چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۰۶ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۹۱۸
میراث فرهنگی و صنایع دستی

کارنامه درخشان دولت قبل در تخریب میراثی!

 اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,تخریب میراث فرهنگی

کارنامه بسیار درخشان دولت قبل در تخریب آثار تاریخی و میراثی؛ این تعبیر را روز گذشته رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی به‌کار برده است. در چهار سال اخیر اظهارات زیادی توسط مسئولان و کارشناسان درباره وضعیت نهاد‌ها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف کشور در سال ۹۲، یعنی زمانی که روحانی سکاندار اداره کشور شد، منتشر شده است. مجموع این اطلاعات و گزارش‌های منتشر شده حکایت از تخریب بسیار بالا و وضعیت بد بخش‌های مختلف دارد، تا جایی که دولت فعلی در بسیاری موارد تنها توانسته است آوار برداری انجام دهد و شرایط را به قبل از روی کار آمدن احمدی نژاد برگرداند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از جمله سازمان‌هایی است که به شدت تخریب و زیر و رو شده بود. این سازمان که رئیس آن در دولت سابق خود از نامزد‌های انتخاباتی بود که البته صلاحیتش احراز نشد، عملا به حیاط خلوت دولت وقت تبدیل شده بود. در دولت یازدهم تلاش‌های زیادی برای بهبود شرایط این سازمان انجام شده و علاوه بر بهبود وضعیت آثار میراثی در حوزه گردشگری دستاورد‌های زیادی داشته‌ایم. معاون گردشگری کشور می‌گوید: در دولت یازدهم ۳۲ میلیون دلار درآمد گردشگری کسب شده است.

 

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایران تاکنون حواشی زیادی را به خود دیده است، آن‌چنان که در دولت احمدی نژاد بخش مهمی از آثار تاریخی دچار آسیب دیدگی شد و این موضوع به حدی چشمگیر بود که صدها پرونده تخلف در این سازمان تشکیل شد. روز گذشته رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت که علائم حیاتی سازمان میراث فرهنگی در دولت یازدهم برگشت و به تعبیری از اورژانس به بخش منتقل شد. به گفته محمد بهشتی دولت گذشته کارنامه بسیار درخشانی در نابودی آثار فرهنگی و میراثی کشور دارد، صدمات بسیار عمیقی به دستگاه حافظ میراث فرهنگی وارد و عملا سازمان را با اقدامات خود تخریب کرد. او با تاکید بر اینکه بخش‌های فکری سازمان میراث فرهنگی را کاملا فلج کردند، گفت: به عنوان نمونه از عملکرد دولت گذشته، از حصار دوره سلجوقی که دیواری به عرض سه متر و ارتفاع هشت متر در شهر کاشان است، سی و هفت قطعه بدنه این دیوار در هنگام تحویل به دولت قبل وجود داشت و در هنگام تحویل به دولت یازدهم تنها هفده قطعه این دیوار وجود داشت. سرنوشت بیست قطعه نامشخص است. به گزارش ایلنا، بهشتی افزود: در توسعه‌های شهری چشمان خود را بستند و آنها را کاملا تخریب کردند. امثال این اتفاقات بسیار زیاد در سطح کشور اتفاق افتاده است.

 

تبدیل سازمان به وزارتخانه گردشگری تنزل است

ایران از ظرفیت‌های بسیاری برای جذب گردشگران برخوردار است، آن‌چنان که بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارد. با وجود این، افزایش آمار گردشگری نباید تنها به دلیل کسب سود باشد، چرا که در غیر این صورت اهداف دیگر زیر سوال می‌‌رود. از این رو باید متولیان امر در این حوزه به حدی کارآمد باشند که در کنار افزایش درآمد به مسائل دیگری در حوزه گردشگری نیز بپردازند. از سوی دیگر، ارتقای گردشگری ایران طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و برخی صاحبنظران بر این باورند که باید سازمان گردشگری به وزارتخانه گردشگری تبدیل شود، آن‌چنان که مجلس در جلسه علنی سه‌شنبه با طرح ارتقای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارتخانه موافقت کرد که در صورت تصویب نهایی آن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با کلیه اختیارات و وظایف به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبدیل می‌‌شود. روز گذشته معاون گردشگری کشور با اعلام اینکه از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۵ تعداد ۱۹ میلیون و ۹۰۰هزار گردشگر وارد کشور شده است، درآمد گردشگری ایران طی دولت یازدهم را ۳۲ میلیارد دلار عنوان کرد.

 

مرتضی رحمانی موحد در نشست خبری همایش گفتمان فرهنگ میهمان نوازی با رویکرد توسعه گردشگری اظهار کرد: درباره حساب‌های اقماری گردشگری با مرکز آمار به جمعبندی نهایی رسیده‌ایم و قرارداد اولین سال اجرای آن را به زودی منعقد خواهیم کرد. او افزود: براساس تعاریف جهانی از گردشگر و آنچه سازمان جهانی گردشگری اعلام کرده است، در غرب آسیا هزینه‌کرد هر گردشگر رقمی معادل ۱۵۲۰ تا ۱۷۵۰ دلار است که ما برای ایران رقم ۱۶۵۰ دلار را در نظر گرفته‌ایم و با احتساب ورود ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگری طی سال‌های ۹۲ تا پایان سال ۹۵ حدود ۳۲ میلیارد دلار درآمد گردشگری ایران طی دولت یازدهم بوده است. معاون گردشگری کشور ادامه داد: البته عده‌ای هزینه کرد گردشگر را ۲۷۰ دلار اعلام می‌کنند که این عدد بدون احتساب اقامت و حمل و نقل است. رحمانی موحد درباره اینکه صدای واحدی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره طرح مجلسی‌ها در مورد تبدیل سازمان به وزارتخانه شنیده نمی‌شود، گفت: بنده از پیشنهاد دهندگان می‌پرسم که چه شاخص‌هایی برای این طرح داشته‌اند؟ آیا با این طرح، بودجه این سازمان را می‌خواهند بالا ببرند؟ آیا دولتی را که می‌خواهد کوچک‌تر شود، می‌خواهند بزرگ کنند؟ چقدر ضمانت می‌دهند که سه عنصر اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از هم گسیخته نشود؟ به گزارش فارس، او تاکید کرد: با تبدیل سازمان به وزارتخانه قطعا جایگاه گردشگری کشور تنزل پیدا می‌کند و فقط دسترسی‌ها به وزیر بیشتر می‌شود، آیا فقط این مشکل را حل می‌کند؟ آیا مشخص است چه نظارتی می‌خواهند بر سازمانی که ساختار و عدد بودجه آن معلوم است داشته باشند؟

 

ثبات مدیریتی در سازمان میراث فرهنگی

رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران درباره عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولت یازدهم در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: در دولت تدبیر و امید ثبات مدیریت به سازمان میراث فرهنگی برگشت. در دولت قبلی مدیران سازمان میراث فرهنگی عمر چند ماهه داشتند و گاهی دوره مدیریتی آنها به یک سال هم نمی‌رسید، اما در دولت یازدهم ثبات مدیریتی ایجاد شد. احمد حکیمی‌پور می‌افزاید: در این دوره سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعامل خوبی با شورای شهر و شهرداری در مورد توزیع فعالیت مشترک، شناسایی، ثبت، احیا و حفظ بناهای تاریخی داشت.

 

او اظهار می‌کند: در جلسات فصلی که تاکنون برگزار شده، یک پای ثابت رئیس سازمان میراث فرهنگی بود و بقیه مسئولان این سازمان نیز به فراخور موضوع دعوت شدند که همکاری‌های خوبی هم حاصل شد. حکیمی پور ادامه می‌دهد: تمامی این موارد موجب شده که در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری شهرداری با حمایت شورا ورود پیدا کند. حتی ما شاهد رشد چشمگیری در حوزه گردشگران داخلی و خارجی نیز هستیم که عملا در بافت های ارزشمند میراثی قابل رویت هستند. رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران اضافه می‌کند: همچنین هم افزایی برای ماموریت‌های مربوط به شناسایی، ثبت و حفظ بناهای تاریخی، نشات گرفته از ثبات مدیریتی و روحیه تعامل سازمان میراث فرهنگی است که دستاوردهای قابل عرضه‌ای در این حوزه داشته است، تا جایی که تخلفات و تعدی به سرمایه‌های میراثی تهران و ساخت و سازهای تجاری در بافت‌های تاریخی که در معرض تخریب سوداگران بود، در دولت یازدهم کاهش یافت. حکیمی پور عنوان می‌کند: جامعه نسبت به بناهای تاریخی حساس شده و عملا ترمزی ایجاد شده است، چراکه در گذشته برخی بناها از ثبت میراث خارج و تبدیل به مجموعه تجاری بزرگ شد، ولی در این دوره همکاری‌‌ها بهتر شده است.

 

 

 

armandaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش