پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۰ - ۳۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۹۲۷
اخبار بازار خودرو

روی خوش دولت به خودروهای برقی

خودرو برقی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه مقامات صنعتی کشور چندان روی خوشی نسبت به واردات هیبریدی‌ها نشان ندادند، اما ظاهرا برای تولید و واردات برقی‌ها برنامه‌ریزی طولانی‌مدت دارند؛ به‌طوری‌که وزارت صنعت بسته حمایتی خودروهای برقی را چندی است به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه کرده و در این بسته دادن تسهیلات، یارانه و همچنین مشوق‌هایی دیده شده است.

 

وزارت صنعت اگرچه در دستورالعمل ارسالی خود به هیات دولت تعرفه خودروهای هیبریدی را که پیش از این ۴ درصد در نظر گرفته شده بود در ردیف‌های مختلف حتی به ۹۵ درصد نیز افزایش داد؛ اما برای محصولات وارداتی برقی، تعرفه‌ای با پایه ۱۵درصد درنظر گرفت تا مشوقی برای ورود این خودروها به بازار شود. در حال حاضر بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته با گذر از تولید خودروهایی با سوخت‌های فسیلی و هیبرید در تلاش برای تولید محصولات صرفا برقی هستند.

 

در این گذر اما مسوولان صنعتی کشور نیز بیکار نبوده و همراه با برنامه‌ریزی جهانی در این زمینه، بسته حمایتی خودروهای برقی را به کمیسیون زیربنایی دولت ارسال کرده‌اند. بسته‌ای که در آن ارائه تسهیلات، یارانه و مشوق‌های استفاده از برقی‌ها پیش‌بینی شده است. در حال حاضر در کشورمان هیچ زیرساختی برای استفاده از خودروهای برقی وجود ندارد، این در شرایطی است که در دنیا ترکیبی از توسعه گسترده زیرساخت‌ها، یارانه‌های سخاوتمندانه و همچنین پیشرفت در زمینه تکنولوژی باتری منجر به جذب بسیاری از رانندگان به سمت این خودروها شده است.

 

 به اعتقاد بسیاری از کارشناسان با توجه به آلایندگی فزاینده خودروهای فسیلی و همچنین نقش این خودروها در آلودگی هوا، استفاده از خودروهای سازگار با محیط‌زیست در کشورمان امر اجتناب‌ناپذیری به‌نظر می‌رسد، این در حالی است که توانمندی خودروسازان داخلی برای رسیدن به چنین اهداف جهانی با پرسش‌های زیادی مطرح است.

 

تولید‌کنندگان کشورمان هم‌اکنون با حداقل تکنولوژی‌های روز خودروسازی به تولید می‌پردازند و حتی توان کاهش مصرف سوخت محصولات خود را نیز ندارند حال اینکه چطور پاسخگوی چنین نیاز جهانی خواهند بود هنوز مشخص نیست. در اواخر عمر دولت یازدهم شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر صنعت خودرو اهدافی برای تولید برقی‌ها مشخص کرد؛ به‌طوری‌که در این شورا سه برنامه برای پیشبرد حضور و تولید برقی‌ها در کشور ارائه شد.

 

انجام پروژه تولید خودروی برقی روی پلت‌فرم موجود خارجی، تولید برقی‌ها با طراحی پلت‌فرم از ابتدا و با حداقل تیراژ اقتصادی سالانه ۱۰ هزار دستگاه و در نهایت پیگیری تولید برقی‌ها با طراحی پلت‌فرم موجود داخلی سه برنامه‌ای بود که شورای سیاست‌گذاری خودرو بر آن اتفاق‌نظر داشتند. هر چند قرار بود در راستای پیگیری این سه برنامه، کارگروه تخصصی در این زمینه شکل بگیرد، اما با پایان عمر دولت یازدهم اخباری در مورد پیگیری‌های کارگروه مذکور منتشر نشد.

 

در هر صورت هر چه هست برخی کارشناسان با ایجاد شبهه در توانایی تولید‌کنندگان داخلی برای تولید برقی‌ها معتقدند که بهتر است خودروسازان داخلی برای تولید محصولاتی با تکنولوژی بالا و مصرف سوخت کمتر تلاش کنند؛ چراکه تولید خودروهای برقی مسیری پرهزینه و طولانی است و شرکت‌های خودروسازی‌ای توان تولید و طراحی خودروهای برقی را خواهند داشت که در حال حاضر خودروهای بنزینی قابل‌قبولی تولید کنند، اما واردات این خودروها نیز هم‌اکنون با بی‌میلی دست‌اندرکاران این بخش مواجه است؛ چراکه به‌دلیل نبود زیرساخت‌ها، کمتر مشتری حاضر به خرید برقی‌های وارداتی خواهد بود. به این ترتیب به‌رغم تعرفه مناسبی که نسبت به دیگر خودروهای وارداتی برای این بخش در نظر گرفته شده، پیش‌بینی می‌شود واردات در این بخش چندان رونقی نیابد.

 

آنچه مشخص است توسعه خودروهای برقی وابسته به چهار عامل قیمت، مسافت طی‌شده به ازای هر بار شارژ، زمان شارژ باتری و در نهایت وجود مشوق و یارانه و تخفیف برای خرید خودروهای یاد شده است، این در شرایطی است که به‌نظر می‌رسد برنامه‌ریزان صنعتی برای توسعه برقی‌ها در ایران باید به چهار عامل مذکور توجه کافی داشته باشند. اما یکی از موارد زیرساختی که تاکید فراوانی بر آن می‌شود، تامین برق مصرفی است.

 

اغلب در ماه‌هایی از سال به‌خصوص در تابستان بر صرفه‌جویی برق مصرفی تاکید زیادی می‌شود یا اینکه در ساعاتی از شب که به‌عنوان پیک مصرف شناخته شده، گفته می‌شود مشترکان کمتر از وسایل برقی استفاده کنند. به‌نظر می‌رسد چنین دستورالعمل‌هایی برای کاهش مصرف برق چندان با توسعه خودروهای برقی در کشور سازگاری ندارد.

 

خیلی از مشتریان یا دست‌اندرکاران صنعت خودرو به خوبی به یاد دارند که همزمان با توسعه خودروهای گازسوز، در فصولی از سال به‌خصوص زمستان گاز بسیاری از شهرستان‌ها یا مناطقی از تهران با قطعی روبه‌رو می‌شد؛ به این ترتیب این سوال مطرح است که همزمان با برنامه‌ریزی برای توسعه برقی‌ها در ایران آیا برق مصرفی آن نیز قابل تامین است؟ در این زمینه روز گذشته «ایسنا» به نقل از وزارت نیرو اعلام کرد که براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده از سوی وزارت نیرو باید تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۰درصد خودروها و موتورسیکلت‌ها به سمت برقی شدن بروند که البته برقی کردن موتورسیکلت‌ها در اولویت است.

 

در ادامه تاکید شده که در حال حاضر ۶۰ درصد آلودگی هوا مربوط به سیستم حمل‌ونقل است به همین دلیل نیز از ۲۶ طرح تحقیقاتی و توسعه فناوری مهم که در وزارت نیرو در حال پیگیری است یکی از آنها مربوط به طرح خودروهای برقی است. به‌عبارت دیگر توزیع برق خودروهای برقی برعهده وزارت نیرو خواهد بود، به همین دلیل باید زیرساخت‌های آن طوری فراهم شود که امکان شارژ خودروهای برقی در منازل مسکونی و دیگر اماکن تجاری و اداری وجود داشته باشد.

 

در ادامه همچنین آمده است که هم‌اکنون ۷۶‌هزار مگاوات ظرفیت منصوبه برق کشور است که از این میان به طور مثال در زمستان حدود ۳۰ تا ۳۴ هزار مگاوات مورد استفاده قرار می‌گیرد، این در حالی است که قدرت عملی نیروگاه‌های کشور بیش از ۵۴ هزار مگاوات تخمین زده شده است.این موضوع نشان می‌دهد که بخش زیادی از تولید به‌ویژه در طول زمستان بلااستفاده می‌ماند و به راحتی می‌توان در صورت گسترش خودروهای برقی کشور، آنها را در زمان‌های غیرپیک شارژ کرد بدون اینکه فشاری به شبکه وارد شود.

 

وزارت نیرو خاطرنشان کرده که در حال حاضر تولید خودروهای مصرفی کشور در داخل حدود یک میلیون خودرو است که اگر سالانه ۱۰ درصد خودروها برقی شود، با احتساب هزینه ۱۰ میلیون تومانی برای تولید هر خودرو، هزینه‌ای نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان خواهد داشت که این عدد در مقایسه با اقتصاد کشور عدد ناچیزی است.

 

در نهایت اینکه در ادامه وزارت نیرو بر الزامات قانونی محکم برای توسعه برقی‌ها تاکید و عنوان کرده که در برخی از کشورهای خارجی کارخانه‌ها ملزم شده‌اند حدود ۲۰ درصد از تولید سالانه خود را به تولید خودروهای برقی اختصاص دهند، این مساله باعث می‌شود تا در چند سال آینده کلیه خودروهای جدید آنها برقی شود.در ادامه نظر برخی از کارشناسان در مورد چشم‌انداز توسعه برقی‌ها در ایران را جویا شدیم که در ذیل می‌آید.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش