پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۸۴۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

معاون صنایع دستی:

رقبای ملایر، بازارهای خارجی هستند

منبت کاری,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به این‌که امروز صنایع دستی جایگاه واقعی خود را پیدا کرده است، گفت: این حوزه به مولد خوبی برای اشتغال و تولید سرمایه بدل شده است.

به گزارش ایسنا، بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی - در جشن «ملایر شهر منبت ایران» که با حضور معاونان استاندار همدان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و فعالان عرصه هنرهای دستی ملایر برگزار شد، اظهار کرد: ملایر، جایگاه و شایستگی ثبت ملی شدن منبت را داشته، البته در این مسیر باید آهسته و پیوسته حرکت شود و این جایگاه را در سطح ملی اثبات و آن را عملیاتی کنیم.

او با اشاره به این‌که از کل شهرستان‌های کشور، فقط ۱۰ شهر موفق به دریافت عنوان ملی شده‌اند که یکی از آن‌ها ملایر است، ادامه داد: در ایران فقط یک شهر مبل و منبت داریم که ملایر است و این شهر نماینده منبت ایران در سطح دنیاست.

نامورمطلق با بیان این‌که برای دریافت این عنوان، شاخص‌های زیادی مد نظر بود که شامل تعداد فعالان، تعداد کارگاه‌ها، داشتن آموزش و آینده و ... است، گفت: از هر استان فقط یک نماینده را می‌توانستیم بپذیریم و تنها نماینده‌ای که تمام شاخص‌های مد نظر ما را داشت، ملایر بود.

وی با تأکید بر این‌که تویسرکان، رقیب ملایر نیست، اظهار کرد: رقبای ملایر، بازارهای خارجی و کشورهایی مانند ترکیه و ایتالیا هستند. بنابراین ملایر باید کار منبت ایران را مدیریت کند و نشان دهد، آمادگی این مدیریت را دارد

نامورمطلق با تأکید بر این‌که ملایر در این مسیر باید با تویسرکان و آباده و سایر شهرهایی که منبت فعال دارند، همگام شود و همکاری کند، ادامه داد: با این نامگذاری، ملایر یک هویت تازه پیدا کرده است و باید آن را حفظ کند و ارتقا دهد.

او با بیان این‌که هویت جدید ملایر باید با ملایر قبل از نامگذاری تفاوت کند، افزود: این نامگذاری می‌تواند به یک رخداد بزرگ تبدیل و باعث تغییر و تحول اساسی در شهر ملایر شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی همچنین اظهار کرد: نمی‌خواهیم هنرمندان و صنایع دستی ما نمایشی باشند، بلکه انتظار داریم از محصولات تولیدی و صنایع دستی در جریان زندگی روزمره استفاده شود.

وی با تأکید بر این‌که باید الگوی مصرف ما تغییر کند، بیان کرد: بخش خصوصی ما، دانا و فهیم است. بنابراین باید از بخش خصوصی بازار مبل ملایر، حمایت لازم انجام شود.

نامورمطلق با بیان این‌که صنایع دستی طراحی‌محور، آینده‌دار است، ادامه داد: ملایر به‌عنوان شهر ملی منبت، نماینده منبت‌کاران ایران است. بنابراین باید برای همه سلایق و حوزه‌های مصرفی، مبل تولید کند و با طراحی خلاقانه و جذاب به حوزه صادرات نیز وارد شود. اگر می‌خواهید صادرات کنید، در مرحله اول باید سلیقه‌شناسی کنید تا دنیا هم کار شما را بپسندد. از سوی دیگر هنری که خلاقیت نداشته باشد، هنر نیست. پس باید روی فعالان این عرصه و خلاقان در طراحی مبلمان‌های جدید متناسب با مصالح و بناهای روز، کار شود.

معاون صنایع دستی همچنین با بیان این‌که بخش خصوصی باید بازارمحور و مردم‌محور باشد نه دولت‌محور، اظهار کرد: هنرمندان باید متکی به خود باشند، عزت یک هنرمند در این است که بازارهای جهانی را فتح کند و موجب توسعه محلی و ملی شود.

وی با اشاره به این‌که در تلاش هستیم مشکلات بیمه و اهدای تسهیلات بانکی به هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی را مرتفع کنیم، افزود: امروزه شهرها دنبال هویت و راه‌هایی برای سرمایه‌گذاری می‌گردند و در این مسیر در تمام حوزه‌ها و عرصه‌ها با هم به رقابت می‌پردازند.

نامورمطلق گفت: امیدوارم منبت‌کاران ملایر از هویت تازه به دست آمده در ملایر به‌عنوان شهر منبت ایران، نهایت بهره را ببرند و هنر و فرهنگ خود را به بازارهای جهانی صادر کنند.

به گزارش ایسنا، با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، معاونان استاندار همدان و نمایندگان مردم ملایر در مجلس از پیش‌تمبر یادبود ملایر، شهر مبل و منبت ایران رونمایی شد و لوح شهر منبت ایران به حسین بابایی، سرپرست شهرداری ملایر و ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی این شهرستان اهدا شد.

همچنین با اهدای لوح تقدیر از سال‌ها رنج، هنرنمایی و زحمت اساتید منبت‌کار ملایر شامل نقی اکبری، محمدعلی روستایی، قاسم ترک‌جوکار و محمدرضا مردادی‌جوکار تجلیل به عمل آمد. در پایان مسئولان با نوشتن نام و امضای خود، آئین حکاکی و منبت‌کاری روی چوب را انجام دادند.

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش