جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۱۴ - ۲۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۷۰۰۵
اخبار بازار خودرو

کلاف پیچیده قیمت‌گذاری خودرو/ افزایش قیمت؛ به کام دلالان یا به سود صنعت؟

بازار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
خودروسازان معتقدند در صورتی که بهای خودرو افزایش پیدا نکند این صنعت با مشکل جدی روبرو خواهد شد، در مقابل برخی از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند تداوم رفتارهای هیجانی در بازار، به جو روانی دامن زده و سود آن به جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود بنابراین مکانیسم کنونی بازار خودرو بر مبنای هیجان است و نه واقعیت‌های اقتصادی.

به گزارش رویداد۲۴، هر چند قرار بود پس از تعطیلات مجلس و در هفته جاری کمیسیون صنایع با برگزاری جلسه‌ای نظرات موافقان و مخالفان افزایش قیمت خودرو را بررسی و در نهایت نتیجه جمع بندی را اعلام کنند اما نشست تعیین قیمت خودرو بی نتیجه ماند.

 

برای تعیین قیمت خودرو‌ها روز گذشته جلسه‌ای با حضور خودروسازان، کمیسیون صنایع مجلس و نمایندگان انجمن قطعه‌سازان خودرو برگزار شد، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت تا نیمه جلسه باقی ماند و به فرودگاه رفت تا از رئیس جمهور عراق استقبال کند. با اینهمه خبری مهم از همین جلسه نیمه کاره بیرون آمد؛ قرار شد دیدگاه‌های اعضای حاضر در جلسه بررسی شود و پیشنهاد ۱۰ ماده‌ای برای ارائه به وزیر صمت آماده شود؛ پیشنهادهایی که امروز ساعت ۱۰ صبح روی میز وزیر صنعت گذاشته شده است.

 

موضوع افزایش نرخ خودرو در حالی مطرح شده که با توجه به تورم و دور جدید تحریم‌ها مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند. خودروسازان معتقدند در صورتی که بهای خودرو افزایش پیدا نکند این صنعت با مشکل جدی روبرو خواهد شد، در مقابل برخی از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند تداوم رفتارهای هیجانی در بازار، به جو روانی دامن زده و سود آن به جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود بنابراین مکانیسم کنونی بازار خودرو بر مبنای هیجان است و نه واقعیت‌های اقتصادی.

 

خودروسازان اعلام کردند ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان داده‌اند

احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان درباره احتمال تغییرات نرخ‌گذاری خودرو به رویداد۲۴ گفته است: در دوران وزارت آقای شریعتمداری در وزارت صمت نرخ‌گذاری خودرو‌های زیر ۴۵ میلیون تومان دچار مشکل بود و شورای رقابت قیمت مناسبی ارائه نمی‌داد و خودورسازان نیز در گزارش ۶ ماهه ابتدای سال اعلام کردند ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان داده‌اند که در نهایت آقای شریعتمداری وزیر وقت راه حل خوبی بابت این قضیه ارائه داد که به جای شورای رقابت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان با همکاری کمیته خودرو قیمت‌ها را تعیین کند و آن را به ستاد تنظیم بازار ارائه دهد، بدین ترتیب پروسه نرخ گذاری سه مرحله‌ای شد، هرچند بخشی از مشکلات حل شد اما بروکراسی اداری هم زیاد شد.

 

دبیر انجمن خودروسازان می‌گوید: هم اکنون سازمان حمایت و کمیته خودرو نرخ‌های جدید را تصویب کرده‌اند، اما با تغییرات در وزارت صنعت و با روی کار آمدن آقای رحمانی هنوز ستاد تنظیم بازار قیمت‌های جدید را تایید و ابلاغ نکرده است.

 

نعمت‌بخش با تاکید بر اینکه وزیر صمت جدید باید اجازه دهد خودروسازان ما همانند سایر خودروسازان جهان خودشان بتوانند قیمت‌گذاری کنند، ادامه می دهد: ما می‌توانیم مانند دهه ۷۰ قیمت‌ها را در حاشیه بازار تعیین کنیم تا دست دلالان از این بازار کوتاه شود.

 

دبیر انجمن خودروسازان ایران می‌گوید: هم اکنون دو شرکت خودروساز ایران خودرو و سایپا زیان‌ده هستند و در صورتی که نرخ‌ها اصلاح نشود تیراژ آن‌ها نیز کم خواهد شد.

 

او ادامه می دهد: انتظار ما این است که آقای رحمانی همان برنامه قبلی آقای شریعتمداری را ادامه دهد و اجازه دهد نرخ‌های جدید ابلاغ شوند در غیر این صورت صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی کشور می‌خوابد.

 

نعمت بخش می‌گوید: هم اکنون نرخ‌ها اعلام نشده‌اند و این قیمت‌ها نسبت به تورم پایین هستند و شاهد هجوم برای خرید خودرو هستیم این در حالی است که اختلاف قیمت شرکت خودروسازی تا بازار زیاد است که همین موضوع باعث تخلفاتی در خرید‌های پیش فروش خودرو و خرید کارت ملی افراد شده است.

 

دولت ابتد نیاز داخل را تامین کند و پس از آن اقدام به صادرات کند

ابراهیم نجفی عضو هیات مدیره صنایع همگن قطعه سازی خودرو به مشکل دیگر در قیمت‌گذاری خودرو اشاره می‌کند و می‌گوید: دولت ابتد باید نیاز داخل را تامین کند و پس از آن اقدام به صادرات کند، اما امروز صادرکننده خود واردکننده شده و با ارز خود این کار را انجام می‌دهد، در این شرایط دو راه برای مشکل قطعه‌سازان وجود دارد؛ یا نرخ‌ها باید افزایش پیدا کند یا اینکه مواد از ورودی کارخانه ارزان شود.

 

به اعتقاد نجفی افزایش قیمت راه چاره نیست، او برخلاف نعمت‌بخش معتقد است سامانه نیما یکی از بزرگترین مشکلات قطعه‌سازان است، زیرا باعث می‌شود ارز به موقع به دست تولیدکننده نرسد، ضمن اینکه گمرک نیز کالا را به موقع ترخیص نمی‌کند. نجفی دولت را در این وضعیت مقصر می‌داند زیرا افراد را ملزم نکرده دلار صادراتی را به موقع به سیستم بانکی تحویل دهند و این کوتاهی متوجه بانک مرکزی است.

 

عضو صنایع همگن قطعه‌سازی علاوه بر بانک مرکزی، عملکرد بورس کالا را نیز در ماجرای افزایش قیمت‌ها موثر می‌داند و می‌گوید: پس از بانک‌ها بورس کالا بزرگترین فساد را در صنایع ایجاد کرده است. سال گذشته صورت‌های مالی سه گروه از صنایع بررسی شد؛ کانی‌های فلزی، پتروشیمی‌ها و قطعه‌سازان، که بر پایه این بررسی‌ها مشخص شد که سود خالص کانی‌های فلزی (آلومینیوم، روی و سرب) ۱۱۰ تا ۱۲۰ درصد در یک سال، پتروشیمی‌ها ۶۳ درصد و قطعه‌سازان تنها ۷ صدم درصد بوده یعنی زیر ۱ درصد بوده است.

 

ندا جعفری

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش