شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۲ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۸۷۴
کتاب، شعر و ادب

آغاز به کار پایگاه تخصصی نقد داستان

مراسم آغاز کار پایگاه تخصصی نقد داستان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
پایگاه تخصصی نقد داستان آغاز به کار کرد. به گفته مسئولان، تمام نویسندگان جوان و فارسی‌زبان در هر کجای جهان می‌توانند داستان‌های خود در این پایگاه، به محک نقد منتقدان حرفه‌ای بگذارند.

مراسم آغاز به کار «پایگاه تخصصی نقد داستان» با حضور جمعی از داستان‌نویسان و منتقدین داستان و نیز مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله محمد سلگی سرپرست معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه و مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، برگزار شد.

 

در این مراسم ۱۸ نفر از داستان نویسان و متقدان از جمله شامل مهدی قزلی، غلامرضا طریقی، احسان رضایی، حبیب یوسف‌زاده، آناهیتا رودان، محمدرضا شرفی خبوشان، احسان عباسلو، علیرضا محمودی ایرانمهر، نازنین جودت، بهاءالدین مرشدی، مصطفی خرامان، رامبد خانلری، سیدجواد یوسف‌بیگ و امیلی امرایی، داستان‌های خود را که عمدتاً با محوریت موضوع نقد داستان نوشته شده بود، خواندند.

 

در ادامه محمد سُلگی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ابراز امیدواری کرد این تلاش گروهی که در اداه سنت نقد صورت گرفته است، راه‌های تازه‌ای را به روی توسعه و تکامل گفتمان نقد در جامعه بگشاید.

 

وی گفت: از نظر من نقد چیزی جر گفتگو نیست؛ یک اثر ادبی خلق می‌شود تا مثل هر اثر دیگر شنیده شود و پاسخ داده شود وگرنه پژمرده می‌شود. از آنجا که گفتان نقد کمتر  آلوده شده، شاید بتوان آن را ناب‌ترین شکل بیانگری دانست.

 

این مقام مسئول در وزارت ارشاد ادامه داد: بیش از ۱۰۰۰ سال است که عموم مردم ایران درباره قصه‌های شاهنامه با هم صحبت می‌کنند و منتقدان هم به اقتضای گفتمان غالب، به نقد آن پرداخته‌اند. از دل همین نقدها می‌توان به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای سازماندهی و اداره بهتر جامعه بهره برد.

 

سلگی گفت: نقد ادبی مانند جادویی است که همزمان که ما یک اثر را نقد می‌کنیم به آن مرحله بالا از آگاهی می‌رسیم که باید همچنان گذشته خود را نقد کنیم.

 

وی سایت نقد داستان را دارای جایگاهی مهم خواند که می‌تواند همه نقدها برای یک داستان را به فاصله کوتاهی از هم منتشر کنند و هم نویسنده اثر و هم خوانندگان آن از ضعف و قوت‌هایش مطلع خواهند شد و لذا انعکاس آن هم در فضاهای عمومی بیشتر است.

 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگی توسعه یافته است که بتواند محصولات خود را ارزیابی کند و من امیدوارم بتوانیم با توسعه گفتمان نقد، به توسعه توان ادبی خودمان کمک کنیم.

بر اساس این گزارش و بنا بر اعلام احسان رضایی، سردبیر سایت تخصصی نقد داستان (https://naghdedastan.ir/)، پایگاه تخصصی نقد داستان با هدف خدمت‌رسانی به تمام نویسندگان جوان و فارسی‌زبان در هر کجای ایران و جهان ایجاد شده است. تمام نویسندگان می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای در نخستین پایگاه نقد داستان عضو شوند و داستان‌های خود را در محک نقد قرار دهند.

 

در این سایت از منتقدان مختلف، مدرسان داستان‌نویسی و نویسندگان شناخته‌شده بهره گرفته شده تا روی آثار داستان‌نویسان جوان، نقدهای آموزشی بنویسند. منتقدان سایت، به‌طور مرتب و مداوم داستان‌های ارسالی کاربران را نقد می‌کنند و این نقدها در معرض دید و مطالعه عموم قرار می‌گیرد. کاربران هم می‌توانند در مورد این داستان‌ها نقد و نظر داشته باشند.

 

سایت تخصصی نقد داستان علاوه بر نقد داستان، بخش‌های دیگری هم دارد؛ در بخش «به‌علاوه نقد» نکات و مقاله‌های مفید و کاربردی برای داستان‌نویسان جوان، تالیف یا از منابع پیشین انتخاب می‌شود. همچنین آخرین خبرهای مربوط به حوزه داستان هم از پایگاه‌های خبری مختلف خوانده و گزیده آن در بخش «منهای نقد» این سایت منتشر می‌شود.

 

افراد برای ارسال داستان به پایگاه نقد داستان و نیز ارسال نظر در سایت، ابتدا باید عضو شوند؛ کاربر پس از ورود به صفحه ثبت‌نام، اطلاعات خود را تکمیل می‌کند و گذر از مراحل مختلف از طریق پیامک به وی اطلاع داده می‌شود.

 

حداکثر حجم داستان ارسالی ۲۵۰۰ کلمه است، و نویسندگان می‌توانند برای منتقدان هم به صورت خصوصی، دیدگاه خود را ارسال کنند. بنابراین کسانی که مایل به درج نام خود در کنار آثارشان نیستند، می‌توانند با امکانات سایت، اثرشان را به صورت خصوصی برای منتقدان بفرستند و در سایت آن را نمایش ندهند.

 

داستان‌های ارسالی در نوبت نقد قرار گرفته و توسط یکی از منتقدان پایگاه خوانده و نقد می‌شود. سعی بر این است که داستان‌های مختلف توسط منتقدان مختلف نقد شود تا کاربران، نظرات چند استاد را در مورد داستانشان بدانند. همچنین بعد از انتشار نقد روی سایت، پیامکی برای اطلاع نویسندگان ارسال می شود.

 

همچنین کاربران خواهند توانست در قسمت «فهرست داستان‌های ثبت‌شده» از پنل کاربری، تمام داستان‌های خودشان به همراه نقدهای صورت‌گرفته بر آنها را مشاهده کنند و با استفاده از آنها، داستان‌های جدید بنویسند و بفرستند.

 

 

mehrnews.com
  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش