چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۳۱ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۹۶۵
میراث فرهنگی و صنایع دستی

درخواست بهشتی برای اتصال دوباره معاونت میراث با پژوهشگاه

سید محمد بهشتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، جدایی پژوهشگاه از معاونت میراث فرهنگی را یکی از مشکلات موجود در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری می‌داند و درخواست دارد باردیگر این دو بخش از سازمان میراث فرهنگی به یکدیگر متصل شوند.

به گزارش ایسنا، سید محمد بهشتی که روز شنبه ۲۵ آذر، در آئین افتتاحیه هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سخن می‌گفت، اعلام کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از وضعیت اورژانس عبور کرده است با این حال همچنان جدایی معاونت میراث فرهنگی از پژوهشگاه و کمبود فضا از مهمترین مشکلات موجود در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شوند.

 

او با بیان این‌که در این سال‌ها همواره بر لزوم حرکت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به سمت پژوهش‌های کاربردی تاکید شده است، افزود: این در حالی است که فرصت بحث و گفت‌وگو در این زمینه نبوده است و به نظر باید یکبار درباره این موضوع کمی تامل کنیم.

 

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، موضوع پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را پرسش‌گری درباره گذشته‌ی تاریخی - فرهنگی و تجربه تاریخی زیست در این سرزمین اعلام کرد و گفت: به نظر می‌رسد این سرزمین دارای معماهایی برای زیست بوده است که گذشتگان ما در اثر تعامل تاریخی که  با این سرزمین داشتند، موفق به حل و فصل این معماها و به دنبال آن ایجاد امکان ادامه بقا و حتی شرایط حداکثری زیست شدند.

 

او با اشاره به وجود دوره‌های درخشان تمدنی در کشور با توجه به آثار تاریخی گفت: این در حالی است که حتی در این دوره‌های درخشان نیز کم آبی، زلزله، سیل و همه مشکلات امروز وجود داشته، اما نه تنها توانستیم بقا خود را حفظ کنیم، بلکه دوره‌های درخشان تاریخی نیز به وجود آوردیم.

 

بهشتی با بیان این‌که اگر موضوع پژوهش‌های ما این است و قصد زیستن در این سرزمین را داریم باید بزرگترین پرسش ما در همه زمینه ها چگونگی زیستن گذشتگان و نحوه تعاملات تاریخی باشد، با مطرح کردن چند پرسش گفت: آیا امروز در حین راه سازی از خودمان می‌پرسیم، گذشتگان ما در این زمینه چه می‌کردند؟ تجربه تاریخی ما در این حوزه چیست؟ آیا اگر ما به تجربه تاریخی گذشتگان خود عمل کنیم، می‌توانیم راه‌های بهتری بسازیم؟

 

در دوره هخامنشی راه شوش - همدان ۱۳۵ کیلومتر نزدیک‌تر از امروز بود

او با استناد به مطالعات باستان‌شناسی گفت: راه شوش – همدان در دوره هخامنشی ۱۳۵کیلومتر کوتاه‌تر از راه فعلی بوده است، این در حالی است که در آن زمان بلدوزر و دینامیت نبوده و نمی‌توانستند مانند امروز تونل بزنند و مسیرها را به راحتی باز کنند! حتی راه تاریخی بین تهران-کاشان که هنوز آثارش باقی مانده است، ۲۰ کیلومتر از راه فعلی کوتاه‌تر بود، هرچند در آن دوره ماهواره، جی پی اس و بسیاری از امکانات امروز وجود نداشت.

 

بهشتی تاکیدکرد: وقتی سابقه یک‌جا نشینی در سرزمین ما تا این حد کهن است یعنی نقاطی که در آنها آثار سکونت وجود دارد با هم در ارتباط و تعامل بوده‌اند، موضوعِ راه پدیده جدیدی نیست اما آیا امروز در زمان ساخت راه‌هایمان درباره‌ی تجربه تاریخی راه در سرزمین‌مان هم پرسشی داریم؟

 

ایران، کهن‌ترین سرزمین صنعتی جهان تا قبل از انقلاب صنعتی

او در ادامه افزود: امروز مسولان صنعتی فکر می‌کنند ساخته شدن نخستین کارخانه‌های مدرن در ایران مربوط به بعد از انقلاب صنعتی است در حالی که کهن‌ترین سرزمین صنعتی جهان تا قبل از انقلاب صنعتی ایران است.

 

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نبود هیچ پرسشی در اداره، توسعه و آبادانی و برنامه ریزی کشور، ادامه داد:‌بنابراین کاری که در پژوهشگاه انجام می‌شود، فعالیتی غیر کاربردی قلمداد می‌شود، این در حالی است که اگر در برنامه‌ریزی،آبادانی، توسعه و اداره کشور از تجربه تاریخی پرسش داشته باشیم، متوجه می‌شویم ما کاری به جز پژوهش‌های کاربردی انجام نمی‌دهیم.

 

وی در ادامه با اشاره به این نکته که پژوهشگاهی به شدت آسیب دیده و حتی با هویتی غیرقابل تشخیص را تحویل گرفته است، گفت: خوشبختانه دوره اورژانس را پشت سرگذاشته‌ایم و نگرانی‌های نخست از نظر روحی، روانی، جراحت های ایجاد شده در پژوهشگاه را به شدت گذشته نداریم اما هنوز با شرایط نرمال فاصله زیادی داریم.

 

از کمبود فضای همکارانم در پژوهشکده‌ها خجالت می‌کشم

او در توضیح مشکلات موجود گفت: در گذشته همه ساختمان مرکزی و ساختمان فعلی و همچنین مسعودیه در اختیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری قرار داشتند اما همه این ساختمان‌ها (به جز ساختمانی که قبلا پژوهشکده حفاظت بود) از پژوهشگاه گرفته شد.

 

بهشتی افزود: در حدود سه سالی که مسئولیت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را برعهده داشتم، به هیچ کدام از پژوهشکده‌ها سر نزدم چون از وضعیتی که همکارانم در داخل پژوهشکده‌ها دارند، خجالت می‌کشم.

 

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اگرچه ممکن است برخی از همکاران در پژوهشکده‌ها به وضعیت موجود عادت کرده باشند اما در وضع موجود حداکثر کاری که می‌توانند انجام دهند، عملکرد فعلی است.

 

او بیان کرد: ما باید خودمان را با شاخصه‌های وزارت علوم مقایسه کنیم و برای ارتقای درجه در این شاخصه‌ها هدف‌گذاری کنیم، در صورتی که پژوهشگاه بالاترین مرجع تخصصی کشور در حوزه باستان‌شناسی، مردم‌شناسی و حفاظت است و باید این بالاترین مرجع بودن به عرصه ظهور در آید.

 

وی با تاکید بر لزوم وجود لوازم مورد نیاز برای آشکار شدن این بالاترین مرجع بودن، یکی از بزرگترین مشکلات موجود در حال حاضر را کمبود فضا در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد و با اشاره به ادغام سازمان در سال ۱۳۸۴ و مشکلاتش گفت: در عین حال ما شاهد تفکیک پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از معاونت میراث فرهنگی نیز بودیم و این امر بدترین چیزی بود که می‌توانست اتفاق بیفتد.

 

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به معاونت میراث بپیوندند

او در ادامه خواستار پیوستن دوباره پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به معاونت میراث فرهنگی شد و گفت: بسیاری از مشکلات در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و  معاونت میراث فرهنگی ناشی از این جدایی است و تا زمانی که این تفکیک پابرجا باشد، شاهد مشکلاتی در هر دو بخش خواهیم بود.

 

بهشتی با اشاره به وجود سایر مشکلات موجود گفت: اگر این دو مشکل برطرف شود، سایر مشکلات نیز به مرور حل خواهندشد.

 

او به وجود مشکل کمبود منابع و نیروی انسانی نیز اشاره کرد و اظهار کرد: حتی کمبود منابع و نیروی انسانی هم به اندازه مشکلات بالا برای ما اولویت ندارند، چون اگر امکان جذب اعضا هیات علمی جدید را هم به ما بدهند فضایی برای استقرار آنها نداریم.

 

پژوهش و اجرا از یکدیگر جدا نیستند

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این آئین، بر جدا نبودن پژوهش و اجرا از یکدیگر تاکید کرد و گفت:حداقل ۷۰ تا ۸۰ درصد باید به مطالعه، پژوهش، پایش و مستند سازی اختصاص داده شده و سپس به امور اجرایی، ساماندهی، مرمت و حفاظت توجه شود.

 

او افزود: در این سال‌ها تلاش کرده‌ایم این مهم را در عمل و در رابطه با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام دهیم، همچنین از نظر ساختاری تلاش زیادی کرده‌ایم که معاونت میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با هم باشند.

 

وی با اشاره به نشست‌های حوزه مدیریتی معاونت میراث فرهنگی با پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه، از جای خالی حضور جدی استان‌ها در امر پژوهش خبر داد و با بیان این نکته که همه کارهای میراث فرهنگی یک فرایند است، اظهار کرد: اگر کاوشی انجام می‌شود، بعد از پژوهش و مستند سازی باید بلافاصله حفاظت و معرفی انجام شود چون این دو از هم جدا نیستند و هر جا بخش اول انجام نشده، به طور حتم کار خوبی نخواهد بود.

 

او با اشاره به اجرای پروژه‌های مختلف در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: شاید این پروژه‌ها از نظر تئوری و نظری بسیار خوب باشند اما اگر در عمل خوب نباشند مفید نخواهد بود، بدیهی است که فعالیت‌های اجرایی بدون پشتوانه پژوهشی نیز قابل قبول نخواهند بود.

 

وی همچنین با اشاره به وجود ظرفیت خوب موجود در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، از مدیران استانی و مدیران میراث فرهنگی خواست بیش از گذشته با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ارتباط باشند.

 

او در ادامه با اشاره به وجود شورای فنی، گفت: هم اکنون فصل جدیدی برای هیات امنا به وجود آمده و امیدواریم این جریان اجرایی شده و با بازگشت درآمد به مجموعه هیات امنا بتوانند درباره ان تصمیم گیری کنند.

 

 به گزارش ایسنا، بر اساس تقسیم بندی انجام شده؛ روز نخست هفته پژوهش به میراث دفاع مقدس و حوزه فناوری در میراث فرهنگی نام‌گذاری شده، روز دوم به نام روز باستان شناسی و مرمت و حفاظت آثار تاریخی فرهنگی، روز سوم، روز مردم‌شناسی، هنرهای سنتی، گردشگری و میراث طبیعی، روز چهارم، روز زبان شناسی، کتیبه‌ها و متون و ابنیه و بافت های تاریخی نام‌گذاری شده است.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش