جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۲:۵۶ - ۲۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۸۱۷
میراث فرهنگی و صنایع دستی

اظهارات عجیب یک مدیرکل/ توسعه به قیمت تخریب میراث فرهنگی؟!

لرستان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
شورای برنامه‌ریزی لرستان این بار شاهد اظهارنظر عجیبی از سوی مدیرکل راه و شهرسازی بود که اگر توسعه بخواهد با این تفکر مسیر خود را طی کند، معلوم نیست تکلیف میراث فرهنگی چه خواهد شد.

به گزارش مهر، موضوع جابه جایی روستای «سرتپه» بخش مرکزی بروجرد به دلیل احداث آزادراه خرم آباد- اراک و عبور این آزاد راه از روستا یکی از موارد مطرح شده در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه لرستان بود.

 

روستای «سرتپه» بخش مرکزی بروجرد در مسیر آزادراه قرار داشته و ۱۸ خانوار دارد که تملک آن از طریق وزارت راه و شهرسازی انجام شده و نیاز بود که ضرورت جابه جایی آن در شورای برنامه ریزی استان تصویب شود و تامین اعتبارات و احداث زیرساخت های مکان جدید روستا نیز بررسی شود.

 

ماجرای جابه جایی روستای «سرتپه» بروجرد

علی علیخانی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان در این رابطه با اشاره به اینکه در واقع بخش عمده ای از زمین ها و قسمتی از خود روستای «سرتپه» در طرح قرار گرفته و بخشی از آن هم در حریم آزادراه بود، گفت: به همین دلیل بحث تملک زمین های روستا مطرح و انجام شد و در نهایت به ضرورت جابه جایی رسیدند.

 

وی یادآور شد: برای مکان یابی روستا در نقطه ای جدید هم جلساتی برگزار شده است.

 

نماینده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز در این جلسه گفت: یک اثر تاریخی در روستای «سرتپه» داریم و کارهای باستان شناسی آن باید انجام شود.

 

علیخانی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در واکنش به این اظهار نظر نماینده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: پروژه های ملی وقتی می خواهد مصوبه بگیرد استعلامات مختلف آن انجام می شود، مطالعات زیست محیطی، میراث فرهنگی و ... انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه در زمان اجرا هم به محض اینکه می خواهند از یک منطقه مسکونی یا منابع طبیعی که احساس می کند اثر تاریخی و طبیعی باشد عبور کنند، هماهنگی لازم انجام می گیرد، تصریح کرد: پروژه آزادراه خرم آباد- اراک یک طرح ملی و ابر پروژه ای است که سالیان قبل مطالعات آن انجام شده و استعلامات آن گرفته شده است.

 

اظهارات عجیب مدیرکل راه و شهرسازی لرستان

علی هادی چگنی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان نیز با شنیدن صحبت های دو طرف مسئله اظهار داشت: با توجه به اینکه اگر یک درصد هم احتمال برخورد آزادراه با آن اثر تاریخی را داشته باشیم، موضوع جابه جایی روستای «سرتپه» و اجرای پروژه آزاد راه را مشروط به اخذ استعلام از میراث فرهنگی می کنیم.

 

این سخنان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان واکنش دوباره مدیرکل راه و شهرسازی استان را در پی داشت تا وی در اظهار نظری عجیب اعلام کند: شما فکر کن «کلماکره» در مسیر باشد، مگر می شود پروژه ملی آزادراه تعطیل شود!

 

چگنی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان نیز ضمن نقد نسبت به مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: این ادبیات شما درست نیست.

 

به هر روی در این جلسه جابه جایی روستای «سرتپه» با موافقت اعضای جلسه تصویب شد.

 

اجرای آزادراه خرم آباد- اراک و ماجرای آثار تاریخی

اما پیش از این نیز خبر کشف تپه های تاریخی در مسیر اجرای پروژه آزادراه خرم آباد- اراک به گوش مردم رسیده بود و به سرعت در شبکه های اجتماعی نیز منتشر شد.

 

سرهنگ عباس دولتشاهی فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به شایعه کشف تپه های باستانی در مسیر آزاد راه خرم آباد - اراک اظهار داشت: این موضوع صحت دارد اما اینکه این تپه ها دارای ارزش تاریخی باشند صحت ندارد.

 

وی با تاکید بر اینکه کارهای گمانه زنی، کارشناسی و پژوهشی در مورد این تپه ها صورت نگرفته است، عنوان کرد: در این زمینه نیز اطلاعات و اخباری که پخش شده نادرست بوده و اصلا صحت ندارد.

 

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با بیان اینکه برابر مقررات در رابطه با یک اثر کار کاوش و گمانه زنی از سوی معاونت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی صورت می گیرد، گفت: بعد از این کاوش ها و گمانه زنی ها مشخص می شود که یک اثر دارای ارزش تاریخی بوده یا نبوده است.

 

سرهنگ دولتشاه با تاکید بر اینکه در مورد این تپه ها نیز هیچ گونه فرآیند کاوش، کار کارشناسی و پژوهشی انجام نشده است، گفت: قبل از اجرای پروژه این گمانه زنی ها صورت می گیرد و اگر اثری در پروژه ها دیده شود ابتدا کاوش صورت می گیرد و نظریه سازمان میراث فرهنگی اعلام و سپس می گویم که این تپه یا اثر دارای ارزش تاریخی و فرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه این تپه ها در مسیر آزاد راه خرم آباد - اراک کشف شده است، گفت: اما این تپه ها دارای ارزش تاریخی و فرهنگی نیستند.

 

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با تاکید بر اینکه ما در استان پنج هزار اثر تاریخی داریم، گفت: از این تعداد فقط دو هزار و ۳۰۰ مورد ثبت شده و ما بقی غیر تاریخی بوده و این در حالیست که این تپه ها حتی در شمار آن دو هزار و ۷۰۰ اثر غیر ثبتی هم نیستند.

 

بر اساس این گزارش، وجود اثر یا تپه تاریخی در مسیر اجرای پروژه آزاد راه خرم آباد باید به طور جدی تری بررسی شود و مسئولان امر در این رابطه پاسخ قاطعی را به مردم بدهند.

 

از سوی دیگر اظهار نظرهایی از جنس اظهارات مدیرکل راه و شهرسازی لرستان و چنین رویکردی نسبت به مفهوم توسعه که از مسیر تخریب میراث فرهنگی می گذرد قابل تامل بوده و در صورت تسری به سایر بخش های سیستم اجرایی و عمرانی استان می تواند خطرناک باشد.

 

 

 

 

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش