جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۶۸۱
اخبار بازار خودرو

افت شدید واردات خودرو به کشور

واردات خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

به گزارش دنیای اقتصاد، گمرک گزارش مربوط به تجارت خارجی کشور را در ۵ ماه نخست سال‌جاری منتشر کرد و طبق آن مشخص شد در این مدت، واردات خودرو به ایران با افت شدیدی مواجه شده است.

 

تردیدی وجود ندارد که اصلی‌ترین دلیل این افت، بسته شدن سایت ثبت‌سفارش طی سال گذشته است. تیرماه پارسال بود که سایت ثبت‌سفارش به روی واردکنندگان خودرو بسته و باعث بروز آشفتگی و التهاب در بازار شد. با بسته شدن سایت، ثبت‌سفارش خودرو رسما متوقف شد، هرچند بعدا کاشف به عمل آمد که برخی واردکنندگان با اقدامات غیرقانونی موفق به فعالیت در سایت مربوطه شده‌اند. وزارت صنعت البته پیش‌تر نیز با ممنوع کردن فعالیت گری‌مارکت‌ها (شرکت‌های متفرقه واردکننده خودرو)، بازار را با شوکی بزرگ مواجه کرده بود.

 

بر این اساس، گری‌مارکت‌ها امکان ثبت‌سفارش نداشته و تنها نمایندگی‌های به اصطلاح رسمی می‌توانستند در این حوزه فعالیت کنند. اتفاقا در این دوران ممنوعیت نیز تخلفاتی گسترده به ثبت رسید و برخی شرکت‌های متفرقه با عبور از موانع قانونی، موفق شدند هزاران خودرو را ثبت‌سفارش کنند. برخی روایات از رقم ۶ هزار و ۴۸۱ دستگاهی در این تخلف حکایت دارند و این در حالی است که ارقام بزرگ‌تری مانند ۳۵‌هزار دستگاه نیز مطرح است.

 

هرچه هست، مجموعه اقداماتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه واردات خودرو انجام داد، نه‌تنها زمینه تخلفی بزرگ را فراهم آورد؛ بلکه ورود خودرو به کشور را نیز به شدت کاهش داد و در نتیجه، قیمت‌هایی نجومی در بازار خودروهای وارداتی شکل گرفت. در حال حاضر قیمت‌ها در بازار به قدری بالا رفته که بخشی از مشتریان عملا از این بازار خارج شده‌اند، زیرا توان خرید ندارند. در کنار اینها اما واردکنندگان با انبوهی از تعهدات عقب‌افتاده مواجهند و این موضوع هم برای آنها سبب دردسر شده و هم مشتریان را سرگردان کرده است.

 

در حال حاضر بسیاری از مشتریان موفق به دریافت خودرو ثبت‌نامی خود نشده و اگر هم خودرو آنها آماده تحویل شود، باید چندین میلیون تومان به‌عنوان مابه‌التفاوت به شرکت‌های واردکننده بپردازند. اما هرچند وزارت صنعت در نهایت سایت ثبت‌سفارش را پس از ۶ ماه در دی‌ماه سال گذشته باز کرد، با این حال دوباره در اواخر خرداد امسال، آن را بست و اعلام کرد ثبت‌سفارش خودرو ممنوع است. با این شرایط انتظار می‌رود آمار واردات خودرو به کشور طی ماه‌های آینده و در‌صورتی‌‌که ثبت‌سفارش باز نشود، رفته رفته به صفر برسد. البته در حال حاضر گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر باز شدن دوباره سایت ثبت‌سفارش صورت گرفته و گفته می‌شود که احتمالا وزارت صنعت، معدن و تجارت سایت موردنظر را احتمالا با شرایطی خاص به روی واردکنندگان خودرو خواهد گشود.

 

   افت ۵۹۱ میلیون دلاری واردات خودرو

هرچه هست، طبق آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران، طی ۵ ماه ابتدایی امسال، در مجموع ۱۲ هزار و ۵۱۲ دستگاه انواع خودرو از ۲۰ کشور دنیا به ایران وارد شده است که ارزش آنها حدودا ۳۴۵ میلیون دلار برآورد می‌شود.

 

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، در مجموع ۳۷ هزار و ۶۲۳ دستگاه انواع خودرو سواری به ارزش ۹۳۶ میلیون دلار به کشور وارد شده بود. با این حساب، در این مدت ارزش دلاری واردات خودرو به کشور نیز با افت بیش از ۶۳ درصدی روبه‌رو بوده است. بر این اساس، رقم واردات از ۹۳۶ میلیون دلار طی پنج ماه نخست سال گذشته به ۳۴۵ میلیون دلار در مدت مشابه امسال رسیده و این موضوع، نشان‌دهنده کاهش ۵۹۱ میلیون دلاری ارزش دلاری واردات خودرو به ایران است. با در نظر گرفتن عدد ۳۴۵ میلیون دلار به‌عنوان رقم واردات خودرو به کشور طی پنج ماه نخست امسال، مشخص می‌شود ارزش هر خودرو وارداتی در این بازه زمانی، به‌طور متوسط کمتر از ۲۸ هزار دلار بوده است. طبق قانون، در حال‌حاضر ورود خودروهای دارای قیمت بیش از ۴۰ هزار دلار به کشور ممنوع است.

 

با توجه به اینکه در ۵ ماه نخست سال گذشته ۳۷ هزار و ۶۲۳ دستگاه خودرو به ایران وارد شده بود، آمار جدید نشان می‌دهد ورود خودروهای خارجی به کشور طی بازه زمانی مشابه امسال، افت شدیدی را تجربه کرده است. با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود واردات خودرو به ایران در ۵ ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۶۷ درصد کاهش داشته است.

 

   مبدا اصلی خودروهای وارداتی

اما طبق آمار اعلامی، بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو به ایران در ۵ ماه نخست سال‌جاری، کره‌جنوبی بوده است. در حال حاضر عملا بیشترین خودروهای وارداتی به کشور را محصولات کره‌ای مانند هیوندایی و کیا و سانگ‌یانگ تشکیل می‌دهند و این سه برند سال‌هاست بازار وارداتی‌های ایران را قبضه کرده‌اند. براساس آمار گمرک، طی پنج ماه ابتدایی سال‌جاری، ۴ هزار و ۷۸۷ دستگاه از کل خودروهای وارد شده، از مبدا کره‌جنوبی بوده تا این کشور بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو به ایران لقب بگیرد. پس از کره‌جنوبی، امارات متحده عربی با صادرات ۳ هزار و ۵۷۱ دستگاه خودرو به ایران، در رده دوم قرار دارد و این در حالی است که در گذشته، رتبه اول در اختیار این کشور بود.

 

در دوران تحریم‌های قبلی، کره‌جنوبی از صادرات مستقیم خودرو به ایران خودداری می‌کرد و در نتیجه، واردکنندگان مجبور بودند خودروهای کره‌ای را از مبدأ امارات وارد کنند.در جایگاه سوم کشورهای صادرکننده خودرو به ایران اما با آلمان مواجه می‌شویم. طبق آمار، این کشور یک هزار و ۴۷۹ دستگاه خودرو در پنج ماه ابتدایی امسال به ایران صادر کرده است. همچنین عمان نیز با آمار یک هزار و ۱۹۵ دستگاهی، چهارمین مبدأ واردات خودرو به ایران محسوب می‌شود.این در حالی است صادرات خودرو از چین به ایران، رقم اندک ۳۲۵ دستگاهی را به ثبت رسانده است.

 

چینی‌ها در حال حاضر بخش عمده‌ای از بازار خودرو ایران را به‌واسطه مونتاژ محصولات خود، در اختیار دارند که طبعا این موضوع خود را در آمار واردات قطعه به وضوح نشان می‌دهد. البته به‌نظر می‌رسد بخش قابل‌توجهی از خودروهای چینی واردشده به ایران، از طریق امارات و عمان بوده‌اند.

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش