جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۱۸ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۷۰۹
میراث فرهنگی و صنایع دستی

معاون میراث فرهنگی تهران عنوان کرد؛

حداقل درخواست‌مان، جلوگیری از ساخت‌وساز در بازار تهران است

ساخت‌وساز در بازار تهران,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون میراث فرهنگی تهران معتقد است: با یافته‌های ۷۰۰۰ ساله در تهران، موضوع باستان‌شناسی شهری در پایتخت در جوامع علمیِ بین‌المللی مطرح است. اتفاقی که می‌تواند یک بابِ فتح برای آغاز حرکت‌های باستان‌شناسانه‌ی شهری باشد، اما تا امروز فقط از یک طرف به داشته‌هایمان پز داده‌ایم و از سوی دیگر به آن‌ها بی‌توجهیم.

به گزارش ایسنا، یک باستان‌شناس ادعای نه چندان متفاوت اما جالبی از نتایج کاوش انجام شده‌اش در فروردین ۱۳۹۳ دارد، او بعد از گذشتِ چهار سال از زمانِ کاوش‌اش در بازار صندوق‌سازان تهران، کمتر از یک هفته است که به نتایج کاوش خود دست پیدا کرده؛ نتایجی که تهران را ۷۰۰۰ ساله می‌داند، فارغ از داستانِ کشف اسکلت ۷۰۰۰ ساله‌ای که هیات کاوش مولوی، آن را مسافر چشمه علی ری نامیدند و نه یک بانوی هفت هزار ساله‌ که قدمتِ تهران را ۶۶۰۰ سال عقب‌تر براند.

 

محسن شیخ الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران - ، با بیان این‌که پیشینه تهران با قدمتی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰۰ سال و در محدوده حصار صفوی قرار دارد که در دوره قاجار گسترش پیدا کرده، گفت: معمولا همه تا همین مقطع - صفوی- در تهران به عقب می‌رویم و درباره قبل از این دوره با شک و تردید و مستنداتِ کمتری حرف می‌زنیم.

 

او با اشاره به کشف اسکلت ۷۰۰۰ ساله در خیابان مولوی در حین انجام عملیات عمرانی که تاریخ‌گذاری آن بسیار فراتر از دوران تاریخی صفوی و اسلامی بود، افزود: تحقیق زیادی روی یافته‌های این عملیات عمرانی انجام شد، شاید یکی از تحلیل‌ها اتفاقی بودن این کشف بود، چون آن را نشانه یک زیست پایدار و گسترده نمی‌دانستند.

 

وی به کشف یافته‌های اتفاقی قدیر افروند - باستان‌شناس - در بازار صندوق‌سازان تهران اشاره کرد و گفت: یافته‌ها به خودی خود ارزش دارند اما محل قرار گیری، تعداد و جنس آن‌ها ارزش این یافته‌ها را چند برابر می‌کند. نتیجه سالیابی‌ها مشخص کرد که این نشانه‌های زیست به قرن چهارم و پنجم قبل از میلاد برمی‌گردد.

 

معاون میراث فرهنگی استان تهران، وجود گمانه‌زنی اسکلت بانوی هفت هزار ساله در محدوده‌ی بازار تهران و در خیابان مولوی را نشان‌دهنده‌ی یک عقبه برای تهران دانست  و افزود: موضوع باستان شناسی شهری تهران در جوامع علمیِ بین‌المللی مطرح است. مطرح شدن چنین اتفاقی در تهران به عنوان پایتخت ایران با پیشینه‌ی عجیب‌اش، یک باب فتح است که امیدواریم به یک حرکت باستان‌شناسی شهری منجر شود.

 

او وجود این لایه‌ی زیرین در تهران به عنوان یک زیست پیش از تاریخ، را جدی‌ دانست و گفت: هر چند سابقه‌ی چندان جدی در این زمینه وجود ندارد اما فکر می‌کنیم که می‌تواند یک فتح باب باشد.

 

یافته‌های ۷۰۰۰ ساله، زیر این شهر به ظاهر غیرتاریخی

شیخ‌الاسلامی نمونه‌ی دیگر این اتفاق را در میدان «عتیق» اصفهان معرفی کرد و گفت: یافته‌های به دست آمده آن نقطه‌ی کهن در اصفهان، باعث شد مسیر برخی پروژه‌های شهری تغییر کند و نسبت به برخی دیگر بی‌توجهی‌هایی شد، اما امیدوارم نسبت به این لایه‌های باستانی در شهر تهران توجه شود.

 

او معتقد است: با رویکرد مدیریت شهری و اینکه زیر این شهر به ظاهر غیر تاریخی امروز که روز به روز هم دچار گسست می‌شود یافته‌هایی از قرون چهارم و پنجم پیش از میلاد وجود دارد، می‌توان به بحث باستان‌شناسی شهری توجه کرد.

 

از یک طرف پز می‌دهیم و از سوی دیگر بی‌توجهیم

وی این اتفاقات را برای شهر تهران شادی‌برانگیز دانست و ادامه داد: از یک سو برای این کشفیات پز می‌دهیم، اما از سوی دیگر وقتی می‌خواهیم برنامه‌ریزی، معرفی و استفاده از نقاط مثبت داشته باشیم به راحتی از کنار آنها عبور می‌کنیم. امیدوارم این بار عبور نکنیم و توجه جدی مدیریت شهری را در این محوطه داشته باشیم.

 

شیخ‌الاسلامی با بیان این‌که شاگرد پیروز حناچی شهردار جدید تهران است، ادامه داد: می‌دانم او اهل میراث فرهنگی است، به نظر می‌رسد دغدغه این موضوع را دارد، در نگاه کلان‌تر می‌توان این موضوع را در سطح مدیریت شهری مطرح کرد. باید نگاه‌هایمان را از آسمان‌خراش‌ها، پایین‌تر بیاوریم.

 

حداقل درخواست‌مان، جلوگیری از ساخت‌وساز در بازار تهران است

معاون میراث فرهنگی استان تهران، حداقل درخواستِ این معاونت از مدیریت شهری را، جلوگیری از ساخت‌وسازها در بازار و خیابان های اطراف این محدوده دانست و ادامه داد: خوشبختانه ضوابطی در بازار ایجاد شده که احداث زیرزمین را ممنوع می‌کند. یافته‌های به دست آمده در سطحی حدودا تا چهار و پنج متری به دست آمدند، این حداقل خواسته‌ی ماست که اتفاق بیفتد، چون هر نوع بررسی، تحیلی و کاوش مستلزم زمان است.

 

او با بیان این که شاید امروز نگاه ما به محدوده بازار و شهر تهران یک نگاه کالبدی در آنچه که می‌بینیم بوده، افزود: اگر قرار باشد این نگاه تبدیل به یکسری ضوابط برای حداقل محدوده شهر تاریخی تهران باشد نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد، باید در ضوابط بازنگری شده و سختگیرانه‌تر عمل کنیم.

 

او به برخی پروژه‌های عمرانی مانند مترو و فاضلاب شهری اشاره کرد و گفت: انواع و اقسام کندوکاوهای شهری مستلزم هماهنگی است، نیاز داریم قدری حساسیت‌ها نسبت به شهرتهران بیشتر شود، ما حساسیت را ایجاد می کنیم و بعد از آن انتظار داریم با ما همراهی و همکاری کنند.

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش