شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۱۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۳۹۹
فرهنگ و رسانه

فوتبال در جام‌جهانی ۹۰ دقیقه نیست ۲۴ ساعت است!

جام جهانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
یک فعال رسانه‌ای معتقد است که در تاریخ‌هایی که مسابقات جام‌جهانی برگزار نمی‌شود، بهتر است که رسانه‌ها به سمت تحلیل بروند و بررسی کنند چه اتفاقی در فوتبال کشورهای دیگر می‌افتد و چه برنامه‌ریزی دارند.

علی عالی در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ عملکرد رسانه‌ها در روزهایی که بازی‌های جام‌جهانی برگزار نمی‌شود، اظهار کرد: مساله‌ای که برای کشور و فضای رسانه‌ای ما می‌تواند مهم باشد با توجه به اینکه در حال توسعه هستیم، برگزاری چنین مسابقاتی است که به ما کمک می‌کند یک الگو داشته باشیم و درباره مدل‌های کشورهایی که به پیشرفت در فوتبال رسیده‌اند یا در حال رشد هستند مطالعه کنیم؛ برای مثال کشور ژاپن که دو شب قبل بازی داشت به صورت ناباورانه‌ای شکست خورد.

 

وقتی ساختار کشور ژاپن را مورد بررسی قرار می‌دهیم، می‌بینیم که آن‌ها با برنامه‌ریزی درست به اینجا رسیده‌اند. زمانی که فوتبال برگزار نمی‌شود بهتر است که رسانه‌ها به سمت تحلیل این موضوعات بروند و بگویند که چه اتفاقی در فوتبال کشورهای دیگر می‌افتد؟ چه برنامه‌ریزی به وجود می‌آید؟ چه سیستمی را رعایت می‌کنند و با چه استراتژی به هدف خود می‌رسند که باعث می‌شود ژاپن بازی خوبی در مقابل بلژیک انجام دهد.

 

او ادامه داد: در واقع حق ژاپن بود که جزو هشت تیم باشد و حذف نشود؛ البته این یک اتفاق فوتبالی است. اما ساختار این کشور، باشگاه‌داری و شروع آن‌ها بسیار مهم است و باید بررسی شود. کشور ژاپن و ایران تقریبا با هم لیگ حرفه‌ای را شروع کردند؛ آن‌ها به سمت ساختن ساختارها و باشگاه‌ها رفتند و بیش از ۳۰۰۰ باشگاه در سراسر ژاپن ثبت شد و حتی کارتون فوتبالیست‌ها را ساختند تا بتوانند به یک مدل برسند و امروز می‌بینید که این ساختار به یک فوتبال هجومی جلوی بلژیک تبدیل می‌شود.

 

دبیر سابق صفحه ورزشی روزنامه اعتماد با مقایسه تیم ملی ایران و ژاپن بیان کرد: تیم ملی ما ساختار ندارد و باشگاه‌های ما درست شکل نگرفته و هنوز به دولت وابسته است بدون اینکه به سمت درآمدزایی برویم. دنیا از راه‌هایی درآمدزایی می‌کند که ما از آن‌ها فراری هستیم و نمی‌توانیم آن کار را انجام دهیم. درست است که شاید تیم ما در جام جهانی نتیجه خوبی گرفته و بسیاری از مردم راضی هستند اما ساختاری در باشگاه و فوتبال ما شکل نگرفته است. این مساله باعث می‌شود ما درجا بزنیم و در این حوزه پیشرفت نداشته باشیم. اگر رسانه‌ها به این موضوعات توجه کنند می‌توانیم مدیران خود را تحت فشار قرار دهیم که به سمت ساختارسازی، استراتژی و تشکیلات بروند.

 

عالی با اشاره به تأثیرگذاری تلویزیون بر روی رسانه‌های مکتوب در فضای جام جهانی اظهار کرد: تلویزیون صد درصد تأثیرگذار است و موج‌سازی از طریق آن انجام می‌شود اما متأسفانه بسیاری از رسانه‌های مکتوب همراه با موج تلویزیون حرکت می‌کنند چون عموم مردم به حرفی که از تلویزیون شنیده می‌شود، بیشتر توجه می‌کنند و رسانه‌ها مجبورند همراه و همگام با آن‌ها حرکت کنند تا مطالبشان دیده شود و این ضعف بسیار بزرگی است که شاهد آن هستیم.

 

تلویزیون هم در بحث عمیق‌سازی فعالیت‌هایش و نگاهی که به فوتبال و جام جهانی دارد، قدمی برنداشته است؛ یعنی فوتبال کشور را به طور عمیق بررسی نکرده و همچنین فعالیت‌هایی که کشورهای دیگر درباره فوتبال‌شان انجام می‌دهند را بازگو نمی‌کند؛ برای مثال تیم اسپانیا در دنیا پذیرفته شده که به دلیل باشگاه‌هایش این اتفاق افتاده است. تلویزیون به جای اینکه درباره این موضوعات بحث کند، موضوعات جامعه‌شناسی، تاریخی، سیاسی و بسیاری دیگر از موضوعات را در فوتبال مورد بحث قرار می‌دهد در حالی که شاکله اصلی را از بین می‌برد.

 

او درباره فضای جام‌جهانی در روسیه تصریح کرد: من جام‌جهانی در روسیه بودم و فوتبال واقعا آن ۹۰ دقیقه‌ای که از تلویزیون می‌بینیم، نیست. فوتبال در آن فضا ۲۴ ساعت است، ۲۴ ساعتی که جشن می‌گیرند و ۹۰ دقیقه مسابقه تیم‌ها در آن گم است. ۹۰ دقیقه‌ای که از تلویزیون پخش می‌شود و شاید برای ما مرگ و زندگی است برای کشورهای دیگر در اولویت ششم یا هفتم قرار دارد و آن‌ها فقط از این فضا لذت می‌برند. اما متأسفانه ما از لذت آن محرومیم به دلیل اینکه تلویزیون ما نیم ساعت قبل از شروع بازی، وسط بازی و پایان آن تبلیغات می‌دهد و ما نمی‌بینیم که چه اتفاقی در این زمان‌ها می‌افتد.

 

عالی در پایان گفت: تولید فکر در رسانه‌های ما وجود ندارد و کم پیش می‌آید که تولید اندیشه، واژه و جریان‌سازی در رسانه‌های ما وجود داشته باشد. ما نیاز داریم که رسانه‌های ما با هم صحبت کنند و ایده بدهند برای اینکه از فرصت‌ها استفاده کنیم. ما در جام جهانی در جامعه بازخورد مثبتی داشتیم اما با یک مصاحبه همه چیز از بین می‌رود و اتفاقا رسانه‌ها به این موضوع دامن می‌زنند. در واقع تلویزیون شروع‌کننده این اتفاق بود و ما به استراتژی مناسب نیاز داریم که از این جنگ‌های زرگری که هیچ چیز عاید فوتبال ما نمی‌کند، فاصله بگیریم.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش