جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۸ - ۱۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۴۹۲
بازی ها

درآمد ۹۲۰ میلیارد تومانی بازار بازی‌های دیجیتال

بازی‌های دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی

 ۲۸ میلیون گیمر، حجم بازار ۹۲۰ میلیارد تومانی، سهم ۱۴ درصدی بازی‌های بومی از درآمد این بازار، دسترسی ۷۷ درصد جمعیت گیمرها به بازی از طریق گوشی‌های هوشمند، رشد ۴۸ درصدی استفاده از بازی آنلاین، رسیدن سرانه مصرف بازی‌های دیجیتال به ۳۱ دقیقه در روز به ازای هر ایرانی و... بخشی از گزارش چهارمین دور طرح ملی پیمایش ملی بازیکنان دیجیتال ایران در سال ۹۶ است که توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای منتشر شده است.

 

این پیمایش که هر دوسال یک بار انجام می‌شود شامل اطلاعات دقیق و جزئیاتی است که به باور بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند به تفصیل مورد بررسی جامعه شناسان، روانشناسان و سیاست‌گذاران فرهنگی کشور قرار گیرد و نتایج آن جهت‌گیری دو سال آینده این صنعت را مشخص کند.

 

   رشد دوبرابری حجم درآمد بازار بازی‌های دیجیتال

نتایج چهارمین پیمایش ملی بازیکنان دیجیتال که شاخص‌ترین اطلاعات مصرف بازیکنان دیجیتال ایرانی تا انتهای سال ۹۶ را نشان می‌دهد با کمک نمونه آماری ۸ هزار نفری به دست آمده است. همچنین براساس اعلام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای اجرای این پیمایش نیز از روش نمونه‌گیری تلفیقی «طبقه‌ای- خوشه‌ای چند مرحله‌ای» استفاده شده که خوشه‌های مرحله اول شامل تمام استان‌های کشور و خوشه‌های مراحل بعد به ترتیب شامل شهرستان، شهر و روستا می‌شوند.

 

در حالی در دور چهارم این پیمایش جامعه آماری ۸ هزار نفری انتخاب شده که در پیمایش سال ۹۴ جامعه آماری ۱۵ هزار نفری برای استخراج اطلاعات از میزان مصرف بازی دیجیتال در کشور در نظر گرفته شده بود. محمدعلی سیدحسینی، مدیر مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نشست خبری در خصوص اعلام نتایج این پیمایش در مورد این کاهش جامعه آماری گفت:«در سال ۹۴ یک جامعه آماری ۵ هزار نفره ملی داشتیم. با این حال برای آنکه آمارمان در یازده کلانشهر بزرگ دقت بیشتری داشته باشد، یک جامعه آماری ۱۰ هزار نفره نیز انتخاب کردیم.

 

اما با توجه به افزایش جامعه آماری ملی ما به ۸ هزار نفردر سال ۹۶، دیگر نیازی به اختصاص جامعه آماری ویژه برای کلانشهرها نبود.» او همچنین تصریح می‌کند که جامعه آماری برای این پیمایش با استانداردهای جهانی همخوانی دارد و در تمام روستاها و شهرها به‌صورت حضوری و با تبلت، این آمار استخراج شده است. 

 

در این پیمایش منظور از بازیکن بازی دیجیتال یا گیمر نیز فردی است که حداقل یک ساعت در هفته با حداقل یکی از سه پلتفرم اصلی بازی یعنی موبایل، رایانه و کنسول بازی کند.  این گزارش نشان می‌دهد که حجم درآمدی بازار بازی دیجیتال در سال ۹۶ به ۹۲۰ میلیارد تومان رسیده این در حالی است که حجم درآمدی بازار بازی‌های دیجیتال در سال ۹۴ برابر با ۴۶۰ میلیارد تومان گزارش شده بود.

 

همچنین این گزارش حکایت از رشد ۳ درصدی سهم درآمدی بازی‌های بومی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۴ را می‌دهد. براساس اعلام گزارش پیمایش ملی بازیکنان دیجیتال، در سال گذشته ۱۴ درصد از حجم درآمدی این بازار مربوط به بازی‌های بومی بوده که این میزان در سال ۹۴ برابر با ۱۱ درصد بوده است. از سوی دیگر این گزارش خبر از رشد ۱۲ درصدی بازیکنان بازی‌های دیجیتال یا گیمرهای ایرانی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۴ می‌دهد. براساس این پیمایش، میزان گیمرهای ایرانی در سال ۹۶، ۲۸میلیون نفر بوده‌اند و این درحالی است که این میزان در سال ۹۴، ۲۳ میلیون بازیکن گزارش شده بود.

 

   سرانه   ۳۱ دقیقه مصرف بازی دیجیتال

بخش دیگری از این گزارش به سن و جنسیت بازیکنان دیجیتالی کشور و سرانه مصرف بازی در کشور اختصاص یافته است. براساس این پیمایش از جمعیت ۸۱ میلیون نفره کشور از هر ۱۰۰ایرانی ۳۵نفر بازیکن بازی‌های دیجیتال هستند. از سوی دیگر ۶۵ درصد از جامعه ۲۸میلیون گیمر در کشور را مردان و ۳۵درصد را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین در هر خانوار ایرانی به طور متوسط یک نفر بازی دیجیتال انجام می‌دهد که متوسط سن بازیکنان بازی دیجیتال در ایران نیز به ۱۹ سال رسیده است.

 

این میزان سن نسبت به سال ۹۴ که ۲۱ سال بوده کاهش پیدا کرده و بر خلاف روند‌های جهانی نیز هست، چرا که برای مثال میانگین سنی گیمرها در کشور امریکا ۳۵ سال است. اما سرانه مصرف بازی‌های دیجیتال ایران در سال ۹۶، ۳۱ دقیقه در روز به ازای هر ایرانی بوده است. براساس این گزارش، بازیکنان ایرانی به طور متوسط ۹۰ دقیقه در روز بازی می‌کنند. از سوی دیگر، این گزارش به میزان تحصیلات گیمرهای ایرانی نیز توجه داشته است.

 

بر این اساس با بررسی درصد بازیکنان به تفکیک تحصیلات مشخص می‌شود که ۶۶ درصد آنها کمتر از دیپلم، ۱۵ درصد دیپلم و پیش‌دانشگاهی، ۶ درصد فوق دیپلم، ۱۰درصد کارشناس، ۲ درصد کارشناس ارشد و یک درصد دارای تحصیلات دکترا و بالاتر هستند. از نظر وضعیت تأهل بازیکنان نیز ۷۸ درصد آنها مجرد، ۱۵ درصد متأهل دارای فرزند و ۶درصد متأهل بدون فرزند هستند. همچنین بیشترین تعداد گیمرهای کشور نیز به ترتیب در استان‌های تهران، خراسان رضوی، خوزستان و فارس حضور دارند.

 

 گوشی‌های هوشمند محبوب

این گزارش آمارهای جالبی هم از میزان استفاده دستگاه‌هایی که گیمرهای ایرانی برای بازی دیجیتال خود انتخاب می‌کنند دارد. از جمعیت بازیکنان ایرانی ۸۸ درصد از پلتفرم گوشی‌های تلفن همراه، ۲۵ درصد از رایانه شخصی، ۱۸درصد از کنسول خانگی و ۲ درصد از کنسول دستی استفاده می‌کنند. همچنین براساس نتایج این پیمایش از میزان ۹۲۰میلیارد تومان کل درآمد بازار بازی‌های دیجیتال ایران در سال ۹۶ حدود ۵۲۵میلیارد تومان سهم سخت‌افزار و حدود ۳۹۵ میلیارد تومان سهم اپلیکیشن یا نرم افزار بازی است.

 

دستگاه‌ کنسول با ۴۲۸.۶ میلیارد تومان محبوب‌ترین سخت‌افزاری است که خریداران بابت آن پول پرداخت کرده‌اند. به گفته بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، نکته جالب در پیمایش اطلاعات مصرف بازی‌های دیجیتالی نشان می‌دهد که نرخ رشد استفاده از پلتفرم رایانه‌های شخصی در سال گذشته نسبت به سال ۹۴ رشد منفی ۲۲ درصدی داشته است.

 

به گفته حسن کریمی قدوسی، رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، رشد استفاده از اینترنت و مخصوصاً همراه در کشور باعث این تغییرات شده است.  در این پیمایش نرخ دسترسی به اینترنت در ایران حدود ۷۰ درصد است که در این میان۸۴ درصد بازیکنان ایرانی به اینترنت دسترسی دارند و ۴۸ درصد آنها به‌صورت آنلاین بازی می‌کنند. درباره روش‌های دسترسی به اینترنت در میان بازیکنان هم ۵۹ درصد آنها از اینترنت سیم‌کارت، ۲۱ درصد از اینترنت پرسرعت ثابت (ADSL)، ۵درصد از اینترنت WiMAX و جالبتر اینکه یک درصد از اینترنت

 Dial Up استفاده می‌کنند.

 

بازی‌های محبوب گیمرهای ایرانی

براساس این گزارش بازی Clash of Clans پرطرفدارترین بازی ایران در سال ۹۶ است. بعد از این بازی به ترتیب بازی PES و بازی GTA در رده‌های دوم تا سوم بازی‌های پرطرفدار در ایران قرار دارند. بازی‌های کانتر استرایک، فیفا، باقلوا، کلش رویال، کال آو دیوتی، پو و کوییز آو کینگز به ترتیب رده‌های چهارم تا دهم بازی‌های پرطرفدار ایرانی را در اختیار دارند.۵ ژانر پرطرفدار بازی ایرانی نیز به ترتیب ژانر معمایی، دونده/سکوبازی، رانندگی، ورزشی و آرکید است.

 

از میان جمعیت ۲۸ میلیون گیمر‌های ایرانی تنها حدود ۱۸ درصد از این گیمرها خریدار نرم‌افزار یا اپلیکیشن‌های بازی هستند و متوسط سن خریداران بازی نیز ۱۸ سال است. از مجموع درآمد بازار بازی‌های دیجیتال در ایران حدود ۶درصد به سهم بازی‌های بومی اختصاص دارد. میزانی که نسبت به سال ۱۳۹۴ رشد یک درصدی را نشان می‌دهد.

 

مانی آشتیانی

 

iran-newspaper.com
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش