جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۳۳ - ۱۲ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۵۲۵
اخبار بازار خودرو

آمار تولید ۹ ماه خودروسازان اعلام شد

فنر تولید خودرو پرید

 اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تولید خودرو<

وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی آمار تولید ۹ ماه امسال خودروسازان داخلی را اعلام کرد که طبق آن، سه خودروساز بزرگ داخلی در مجموع با تولید ۸۱۳ هزار و ۶۳۱ دستگاه انواع محصول سواری، به رشدی ۴۴ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یافتند.بر این اساس، سه خودروساز بزرگ داخلی شامل ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، در بیشتر تولیدات خود با افزایش تیراژ مواجه شده‌اند. اگر روند تولید ماهانه را نیز لحاظ کنیم، باز هم خودروسازان توانسته‌اند تیراژ خود را افزایش دهند. بر این اساس، غول‌های جاده مخصوص در آذرماه ۱۱۲ هزار و ۶۰۱ دستگاه انواع سواری را تولید کرده و در مقایسه با ماه قبل، ۶۸۲ دستگاه افزایش تیراژ داشته‌اند.

 

بنابر آمار اعلامی اما ایران‌خودرو با تولید ۴۵۱ هزار و ۴۸۶ دستگاه محصول در ۹ ماه امسال، افزایشی ۶/ ۳۴ درصدی را تجربه کرده و سایپایی‌ها نیز که ۲۲۳ هزار و ۶۹۶ دستگاه تیراژ داشته‌اند، رشدی ۲/ ۴۶ درصدی را به خود می‌بینند. از پارس‌خودرو نیز خبر می‌رسد که این شرکت با ثبت بیشترین رشد ۹ ماهه در بین خودروسازان بزرگ داخلی، تیراژ خود را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۱ درصد افزایش داده و به ۱۳۸ هزار و۴۴۹ دستگاه رسانده است. افزایش تولید خودروهای داخلی اما در شرایطی است که در آمار قبلی نیز با صعود قابل‌توجه تیراژ روبه‌رو بودیم و به‌نظر می‌رسد این موضوع از افزایش تقاضا برای خودروهای داخلی سرچشمه گرفته است. البته با وجود افزایش تیراژ، به‌نظر می‌رسد خودروسازان داخلی هنوز هم با مشکل نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند. به عبارت بهتر، اگرچه خودروسازان این روزها فروش خوبی دارند، اما این موضوع نتوانسته آن طور که باید، بر نقدینگی آنها اثر مثبت بگذارد؛ زیرا بخش قابل توجهی از فروش شان، به‌صورت چکی و اعتباری بوده است.

 

رانا، تنها جا مانده ایران‌خودرو

سری اما به جزئیات آمار اعلامی بزنیم و ببینیم اوضاع تولید انواع خودرو در ۹ ماه امسال به چه شکل بوده است. طبق آمار، ایران‌خودرویی‌ها تا پایان آذرماه امسال در مجموع ۴۵۱ هزار و ۴۸۶ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده‌اند که این رقم سبب افزایش تیراژ ۶/ ۳۴ درصدی آنها شده است. در بین محصولات تولیدی، بیشترین تیراژ نصیب پژو ۲۰۶ شده است، خودرویی که با جا گذاشتن ۴۰۵ و پارس، حالا پرتیراژترین محصول بزرگترین خودروساز ایران به شمار می‌رود.

 

آبی‌های جاده مخصوص در ۹ ماه امسال ۱۱۱ هزار و ۳۵۱ دستگاه پژو ۲۰۶ را به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴/ ۵۱ درصد افزایش تیراژ در این محصول داشته باشند. همچنین پژو ۴۰۵ نیز که در حال حاضر با فاصله اندکی از ۲۰۶، دومین محصول پر تیراژ ایران‌خودرو به‌شمار می‌رود، تیراژی ۱۰۹ هزار و ۶۹۹ دستگاهی را تا پایان آذرماه از خود به جا گذاشته تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳/ ۳۴ درصد افزایش تولید را تجربه کند.این محصول علاوه‌‌بر تهران، در سایت خراسان ایران‌خودرو نیز به تولید می‌رسد و در حال حاضر سومین محصول پرتیراژ خودروسازی کشور (پس از پراید و ۲۰۶) محسوب می‌شود.

 

طبق آمار، تولید ۴۰۵ در سایت تهران کاهشی بوده، اما افزایش تیراژ در سایت خراسان سبب رشد کلی تولید این محصول شده است.افزایش تولید ۲۰۶ و ۴۰۵ اما در حالی است که دیگر پژوی ایران‌خودرو یعنی «پارس» نیز با صعود تیراژ مواجه شده است. بر این اساس، آبی‌های جاده مخصوص در ۹ ماه امسال ۸۸ هزار و ۹۷۲ دستگاه پارس را به تولید رسانده و در نتیجه با افزایش ۸‌درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو شده‌اند.

 

به جز سایت تبریز، سایر سایت‌های شهرستانی ایران‌خودرو به تولید پژو پارس مشغول هستند و در این بین، بیشترین تیراژ به مازندرانی‌ها رسیده است. اما آن طور که آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید، از جمع ملی‌های ایران‌خودرو، دو محصول با افزایش تیراژ روبه‌رو شده و تنها رانا از قافله جا مانده است. بر این اساس، رانا که روند نزولی آن از ماه‌ها قبل آغاز شده، در آمار ۹ ماهه نیز کاهش تولید را به خود می‌بیند. این محصول تا پایان آذرماه امسال تنها ۹ هزار و ۴۲۴ دستگاه تیراژ داشته و در نهایت با کاهش ۶/ ۱۸ درصدی تولید در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته روبه‌رو شده است. این محصول که لقب دومین خودرو ملی کشور را یدک می‌کشد، مدت‌ها است با کاهش تیراژ روبه‌رو بوده و جزو محصولات کم‌تیراژ آبی‌های جاده مخصوص به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که دنا نیز به‌عنوان دیگر محصول ملی ایران‌خودرو با افزایش تیراژ در ۹ ماه امسال مواجه شده است.

 

طبق آمار اعلامی، ایران‌خودرویی‌ها ۱۹ هزار و ۲۹ دستگاه دنا را تا پایان آذر به تولید رسانده‌اند تا ۵۸ درصد در تولید این محصول رشد داشته باشند.اما بشنویم از آمار تولید سمند که طی ۹ ماه امسال، افزایشی بوده است. بر این اساس، در مجموع ۶۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه سمند تا پایان آذرماه در ایران‌خودرو به تولید رسیده که نشان از افزایش ۲/ ۲۱ درصدی تیراژ این محصول دارد. سمند در حال حاضر میهمان سایت‌های مرکزی و تبریز ایران‌خودرو است. اما ایران‌خودرو شاسی‌بلندی ژاپنی نیز در سایت خراسان خود تولید می‌کند که طبق آمار، تیراژ آن تا پایان آذرماه به یک هزار و ۱۰۴ دستگاه رسیده است. با توجه به این آمار، سوزوکی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳/ ۱۲ درصد افزایش تیراژ را به خود می‌بیند.

 

پراید در خط یک تولید

از ایران‌خودرو به سایپا برویم و ببینیم حال و روز تولید در این شرکت و زیرمجموعه‌اش پارس‌خودرو به چه شکل است.آن طور که آمار اعلامی وزارت صنعت می‌گوید، تیبا به‌عنوان خودرو ملی سایپا، افزایش تولید را در ۹ ماه امسال تجربه کرده است. طبق آمار اعلامی، سایپا در مجموع ۷۷ هزار و ۹۶ دستگاه تیبا را تا پایان آذرماه امسال به تولید رسانده و در نتیجه صاحب افزایشی ۴/ ۳۸ درصدی در تولید این محصول شده است.

 

تیبا علاوه‌بر خطوط تولید مرکزی سایپا، میهمان سایت کاشان این شرکت نیز هست، سایتی که گفته می‌شود نیمی از آن به سیتروئن فرانسه واگذار شده است.اما به سراغ پرتیراژترین خودرو داخلی یعنی پراید برویم، محصولی که در ۹ ماه امسال ۱۹۰ هزار و ۹۵۱ دستگاه تیراژ داشته است.این محصول که بر سر ماندن و نماندنش در خودروسازی کشور، بحث زیادی می‌شود، در مقایسه با ۹ ماه سال گذشته ۴/ ۳۳ درصد افزایش تولید را به خود می‌بیند. پراید هم اکنون علاوه‌بر تهران، در سایت‌های کاشان، آذربایجان و همچنین پارس‌خودرو به تولید می‌رسد. سایپا اما محصولی کره‌ای و مونتاژی به نام سراتو نیز دارد که در ۹ ماه امسال با افزایش تیراژ مواجه شده است. طبق آمار، ۹ هزار و ۹۹۹ دستگاه سراتو در سایپا طی ۹ ماه امسال مونتاژ شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی حدودا ۱۳۵ درصدی را نشان می‌دهد.

 

تندر شتاب گرفت

در آمار ۹ ماهه تولید خودرو کشور اما تندر-۹۰ توانسته تیراژی ۸۷ هزار و ۵۴۴ دستگاهی را از خود به جا بگذارد.بر این اساس، تولید تندر-۹۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی ۱۶۴ درصدی را به خود می‌بیند که نشان از بهبود روابط رنو با خودروسازان ایرانی در راستای تامین قطعات این محصول دارد. تندر-۹۰ که در انواع مختلف (سدان، ‌هاچ بک، دنده معمولی و اتوماتیک) در ایران به تولید می‌رسد، هم در ایران‌خودرو تولید دارد و هم در پارس‌خودرو.طبق آمار اعلامی، ۵۶ هزار و ۵۱۳ دستگاه از تندرهای تولید شده، سهم پارس‌خودرو بوده و ۳۱ هزار و ۳۱ دستگاه دیگر را نیز ایران‌خودرویی‌ها به تولید رسانده‌اند. از همین رو پارس‌خودرو در مقایسه با ۹ ماه نخست سال گذشته، ۵/ ۱۸۲ درصد به تیراژ تندر-۹۰‌هایش افزوده و ایران‌خودرویی‌ها نیز رشدی ۵/ ۱۳۵ درصدی را در تولید این محصول از خود به جا گذاشته‌اند.

 

افزایش تولید مونتاژی‌های چینی

اما خودروسازان داخلی در حالی میزبان چند محصول چینی شده‌اند که آمار اعلامی وزارت صنعت از رشد تولید آنها طی ۹ ماه امسال حکایت دارد. بر این اساس، ‌هایما (شاسی‌بلند مونتاژی ایران‌خودرو) تیراژی دو هزار و ۱۲۴ دستگاهی را از خود به جا گذاشته تا در مقایسه با ۹ ماه سال گذشته یک هزار و ۳۵ درصد رشد کرده باشد.دیگر محصول چینی ایران‌خودرو یعنی دانگ‌فنگ نیز تا پایان آذرماه ۴ هزار و ۸۳۹ دستگاه تولید داشته و این در حالی است که در ۹ ماه سال گذشته فقط ۳۵ دستگاه تیراژ داشته است.

 

اما در بین محصولات چینی سایپا و پارس‌خودرو نیز برلیانس توانسته تیراژی ۲۳ هزار و ۳۹۸ دستگاهی از خود به جا بگذارد. ۶ هزار و ۹۷۰ دستگاه از برلیانس‌های تولیدی تا پایان آذرماه، سهم پارس‌خودرو بوده و ۱۶هزار و ۲۴۸ دستگاه دیگر را نیز سایپایی‌ها به تولید رسانده‌اند. همچنین در کارنامه آریو، دیگر محصول چینی سایپا که فعلا در سایت بن‌رو مونتاژ می‌شود، تیراژی دو هزار و ۲۱۳ دستگاهی به چشم می‌آید که نشان از افزایش ۲/ ۷۵ درصدی تولید این خودرو در مقایسه با ۹ ماه سال گذشته دارد.با توجه به آنکه طبق توافقنامه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و رنو، قرار است سایت بن‌رو به خودروساز فرانسوی واگذار شود، احتمالا سایپایی‌ها تولید این محصول را به خطوط مرکزی خود منتقل خواهند کرد. سایپایی‌ها اما به جز برلیانس و آریو، محصول چینی دیگری به نام چانگان نیز دارند که این محصول تیراژی یک هزار و ۹۷۵ دستگاهی را تا پایان آذرماه به خود اختصاص داده است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تولید خودرو

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش