جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۱۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۱۳۴
بانک و بیمه

مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ايران خبر داد؛

فعالیت ۱۵۰۰ صندوق قرض الحسنه غیرمجاز در کشور!

سازمان اقتصاد اسلامی ايران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

به گزارش روزنامه خبرجنوب، مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي ايران در اين مراسم خبر از فعاليت بالغ بر ۱۵۰۰ صندوق قرض الحسنه غيرمجاز در سطح كشور داد و گفت: لازم است مردم قبل از سپرده گذاري در هر صندوق قرض الحسنهاي ابتدا از طريق سامانه اين سازمان نسبت به مجاز بودن آن صندوق اطلاع حاصل كرده و سپرده گذاري كنند.

 

عبدا... فرجي با بيان اينكه نام تمامي صندوقهاي قرض الحسنه مجاز در سامانه سازمان اقتصاد اسلامي ايران به تفكيك استانها درج شده است، افزود: در كل كشور ۲۵۰۰ صندوق قرض الحسنه فعال است كه حدود هزار صندوق مجاز بوده كه البته تعدادي از آنها در حال تكميل مدارك براي قرار گرفتن تحت پوشش سازمان اقتصاد اسلامي ايران هستند و مابقي كه ۱۵۰۰ صندوق است كه غيرمجاز هستند.

 

وي با بيان اينكه سازمان اقتصاد اسلامي ايران قصد ايجاد صندوق هاي قرضالحسنه جديد ندارد، افزود: برنامه ما حمايتي از صندوقهاي قرض الحسنه مجاز فعلي است و بعد از آن قصد ساماندهي صندوق هاي غيرمجاز فعلي را داريم و فعلا برنامه اي براي ايجاد صندوق قرض الحسنه جديد در دست اجرا نيست.

 

فرجي با بيان اينكه ۸۰ صندوق مجاز در فارس فعال است، افزود: از ابتداي سال جاري نظارت بر صندوق هاي قرض الحسنه به سازمان اقتصاد اسلامي ايران كه تحت حمايت مقام معظم رهبري است سپرده شد. اين در حالي است كه تا قبل از سال ۸۸ مجوز صندوقهاي قرض الحسنه كه به نوعي خيريه محسوب ميشدند توسط نيروي انتظامي صادر مي شد كه از سال ۸۸ اين كار با تصويب آيين نامه قانون بازار غيرمتشكل پولي به بانك مركزي سپرده شد.

 

مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي ايران با بيان اينكه رسالت اصلي صندوقهاي قرضالحسنه توسعه و گسترش فرهنگ اسلامي قرض الحسنه است، افزود: اين صندوقها تا سقف ۱۰ ميليون تومان مي توانند به هر نفر تسهيلات قرض الحسنه پرداخت كنند و حق آنكه بخواهند براي متقاضي شروطي همچون سپرده گذاري قرار دهند را ندارند.

 

وي با بيان اينكه گذاشتن اين شرط خلاف مقررات است، افزود: مردم چنانچه براي نيازهاي ضروري همچون ازدواج يا درمان بيماري، مسكن و... به صندوق هاي مذكور مراجعه و با شرط سپردهگذاري در آن صندوق ها روبرو شدند، مراتب را به سازمان اقتصاد اسلامي از طريق سايت اين سازمان اطلاع دهند تا با صندوقهاي متخلف برخورد شود.

 

فرجي با بيان اينكه مردم فارس در شش ماهه اول امسال از طريق ۸۰ صندوق قرض الحسنه فعال در سطح استان ۱۰۶ميلياردتومان تسهيلات دريافت كردند، افزود: به تمامي صندوق ها اعلام كرده ايم كه چنانچه مازاد بر منابع بانكي با درخواست مردم براي دريافت تسهيلات قرض الحسنه مواجه بودند مراتب را به اين سازمان اطلاع دهند تا با اعطاي تسهيلات قرض الحسنه به هر صندوق، كمبود منابع آنها را تامين نماييم.

 

وي با بيان اينكه عمده منابع صندوقهاي قرض الحسنه از طريق خيرين و مردم نيكوكار تامين مي شود، افزود: علاوه بر اين سازمان اقتصاد اسلامي ايران هم با سرمايه ثبتي ۵۰۰ ميليارد توماني بخشي از منابع مورد نياز اين صندوق ها را تامين مي كند.

 

فرجي با ارزيابي مثبت از فعاليت صندوقهاي قرض الحسنه مجاز، گفت: در پايان سال گذشته، مانده سپرده هاي مردم در اين صندوق ۳ هزار ميليارد تومان و مانده تسهيلات اعطايي ۲ هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان بوده است.

 

وي با تاكيد بر اينكه مردم به صندوقهاي قرض الحسنه مجاز داراي مجوز از سازمان اقتصاد اسلامي ايران اعتماد كامل داشته باشند، افزود: تمامي صندوق هاي مجاز تحت حمايت كامل اين سازمان هستند و چنانچه در ادامه فعاليت خود دچار مشكلي شوند سازمان اقتصاد اسلامي ايران مكلف به برگرداندن پول مردم است.

 

مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي ايران در بخش ديگري از سخنان خود خطاب به مديران صندوق هاي قرض الحسنه داراي مجوز از اين سازمان، گفت: با توجه به سپرده شدن نظارت بر صندوق هاي مذكور به اين سازمان، لازم است مديران صندوقها تمامي مقررات اعلام شده به آنها و به خصوص به پرداخت وام قرض الحسنه بدون قيد هيچ شرطي توجه لازم را داشته باشند چرا كه عده اي به دنبال پيداكردن بهانه از صندوق هاي قرض الحسنه هستند و نبايد به دست آنها بهانه اي داد.

 

وي همچنين از منتفي شدن دريافت ماليات بر ارزش افزوده از كارمزد تسهيلات قرض الحسنه صندوق ها خبر داد و گفت: كارمزد، سود سپرده گذاري صندوق ها در بانك ها و سود اوراق مشاركت از ماليات بر ارزش افزوده معاف است.

 

مديرعامل سازمان اقتصاد اسلامي ايران با بيان اينكه معافيت مذكور فقط شامل صندوقهاي قرض الحسنه مجاز زير نظر سازمان اقتصاد اسلامي ايران مي شود، افزود: تا پيش از اين تعدادي از اين صندوق ها مشمول ماليات بر ارزش افزوده شدند كه با رايزني صورت گرفته، ديگر هيچ صندوقي از محل هاي مذكور مشمول ماليات بر ارزش افزوده نيست، البته اين امر در گرو تكميل صحيح اظهارنامههاي مالياتي است.

 

وي همچنين به مديران اين صندوق ها توصيه كرد چنانچه ملكي براي دفتر صندوق تحت مديريت خود خريداري كرده و يا قصد سپرده گذاري منابع خود در بانك ها دارند حتما اين اقدامات را به نام صندوق قرض الحسنه انجام داده و از خريد ملك و يا افتتاح حساب به نام هيات مديره صندوق ها جداً خودداري كنند در غير اين صورت شديداً با متخلفان برخورد ميشود.

 

فرجي گفت: چند مدت قبل مدير يكي از صندوق هاي قرض الحسنه، ملكي را از محل منابع صندوق به نام خودش خريداري كرده بود كه پس از مدتي فوت كرد، حالا ورثه اين مدير كه يك دختر و پسر هستند حاضر نمي شوند ملك را به صندوق بازگردانند و معتقدند اين ملك بايد به جاي حقوق سال ها كار پدرشان در آن صندوق به ورثه تعلق بگيرد.وي اظهار اميدواري كرد با عمل به قانون و مقررات صندوقهاي قرض الحسنه، جلوي بروز مشكلات اين چنيني گرفته شود.

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش