پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۳۰۰۱۹۸

زمان

زمان تلخ,زمان مطالعه,داستان کوتاه

خیال می کردم از آخرین بار که دیدمش صد سال گذشته، ایستاده بودم کنار خیابان و سرانگشتی حساب می کردم، چند روز، چند هفته، شاید چندماه بود اما چرا نمی توانستم به یاد بیاورم، چرا حساب نکرده بودم، شاید چون در این چند ماه دیوانه وار با زندگی جنگیده بودم.

شاید چون چقدر ترس ها و هول ها و خستگی هایی روی دوشم بود که خبرنداشت یا حرف هایی توی گلویم مانده بود که به او نگفته بودم آن طور که عادتم بود و خیال می کردم هرگز تغییر نمی کند.

بعد اما فاصله آمده بود و مثل دیواری بین ما نشسته بود، کسی که خیال می کردم دوستم دارد، بی هیچ حرفی این فاصله را پذیرفته بود و قدم زنان از کنار دیواری که من برای حفاظت خودم از جراحت دوباره، دور خودم کشیده بودم گذشته بود، نه نقبی زده بود و نه دنبال دری گشته بود و نه آن طور که عادتم بود قشنگ قشنگ صدایم کرده بود به اسم که دوباره دیوارم را بشکنم و بگذرم از خط فاصله ها و بگذارم عشق ما را رستگار کند.

اما عشق رستگاری نبود، صدای فاصله ها و تفاوت ها بود، صدای راه های باریک و ترسناکی بود که آدم ها باید به خاطر هم گذر می کردند وعجیب طعم تلاش و زحمت و بردباری می داد، شربتی تلخ که لابد به مذاق هرکسی خوش نمی آمد.

پس دیوار من دیوارچین شده بود و کسی که دوستش داشتم و خیال می کردم دوستم دارد قدم زنان برای همیشه رفته بود ،تو بگو گریخته بود و بعد از ماه ها سرپیچ کوچه ای دور، وقتی برای خودش به سمت دیگری از شهر می رفت، دیده بودمش که زنده است و بی من چه خوب نفس می کشد.

ایستاده بودم و نگاهش کرده بودم، قلبم سوخته بود، جای بزرگی که برای همیشه از آن خودش بود توی تنم، توی ذهنم آتش گرفته بود و من از درد نابه هنگام و غریبش خم شده بودم و به کفش هایم نگاه کرده بودم.

آن وقت یادم آمده بود که این کفش ها چقدر جدیدند که من این چند وقت برای رسیدن به کوه های بلندی که جهان گذاشته بود جلوی پایم، از روی چه بلندی هایی پریده ام و پاهای کوچکم چطور پینه بسته و چطورهفت کفش آهنی و هفت عصای آهنی را پاره کرده تا به این جا رسیده ام.

کفش های من همان کفش های قبلی نبود، من هم دیگر خودقبلی نبودم، هیچ چیز مثل چندماه پیش نبود و کسی که خیال می کردم دوستم دارد، چقدر دور بود از من، انگار که فاصله بین ما صد سال طول کشیده بود، من زخم خورده بودم، درحال تلاش برای کار و زندگی و تسلی دردهای عزیزانم پینه های تازه پیدا کرده بودم و مرد هیچ کدام از این ها را نمی دانست و حتی درک نکرده بود.

مثل همیشه، راحت روی صندلی نشسته بود و جلویش را نگاه می کرد، نه توفانی در دلش وزیده بود، آن طور که برای من می وزید و از زمین بلندم می کرد، نه برای دیدن پرنده ای سفید به سمت پستی ها و بلندی های سیاه دویده بود آن طور که من دویده بودم و نه دردی سینه اش را خراش داده بود آن طور که سینه من زخمی و پر خراش بود.

ایستادم و نگاهش کردم، چطور دوستش داشتم، کی بود اصلا، من کی بودم، چطور گذشت زمان از من چیزی ساخته بود که نبودم، چطور حساس تر و پرتلاش تر و زخمی تر و مسن تر بودم ووقتی توی آینه نگاه می کردم خیال می کردم حتی کمی قشنگ ترم.

ایستادم و خودم را در شیشه مغازه ای نگاه کردم، خود کوچک و کتک خورده ام را بعد مثل مبارزی جسوروسرد وصبور، آستینم را بالا زدم و زخم هایم را به خودم نشان دادم، من بزرگ شده بودم، سواری براسب دیوانه زندگی را همین چند هفته گذشته دوباره یاد گرفته بودم و فهمیده بودم دیگر هرگز تن به شنا در آب های راکد برای رسیدن به آدم های همیشه منتظر نمی دهم.

خوب یا بد بودن من مهم نبود، شاید بد شده بودم، خیلی خیلی تند تر و عصبانی تر و خیلی خیلی قوی تر، اما دیگرمنتظر نبودم، به گوشی تلفن نگاه نمی کردم و بی هوا به امید شنیدن صدای خودم توی خیابانی غریبه روی شانه نمی چرخیدم.

زمان تلخ و صبور به من ثابت کرده بود که همه چیز رفتنی است که جهان هرلحظه درحال تغییر است و آن که با سرسختی جلو می رود، هرچیز خوب و عزیز و سنگینی را که نمی تواند پا به پای خودش ببرد، پشت سرخواهد گذاشت، با کمی دلتنگی و حسرت و آن جای خالی همیشگی در قلب.

 شرمین نادری

khorasannews.com
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش