پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۰۹ - ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۷۰۵
دنیای خودرو

کامیون جدید ولوو به خط تولید FH می‌آید

ولوو پس از معرفی این کشنده سنگین روی کاهش مصرف سوخت و میزان انتشار گازهای خروجی کار کرده و برای این منظور به پیشرانه هیبرید دست یافته است.

به گزارش دنیای خودرو ، یک ماه پیش از این بود که خبر تست کامیون مفهومی ولوو با قوای هیبریدی منتشر شد. این کامیون که در بخش‌های آیرودینامیکی و مقاومت چرخشی ارتقا یافته است، تست حمل محموله‌های دور و دراز با قوای محرکه‌ هیبریدی را با موفقیت پشت سر گذاشت.

 

بنابراعلام مدیران بخش کامیون‌ ولوو، این کامیون پیشرفته و هوشمند قرار است در خط تولید ولوو FH تولید شود و به مرحله تولید انبوه برسد. ولوو اولین بار در سال ۲۰۱۶ این کشنده مفهومی را معرفی و مجموعه‌ای از بهینه‌سازی را در آن ایجاد کرد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,ولوو

ولوو پس از معرفی این کشنده سنگین روی کاهش مصرف سوخت و میزان انتشار گازهای خروجی کار کرده و برای این منظور به پیشرانه هیبرید دست یافته است.

 

خودروهای سنگین به دلیل توانایی و قدرت بالا در حمل محموله‌های بسیار سنگین از پیشرانه‌های قدرتمندی استفاده می‌کنند که عموما مصرف سوخت بسیار بالایی هم دارند.

 

ولوو برای اینکه بتواند همگام با محیط زیست حرکت کند به سراغ روش‌های جذاب و نوین تولید انرژی در خودروها رفته که نمونه‌هایی از این روش‌ها در خودروهای سواری برقی و هیبریدی در گذشته استفاده شده است.

 

با توجه به این‌که شرکت ولوو زیر‌مجموعه‌های سنگین‌ساز خودش را دارد که برخی از آن‌ها به اندازه خود ولوو معروف هستند، امید است این طرح بتواند به‌سرعت وارد مدل‌ها و برندهای مختلف کامیون‌های کشنده شود.

 

تست با قوای هیبریدی

محرکه کامیون جدید ولوو در زمان ترمز گرفتن با انرژی ریکاوری‌شده کار می‌کند. این انرژی سپس در باتری‌ها ذخیره می‌شود و به منظور نیروبخشی کامیون در حالت الکتریکی در جاده‌های کفی و با شیب کم به کار می‌رود.

 

مدیرعامل کامیون‌های ولوو در این باره گفته است: قوای محرکه موجود در کامیون مفهومی ما به منظور بهبود راندمان حمل‌ونقل پایدار توسعه یافته است.

 

کلاوس نیلسون اظهار داشته است: ما با این کامیون مفهومی دانش و تجربه ارزشمندی را به دست خواهیم آورد و همین امر ما را کمک خواهد کرد تا تکنولوژی‌های آینده را توسعه دهیم.

 

سیستم حمایت راننده

ولوو که محصولات سنگینش در دنیا شهرت جهانی دارد توانسته است که از فناوری‌های بسیار خاصی در این مدل از کامیونش بهره ببرد؛ این کامیون قادر است تا ۵ کیلومتر مسافت را بر اساس توپوگرافی بررسی و تحلیل کند و بر اساس آن مدل و حالت رانندگی را تنظیم کند که این سامانه I-See نام دارد و دریچه‌ای است که ولوو می‌تواند دنیا را ببیند.

 

ایجاد ارتباط با جاده و شیب سنجی آن هم در ابعاد زیاد با خودرو این امکان را می‌دهد تا بتواند دور موتور را برای ورود به شرایط متفاوت آماده کند که این مساله می‌تواند رانندگی پایدار و بهینه را امکان‌پذیر کند.

 

درواقع سیستم حمایت راننده I-See ولوو که به‌طور ویژه‌ای برای این قوای محرکه توسعه یافته است، می‌تواند پستی‌وبلندی‌های مسیر را تحلیل و اقتصادی‌ترین و موثرترین استفاده از قوای محرکه (دیزل یا الکتریک) را محاسبه کند.

 

بهبود شرایط آیرودینامیکی

در کامیون مفهومی ولوو همه چیز بر اساس فناوری روز و اصل کاهش مصرف سوخت تغییر کرده و بهینه‌سازی شده است. بهبود شرایط آیرودینامیکی یکی از گزینه‌های مهم در رابطه با حرکت در جهت کاهش مصرف سوخت محسوب می‌شود که ولوو آن را به بهترین شکل ممکن اجرایی کرده است.

 

۳۰ درصد از مسافت با موتور دیزلی خاموش

ولوو در این مدل بهینه‌سازی شده و مفهومی توانسته است تا ۳۰ درصد از مسافت را با استفاده از روش‌های رایگان تولید برق طی کند که به عبارت دیگر می‌توان گفت در یک سفر طولانی کامیون قادر است ۳۰ درصد از مسافت را با خاموش کردن موتور اصلی طی کند و هیچ نوع آلودگی نیز تولید نکند.

 

در سرازیری‌ها خودرو برق تولید می‌کند و در مسیرهای هم‌کف از برق تولیدشده برای حرکت‌کردن استفاده می‌کند تا مصرف سوخت در این روش به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کند.

 

در حالت صد درصد پیشرانه برقی کامیون قادر است تا ۱۰ کیلومتر مسافت را طی کند که به نظر می‌رسد برای یک کامیون مسافت بسیار کوتاهی به حساب می‌آید اما در حالت ترکیبی با موتور اصلی تاثیر اصلی خود را می‌گذارد.

 

همان‌طور که گفته شد ولوو قادر است در سرازیری‌ها و با استفاده از ترمز گرفتن انرژی تولید و این انرژی را در باتری‌هایش ذخیره کند تا در بخش‌های کفی بتواند از آن استفاده کند.

 

این موضوع مزیت‌های زیادی را برای این کشنده به ارمغان آورده اما از نظر فنی هم بسیار پیچیده‌تر شده است. وزن زیاد کامیون مخصوصا زمانی که محموله‌ای را حمل می‌کند باعث می‌شود برق قابل توجهی هنگام کاهش سرعت در باتری‌ها ذخیره شود.

 

زمزمه حضور رقبا

ولوو در حالی وارد این عرصه شده است که زمزمه حضور رقبا در این عرصه هر روز بیشتر می‌شود. خودرو‌سازان نو‌ظهوری که با استفاده از فناوری‌های روز در حال طراحی کامیون‌های پاکی هستند که علاوه بر نداشتن آلودگی می‌توانند مسیر‌های بسیار طولانی را بدون سوختگیری طی کنند.

 

شرکت سوئدی ولوو این پروژه را در قالب همکاری با دپارتمان انرژی آمریکا اجرایی کرده و قرار است به‌زودی در خط تولید ولوو مورد استفاده قرار بگیرد.

 

توجه به سیستم حمل‌و‌نقل کالا با تمرکز بر افزایش توان و کاهش سوخت مدت‌هاست در کانون توجه محافل خودرو‌سازان مخصوصا سنگین‌سازان قرار گرفته است. کاهش سوخت به معنای کاهش هزینه‌های حمل و نقل است که می‌تواند ابعاد اقتصادی زیادی به دنبال داشته باشد.

 

شرکت ولوو هم مانند سایر برندهای بزرگ دنیا با احتیاط به سمت پیشرانه‌های برقی حرکت می‌کند و همانند بسیاری از خودرو‌سازان مانند ب‌ام‌و فراری ابتدا با خودروهای هیبرید شروع کرده است و برعکس برخی شرکت‌های نوظهور که شروع فعالیت خود را به پیشرانه برقی اختصاص داده‌اند برند‌های بزرگ با احتیاط به این سمت حرکت می‌کنند.

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش