شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۸ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۶۹۷
میراث فرهنگی و صنایع دستی

بنای تاریخی عکاسخانه «مانی» احیا شود

عکاسخانه تاریخی مانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
عکاسخانه تاریخی «مانی» در شیراز ظرفیت بزرگی برای هنر عکاسی است که می توان با احیاء و تعریف کاربری های مختلف، از آن برای معرفی میراث عکاسی استان فارس استفاده کرد.

به گزارش مهر، شیراز علی‌رغم داشتن سابقه تاریخی در هنر عکاسی، فاقد مکانی تحت عنوان موزه عکاسی است؛ متاسفانه در شیراز خیلی از بسترهای فرهنگی و هنری که شامل فضاهای فیزیکی مناسب است، وجود ندارد و با توجه به اینکه دولت امکان ایجاد چنین مکان‌هایی را ندارد و از طرفی علاقه‌مندان زیادی هم در حوزه‌های مختلف فعال هستند، می‌توان از این پتانسیل استفاده کرد.

 

این درحالیست که بسیاری از آرشیوهای سرگردان که به دلیل فقدان امکانات لازم در شرایط بسیار نامناسبی نگهداری می‌شود، مجموعه‌ای با تعداد تقریبی ۵۰ هزار شیشه و نگاتیو است که می توان آنها را در یک جا جمع آوری و برای نسل آینده نگهداری کرد.

 

عکاسخانه تاریخی مانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

این در حالی است که اخیرا در فضای رو به روی این بنا  که باید با احیاء و مرمت، برای بهره برداری های مختلف هنری مورد استفاده قرار گیرد، ایرانیت نصب شده است.

 

سیامک بصیری، کارشناس مسئول فنی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه چرا پیاده رو مقابل ساختمان عکاسخانه تاریخی مانی که بیش از ۸۷ سال پیشینه دارد با سازه ایرانیتی پوشیده شده، به خبرنگار مهر پاسخ داد: به علت اینکه این بنا و ساختمان های اطراف آن در معرض تخریب قرار دارند و ممکن است جان رهگذران را تهدید کند، این سازه تعبیه شده تا کسی آسیبی نبیند.

 

بصیری با اشاره به اینکه هنوز اقدام فیزیکی در بازسازی بنای یادشده انجام نگرفته علیرغم اینکه مالکان این عکاسخانه از آغاز بازسازی آن خبر داده بودند، عنوان کرد: طرح مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در مرحله تصویب قرار دارد و به محضی که این طرح به تصویب برسد، اجازه بازسازی عکاسخانه مانی داده خواهد شد.

 

عکاسخانه تاریخی مانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

این در حالیست که به گفته بصیری هنوز اقدامی در جهت ساخت و ساز یا بازسازی و مرمت بنای ملی عکاسخانه مانی انجام نپذیرفته و آنچه هم مانع دیدن تابلوی این بنا شده بنا به شرایطی است که طبق قانون برای حفظ جان رهگذران نصب شده است.

 

این امر با وجودی است که طرح مرمت و احیای بنای تاریخی عکاسخانه مانی شیراز توسط گروهی از اساتید و دانشجویان معماری شیراز تهیه و تدوین شده، درحالیکه در شیراز بناهای فراوان و در کنار آن نیازهای فراوانی نیز وجود دارد؛ نیازهایی مثل ایجاد موزه هنرهای معاصر، موزه هنرهای صنایع‌دستی و گالری‌های تخصصی که البته باید با نگاهی کاملا کارشناسی دنبال شود.

 

از سویی مراتب ثبت «عکاسخانه مانی» به شماره ثبت ۳۱۷۳۰ مورخ  ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ واقع در استان فارس، شهر شیراز، خیابان طالقانی، روبروی اداره دارایی در نامه‌ای از سوی رئیس سازمان میراث‌فرهنگی به استاندار فارس مردادماه سال گذشته ابلاغ شده است.

 

عکاسخانه مانی، دومین عکاسخانه  شیراز پس از عکاسخانه فردوسی در دوره پهلوی است که در سال ۱۳۱۰ توسط میرزا نصرالله چهره نگار آغاز به کار کرد که پس از چندی عکاسخانه را به برادر کوچکترش میرزا مسیح الله چهره نگار واگذار می‌کند و میرزا مسیح الله چهره نگار تا سال ۱۳۲۵ به همراه شخصی به نام امرالله اصلاحی، این عکاسخانه را اداره کرد. میرزا مسیح‌الله پس از مدتی به آبادان رفت و اداره امور عکاسخانه به امرالله اصلاحی واگذار شد.

 

عکاسخانه تاریخی مانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

ساختمان عکاسخانه مانی، پیش از آن به بانک «ایران – شوروی» شهرت داشته است؛ این بنا از اولین ساختمان‌های چند طبقه در شیراز به‌شمار می‌رود و به‌عنوان یکی از شاخصه‌های تاریخی در دوره خود، بی‌نظیر است.

 

حفظ نگهداری و مرمت این بنا می‌تواند به‌ واسطه نزدیکی آن به مجموعه زندیه، یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌ها برای گردشگران باشد؛ قرار گرفتن عکاسخانه مانی در حاشیه پیاده‌رو و در مسیری گردشگری و خطراتی که مخروبه شدن آن افراد را تهدید می‌کند.

 

یکی از بهترین راهکارهای بهینه‌سازی این فضا و استفاده مطلوب از آن، تبدیل این مکان به موزه عکاسی است که البته بعد از بازسازی و انجام روند قانونی باید انجام شود.

 

به گزارش خبرنگار مهر، آنچه از عکاسخانه مانی در خیابان آیت الله طالقانی نزد خاندان اصلاحی برجای مانده، ساختمان عکاسخانه فردوسی می طلبد نهادهایی مانند شهرداری شیراز، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به این مهم همت گمارند.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش