جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۹۸۴
اخبار خودرو

هشدار سونامی بیکاری در صنعت موتورسیکلت

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,صنعت موتورسیکلت
به‌گفته رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ، ۷۰درصد از خطوط تولید موتورسیکلت، در یک ماه گذشته تعطیل شده‌اند و مدیران کارخانه‌های تعطیل‌شده برای پرداخت حقوق پرسنل با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

این آمار را ابوالفضل حجازی، رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت می‌دهد و از تعدیل بیش از ۵هزار نیروی کارگری در این صنعت، آن‌هم تنها در دو و نیم ماه گذشته خبر می‌دهد؛ چالشی بزرگ برای صنعت موتورسیکلت که می‌تواند بخش بزرگی از این صنعت مولد را در سه تا چهار ماه آینده به تعطیلی بکشاند.

 

همه‌چیز از ۹ماه قبل شروع شد. مصوبه‌ای که در یکی از جلسات هیات دولت تصویب و بر اساس آن قرار شد تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری و شماره‌گذاری آنها توسط پلیس راهور برای همیشه متوقف شود.

 

با ابلاغ مصوبه قرار شد تولید و شماره‌گذاری کاربراتوری‌ها از ابتدای مهرماه ممنوع اعلام شود اما ثبت سفارش تعداد زیادی موتورسیکلت در ابتدای سال ۹۵، باعث شد دولت مهلت شش ماهه به تولیدکنندگان بدهد تا در این فرصت آخرین موتورهای کاربراتوری را هم تولید و شماره‌گذاری کنند.

 

فرصت دولتی‌ها به تولیدکنندگان باعث شد تا در آخرین ماه سال گذشته نزدیک به ۳۰۰هزار دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری نو پلاک راهی بازار شوند و در عمل نیاز یک‌سال آینده بازار موتورسیکلت یک‌شبه راهی بازار می‌شود.

 

انژکتوری‌ها ۵۰۰هزار تومان گران‌تر هستند

 

حال اما بعد از گذشت نزدیک به سه ماه از اجرای قانون ممنوعیت شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری توسط پلیس، رکود عجیبی بر بازار موتورسیکلت حاکم شده است.

 

حجازی دلایل متعددی را برای این مشکل عنوان می‌کند که از آن جمله می‌توان به تزریق یک‌باره تعداد زیادی موتورسیکلت کاربراتوری به بازار، افزایش ۵۰۰هزار تومانی قیمت موتورسیکلت‌های انژکتوری نسبت به کاربراتوری و رکود حاکم بر بازار اشاره کرد.

 

«سال گذشته کارخانه‌های تولید موتورسیلکت متعهد به اسقاط ۱۰۶هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده در ازای دریافت پلاک برای همین تعداد موتورسیکلت کاربراتوری صفر کیلومتر شدند و البته همچنان با مشکلات بسیاری برای دریافت پلاک مواجه هستند.

 

تزریق یک‌باره موتورهای صفر کیلومتر کاربراتوری به بازار که تقریبا به میزان نیاز یکسال بازار بود، باعث شد مشتری تمایلی به خرید موتورهای انژکتوری که البته قیمتی به مراتب بالاتر از نمونه‌های کاربراتوری دارند، نداشته باشد. از سوی دیگر رکود حاکم بر بازار باعث شده است خریداران محدودی برای خرید موتورهای انژکتوری مراجعه کنند و همین موضوع باعث شد ۷۰درصد از خطوط تولید و کارخانه‌های تولید و مونتاژ موتورسیکلت درایران تعطیل شوند.»

 

بیکاری ۵هزار نفر در سه‌ماه گذشته

 

رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت در ایران همچنین از بیکاری و تعدیل بیش از ۵هزار نیروی کارگری در سه ماه گذشته خبر می‌دهد و معتقد است: «در صورت عدم حمایت دولتی‌ها از این صنعت، باید منتظر تعدیل و بیکاری تعداد زیادی از کارگران و تعطیلی کارخانه‌های بیشتری نیز باشیم.»

 

وی تنها راه خروج از این بحران اقتصادی را تصویب طرحی توسط دولت برای خروج موتورسیکلت‌های فرسوده و آلاینده از سطح شهرهای کشور می‌داند و می‌گوید: «۳۰ کارخانه تولید موتورسیکلت در صورت حمایت دولت می‌توانند ۲۰۰هزار موتورسیکلت فرسوده را تا پایان سال ۹۶ از چرخه حمل‌و‌نقل خارج کنند.»

 

به‌گفته این مقام مسئول در صنعت موتورسیکلت، ۷۰درصد از خطوط تولید موتورسیکلت، در یک ماه گذشته تعطیل شده‌اند و مدیران کارخانه‌های تعطیل‌شده برای پرداخت حقوق پرسنل با مشکلات فراوانی مواجه هستند؛ مشکلی که در صورت ادامه می‌تواند منجر به بیکاری تعداد زیادی از شاغلان در این صنعت شود.

 

وی مشکل دیگر پیش‌روی صنعت موتورسیکلت را بروکراسی اداری دست‌و‌پاگیری می‌داند که دریافت پلاک برای موتورهای انژکتوری را نیز با مشکل مواجه کرده است.

 

وی در این‌باره می‌گوید: «متاسفانه روند دریافت پلاک موتورهای انژکتوری نزدیک سه ماه زمان برد. در این مدت آماده نبودن آیین‌نامه‌های استاندارد، محیط‌زیست و پلیس راهور باعث شد تا موتورسیکلت‌های آماده با خوابی طولانی در انبارها به مراکز شماره‌گذاری برسند.»

 

پروژه موتورهای انژکتوری شروعی برای تعطیلی مونتاژکاران است

 

موتورسیکلت‌های انژکتوری از پیچیدگی‌های بیشتری نسبت به نمونه‌های کاربراتوری برخوردار هستند و همین موضوع ارائه خدمات پس از فروش را برای این مدل از موتورسیکلت مشکل می‌کند.

 

محمد قربانی‌پورفرد، مدیرفروش و خدمات پس از فروش شرکت تولیدی نیرومحرکه پیچیدگی‌های خدمات پس از فروش به موتورهای انژکتوری را زمینه‌ساز کاهش فعالیت شرکت‌های مونتاژ کار می‌داند و به «دنیای خودرو» می‌گوید: «ارائه خدمات پس از فروش استاندارد به موتورسیکلت‌های انژکتوری زیرساخت‌های خدماتی گسترده‌ای نیاز دارد و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های کوچک مونتاژکار در این عرصه با مشکل مواجه خواهند شد. »

 

پیش‌بینی وی از آینده بازار موتورسیکلت نیز محدود شدن به تعداد خاصی تولیدکننده است که قادر به ارائه خدمات پس از فروش تخصصی و البته پرهزینه در زمینه موتورهای انژکتور باشند.

 

اگرچه ممنوعیت و محدودیت‌های قانونی برای بالا بردن کیفت تولید، بار بزرگی از دوش محیط‌زیست و مردم بر‌می‌دارد اما نگاه نامتوازن به موضوع می‌تواند منجر به بیکاری هزاران نفر و به تعطیلی کشیده شدن کارخانه‌های بسیاری شود؛ معضلی که می‌توان با حمایت دولت به‌راحتی از آن عبور کرد و به صنعتی شکوفا در سایه حفظ محیط‌زیست دست یافت.

 

 

.donyayekhodro.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش