پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۲۰۰۰۹۰

کدهای مدل‌های مختلف خودرو چه معنایی می‌دهند؟

کدهای خودرویی,برندهای خودرو,مدل های خودرو

استفاده از کدها یا سرواژه‌های کوتاه در چند سال اخیر بیشتر از گذشته شده است. برخی از شرکت‌های با استفاده از سرواژه‌های مختلف نام کامل یک مدل خودرو مانند سوبارو BRZ، مزدا MX-5 یا لینکلن MKX را به وجود می‌آورند و برخی دیگر کدهای انحصاری بیشتری در برند خود استفاده می‌کنند. تقریباً تمام شرکت‌های بزرگ از کدهای منحصربه‌فرد و مخصوص به‌ خود استفاده می‌کنند که در ادامه‌ی این مقاله به معروف‌ترین این موارد اشاره می‌شود.

 

آکورا

آکورا به‌عنوان برند لوکس و زیرمجموعه‌ی هوندا از کدهای بی‌شماری در محصولات خود استفاده می‌کند که گویا برای درک بعضی از آن‌ها باید دوره‌های تحصیلات عالی را گذراند. چهار سرواژه‌ی معروف این برند که شاید افراد زیادی معنای واقعی آن‌ها ندانند بدین شرح است:

 

NSX: مدل خودرو تشکیل شده از ۳ واژه‌ی New, Sportscar, Experimental به معنی خودروی اسپرت جدید آزمایشی

 

SH-AWD: این کد که از سرواژه‌های Super Handling All-Whel Drive تشکیل شده، به معنی فرمان‌پذیری عالی تمام چرخ محرک است که روی بدنه‌ی برخی مد‌ل‌ها درج می‌شود. به بیان ساده، سیستم تمام چرخ محرک و تمام خودکار هوندا با این کد شناخته می‌شود.

 

P-AWS: سیستم تمام چرخ فرمان‌پذیر که در آن چرخ‌های عقب به‌طور مستقل فرمان می‌گیرند در قالب Precision All-Wheel Steer تعریف شده است.

 

TMU + IPU: این کد که برای اولین بار در نسل جدید NSX استفاده شده، معرف سیستم پیچیده‌ی Twin Motor Unit + Intelligent Power Unit یا «قوای محرکه‎ی هوشمند دو پیشرانه در کنار هم» مدل اسپرت، هیبرید و موتورمیانی NSX جدید است.

 

آلفارومئو

مدل‌های زیبای آلفارومئو همیشه با کدهای مختلفی همراه بودند که با وجود ساده بودن، معنای کاملاً متفاوتی دارند. به‌عنوان مثال در محصولات جدید این شرکت ایتالیایی همچون استلویو، سرواژه‌های DNA در کنار دسته‌دنده درج شده است. برخلاف باور عموم مبنی بر اشاره‌ی این کد به دی‌ان‌ای اسید نوکلئیک، DNA در محصولات آلفارومئو به حالت‌های رانندگی مربوط است.

 

A.L.F.A: نام اولیه‌ی شرکت به معنای شرکت خودروسازی لمبارد ( [Società‏] Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) در زمان تأسیس توسط الکساندر داراک فرانسوی در سال ۱۹۱۰. این شرکت در سال ۱۹۳۲ در اختیار هولدینگ ایتالیایی IRI قرار گرفت.

DNA: حالت‌های رانندگی دینامیک، نرمال و ترکیبی؛ Dynamic, Normal, All Weather Modes

 

بی‌ام‌و

شرکت‌های خودروساز آلمانی، تمایل بسیار به استفاده از نام‌های جدید دارند؛ به‌عنوان مثال کوپه‌ی چهاردر. بی‌ام‌و از سرواژه‌های جالب در تمام محصولات خود، از مدل خودرو تا قطعات قوای فنی استفاده می‌کند.

BMW: بی‌ام‌و یا درواقع ب‌ام‌و، سرواژه‌های Bayerische Motoren Werke  به معنی شرکت خودروسازی باواریا (بایرن) است.

 

SAV: کلاس اختصاصی بی‌ام‌و Sports Activity Vehicle، به معنی «خودروی اسپرت فعالیت‌محور» که جهت منحصربه‌فرد نشان دادن کراس‌اورهای این برند (مانند مدل X5) با SUV در دهه‌ی ۱۹۹۰ به وجود آمد.

VANOS: زمان‌بندی متغیر میل سوپاپ که واژه‌های آلمانی VAriable NOckenwellenSteuerung، تشکیل شده است.این فناوری در زبان انگلیسی با کد VCT شناخته می‌شود.

 

کادیلاک

برخلاف باور عموم و حتی مانور تیم تبلیغاتی کادیلاک که حرف «V» را در مدل‌های CTS-V و ATS-V به معنی «شتاب» تعریف می‌کنند،‌ این حرف در ابتدا بیانگر تمرکز ویژه‌ی این برند آمریکایی به پیشرانه‌های V شکل بود. پیوند حرف V و شتاب در محصولات کادیلاک در چندسال اخیر ایجاد شده است.

 

CTS: ترکیب یکی از مدل‌های قدیمی کادیلاک (کاترا) با رویکرد جدید این شرکت CTS را به وجود آورده است. Catera Touring Sedan به معنی سدان تورینگ کاترا است.

DTS: ترکیب مدل کلاسیک کادیلاک دی‌وایل با رویکرد جدید این برند؛ فلسفه‌ی DeViile Touring Sedan همانند CTS است.

 

V: اشاره به پیشرانه‌های ۸ و ۱۶ سیلندر V شکل.

 

شورولت

برند آمریکایی شورولت از سرواژه‌های مختلفی در کوپه‌ی اسپرت کامارو استفاده می‌کند. مدل جدید ZL1 1LE ترکیب دو کد متفاوت بوده که هنوز معنای دقیق آن‌ها مشخص نشده است. دیگر سرواژه‌های شورولت در تیپ‌های مختلف محصولات این برند مشاهده می‌شود.

LS: تیپ خودرو به معنی لوکس اسپرت ؛ Luxury Sport

RS: تیپ خودرو به معنی رالی اسپرت ؛ Rally Sport

SS: تیپ خودرو به معنی سوپراسپرت؛ Super Sport

 

دوج

با نگاهی کوتاه به مدل‌های مختلف دوج  یا داج که با پیشرانه‌ی هلکت تولید شدند، لیست بلندبالای سرواژه‌های متنوع این برند نمایان می‌شود. به‌عنوان مثال کد R/T برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ و در مدل کورونت (Coronet) استفاده شد.

R/T: تیپ خودرو به معنی جاده‌ای/پیست؛ Road/Track

SRT: تیپ خودرو به معنی جاده‌ای با فناوری مسابقه‌ای؛ Street & Racing Technology

۳۹۲: اشاره به حجم ۶.۲ لیتری پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل؛ حجم ۳۹۲ اینچ مکعب پیشرانه

 

فراری

برند ایتالیایی فراری، تعداد زیادی از کدها و سرواژه‌های متنوع خود را از خودروهای فرمول یک قرض گرفته است. به‌عنوان مثال، سیستم هیبرید کرس (KERS) هایپرکار لافراری، برای اولین بار در موتوراسپرت و در اوایل سال ۲۰۰۸ استفاده شد. از جدیدترین کدهای استفاده شده در مدل‌های فراری، حرف T است که پیش از این نیز به پیشرانه‌های توربوشارژ اشاره داشته است.

T: پیشرانه‌ی توربوشارژ یا نصب عرضی پیشرانه در خودرو؛ Turbocharged ‎/ Transverse

M: مودیفیکاتو یا تیپ بهینه‌شده‌ی خودرو؛ Modificato

KERS: سیستم بازیابی انرژی نیروی محرکه؛ Kinectic Energy Recovery System

 

فیات

شرکت ایتالیایی فیات در مدل‌های تولیدی خود سرواژه‌های گیج‌کننده ندارد؛ اما نام این شرکت یک واژه نیست و از سرواژه‌های یک عبارت ایتالیایی تشکیل شده است.

FIAT: شرکت خودروسازی ایتالیایی تورینو؛ Fabrica Italiana Automobili Torino

 

فورد

برند آمریکایی فورد از سال‌ها پیش از کدها و سرواژه‌های انحصاری در محصولات پرقدرت خود مانند موستانگ استفاده می‌کند. اخیراً اما مدل‌های بیشتری با سرواژه‌های مخصوص فورد عرضه می‌شوند.

SHO: تیپ خودرو به معنی قدرت خروجی بسیار بالا؛ Super High Output

SVT: تیپ خودرو به معنی دپارتمان ویژه‌ی فورد؛ Special Vehicle Team

RT: تیپ خودرو به معنی فناوری اسپرت؛ Sport Technology

RS: تیپ خودرو به معنی رالی اسپرت؛ Rally Sport

 

GMC

شرکت خودروسازی جنرال موتورز در سال ۱۹۰۹ بود که برند رپید موتور (Rapid Motor Vehicle Company) را خریداری کرد و در نام جدید GM Truck و Coach Division به معنی «پیکاپ‌های جنرال موتورز و دپارتمان وسایل نقلیه» آن را احیا کرد. این برند سپس در قالب سرواژه‌ی GMC خلاصه شد تا در ساخت خودروهای کلاس وانت پیکاپ و شاسی‌بلند و کراس‌اور فعالیت کند.

GMC: شرکت جنرال موتورز؛ General Motors Company

 

هوندا

شرکت ژاپنی هوندا، خالق دو کد پرطرفدار است که بدون شک  شناخته‌شده‌ترین و معروف‌ترین سرواژه‌های صنعت خودروسازی لقب می‌گیرند. قدرتمندترین محصولات هوندا به‌خصوص مدل سیویک، همیشه با این سرواژه‌ها همراه بوده‌اند.

Si: تیپ خودرو به معنی انژکتور اسپرت؛ Sport Injected

Type R: تیپ خودرو به معنی مسابقه‌ای؛ Racing

 

VTEC: ویتک یا زمان‌بندی متغیر سوپاپ و کنترل الکترونیکی، سیستم انحصاری هوندا در پیشرانه‌ی ۴ سیلندر این برند است که مصرف کمتر به همراه دورموتور بالاتر را ممکن می‌کند؛ Variable Valve Timing & Lift Electronic Control

 

اینفینیتی

برند لوکس و زیرمجموعه‌ی نیسان کمتر از ۱۰ سال است که از سرواژه‌های مخصوص به خود استفاده می‌کند. اولین بار در سال ۲۰۱۰ و کوپه‌ی G37 بود که سرواژه‌ی IPL و در برخی مدل‌ها کد X اینفینیتی استفاده شد.

X: سیستم تمام چرخ محرک اینفینیتی؛ All-Wheel Drive

IPL: تیپ خودروی به معنی مدل پرفورمنس اینفینیتی؛ infiniti Performance Line

 

جگوار

برند بریتانیایی جگوار مدل‌های مشخص با کدهای قابل فهم دارد که توضیح آن‌ها لزومی ندارد. اما در سال ۲۰۱۶ در کنار مدل F تایپ جگوار و رنجرور اسپرت سرواژه‌ی جدیدی استفاده شد.

SVR: تیپ خودرو به معنی خودروی ویژه‌ی مسابقه‌ای؛ Special Vehicle Racing

SVO: اشاره به دپارتمان مخصوص تیونینگ، بهینه‌سازی و بازسازی جگوارلندرور؛ Special Vehicle Operations

 

لامبورگینی

کد SV برای اولین بار در اولین سوپراسپرت جهان، لامبورگینی میورا استفاده شد که تا به امروز، نمایانگر قدرتمندترین تیپ از سوپراسپرت‌های این برند ایتالیایی بوده است. مدل‌های پرطرفدار لامبورگینی مانند دیابلو، مورسیه لگو، اونتادور و ... همه در تیپ SV عرضه شده‌اند.

SV: تیپ خودرو به معنی فوق سریع یا به ایتالیایی سوپر ولوچه؛ SuperVeloce

 

لکسوس

معروف‌ترین کد برند لوکس و زیرمجموعه‌ی تویوتا، حرف F و نمایانگر مدل‌های پرچم‌دار این شرکت است.

F: تیپ خودرو به معنی پرچم‌دار و اشاره به پیست معروف فوجی اسپیدوی ژاپن ‎/ Flagship ‎/ Fuji Speedway

 

مرسدس‌بنز

شناخته‌شده‌ترین سرواژه‌ای که همیشه در کنار برند مرسدس بنز خوش درخشیده، AMG است. دپارتمان تیونینگ و بهینه‌سازی مخصوص مرسدس نام خود را از دو مؤسس خود، هانس ورنر افرخت و ارهارد ملشر و محل تولد افرخت در آشپاخ آلمان الهام گرفته است.

AMG: افرخت ملشر گوسسپاخ؛ Aufrecht Melcher Großaspach

 

نیسان

همانند کد مشهور GT-R در محصولات نیسان، دپارتمان تیونینگ و بهینه‌سازی این برند ژاپنی نیز از سرواژه‌های مشخص تشکیل شده است.

NISMO: نیسمو، دپارتمان تیونینگ، مسابقه‌ای و تیم موتوراسپرت نیسان؛ Nissan Motorsport International Limited

GT-R: مدل و تیپ خودرو به معنی گرن توزیمو مسابقه‌ای؛ Gran Turismo Racer

 

پورشه

بیشتر محصولات پورشه، با نام‌های مشخص عرضه می‌شود. تیپ GTS مدل ۹۱۱ این برند آلمانی در میانه‌ی تیپ‌های S و توربو قرار می‌گیرد.  البته GTS در بیشتر مدل‌های پورشه مانند ۷۱۸ تا پانامرا استفاده می‌شود.

GTS: تیپ خودرو به معنی گرن توریزمو اسپرت؛ Gran Turismo Sport

 

سوبارو

کدهای WRX و STI سال‌ها است که زینت بخش محصولات سرسخت برند ژاپنی سوبارو بوده‌اند. این دو سرواژه اوایل در کنار مدل ایمپرزا به کار می‌رفتند؛ اما امروز به مدل‌های مستقل تبدیل شده‌اند.

WRX: تیپ و مدل خودرو به معنی رالی کراس جهانی و مدل آزمایشی رالی جهانی؛ World Rally Cross ‎/ World Rally Experimental

STI: دپارتمان ریسینگ سوبارو؛ Subaru Tecnica International

 

فولس واگن

کد GTI که در محصولات فولکس واگن همچون هاچ‌بک گلف استفاده می‌شود، هنوز منبع اصلی آن مشخص نشده است؛ ولی بیشتر کارشناسان خودرو این سرواژه را اشاره به پیشرانه‌ی آن می‌دانند.

GTI: تیپ خودرو به معنی گرندتورینگ انژکتور و اشاره به پیشرانه‌ی ۲ لیتری توربوشارژ؛ Grand Touring Injection

R: تیپ خودرو اشاره به بهینه‌سازی مسابقه‌ای؛ Racing

TDI: اشاره به پیشرانه‌ی توربوشارژ تزریق مستقیم دیزل فولکس واگن؛ Turbocharged Direct Injection

TSI: اشاره به پیشرانه‌ی توربوشارژ تزریق مستقیم بنزینی فولکس واگن؛ Turbocharged Stratified Injection

 

میلاد زنگانه

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش