پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۲۹

بیوگرافی پروفسور سمیعی و افتخاراتش (+ تصاویر مجید سمیعی)

پروفسور سمیعی,بیمارستان پروفسور سمیعی در آلمان,پروفسور سمیعی بیوگرافیپروفسور سمیعی متخصص مغز و اعصاب
پروفسور سمیعی ریاست و عضویت در گروه بنیانگذاری خیلی از جوامع و موسسات بین المللی را بر عهده داشته است. مجید سمیعی فارغ التحصیل رشته جراحی مغز و اعصاب در مقطع پرفسوری (استاد تمام) است و در سال ۲۰۱۴ به عنوان بهترین جراح مغز دنیا شناخته شد.

چکیدهای از بیوگرافی مجید سمیعی

نام: مجید سمیعی

زادهٔ: ۲۹ خردادماه ۱۳۱۶

زادگاه: تهران 

محل زندگی: هانوفر، آلمان

ملیت: ایرانی و آلمانی

محل تحصیل: دانشگاه یوهانس گوتنبرگ

پیشه: جراحی مغز و اعصاب

بیوگرافی مجید سمیعی

مجید سمیعی در یک خانواده مشهور گیلانی به سال ۱۳۱۶ شمسی در تهران متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر به پایان رسانید و بعد عازم آلمان گردید. پدر وی شیرازی و مادرش گیلانی است.

آغاز تحصیلات تکمیلی پروفسور سمیعی در آلمان

پروفسور سمیعی رشته های بیولوژیکی و پزشکی را در دانشگاه ماینتس به پایان رسانید و بعد دوره ی تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال ۱۳۴۹ در ۳۳ سالگی به اخذ درجه تخصص در این رشته نایل آمد. او کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب شروع کرد. بعد از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال ۱۳۵۱ به اخذ درجه ی پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس نایل گردید. ضمن کارهای پزشکی و تدریس، لحظه ای از تحقیق و تتبع غافل نبود و در زمینه ی تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی اعصاب محیطی پژوهش های ارزشمندی انجام داد.

مجید سمیعی در سال ۱۳۵۰ نخستین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را شروع کرد و در سال ۱۳۵۶ اولین ازمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود. تجربیات پیوند اعصاب محیطی و بازسازی اعصاب مغز، توجه پروفسور سمیعی را به مشکلات جراحی در قاعده ی جمجمه جلب کرد و در این زمینه نخستین گامهای پیشرفت را برداشت که مورد توجه جهان پزشکی قرار گرفت.

فعالیت های مجید سمیعی

پروفسور سمیعی در سال ۱۳۵۶، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانور عهده دار شد در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به او اعطا شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به او پیشنهاد کرد.

مجید سمیعی در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانور بکار پرداخت. از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱ ریاست انجمن بین المللی قاعده ی جمجمه را به عهده داشت و در سال ۱۳۷۱ به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعده ی جمجمه انتخاب شد. قسمتی از تجربیات علمی او در ۱۳ کتاب و بیش از ۲۰۰ مقاله ی علمی منعکس شده است. برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده او و همینطور گامهای بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته است، رئیس جمهوری آلمان غربی در سال ۱۳۶۷ نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان را به او اهدا کرد.

پروفسور سمیعی مغز و اعصاب,مجید سمیعی,زندگینامه پروفسور سمیعیتصاویری از مجید سمیعی

در سال ۱۳۶۷ جایزه علمی استان نیدرزاکس آلمان، به پاس فعالیتهای پر ارزش پروفسور سمیعی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد. مجیدسمیعی، طی چند دهه قبل، در بیش از ۲۰۰ کنگره علمی شرکت و تجربیات پزشکی خود را طی سخنرانی های گوناگون ارایه کرده است. او از طرف مجامع علمی پزشکی جهان تقدیرنامه ها و جوایز گوناگونی دریافت کرده و در جهان پزشکی بعنوان جراح پیشتاز در رشته مغز و اعصاب شناخته شده است.

پروفسور سمیعی معروف ترین جراح متخصص مغز و اعصاب که بیش از ۳۵ سال مسئولیت بزرگترین مرکز بین المللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانی الاصل مقیم کشور آلمان است و بعنوان بنیان گذار و مخترع روش نوین جراحی قاعده جمجمه شناخته شده است.

ازدواج پرفسور سمیعی

مجید سمیعی در سال ۱۳۴۰ عاشق دختر عمویش مهشید سمیعی شده و با او ازدواج کرد و دارای دو فرزند می باشند. دختر ایشان امیره سمیعی در رشته اقتصاد ، تحصیل نمودند و پسر ایشان پروفسور امیر سمیعی، پروفسور معروف جراحی مغز و اعصاب و معاون مرکز جراحی مغز و اعصاب در مؤسسه بین المللی علوم اعصاب هانوفر می باشد.

همسر پروفسور سمیعی,زندگی نامه ی پروفسور سمیعی,مجید سمیعیعکس خانوادگی پروفسور سمیعی

آی ان آی مجید سمیعی

پروفسور سمیعی در سال ۱۳۶۹ یک مرکز خصوصی بین المللی علوم اعصاب (International Neuroscience Institute) را که به اختصار INI شناخته می شود، تأسیس کرد. بنای این مرکز برگرفته از شکل مغز است. این مرکز در شهر هانوفر آلمان واقع شده است و ریاست آنرا مجید سمیعی و پسرش (امیر سمیعی) بر عهده دارند.

اهدای نشان ها به موزه ایران توسط پروفسور سمیعی

پروفسور سمیعی در سال ۱۳۹۱ در کنار برگزاری همایش ها و کنگره ها و انجام اقدامات علمی، تمامی نشان های خود را به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران هدیه کرد که نشان نوبل، نشان فدراسیون جهانی جامعه جراحان مغز و اعصاب جهان، نشان اهدایی جمهوری فدرال آلمان و جام اهدایی دانشگاه هاروارد قسمتی از آنهاست.

بیمارستان پروفسور سمیعی رشت

در اسفند ماه ۱۳۸۷ با حضور گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان در رشت ساخت «بیمارستان فوق تخصصی جنرال ۴۰۰ تختخوابی پروفسور سمیعی» شروع شد. بخش جراحی مغز و اعصاب این بیمارستان با مرکز اعصاب آلمان مشارکت خواهد داشت. این مرکز علاوه بر درمانی بودن، فعالیت پژوهشی در زمینه مغز و اعصاب دارد. پروفسور سمیعی بر مراحل ساخت این بیمارستان نظاره گری می کند. او این بیمارستان را الگویی برای ایران خواند که خدمات بزرگی را در عرصه مغز و اعصاب ارائه خواهد کرد و مهم ترین هدف از تأسیس بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی فوق تخصص مغز و اعصاب در رشت را علاقه به دیار خود بیان کرد.

اظهارات مجید سمیعی درباره ی تشکیل بنیاد فرهنگ و علم گیلان

در دی ماه ۱۳۹۱ مجید سمیعی قول داد بنیاد فرهنگ و علم گیلان در رشت تشکیل شود این بنیاد با حضور فرهیختگان و دانشمندان گیلانی سرتاسر جهان در رشت راه اندازی می شود. تأسیس بنیاد فرهنگ و علم، امکان تحقیقات علمی و فرهنگی را فراهم می کند و برای فعالیت های علمی جوانان گیلانی است که با کمک اساتید کشور و استان گیلان اداره می شود. پروفسور سمیعی راه اندازی این بنیاد کمک و حمایت استاندار، نمایندگان مجلس و نماینده ولی فقیه استان گیلان را لازم و ضروری دانست.

جوایز و افتخارات پروفسور سمیعی

جوایز پروفسور سمیعی به شرح زیر است:

- جایزه حلقه لایبنیتز:

کلوب خبرنگاران هانوفر جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر (به آلمانی:Leibniz- Ring- Hannover) را در سال ۲۰۱۳ برای طرح آفریقا صد به مجید سمیعی اهدا کرد. پروفسور سمیعی در طرح آفریقا صد می خواهد ۱۰۰ جراح جوان آفریقایی را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا بعد از بازگشت پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند.

پروفسور سمیعی,بیمارستان پروفسور سمیعی در تهران,بیوگرافی مجید سمیعیاهدای جوایز به پروفسور مجید سمیعی

- جایزه بهترین جراح مغز سال ۲۰۱۳:

فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز در سال ۲۰۱۳ پروفسور سمیعی را بعنوان جراح مغز سال معرفی کرد.

- جایزه بهترین جراح مغز ۲۰۱۴:

مجید سمیعی در سال ۲۰۱۴ برندهٔ جایزه برترین دانشمند و جراح مغز و اعصاب به انتخاب آکادمی بین المللی جراحان مغز و اعصاب شد. این جایزه همه ساله از طرف آکادمی بین المللی جراحان مغز و اعصاب به یکی از طبیبان این رشته اهدا می شود.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش