شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۸۶۰
دنیای خودرو

کادیلاک سویل؛ کلاسیک ناب + تصاویر

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,کادیلاک سویل
تحریم اقتصادی نفت در سال ۱۹۷۳ باعث حوادثی گردید که تجارت خودرو را شدیداً تحت تأثیر قرار دادند. در مدت هشت هفته تحریم انحصاری نفت، مدیران ارشد «جنرال موتورز» دستور تولید اولین «کادیلاک» با سایز بین المللی را صادر کردند.

به گزارش سبقت‌آزاد، زمانی که نسل اول خودروی «کادیلاک سویل»(Seville) در سال ۱۹۷۶ رونمایی گردید، نام آن از نسخه سقف دار مدل Eldorado سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۹۶۰۰ به عاریه گرفته شد، ولی این خودروی جدید با نسل قبلی خود نقاط مشترکی نداشت.

 

در حقیقت خودروی «سویل» از لحاظ ظاهری، ارتباط مستقیمی با مدل ساده «شورلت» یعنی Nova داشت، یک خودروی بدون ادعا و بدون حاشیه که در ابتدا برای رقابت با خودروی «فورد فالکون» ساخته شد.

 

جنرال موتورز جمعاً ۱۹۹,۳۰۴ دستگاه از «کادیلاک سویل» را به عنوان خودرویی لوکس در فاصله سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۷۹ ساخت که آن با قیمت پایه ۱۲,۴۷۹ دلار به فروش رسید.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,کادیلاک سویل

تحریم اقتصادی نفت در سال ۱۹۷۳ باعث حوادثی گردید که تجارت خودرو را شدیداً تحت تأثیر قرار دادند. در مدت هشت هفته تحریم انحصاری نفت، مدیران ارشد «جنرال موتورز» دستور تولید اولین «کادیلاک» با سایز بین المللی را صادر کردند.

 

علی‌رغم ابعاد نسبتاً کم این خودرو در آن زمان، حتی با وجود اینکه بیشتر از ۶۰ سانتیمتر کوتاه تر و حدود نیم تن سبک تر از برادران بزرگتر خود بود، هیچ‌گاه از «سویل» به عنوان یک خودروی جمع و جور یاد نشد. همچنین برچسب قیمت «سویل» «کادیلاک» از بقیه مدلهای این خودرو(به غیر از مدل های لیموزین) گرانتر بود.

 

سیاست قیمت گذاری این خودرو، ترفندی بود تا با فروش بالای «مرسدس بنز» و دیگر خودروهای لوکس وارداتی آمریکا رقابت نماید. ابعاد قطعات تریم داخلی خودرو، ظاهر نجیب، طراحی بدنه صاف و تزئینات مناسب آن، نمای موقّر و متینی به این خودرو بخشیده است. مانند خریداران امروزی خودروهای غیرهیبریدی، خریداران این خودرو نیز کسانی بودند که از پس مصرف بالای سوخت این خودرو برمی آمدند.

 

«کادیلاک سویل» در مقایسه با مدل کشیده و بلند «الدورادو» وظیفه خطیری را در حفظ ارزشهای برند «کادیلاک» برگردن داشت و از طراحی ناب و جدیدی برخوردار بود. طراحی بدنه و سقف که با اقتباس از محصولات «رولز رویس» انجام شده بود، با خطوط صاف و مستقیم انجام گرفته و حتی چراغهای عقب و جلوی آن به شکل مستطیل طراحی شده اند.

 

چرخها با اندازه بزرگ تعبیه شده اند و قالپاقها از نوع سیمی طراحی شده اند. تودوزی چرم و تریم داخلی همرنگ بدنه در خودروی «سویل»، شیشه های برقی، دنده اتوماتیک، سیستم صوتی رادیو و پخش با هشت آهنگ ویژه برند «کادیلاک» و برخورداری از سیستم پیشرفته کروزکنترل، این خودرو را در کلاس خودروهای لوکس آن زمان و بالاتر از مدل های دیگر «کادیلاک» قرار می دهد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,کادیلاک سویل

گذشته از آن، خودروی «سویل» دارای سیستمی به نام Calling Card می باشد که در صورت حرکت در سرعتهای بالا و عدم استفاده از سیستم صوتی خودرو، سیستم پخش این خودرو به صورت خودکار یکی از هشت آهنگ برند «کادیلاک» را پخش می کند تا سکوت درون کابین را بشکند، با توجه به اینکه حتی در سرعت های بالا نیز در اتاق «سویل» بسیار آرام، بدون لرزش و بی صدا می باشد. اولین آهنگ این مجموعه هشت تایی Cadillac Presents the Music Master و آخرین آن ها Sound Salute to Cadillac است.

 

اولین سری خودروهای تولیدی سال ۱۹۷۶ دارای غربیلک فرمان سه پره ای، جلوپنجره شانه تخم مرغی با طرح چهارخانه و ترمزهای دیسکی/کاسه ای بودند، ولی در سالهای بعدی، این خودرو با جلوپنجره ای با خطوط عمودی، غربیلک فرمان دو پره و ترمزهای دیسکی/ دیسکی ارائه گردید.

 

امتیازاتی مانند اندازه جمع و جور تریم داخلی، شیشه های برقی، میزان مصرف سوخت مناسب، قدرت ملایم و نرم، طراحی ظاهری زیبا و لوکس بودن تجهیزات، برگ برنده خودروی «کادیلاک سویل» می باشند. «سویل» یک لوگوی تاریخی محسوب می گردد، چرا که این مدل از «کادیلاک» با طراحی نوآورانه در آن زمان با کیفیت و شرایطی متفاوت به بازار معرفی گردید و از سال ۱۹۷۹ دیگر خودرویی با این نام تولید نشد.

 

عبارت «کادیلاک کوچک» در تبلیغات آن زمان این خودرو، ترکیبی متضاد محسوب می شد که در زمان معرفی این خودرو به بازار آمریکا، امتیازا ویژه ای برای این برند به ارمغان آورد. این خودرو دقیقاً همزمان با حمله طرحهای بدنه بیضی شکل و خطوط منحنی روی بدنه مدلهای لوکس و حتی برخی خودروهای سواری اقتصادی توسط برندهای مطرح، رونمایی گردید که در زمان خود با بدنه ای صاف و خطوط مستقیم، تازگی داشت و در حقیقت، در بازار خودروی متلاطم و آشفته آن زمان یک جزیره آرام محسوب می شد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,کادیلاک سویل

خودروی «کادیلاک سویل» توسط دو نوع پیشرانه بنزینی و دیزل هشت سیلندر خورجینی(V8) از نوع OHV به حجم ۵.۷ لیتر از شرکت Oldsmobile تقویت گردیده است که عملکردی همانند یک «مرسدس بنز کلاس S» را برای «سویل» فراهم می کرد.

 

این پیشرانه ۱۶ سوپاپ در نوع بنزینی، قدرت ۱۷۰ تا ۱۸۰ اسب بخار را در دور موتور ۴۲۰۰ دور در دقیقه و گشتاوری معادل ۳۶۶ نیوتون متر در دور موتور ۲۰۰۰ دور در دقیقه ایجاد می نماید و در نوع دیزل، قدرتی معادل ۱۲۰ اسب بخار را در دور موتور ۳۶۰۰ دور در دقیقه و گشتاوری معادل ۲۹۸ نیوتون متر را در دور موتور ۱۶۰۰ دور در دقیقه تولید می کند.البته خریداری نوع گازوئیلی این خودرو توصیه نمی شود.

 

قدرت موتور توسط یک گیربکس سه سرعته اتوماتیک هیدرولیک (Hydramatic) به محور عقب خودرو منتقل می گردد. میزان مصرف بنزین در این خودرو، در سیکل شهری ۱۴.۵ لیتر و در سیکل جاده ای ۱۲.۵ لیتر در هر صد کیلومتر می باشد که با احتساب وزن ۱۹۲۰ کیلوگرمی آن و نسبت به خودروهای V8 چهل سال قبل، نسبتاً پایین است.

 

از آنجا که شاسی خودروی «کادیلاک سویل» از شاسی X شکل «شورلت نوا» اقتباس شده است، مهندسان «جنرال موتورز» برای تبدیل پلتفرم خودروی ساده و بی آلایش «شورلت نوا» به خودروی ارزشمند «کادیلاک سویل»، کار پرمخاطره و ریسک بزرگی را انجام دادند. فنرهای عقب توسط آسترهایی از جنس تفلون پوشانده شده، کلیه مهره ها و واشرها توسط اپوکسی ایمن گردیده و خارهای اضافی برای ارائه یک سواری بدون ارتعاش و تکان تعبیه شده بودند. این خودروی دیفرانسیل عقب به دلیل برخورداری از فرمان هیدرولیک و سیستم تعلیق نرم، در جاده های صاف، هموار و بدون دست انداز، حس سواری یک خودروی بزرگتر را القاء می کند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,کادیلاک سویل

سیستم تعلیق جلوی خودرو از نوع فنر لول و در عقب از نوع فنر تخت نیمه بیضی تعبیه شده اند. سیستم ترمز این خودرو در مدلهای تولیدی سال اول، در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای بود که در تولیدات بعدی، سیستم ترمز در جلو و عقب، هر دو به صورت دیسکی تبدیل شدند.

 

فروش سال اول این خودرو حتی همزمان با رکود اقتصادی کشور آمریکا به ۴۵۰۰۰ دستگاه رسید که تا سال ۱۹۷۹ مجموعاً حدود ۲۰۰ هزار دستگاه از آن تولید گردید.

 

 

  • 35
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
کادیلاک سویل زیباترین ماشین دنیاست . ارزش و منزلت ایت ماشین وصف ناشدنیست
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش