جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۳۰ - ۱۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۳۱۰
اخبار خودرو

مشکلات پیش روی فناوری خودروهای خودران

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
فناوری خودران و جوامع مجهز به خودروهای خودران که روزگاری در فیلم‌های علمی-تخیلی به تصویر کشیده می‌شدند، امروز به یک موضوع جدی و آینده‌ی صنعت حمل‌و‌نقل و خودروسازی تبدیل شده‌اند.

وجود فناوری خودران مدت‌ها در محافل مختلف علمی مورد بحث بوده است. کافی است به ماهنامه‌ی مشهور آمریکایی پاپیولار ساینس (Popular Science) مراجعه و شماره‌های ۵۰ سال گذشته‌ی آن را بررسی کنیم؛ بدون شک در هر شماره، داستان و مبحث کوتاهی از فناوری خودران آورده شده است. اخیراً تب این فناوری در صنعت خودروسازی و رسانه‌های جمعی مرتبط با آن بسیار بالا رفته است.

 

به جرئت می‌توان گفت که فناوری خودران در مقایسه با دهه‌ی گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است و شرکت‌های مختلف خودروسازی در حال تحقیق و توسعه‌ی بیشتر این فناوری هستند. مجلات و رسانه‌های مختلف خودرو نیز به بررسی و حتی تست نمونه‌های آزمایشی این فناوری پرداخته‌اند.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

اما در واقع برای شکل گرفتن یک جامعه‌ی کامل مجهز به خودروهای خودران راه زیادی پیش روی مردم جهان است.عامل‌های زیادی وجود دارد که عملی کردن این فناوری را در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان هم غیر ممکن می‌کند. البته موضوع بحث ما در این مقاله، فناوری خودران و قابلیت‌های آن نیست؛ بلکه بیشتر زیرساخت‌های فعلی موجود مورد نظر است. در ادامه به کلیدی‌ترین موانع در برابر ایجاد یک جامعه با خودروهای خودران می‌پردازیم.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

نبود زیرساخت‌های لازم

خودروهای خودران نیازمند جاده‌هایی با کیفیت ساخت بالا هستند. به‌عنوان مثال در آمریکا ۶ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۴۵۰ کیلومتر جاده‌ وجود دارد که بر اساس آمار موجود، ۴ میلیون ۳۱۳ هزار و ۴۱ کیلومتر آن‌ها آسفالت شده است. با این وجود ۴۲.۱ درصد از بزرگراه‌های ساخت فدرال ایالت کنتیکت وضعیت مساعدی ندارند. این درصد برای جاده‌های کالیفرنیا به ۳۵.۱ درصد می‌رسد. بهینه‌سازی تمام جاده‌ها، وقت و هزینه‌ی سرسام‌آوری طلب می‌کند.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

کمبود بودجه

بهبود وضعیت جاده‌های هزینه‌ی زیادی طلب می‌کند که حتی تخمین آن هم وحشتناک است. به‌عنوان مثال، صِرف حفظ وضعیت فعلی جاده‌ها، یعنی بازسازی چاله‌ها و حاشیه‌های قدیمی، سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در آمریکا هزینه می‌شود. با اضافه کردن بودجه‌ی لازم برای بهینه‌سازی وضعیت جاده‌ها جهت خودروهای خودران، این رقم بسیار بیشتر خواهد شد. باتوجه به وضعیت مالیات در آمریکا، بعید است که مردم این کشور در برابر مالیات بیشتر سکوت اختیار کنند.

 

بااین‌حال شاید با ایجاد لاین ویژه برای خودروهای خودران این مشکل قابل حل باشد؛ مثلاً مسیر لس‌آنجلس تا کالیفرنیا در خط ویژه‌ی خودروهای خودران با حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت با قیمت ۵۰ دلار. شاید افرادی باشند که از این ایده استقبال کنند؛ ولی باتوجه به عدم موفقیت لاین‌های ویژه در بیشتر ایالت‌های آمریکا و استفاده‌ی عموم از این لاین‌ها، کمتر کسی حاضر است این ریسک را بپذیرد و هزینه اضافه پرداخت کند.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

مشکلات مربوط به آب‌وهوا

تا به امروز، هنوز فناوری خودران موفق نشده است در شرایط آب‌وهوایی نامساعد یا برفی عملکرد خوبی نمایش دهد. دانشمندان برای رفع این مشکل، سنسورهای بیشتر در جاده یا داده‌های دقیق‌تر رهیابی ماهواره‌ای را پیشنهاد کرده‌اند که هر دو، نیازمند بودجه‌ی زیاد است. تیم مهندسی شرکت خودروسازی فورد در این زمینه پیشرفت‌هایی کرده است؛ ولی هنوز کافی نیست.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

مشکلات قانونی و حقوقی

مقامات ولوو اعلام کرده‌اند که در صورت تصادف خودروهای خودران این شرکت، مسئولیت قانونی آن را به عهده می‌گیرند؛ ولی شرکت‌های دیگر هنوز در این مورد هیچ اظهار نظری نکرده‌اند. تا وقتی که قانون و شرکت‌های بیمه در مورد شرایط مختلف «عدم تقصیر در برابر تقصیر» با اولین تصادف خودروی خودران که منجر به مرگ انسان شود، به توافق نرسند، این فناوری در یک نقطه متوقف خواهد شد.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

مشکلات اصول اخلاقی

چطور باید به یک خودرو در مورد شرایط مختلف رانندگی و هوشیاری آن در این شرایط، آموزش داد؟ به‌عنوان مثال اگر یک خودروی خودران در شرایطی قرار بگیرد که نیازمند تصمیم گیری بین نجات جان راننده‌ی خود و عابر پیاده باشد، چه تصمیمی خواهد گرفت؟ خود و راننده را قربانی می‌کند یا عابر پیاده؟ مقامات اجرایی شرکت‌های مختلف با ذکر اینکه این سؤال و شرایط فقط تئوری است، از پاسخ گفتن به آن طفره می‌روند.

 

ولی باید دانست خودروی خودران برای حل این شرایط چگونه برنامه‌ریزی می‌شود؛ مالک و راننده باید بداند که در صورت خرید این خودرو، یک کد کوتاه جان او را نجات خواهد داد؛ یا برعکس یک کد کوتاه به زندگی او پایان می‌دهد.

 

مشکلات فناوری خودروان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

مشکلات مربوط به انسان‌ها

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و سؤالات مربوط به فناوری خودران، نحوه‌ی پاسخگویی خودروهای خودران در برابر اعمال انسان‌ها است. برخی از کارشناسان معتقدند که رایانه بسیار دقیق‌تر از انسان می‌تواند رفتار انسان‌های دیگر را پیش‌بینی کند. با این وجود پاسخ پیش‌فرض خودروهای خودران، در «کم کردن سرعت» خلاصه شده است. ولی همانطور که می‌دانیم، بیشتر افراد خواستار سرعت بیشتر در رانندگی و زودتر رسیدن به مقصد هستند و فقط جایگزین کردن ۲۵۰ میلیون خودروی باراننده موجود در آمریکا با خودروهای خودران، راه‌ حل مناسبی نیست.

 

بدون شک فناوری خودران عملی خواهد شد و ساخت خودروی خودران مشکل اصلی نیست؛ بلکه مشکل اصلی تعامل و ترکیب این فناوری قرن ۲۱ در جوامعی است که هنوز در قرن ۲۰ زندگی می‌کنند.

 

میلاد زنگانه

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر من تو اون قسمتی که تو متن هم هست می گه مثلا تو جاده داره حرکت می کنه یه عابر جلوش باشه به مدچم اسیب می زنه به نظر من می تونن روی ماشینا سیستم هایی قوی بسازند که ۲kmجلو و ۲kmعقب و ۲ km سمت راست و چپ ماشین رو از طریق رادار تشخیص بده چه چیز هایی جلو تر هستش هرگونه مانع مسیرو تغییر بده یا برای دقایقی اروم تر ماشین حرکت کنه یا از کنار های ماشین احساس خطر کرد به سرنشینان اخطار بده و سرعتشو برای رفع خطر بیشتر کنهیا مثلا از پشت ملشینی نزدیک شد که نتونست کنترل کنه و درحال تصادف بود اگر ماشین توی ترافیک بود می تونیم چیزهایی بسازیم که مثل ایربک عمل کنند و خیلی ارزون تر مثلا ماشین دید که واقعا از پشت سر داره بهش زربع وارد می شود ترمز ماشین بگیره و حرکت نکنه و چرخا ثابت و کمک فنرا ماشینو ببرن بالا که به قسمت های زیرین ماشین اسیب برسه و اون قطعه مثل ایربک باژ بشه همینطور می تونیم از کناره ها و بقل های ماشین این کارو بکنیم یا می تونیم برای امنیت عابر سیستم هایی طراحی کنیم مثلا بچه ای از خونش یهو می پره وسط خیابون این بچرو از داخل خونه تشخیص بده و سرعت کم بکنه یا مثلا یک ماشین سر چهاراه است و یک عابر ته چهارراه داره از وسط خیابون رد میشه خیابانم حلوت شب هم هس این ماشین با یک سری قطعاتی که باید طراحی و ساخته شود روی سیستم عصبی انسان تاثیر بزاره و احساس خطر کنه و از انجا دور بشه.
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش