پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۵ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۱۳۱
کتاب، شعر و ادب

سالانه چند عنوان کتاب در ایران چاپ می‌شود؟

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی تاکید کرد:در زمینه تولید کتاب خیلی مشکلی وجود ندارد و عناوین کتاب‌ها طبق آمارها هرسال افزایش می‌یابد و چیزی حدود ۷۰ هزار عنوان کتاب در سال منتشر می‌شود، اما در زنجیره آخر چاپ و نشر یعنی توزیع کتاب و رساندن محتوا به مخاطب، غالبا مشکلاتی وجود دارد که بخشی از آن‌ها اقتصادی است، مانند گران شدن کاغذ، در اولویت نبودن خرید کتاب و غیره. امسال نیز پیش‌بینی می‌شود شاید شرایط در این زمینه سخت‌تر هم شود.

عادل تقوی در گفت‌وگو با ایسنا، مهم‌ترین چالش‌های انتشارات جهاددانشگاهی و سایر ناشران کشور  را بحث کاغذ و مشکلاتی که در فرایند توزیع کتاب وجود دارد، دانست.

 

رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی افزود: در زمینه فرهنگی نیز مشکلی که همیشه وجود داشته پایین بودن سرانه مطالعه در فضای دانشجویی است. یکی از اتفاقاتی که در فضای دانشجویی در حال رخ دادن است، گرایش دانشجویان به جزوه نوشتن به جای خواندن کتاب است و دانشجویان می‌خواهند به هر طریقی که شده استادان را با بهانه‌های مختلفی مانند حجم زیاد راضی کنند که کتاب تهیه نکنند. این اتفاق خوبی نیست که در فضای آموزشی ما در حال رخ دادن است.

 

تقوی در ادامه تصریح کرد: ما نیز از این مسئله متاثر هستیم و اگر اساتید کمک کنند می‌توانیم از برنامه‌های فرهنگی خوبی برای ترغیب دانشجویان به کتابخوانی بهره‌مند شویم و گام موثری را برای بحث تقویت حوزه‌های فرهنگی، علمی و پژوهشی برداریم. کتاب دو جنبه دارد، یک جنبه کالایی و دیگری جنبه فرهنگی، اگر بتوانیم هر دو جنبه را تقویت و دانشجویان را به کتابخوانی ترغیب کنیم، می‌توانیم به سهم خودمان به وظیفه‌مان در این زمینه عمل کنیم.

 

 وی درباره برنامه‌های این سازمان در سال ۹۷ اظهار کرد: ما در سال ۹۷ یک سری برنامه‌های شاخص و در سطح ملی داریم که تعدادی از آن‌ها اجرا شده و بخشی از آن‌ها هم در آستانه اجرا قرار دارد.

 

 رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ادامه داد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به شرکت در نمایشگاه کتاب اشاره کرد که هر ساله در مدت زمان مشخصی انجام می‌گیرد. امسال اختتامیه هفدهمین دوره پایان‌نامه سال دانشجویی در مردادماه برای اولین بار در همدان برگزار خواهد شد.

 

تقوی درباره جزئیات این برنامه گفت: اختتامیه را از تهران خارج کرده‌ایم و آن را در شهرستان به کمک همکارانمان در واحد همدان برگزار خواهیم کرد و همزمان با این برنامه فینال دومین دوره مسابقات دفاع سه دقیقه‌ای را داریم که امسال با مشارکت تقریبا ده استان برگزار می‌شود. این مسابقات از مرحله پایلوت اولیه خارج شده و به عنوان یک بخش جانبی در کنار پایان‌نامه سال دانشجویی تعریف شده است. چهار نفری که مرحله فینال رسیدند به صورت حضوری در برنامه اختتامیه برنامه خود را ارائه می‌دهند و نفر برگزیده انتخاب و معرفی خواهد شد.

 

وی بیست و پنجمین کتاب سال دانشجویی را از دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: هم‌چنین بیست و پنجمین کتاب سال دانشجویی نیز برگزار خواهد شد که فراخوان آن از ابتدای اردیبهشت شروع شده و تا اواخرتیرماه نیز ادامه خواهد داشت. دانشجویان و طلابی که درطول زمان تحصیل در سال ۹۵ و ۹۶ کتابی را منتشر کرده‌اند اعم از تالیف یا ترجمه، می‌توانند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند و در موضوعات مختلف و ویژه‌ای که مشخص شده می‌توانند شرکت کنند. مراسم اختتامیه این برنامه نیز همزمان با هفته کتاب یعنی اواخر آبان‌ماه برگزارمی‌شود و نفرات برگزیده انتخاب و معرفی خواهند شد.

 

 رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی یادآور شد: سال گذشته طرح دیگری را اجرا کردیم در قالب طرح مطالعاتی، که در واقع  یک مدل جدید از مسابقات کتاب‌خوانی است، نه با روش مرسوم قبلی که سوالات به شکل تستی مطرح می‌شد، بلکه فرایند مسابقه به این شکل است که کتابی انتخاب می‌شود و دانشجویان باید آن را مطالعه کنند و برداشتشان را در قالب یک متن مختصر بنویسند و در این مسابقه به نوعی آموزش و تمرین مهارت نوشتن نیز وجود دارد. سال گذشته همزمان با ایام محرم این مسابقه در قالب طرح سفر شهادت برگزار شد و برای مسابقه امسال نیز کتابی متناسب با موضوع نهضت حسینی و حماسه عاشورا انتخاب خواهد شد.

 

تقوی ادامه داد: تولید و توزیع کتاب نیز امسال به روال سال‌های گذشته در فعالیت‌های جاری ما وجود خواهد داشت.

 

وی افزود: امسال برنامه ویژه‌ای نیز در بحث تولید محتوا خواهیم داشت که در آن با اولویت‌های مشخص شده از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی کارها را سفارش می‌دهیم و از ظرفیت‌های دانشجویان و استادان که در فضای کتاب سال دانشجویی ایجاد می‌شود نیز استفاده خواهیم کرد، تا دانشجویان و استادان در حوزه موضوعاتی که مشخص می‌شود، کتاب‌هایی را ترجمه و یا تالیف کنند. این از برنامه‌هایی است که در دوره‌های قبلی وجود نداشته است.

 

رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی از دیگر برنامه‌های جاری این سازمان به برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع کتاب و کتابخوانی، نقد و رونمایی کتاب اشاره کرد و گفت: در هفته کتاب نیز می‌توان گفت به نوعی متولی برنامه‌های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی در دانشگاه‌ها هستیم و به کمک شعباتی که در سراسر کشور داریم این برنامه‌ها را اجرا می‌کنیم.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش