پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۴۴۲
تئاتر شهر

گيتی قاسمی: امروز با ذهن‌های خسته مواجه هستيم که خوراك فرهنگی می خواهند

گيتي قاسمي,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر

گيتي قاسمي سال‌هاي زيادي است كه در آثار نمايشي روي صحنه مي‌رود و به گواه بازيگران و كارگرداناني كه با او همكاري داشته‌اند همواره كيفيت قابل قبولي از خودش ارايه داده است. بازيگر بي‌حاشيه، محجوب و پرتلاشي كه حضور روي صحنه نمايش را از دهه ٧٠ تا امروز تجربه كرده و چند سالي است بازي مقابل دوربين سينما را هم به تجربه‌هايش افزوده است.

 

كيفيت بازيگري‌اش با نخستين حضور در آثار سينمايي مثل «ويلايي‌ها» و «سد معبر» مورد توجه قرار گرفت و به سرعت كانديداي دريافت جايزه شد. «خون رقصه»، «آفتاب از ميلان طلوع مي‌‌كند»، «عامدانه عاشقانه قاتلانه» از جمله آثار نمايشي پرمخاطبي به شمار مي‌رود كه قاسمي در آنها ايفاي نقش داشته و در ماه‌هاي اخير هم با حضور در نمايش‌هاي «آبي مايل به صورتي» به كارگرداني ساناز بيان و «كوكوي كبوتران حرم» كاري از افسانه‌ ماهيان خوش درخشيده است.

 

به بهانه اجراي هر‌دو نمايش در سي‌وششمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر با او گفت‌وگويي داشته‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد.

 

معمولا نقش‌هاي سختي را پذيرفته‌ايد كه هريك پيچيدگي‌هاي خودشان را داشته‌اند. قاعده خاصي براي پذيرش نقش داريد؟

اكثر نقش‌هايي كه تا الان به من پيشنهاد شده همه دروني و به نوعي نزديك به تراژدي بوده و حال و هواي سختي داشته‌ است. بيشتر نمايش‌ها رئاليستي بوده و شخصيت‌هايي را كار كرده‌ام كه مردم با آنها غريبه نبودند، به همين تناسب امكان قضاوت طيف گسترده‌تري از مخاطبان درباره كيفيت بازي‌هايم به وجود آمد كه به طور طبيعي كار را سخت مي‌كند. قاعده‌ام در انتخاب نمايش‌ها اين بوده كه كار با وضعيت روز جامعه نسبت داشته باشد. گرچه بعضا به حضور و تجربه در گونه‌هاي مختلف نمايشي مانند كمدي موقعيت هم گرايش داشته‌ام.

 

چه عاملي موجب شده كه بعد از بيست سال كار حرفه‌اي در زمينه بازيگري، همچنان يك سير ثابت كيفي را طي ‌كنيد؟

دانشگاه در من انگيزه زيادي ايجاد كرد و با ورودم به دانشكده هنرهاي زيبا در سال ١٣٧٥ بلافاصله در سال دوم، كار حرفه‌اي‌ام را با حضور در نمايشي به كارگرداني آقاي تاجبخش فناييان آغاز كردم. سال ٧٦ در تئاترشهر روي صحنه رفتم و از همان زمان تلاشم اين بود كه با گروه‌هاي زيادي همكاري و تجربه داشته باشم. كار ادامه پيدا كرد تا وقتي كه در نمايش‌هاي حرفه‌اي‌تر روي صحنه رفتم. براي مثال نمايش «عدالت‌خانه» كار حميدرضا آذرنگ در تماشاخانه ايرانشهر كه به نوعي اجراي افتتاحيه اين مجموعه هم بود. منظورم اين است كه روند مورد نظر شما از همان سال‌ها تا امروز وجود داشته ولي بعضي مسائل به اينكه كار شما توسط چه گروهي از افراد ديده شود هم ارتباط پيدا مي‌كند.

 

ولي به هرحال حفظ كيفيت روحي و جسمي در اين مدت كار ساده‌اي‌ نيست؟

بله بعضي بازيگران در دوران كاري‌شان فراز و فرود زيادي را تجربه مي‌كنند ولي من تلاش كرده‌ام آهسته و پيوسته پيش بروم. البته از تمام انتخاب‌هايم دفاع نمي‌كنم و قطعا اشتباه‌هايي وجود داشته ولي براي هر انتخاب از دل و جان مايه گذاشتم؛ حتي اگر در حد يك صحنه ايفاي نقش داشتم. كمااينكه بيشتر جوايزم تا امروز را براي همين نقش‌هاي كوتاه دريافت كردم. مثلا در نمايش «خون رقصه» ٥ دقيقه بيشتر بازي نداشتم ولي براي همان از جشنواره تئاتر فجر تنديس بازيگري گرفتم. تا امروز در جشنواره‌هاي مختلف تئاتري چيزي حدود ١٦ جايزه دريافت كرده‌ام و با ورودم به سينما و اولين فيلم‌هايي كه در بخش سوداي سيمرغ داشتم هم كانديداي دريافت تنديس شدم.

 

اين اتفاق نتيجه چيست؟

اينكه قدر كوچك‌ترين حضورم را مي‌دانم و هميشه گفته‌ام حتي يك پلان يا يك سكانس سرمايه بازيگر است. وقتي بازيگر هر لحظه حضورش روي صحنه يا در برابر دوربين را به چشم تنها سرمايه‌اش ببيند همه‌چيز جدي مي‌شود. بايد چيزي را ثبت كنيم كه ارزشمند باشد.

 

كدام بازيگر در دوره‌ دانشجويي الگوي شما بود؟

بيشتر از اساتيدم مثل حميد سمندريان، مهتاب نصيرپور و ديگراني كه در دانشگاه تدريس مي‌كردند، ياد گرفتم. در مرحله بعد جامعه و مردم كوچه و بازار الگوي من بودند و از رفتار مردم ياد گرفتم تا اينكه بخواهم به بازيگرها توجه كنم، چون مردم جامعه واقعي هستند. بعد هم از همكارانم در نمايش‌ها آموخته‌ام چون معتقدم ما حتي از بازي‌هاي بد يكديگر هم درس مي‌گيريم. اگر كسي طالب ياد گرفتن باشد حتي ديدن بازي بد ديگران مي‌تواند آموزه‌هايي به همراه داشته باشد. به همين دليل هم اعتقاد دارم تا جايي كه ممكن است بايد نمايش‌ها را ديد، حتي اگر كيفيت آنچناني نداشته باشند.

 

هيچ‌وقت شده نگران باشيد كه مخاطب شكل ديگري از بازيگري را بپسندد يا اصولا در رابطه شما و تماشاگر خدشه‌ به وجود بيايد؟

روي صحنه بيشتر براي نقش مقابل بازي مي‌كنم. به نوعي مي‌توان گفت تمام تمركزم معطوف به اين نقطه است. دوم اينكه به تماشاگر ايمان دارم و معتقدم بايد به هوش ‌آنها احترام بگذاريم. ما به هيچ‌وجه نمي‌توانيم با خنده و گريه الكي تماشاگر را گول بزنيم. همينطوري روي صحنه دروغ را بازي مي‌كنيم و مخاطب هم مي‌داند مشغول چنين كاري هستيم. بنابراين اين دروغ بايد به بهترين شكل ممكن ارايه شود. گاهي مي‌بينيد گروه طوري عمل مي‌كند كه تماشاگر منقلب از سالن بيرون مي‌رود، به نظر من فقط باهوش انگاشتن تماشاگر باعث خلق چنين فضايي مي‌شود.

 

شما تماشاگران دهه‌ ٧٠ را ديده‌ايد، تماشاگر امروز هم با نگاه تيزبين وارد سالن مي‌شود؟

ميزان هوش و دريافت مخاطب در مواجهه با اثرات يك نمايش ارتباط چنداني با دهه خاصي ندارد. مساله اين است كه جامعه امروز در مقايسه با دهه‌هاي قبل مشكلات و پيچيدگي‌هاي بيشتري تجربه مي‌كند و مثل قبل فراغ خاطر ندارد. فشار و اضطراب‌هاي امروز به حدي است كه نمي‌توان ذهن تماشاگر را با دهه‌هاي قبل مقايسه كرد. اتفاقا بازي براي چنين مخاطبي ساده نيست چون بازيگر مي‌داند با تماشاگري پر از مساله‌ و دغدغه مواجه است. همراه كردن اين مخاطب به مراتب دشوارتر از تماشاگري به نظر مي‌رسد كه آن زمان صرفا براي لذت از مواجهه با اثر هنري به سالن مي‌آمد.

 

اتفاقا اين نقد وارد مي‌شود كه تماشاگر امروز بيشتر براي تفريح و لذت به سالن‌ مي‌آيد.

با دو شكل متفاوت لذت از نمايش مواجه هستيم. آن زمان مردم با خيال آسوده به تماشاي نمايش مي‌آمدند تا در جريان يك اتفاق‌ فرهنگي قرار بگيرند. اما امروز با ذهن‌هاي خسته مواجه هستيم. با ذهن‌هاي خسته و بعضا مستعد افسردگي كه حالا به سالن مي‌آيند و خوراك فرهنگي مي‌خواهند. جلب نظر مثبت چنين مخاطبي كار ساده‌اي نيست.

 

اينكه بازيگري را با نگاه دقيق به جامعه ياد گرفتيد چطور در نمايش «كوكوي كبوتران حرم» به كار شما آمد؟

تمام آدم‌هايي كه در زندگي ديدم الزاما ويژگي‌هاي شخصيت «آذر» نمايش «كوكوي كبوتران حرم» را نداشتند. افرادي با ويژگي‌هاي متفاوت ديده‌ام كه در ميان آنها مبتلا به ديابت يا معتاد هم بوده، ولي من با تركيب اين تجربه‌ها و توجه به خواست كارگردان و اطلاعات موجود در نمايشنامه دقيق عليرضا نادري به نقش «آذر» رسيدم.

 

مسائل حوزه زنان را پيگيري مي‌كنيد؟

بله، بين همه خانم‌ها دغدغه‌هاي مشابهي وجود دارد كه پيگير آنها هستم. حتي اگر متمركز دنبال نكنم هم به واسطه نقش‌هايم در جريان مسائل روز قرار مي‌گيرم.

 

وقتي به شخصيت‌هاي زن نمايشنامه عليرضا نادري دقت مي‌كنم اين پرسش به وجود مي‌آيد كه آيا زن بودن در ايران كار دشواري است؟

نه چندان، چون به نظرم آدم در زندگي بايد با خودش كنار بيايد. ما ملايري‌ها مثلي داريم كه مي‌گويد: «مرو به هند، برو با خداي خويش بساز/ كه هركجا روي آسمان همين رنگ است» به اين معني كه اگر جهان درون انسان درست باشد امكان زندگي همه‌جا وجود دارد.

 

وقتي بازي شما با اولين حضور كوتاه در سينما ديده شد، فكر نكرديد كاش زودتر به اين حرفه وارد مي‌شديد؟

اتفاقا اين روزها بيشتر با چنين پرسشي مواجه مي‌شوم و دوستان و اطرافيان به من مي‌گويند چرا اينقدر دير؟ به نظرم هيچ چيز بي‌حكمت نيست و اتفاقا معتقدم حضور ديرهنگام در سينما برايم جنبه‌هاي مثبتي داشته است. اگر جاي الان ١٠ سال قبل وارد سينما مي‌شدم شايد خيلي زودتر هم به جمع فراموش‌شدگان مي‌پيوستم، اتفاقي كه براي بسياري از بازيگران افتاده است. اگر الان به ١٠ سال قبل بازگردم قطعا نقش‌هايم را با ظرافت بيشتر اجرا مي‌كنم. حالا با پشت سر گذاشتن اين تجربه‌ها مي‌توانم يك نقش كوتاه را طوري بازي كنم كه كانديداي دريافت جايزه شود، اتفاقي كه شايد آن زمان با ايفاي نقش اصلي هم رخ نمي‌داد. از طرفي احساس مي‌كنم امروز ظرفيتم خيلي بيشتر از ١٠ سال قبل است، گرچه هنوز واقعا اتفاق چنداني نيفتاده و به آن معنا در سينما ديده نشده‌ام اما شايد لازم بود اين زمان سپري شود.

 

رقباي‌تان در جشنواره را رصد كرده‌ايد؟ احساس مي‌كنم بازي شما در جشنواره تئاتر فجر امسال توسط داوران ديده خواهد شد. حتي اميد دارم جايزه بگيريد.

اميدوارم اين اتفاق برايم بيفتد ولي حداقل در دو نمايش «آبي مايل به صورتي» و «كوكوي كبوتران حرم» كيفيت بازي‌ها به حدي خوب است كه رقابت سنگين مي‌شود. من هم خيلي به دريافت جايزه علاقه‌مندم ولي اميدوارم هركس كه در نهايت به عنوان فرد برگزيده روي صحنه مي‌رود واقعا شايسته دريافت جايزه باشد. در اين صورت با اشتياق مي‌ايستم و برايش دست مي‌زنم.

 

با توجه به اينكه چند نسل بازيگران خانم را روي صحنه ديده‌ايد، تحليل‌تان از كيفيت بازي‌هاي نسل جديد چيست؟ پيشرفت داشته‌‌ايم‌ يا پسرفت؟

متاسفانه فكر مي‌كنم در بازيگري پسرفت داشته‌ايم به ويژه وقتي با دوراني كه تازه به دانشگاه وارد شده بودم، مقايسه مي‌كنم. وقتي به بازيگران تئاتر و سينماي آن دوران مانند هما روستا مثلا در نمايش «بازي استريندبرگ»، جميله شيخي، مهتاب نصيرپور يا قبل‌تر به كيفيت بازيگري سوسن تسليمي رجوع مي‌كنم به نظرم پيشرفت چنداني نداشته‌ايم. ما همچنان از آثار اين هنرمندان لذت مي‌بريم و ياد مي‌‌گيريم و برهمين اساس معتقدم متاسفانه درحال دور شدن از اصل بازيگري هستيم. بازيگر خوب وجود دارد ولي خيلي كم است. صحنه تئاتر اين روزها در مقام سكوي پرتاب و ويتريني براي تبديل شدن به سلبريتي كاركرد دارد. اينكه عده‌اي با چهره‌ شدن در تئاتر لباس‌هاي عجيب بپوشند و مصاحبه‌هاي آنچناني انجام دهند. بعد هم حضور نمايشي در خيريه‌ها و تبديل شدن به يك شومن كه به معروف شدن بيشتر كمك كند. از اين منظر براي بازيگري احساس خطر مي‌كنم و همين عوامل موجب شده عمر شهرت و كيفيت بازيگران خوب كوتاه شود.

 

به نظر شما چه اتفاقي مي‌افتد كه سوسن تسليمي همچنان صاحب جايگاه است؟

به نظرم بازيگراني در سطح سوسن تسليمي خودشان را براي هميشه ثبت كرده‌اند و آثاري به يادگار گذاشته‌اند كه همچنان استوار است. ضريب هوشي بالا و پشتكار زياد مهم‌ترين عوامل به وجود آمدن چنين كيفيتي است. ما نمي‌توانيم اين افراد را فراموش كنيم يا بگوييم تمام شده‌اند. جنم بازيگر شدن را داشتند، پيگيري كردند و برايش زحمت كشيدند. هدف‌شان ارايه با كيفيت هنر بازيگري بوده و قصد ارايه خودشان را نداشتند. بحث اين نبوده كه به ستاره تبديل شوند بلكه مي‌خواستند وظيفه‌اي را به بهترين شكل انجام دهند.

 

چهره‌هايي مثل سوسن‌ تسليمي در جامعه‌اي زيست مي‌كردند كه وظيفه‌شناسي يا انجام صحيح رسالت هنري ارزش تلقي مي‌شد اما آيا ماجرا امروز هم به روال گذشته است؟

به نظرم كسي كه كار درست ارايه دهد ديده مي‌شود و بين مردم ارزش پيدا مي‌كند. دير و زود دارد ولي سوخت و سوز ندارد.

 

نمي‌توانيم افراد را فراموش كنيم

متاسفانه فكر مي‌كنم در بازيگري پسرفت داشته‌ايم به ويژه وقتي با دوراني كه تازه به دانشگاه وارد شده بودم، مقايسه مي‌كنم. وقتي به بازيگران تئاتر و سينماي آن دوران مانند هما روستا مثلا در نمايش «بازي استريندبرگ»، جميله شيخي، مهتاب نصيرپور يا قبل‌تر به كيفيت بازيگري سوسن تسليمي رجوع مي‌كنم به نظرم پيشرفت چنداني نداشته‌ايم.

 

به نظرم بازيگراني در سطح سوسن تسليمي خودشان را براي هميشه ثبت كرده‌اند و آثاري به يادگار گذاشته‌اند كه همچنان استوار است. ضريب هوشي بالا و پشتكار زياد مهم‌ترين عوامل به وجود آمدن چنين كيفيتي است. ما نمي‌توانيم اين افراد را فراموش كنيم يا بگوييم تمام شده‌اند.

 

 

etemaad.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
گیتی قاسمی به شدت کم سواده ،چقدر بی سواد مصاحبه کرده
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش