جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۰۱ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۵۴۰
موبایل و تبلت

چرا هنوز خریدن آیفون‌های قدیمی به صرفه است؟

گوشی آیفون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اگر حتی اندکی هم اهل خبرهای تکنولوژی باشید، خبر معرفی آیفون های جدید به گوشتان خورده است. هرچند آیفون‌های تازه‌نفسی روانه بازار خواهند شد، اما اپل همچنان به تولید تعدادی از آیفون‌های قدیمی خود ادامه خواهد داد. به همین خاطر در این مطلب می‌خواهیم دلایلی را برای این موضوع مطرح کنیم که طرفداران پروپاقرص گوشی‌های اپل، لزومی ندارد که حتما جدیدترین آیفون‌ها را خریداری کنند.

 

می‌توانید از iOS 12 بهره ببرید

 

گوشی آیفون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

سیستم‌عامل iOS 12 مدتی دیگر رسما عرضه می‌شود و این نسخه‌ی جدید ویژگی‌های تازه‌ای مانند ابزارهای بهتر مربوط به واقعیت افزوده و کنترل اعتیاد به گجت را به ارمغان می‌آورد. نکته‌ی قابل توجه در مورد iOS 12 این است که آیفون‌های ۵ اس عرضه شده در سال ۲۰۱۳ و آیفون‌هایی که پس از آن عرضه شده‌اند، می‌توانند این نسخه جدید را اجرا کنند. به همین خاطر با خرید آیفون ۷ یا ۸، می‌توانید از جدیدترین قابلیت‌های نرم‌افزاری بهره ببرید.

 

با این حال، برخی از قابلیت‌های نرم‌افزاری، مانند انیموجی، نیازمند استفاده از سخت‌افزارهای خاصی هستند که این گوشی‌ها از آن‌ها بهره نمی‌برند. اما بخش اعظمی از قابلیت‌های iOS 12 بدون هیچ مشکلی در آیفون‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۶ یا حتی قدیمی‌تر از آن، اجرا می‌شوند.

 

البته می‌دانیم که هرچه تراشه و قطعات جدیدتر باشند، اپلیکیشن‌ها سریع‌تر اجرا می‌شوند، اما برای کاربران عادی این تفاوت‌ها چندان بارز نیست. علاوه بر این، اگر آیفون ۷ یا ۸ را خریداری کنید، می‌دانید که تا چند سال آینده می‌توانید از جدیدترین نسخه‌های iOS بهره ببرید.

 

صرفه‌جویی در هزینه

 

گوشی آیفون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یک آیفون ۷ که از نمایشگر ۴.۷ اینچی بهره می‌برد را با پرداخت ۴۴۹ دلار (مدل ۳۲ گیگابایتی) یا ۵۴۹ دلار (مدل ۱۲۸ گیگابایتی) می‌توانید بخرید. قیمت آیفون ۷ پلاس هم ۵۶۹ دلار (۳۲ گیگابایت) یا ۶۶۹ دلار (۱۲۸ گیگابایت) است. برای خرید آیفون ۸ باید ۵۹۹ دلار (۶۴ گیگابایت) یا ۷۴۹ دلار (۲۵۶ گیگابایت) بپردازید و قیمت مربوط به آیفون ۸ پلاس ۶۹۹ دلار (۶۴ گیگابایت) و ۸۴۹ دلار (۲۵۶ گیگابایت) است.

 

اگر قصد خرید آیفون ۸ پلاس دارید، قیمت آن تفاوت چندانی با آیفون XR ندارد که با قیمت‌های ۷۴۹ دلار (۶۴ گیگابایت)، ۷۹۹ دلار (۱۲۸ گیگابایت) یا ۸۹۹ دلار (۲۵۶ گیگابایت) به فروش می‌رسد. در نهایت باید به قیمت آیفون XS اشاره کنیم که با قیمت‌های ۹۹۹ دلار (۶۴ گیگابایت)، ۱۱۴۹ دلار (۲۵۶ گیگابایت) یا ۱۳۴۹ دلار (۵۱۲ گیگابایت) روانه بازار خواهد شد. قیمت بزرگ‌ترین آیفون یعنی آیفون XS مکس هم ۱۰۹۹ دلار (۶۴ گیگابایت)، ۱۲۴۹ دلار (۲۵۶ گیگابایت) یا ۱۴۴۹ دلار (۵۱۲ گیگابایت) است.

 

این یعنی با مبلغ مربوط به مدل ۵۱۲ گیگابایتی آیفون XS مکس می‌توانید ۳ آیفون ۷ با ظرفیت ۳۲ گیگابایتی را بخرید و در نهایت مابه‌التفاوت آن هم در جبیتان باقی می‌ماند. برای مقایسه منصفانه، قیمت مدل ۲۵۶ گیگابایتی آیفون ۸ را با آیفون‌های جدید مقایسه می‌کنیم. در مقایسه با این گوشی، برای خرید آیفون XR 150 دلار، برای خرید آیفون XS 400 دلار و برای خرید XS مکس ۴۰۰ دلار مبلغ بیشتری را باید بپردازید.

 

بیشتر کاربران نیاز چندانی به جدیدترین ویژگی‌های سخت‌افزاری ندارند

 

گوشی آیفون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

اپل همواره بر روی سرعت بیشتر نسل جدید آیفون‌ها مانور زیادی می‌دهد. جدیدترین تراشه این شرکت یعنی A12 Bionic، ۱۵ درصد سریع‌تر و ۵۰ درصد بهینه‌تر از نسل قبلی خود است و تراشه A11 Bionic (موجود در آیفون‌های ۲۰۱۷) ۲۵ درصد سریع‌تر و ۷۰ درصد بهینه‌تر از نسل قبلی خود یعنی A10 Fusion بود.

 

در مورد قابلیت‌های این فناوری‌های جدید تردیدی وجود ندارد، اما آیا این بهبودهای صورت گرفته در استفاده‌های معمولی هم تا حد زیادی تأثیرگذار هستند؟ بیشتر اپلیکیشن‌ها از این قابلیت‌های جدید بهره‌ای نمی‌برند و این افزایش سرعت‌ها عمدتا فقط در آزمایش‌های تخصصی و بنچمارک‌ها نمود پیدا می‌کند.

 

برای کارهای سنگینی مانند ادیت ویدیو، بازی‌های گرافیک بالا و موارد این‌چنینی، تأثیر بهره‌گیری از بهترین سخت‌افزارها کاملا مشهود است اما حتی بیشتر این موارد هم ارزش پرداخت چند صد دلار پول بیشتر را ندارند. اگر به‌دنبال استفاده‌های خیلی خاص نیستید، آیفون ۷ و آیفون ۸ هم به‌خوبی جوابگوی نیازهای شما خواهند بود.

 

همین موضوع برای دوربین‌ها هم صدق می‌کند. این که جدیدترین آیفون‌ها از دوربین‌های بهتری بهره می‌برند موضوع تازه‌ای نیست، اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که این تفاوت چقدر است؟ هنوز آیفون‌های ۲۰۱۸ عرضه نشده‌اند تا کارشناسان بتوانند موارد مختلف آن را به‌طور دقیق بررسی کنند، اما باید خاطرنشان کنیم که دوربین گوشی گران‌قیمت آیفون X در سایت DxOMark موفق به اخذ نمره ۹۷ شد که به‌عنوان مقایسه باید به نمره ۸۸ آیفون ۷ پلاس هم اشاره کنیم. کاملا واضح است که آیفون X از دوربین بهتری بهره می‌برد، اما آیا این تفاوت اندک در زمینه‌ی کیفیت، ارزش پرداخت این مابه‌التفاوت را دارد؟

 

سایت The Unlockr دست به بررسی آیفون‌های عرضه‌شده طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ زده است. در این بررسی، هرچند می‌توانیم تفاوت کیفیت عکس‌ها، به‌خصوص در محیط‌های کم‌نور را مشاهده کنیم، اما با نگاه به کیفیت عکس‌های گرفته‌شده با آیفون‌ ۶ پلاس و آیفون‌ ۷ پلاس می‌توانیم ببینیم که هردوی آن‌ها عکس‌های باکیفیت و خوبی را ثبت می‌کنند. اگر نمی‌خواهید با استفاده از دوربین آیفون‌ خود نمایشگاه عکسی برگزار کنید، پس آیفون‌ ۷ و آیفون‌ ۸ مطمئنا شما را ناامید نخواهند کرد.

 

احتیاجی به فیس آی‌دی (یا انیموجی) ندارید

سیستم فیس آی‌دی فناوری جذاب و ایمنی است، اما این‌که آیا چنین فناوری‌ای ارزش پرداخت بیش از ۳۰۰ دلار تفاوت قیمت را داشته باشد، موضوع دیگری است. با انتخاب آیفون‌ ۷ یا آیفون‌ ۸، می‌توانید از تاچ آی‌دی استفاده کنید که آن هم فناوری ایمنی است و سرعت بسیار زیادی دارد. در ضمن با استفاده از آن بدون نیاز به نگاه کردن به گوشی خود می‌توانید آن را آنلاک کنید.

 

البته ما مشکلی با ماهیت فناوری فیس آی‌دی نداریم، بلکه فقط فکر می‌کنیم که علی‌رغم نظر اپل در مورد قدیمی بودن تاچ آی‌دی، همچنان معتقدیم که می‌توان از آن استفاده کرد. حالا که گوشی‌هایی مانند وان‌پلاس ۶T و گلکسی اس ۱۰ به دنبال بهره‌گیری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر هستند، باید ببینیم که اپل این قابلیت را به نحو دیگری احیا می‌کند یا اینکه این مشخصه برای همیشه در قبرستان ویژگی‌های فراموش شده این شرکت باقی می‌ماند.

 

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که می‌توانید بدون آن زندگی کنید، ویژگی انیموجی (و Memoji) است. این شخصیت‌های کارتونی بامزه هرچند جالب هستند و می‌توان مدتی با آن‌ها سرگرم شد، اما خیلی زود هم تکراری می‌شوند. اگر علاقه‌ی زیادی به این مشخصه دارید، می‌توانید اپلیکیشن Bitmoji را نصب کنید و عطش خود را سیراب کنید.

 

یوسف اسفندیاری

 

digikala.com
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش