار قرآنی هیچ سابقه‌ای نداشته؛ به خودش اجازه می‌دهد این‌گونه جسورانه و با اعتمادبه‌نفس درباره مقوله‌ای که اطلاعاتی در موردش ندارد، سخن بگوید؟! ایشان فکر کرده‌اند وقتی واژگان خاصی را که صددرصد حرفه‌ای‌ است و به هیچ عنوان مخاطب عام آنها را نمی‌فهمد به کار ببرند، مطلب تمام می‌شود؛ اما در واقع این‌گونه نیست. 

 

مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه افزود: یکی از بهترین قرائت‌ها و اجراها در زمینه مناجات‌خوانی همین اجرای ربنای استاد شجریان است. مناجات‌خوانی با تلاوت قرآن تفاوت دارد. استاد شجریان نوارهایی در زمینه قرائت قرآن دارد که سی‌دی‌هایش موجود است؛ آقای دکتر لاریجانی می‌توانند به این نوارها مراجعه کنند. استاد شجریان قرائتی دارند که به شیوه مرحوم استاد مصطفی اسماعیل اجرا شده است. آن زمان وقتی قاریان بزرگ این قرائت را گوش داده‌اند؛ همه لب به تحسین گشوده‌اند. وقتی شما در مقام مناجات چیزی را می‌خوانید ممکن است مقداری از مؤلفه‌های قرائت قرآن فاصله بگیرید. 

 

او عنوان کرد: ربنای شجریان یکی از بهترین نمونه‌های مناجات‌خوانی است؛ ضمن اینکه استاد شجریان نیز در این زمینه ادعایی نداشته و این ربنا را به‌عنوان الگویی برای تمرین عده‌ای ضبط کرد که بعدها پخش شد و بسیار مورد اقبال مردم قرار گرفت و ملت ما سال‌های سال با آن زندگی کرده‌اند. امروز ربنا در گوش و ذهن همه مردم ما هست و هر وقت پخش می‌شود؛ مردم به یاد لحظات نورانی افطار ماه مبارک رمضان می‌افتند. 

 

حمیدرضا نوربخش گفت: نکته آخر اینکه می‌خواهم به آقای دکتر محمدجواد لاریجانی بگویم با این قاعده‌ای که شما می‌گویید اذان مرحوم موذن‌زاده‌اردبیلی نیز از نظر قواعد قرائت قرآن مشکل دارد. ایشان لطف کنند به صداوسیما بگویند دیگر اذان موذن‌زاده‌اردبیلی را پخش نکنند. به دلیل اینکه اگر بخواهیم از نظر قواعد تجوید بررسی کنیم اذانی که مرحوم استاد موذن‌زاده‌اردبیلی گفته‌اند اذان فارسی محسوب می‌شود و از لحن فارسی در آن استفاده شده و تجویدش هم متفاوت است.

 

حال آنکه این اذان حالی دارد که ما بايد به دنبال روح حاکم بر آن باشیم. مردم هم روح حاکم بر آن اثر را دیدند و پذیرفتند. امروز اذان موذ‌ن‌زاده‌اردبیلی با روح و جان مردم ممزوج است. اگر شما از مردم ایران بپرسید کدام اذان را بیشتر دوست دارید حتما اکثریت‌شان می‌گویند اذان موذن‌زاده‌اردبیلی. این طبیعی‌ است چون کسی کار به لحن اثر ندارد و به قول شاعر «ما درون را بنگریم و حال را».این خواننده افزود: بسیاری از مردم کوچه و بازار هم اذان می‌گویند. اتفاقا در بسیاری مواقع، مؤذنان و مکبران مساجد همین مردم ساده کوچه و بازار هستند.

 

همه مردم هم این ماجرا را پذیرفته‌اند و کسی به آنها نمی‌گوید آیا شما تجوید کار کرده‌اید یا نه؟! شما لحنت را برو درست کن؛ شما قرائت کار کن. همه مردم ما بسیاری از همین اذان‌ها یا مناجات‌ها را که تنها با جان و دل اجرا می‌شود با تمام وجود پذیرفته‌اند و کسی هم با آنها مشکل ندارد. بنابراین این دلایل اصلا موجه نیست و دوستان بهتر است دنبال دلیل دیگری برای پخش‌نکردن ربنا باشند. 

ندا حبيبي

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش