پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۱۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۱۶۴
فرهنگ و رسانه

بررسی اخراج دسته جمعی خبرنگاران زن از خبرگزاری آنا

خبرگزاری آنا,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

مسئله به یک سال پیش برمی‌گردد؛ بعد از درگذشت آیت‌الله هاشمی در اسفندماه سال گذشته و حضور علی اکبر ولایتی در دانشگاه آزاد، تاکنون بیش از ۲۰۰مورد جابه‌جایی در رسانه‌های دانشگاه آزاد صورت گرفته است. حالا هم پنج روز پیش خبری منتشر شد که خیلی به آن پرداخته نشد! اخراج زنان خبرنگار! موضوعی که رسانه‌ها ساده از کنار آن گذشتند و کک کسی هم نگزید! هر چند دلیل اصلی آن گفته نشد اما فارغ از همه دلایل آشنا و شناخته شده آن، مسئله اصلی جایگاه متزلزل زنان در محیط‌های کاری و شغلی است چرا این روزها زنان هم دوشادوش مردان در تامین هزینه‌های خانوداه سهیم هستند و بخشی از بار زندگی را به دوش می‌کشند. در این موقعیت‌ها زنان آسیب‌پذیرتر از بقیه اقشار هستند چراکه وضعیت مشارکت زنان در جامعه همیشه با موانع و مشکلات اساسی روبه‌رو بوده است.

 

قانون اساسی چه می‌گوید؟

در قوانین جمهوری اسلامی ایران، اشتغال زن توسط قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون مدنی پذیرفته شده است. به عبارت دیگربه شرطی که این امر منافی مصالح خانوادگی و حیثیات زن نباشد منع قانونی وجود ندارد. این درحالی است که امروزه در جوامع بشری نیاز به اشتغال زنان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار و در شمار یکی از دغدغه های اصلی کشورها است. زیرا به لحاظ ایجاد درآمد و هم استقلال مالی در سطح متعارف مد نظر است و نکته مهم دیگر آن است که از توانمندی‌ها و تحصیلات زنان جامعه نیز بهرمند می‌شود، در نتیجه موجب ایجاد شرایط مطلوب اجتماعی و سیاسی، از همه مهم‌تر روانی را برای زنان و خانواده‌های آنان ایجاد می‌کند.

 

بیکاری زنان در ۲۰سال ۵برابر شده است

آنطور که مرکز آمار ایران اعلام کرده است نرخ بیکاری زنان از ۴‌درصد در سال ۱۳۷۵ به حدود ۲۰‌درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته، ضمن آنکه این نرخ در بین زنان دانش‌آموخته، بسیار بالاتر و به بیش از ۳۱‌درصد رسیده است. این درحالی است که باتوجه به نقش سنتی و غالب مردان در کسب درآمد خانوارهای شهری و روستایی، توزیع شاغلان در کشور، به نفع شاغلان مرد بوده است و زنان مشارکت قابل ملاحظه‌یی در اقتصاد نداشته‌اند. همچنین چارچوب‌های فکری برای ایجاد اشتغال زنان با نگاه متعارف و رویه‌های جاری متفاوت است و در این راستا، برای مشارکت اجتماعی و اقتصادی زنان در توسعه نیازمند اصلاح قوانین و مقررات، مبتنی بر هنجارهای فرهنگی و اجتماعی خودمان هستیم. از طرفی دیگر، نگاه صرف به مقوله حضور زنان در بازار کار، بدون تعریف نقش و جایگاه آنها در توسعه کشور محل نقد است.

 

عدالت جنسیتی مورد توجه واقع شود

در این میان ۹روز پیش معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه عدالت جنسیتی باید در کشور مورد توجه واقع شود، گفت: سیاست‌های کلانی نظیر سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده به‌ این منظور در دست اجراست. ابتکار ضمن تاکید بر توانمندسازی زنان در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: نسبت به حضور زنان در موضوعاتی نظیر کارآفرینی و اشتغال باید تلاش بیشتری صورت گیرد. ابتکار افزود: تک‌تک دستگاه‌های اجرایی باید مطمئن شوند خدماتی که ارائه می‌دهند برای زنان و مردان قابل دسترس باشد. معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه ۴۲ ساعت آموزش در زمینه تربیت بدنی برای ۷۶هزار معلم در تابستان برگزار شده است، یادآور شد: یکی از اقداماتی که در زمینه جلوگیری از فقدان نشاط و سلامتی در بین دانش‌آموزان دوره ابتدایی مخصوصا دختران انجام شده است، مقابله با آثار حذف ساعت ورزش از مدارس ابتدایی بوده است. وی برگزاری دوره‌هایی در زمینه ارتقای دانش کشاورزی در بین زنان توسط وزارت جهاد کشاورزی را یکی دیگر از اقدامات موثر بر اشتغال زنان دانست و تصریح کرد: طرح‌هایی در وزارت کار و در بخش‌های صنعت و گردشگری به منظور حمایت از زنان در دستور کار قرار دارد.

 

ابتکار گفت: قرار گرفتن ۳۰درصد از پست‌های دولتی در اختیار زنان در طی دوره چهار ساله و جوان شدن سن مدیریت دولت به میزان هشت سال یکی دیگر از برنامه‌هایی است که دولت به منظور حمایت از زنان در نظر گرفته است. معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: کارنامه دستگاه‌های اجرایی و استان‌ها در اجرای این مصوبات تدوین شده و جای امیدواری است که شاهد حضور بانوان در عرصه‌های مختلف باشیم. وی تحریم‌ها را یک فرصت در زمینه رونق گردشگری دانست و گفت: افزایش قیمت ارز می‌تواند باعث حضور بیشتر گردشگران خارجی در کشور و مخصوصا در استان چهارمحال و بختیاری شود. معاون رئیس‌جمهور یادآور شد: شرایطی که در پی اعمال تحریم‌ها و جنگ اقتصادی وجود دارد باعث شده کارآمدی دولت و کارایی طرح‌ها زیر سوال برود و امروز با تلاش زیاد، باید کاری کرد که فاصله بین حرف و عمل کاهش یابد.

 

جامعه پذیرای پست‌های مدیریتی زنان نیست 

همچنین هفته گذشته یک عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: حوزه زنان در مدیریت شهری مقداری تحت‌الشعاع سایر مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهر قرار گرفته است. به گزارش ایسنا ناهید خداکرمی با اشاره به اینکه جامعه برای پست‌های مدیریتی هنوز پذیرای زنان نیست، گفت: علی رغم اینکه در تلاش هستیم تا مدیران زن توانمند بتوانند در کنار مردان حرکت کنند اما همچنان برای تحقق این امر موانع و مشکلات زیادی بر سر راه زنان وجود دارد. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه زنان کارآفرین تا حدودی می‌تواند در این حوزه به ما کمک کند، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم به این باور برسیم که یک زن هم از پتانسیل‌هایی برخوردار است که علاوه بر کارآفرینی و تولید در زمینه اشتغال نیز فعال باشد. وی با بیان اینکه یک زن موفق می‌تواند دیدگاه عمومی را نسبت به زنان دیگر تغییر دهد، یادآور شد: زنان توانمند می‌توانند در جایگاه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نقش بسیار خوبی در بهبود دیدگاه عمومی داشته باشند. خداکرمی اضافه کرد: یکی از اهداف مهم زن توانمند باید شناسایی زنان توانمند در جامعه باشد تا به همه نشان دهد که زن و مرد از نظر استعداد و توانایی با یکدیگر تفاوتی ندارند و هر دو می‌توانند در خدمت شهر و کشور باشند. این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری تهران در حوزه کارآفرینی ماموریتی ندارد، گفت: شهرداری تهران برای ورود مستقیم به حوزه زنان سرپرست خانوار و ایجاد اشتغال برای آنها ماموریتی ندارد اما می‌تواند در راستای توسعه فعالیت‌های اجتماعی و ایجاد ثروت برای رفاه و آسایش مردم با مشارکت خود آن‌ها اقداماتی انجام دهد.

 

وضعیت اشتغال زنان همچنان نامطلوب است

در هر حال از هر جهت که به موضوع نگاه شود، موضوع قابل تامل و بررسی است چرا این مسئله مختص ایران نیست. به گزارش سازمان بین‌المللی کار، زنان به‌رغم پیشرفت تحصیلی همچنان در بازار کار مورد تبعیض گسترده قرار می‌گیرند. نرخ بیکاری میان زنان ۲۵/۵ درصد بیشتر از مردان است. شمار زیادی از زنان هم بدون قرارداد رسمی استخدام شده‌اند. 

 

سازمان بین‌المللی کار (ILO) در گزارشی به مناسبت روز جهانی زن (۸ مارس/ ۱۸ اسفند) اعلام کرده است در نرخ اشتغال زنان هیچ ‌پیشرفتی حاصل نشده است. در سال ۲۰۱۵ طبق آمار این سازمان ۴۹/۶ درصد زنان در سراسر جهان شاغل یا به دنبال یافتن شغل بوده‌اند. در مقابل نرخ اشتغال مردان در سال گذشته ۷۶/۱ درصد بوده است. به گزارش این سازمان نرخ بیکاری میان زنان ۲۵/۵ درصد بیشتر از مردان است و خطر اینکه زنان شغل خود را از دست بدهند، بسیار بیشتر از مردان است. با این حال باید به این نکته هم توجه شود که زنان امروز سهمی انکارنشدنی در تامین هزینه‌های خانواده دارند.

 

آسو محمدی

 

 

hamdelidaily.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش