پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۴۴۹۱
میراث فرهنگی و صنایع دستی

واکنش و اعتراض ها در پی سوختن موزه برزیل

برزیلی ها بی‌توجهی دولت را عامل آتش سوزی موزه می‌دانند

آتش سوزی موزه برزیل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
آتش سوزی موزه برزیل به اعتقاد مقامات این کشور هولناک ترین اتفاق فرهنگی برزیل بوده است در مقابل، برزیلی ها هم اندوهگین از دست رفتن تاریخشان هستند هم از بی توجهی دولت به این موزه خشمگین اند.

بیشتر بخوانید:

 

به گزارش مهر، موزه ملی برزیل در روزهای اخیر دچار حریق گسترده ای شد به نحوی که بیشتر آثار این موزه که قدمتی بیش از ۱۱ هزار سال داشتند در آتش سوختند. آتش سوزی موزه ۲۰۰ ساله برزیل واکنش های متعددی در  در میان فرهنگ دوستان مختلف در دنیا و در این کشور داشت. از دلهره و نگرانی برای تکرار این اتفاق در موزه های دیگر تا اظهار تاسف مقامات و خشمگین شدن فعالان فرهنگی و موزه ای در برزیل در پی بی توجهی به هشدار آنها درباره موزه.

 

برخی از معترضان در خیابان تظاهرات کرده و نسبت به اتفاق رخ داده اظهار خشم کردند آنها که با برخورد پلیس ریودوژانیرو مواجه شدند اظهار می کردند  پیش از این درباره ناکافی بودن زیرساختها در موزه و کاهش هزینه های دولتی در نگهداری بهینه از این موزه هشدار داده بودند اما کسی به هشدار آنها توجهی نکرده بود. بیشتر این دسته از معترضان دانشجویان دانشگاه فدرال ریو بودند.

 

آتش سوزی موزه برزیل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

اما یکی از معترضان مشهور «پائولو کوئلیو» نویسنده معروف برزیلی بود که  در مطلبی ، کوتاهی دولت این کشور را مقر اصلی بروز این حادثه دانست و اعلام کرد: «موزه ملی برزیل تنها محل نگهداری تاریخ این کشور نبود بلکه خود ساختمان موزه نیز بخشی از این تاریخ بود. اما حالا به جای آن که جشن ۲۰۰ سالگی موزه ملی را برپا کنیم، برزیل در ترس فرو رفته چرا که این موزه در آتش سوخته است. اگر این ساختمان نمادی از آغاز ملت برزیل بود، این آتش نمادی از کشوری است که نبود فرهنگ و آموزش مشکل بزرگ آن است.

 

 ما دولت را به سبب نادیده گرفتن تاریخ‌مان مقصر می‌دانیم، اما ما مردم برزیل نیز تاریخ‌مان را نادیده گرفتیم. برزیل کشوری فوق‌العاده و زیباست اما به نبود آموزش مبتلاست. مردم فقیر در برزیل به مدرسه نمی‌روند چه برسد به موزه. ثروتمندان برزیل از موزه‌ها دیدن می‌کنند اما در لندن، نیویورک و پاریس و نه در ریودوژانیرو یا سائوپائولو. »

 

واکنش مقامات به خبر آتش سوزی

علت آتش سوزی در موزه برزیل هنوز هم مشخص نیست اما یک مقام موزه داری در این کشور اعلام کرده که آسیب وارده غیر قابل بازگشت است. رئیس جمهور این کشور نیز در اظهار نظری گفته که این آتش سوزی غیر قابل پیش بینی بود. این روز غم انگیز برای همه برزیلی هاست.

 

کالداس  یکی از کارکنان موزه که مانند خیلی از مردم برزیل با اندوه بسیار در حال تماشای سوختن این موزه بوده و ۹ سال در  آن کار می کرده گفت که همه چیز تمام شد. کار ما، زندگی ما در آنجا بود. ۲۰۰ کار علمی از بین رفت.

 

سرجیو سعید لیتوو وزیر فرهنگ برزیل هم گفت که کشور در حال سوگ است. شرایط موزه های دیگر برای جلوگیری از این اتفاق در موزه های دیگر برزیل بررسی می شود.

 

شعله های موزه برزیل روز یک شنبه خاموش شد اما بیشتر آثار در اثر آتش و آبی که برای خاموش شدن آن استفاده می شد از بین رفت. پس از آن کریستینا سیرجو، معاون موزه گفت: آتش نشانان قطعات استخوانی را در یک اتاق از موزه پیدا شده که باید آن را جمع آوری کرده و به آزمایشگاه ببریم تا بدانیم دقیقا چه هستند.

 

این خبر خوشایندی بود چون ممکن است این جمجمه ها متعلق به یکی از جمجمه های مشهوری باشد که در موزه نگهداری می شد. این جمجمه به نام Luzia هست که یکی از قدیمی ترین فسیل هایی است که در آمریکا یافت می شود.

 

حالا بعد از این اتفاقات، بانک های برزیلی درصدد برآمده اند تا جبران مافات کند . بانک توسعه ملی روز سه شنبه اعلام کرد که ۶ میلیون دلار به موزه هایی که مایل به ارتقاء برنامه های امنیتی و یا اطفای حریق هستند، اختصاص می دهد.

 

لوئیس فرناندو دیاس دوارت، یکی از مقامات موزه گفت که یونسکو، سازمان فرهنگی ایالت متحده، کمک مالی و فنی کرده است. مقامات فرانسوی و مصری نیز کمک کرده اند. چون این موزه دارای اشیایی از تمدن مصر بوده است و  وزارتخانه های امور خارجه و آثار باستانی مصر، نگرانی هایی را در مورد سرنوشت این اشیا ابراز کرده اند.

 

روبرتو لیر، رئیس دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو، که موزه ملی برزیل تحت نظر آن است گفته که « این ساختمان در معرض آتش سوزی بود و نیاز به تعمیرات گسترده داشت. در واقع، دو سال پیش، دادستان فدرال در ریو دو ژانیرو شرایط ایمنی ساختمان را بررسی کردند. این موسسه ۵ میلیون دلار برای بازسازی موزه در نظر گرفته بود اما هنوز این پول برای ارتقای سیستم اطفای حریق موزه پرداخت نشده است.»

 

در روز دوشنبه، مقامات دولتی ۲.۴ میلیون دلار برای بازسازی موزه وعده دادند.

 

آتش سوزی موزه برزیل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

واکنش ها در ایران با نگرانی برای موزه های خودمان همراه بود

در ایران نیز واکنش ها نسبت به آتش سوزی موزه برزیل در بین موزه داران بیشتر بود آنها هم از این اتفاق بسیار شوکه و ناراحت شدند و در عین حال از اینکه چنین اتفاقی بر سر موزه های کشورمان بیفتد اظهار نگرانی و دلهره کردند چون بسیاری از موزه های ایران در بناهایی واقع شده اند که یا سیستم اطفای حریق مناسبی ندارند و یا ساختمان آنها قدیمی است. در این بین اما محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه های کشور سعی کرد به نگرانی ها این طور پاسخ دهد که جای هیچ نگرانی وجود ندارد چون سیستم اطفای حریق در موزه ها پیش بینی شده است و البته آتش سوزی اتفاقی غیر قابل پیش بینی است.

 

ولی در عین حال همه موزه داران ایرانی می دانند که چه خطراتی موزه هایشان را تهدید می کند به همین علت است که نگران هستند.

 

در این بین اما علی هژبری یکی از کارشناسان پیشین اداره کل امور موزه‌ها و دانشجو دکترا باستانشناسی در یادداشتی به موضوع آتش‌سوزی موزه برزیل پرداخت و عنوان کرد که از نکات غم‌انگیز این آتش سوزی برای ایران این است که نخستین و ارزشمندترین نمونه دایناسوری که از سال ۱۳۸۱ برابر ۲۰۰۲ میلادی طی نخستین پی‌جویی دایناسورها در منطقه بید بلند کرمان کشف شده بود و با اجازه رییس وقت پژوهشکده علوم زمین به رسم امانت به موزه ملی برزیل واگذار شده بود دیگر هرگز به وطن باز نخواهد گشت.

 

اما در پی آن مدیرکل امور موزه های کشور این موضوع را رد کرد با این وجود سرنوشت این دایناسور هنوز مشخص نیست.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش