جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۲۷۴
بانک و بیمه

وضعیت ادغام بانک‌های نظامی و تبعات آن

بانک مرکزی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

ادغام بانک‌ها و موسسات مالی موضوعی است که در سال‌های اخیر، در پی تهدید ورشکستگی دومینویی بانک‌ها هر از گاهی مطرح می‌شود و بدون این که نتیجه اجرایی در پی داشته باشد، از سکه می‌افتد. هفته گذشته نیز مجددا این موضوع از سوی بانک مرکزی در خصوص بانک‌ها و موسسات مالی نهادهای نظامی مطرح شد.

 

در حال حاضر بانک‌های حکمت، قوامین، انصار و همچنین موسسه کوثر چهار بانک و موسسه دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند که به همراه موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد که در لیست متقاضیان دریافت مجوز قرار دارند در مجموع شش بانک و موسسه نظامی را تشکیل می‌دهند.

 

معاون نظارتی بانک مرکزی از ادغام شدن سه بانک و موسسه اعتباری حکمت، قوامین و کوثر در قالب یک بانک خبر داد. این درحالیست که پیش از این بانک انصار و دو موسسه مهر اقتصاد و ثامن به محوریت بانک انصار ادغام شدند.

 

فرشاد حیدری، معاون نظارت بانک مرکزی با اشاره به این‌که در بسیاری از کشورها ارتش‌ها دارای بانک هستند

 

تا به پرسنل و خانواده‌هایشان خدمات ارائه کنند به نحوی که در بعضی موارد درکشورهایی که نیروهای مسلح فعالیت برون‌مرزی دارند با بانک‌های دیگر کشورها تفاهم‌نامه‌هایی امضاء می‌کنند تا ارائه خدمات به پرسنل به بهترین نحو انجام شود، در ایران نیز نیروهای مسلح به تناسب گستردگی دارای بانک‌ها و موسسات اعتباری هستند و در حیطه وظایف تعیین شده به فعالیت خود ادامه می دهند هر چند که این بانک‌ها و موسسات اعتباری به لحاظ سرمایه و انواع خدمات ارائه شده کوچک ارزیابی می‌شوند از این‌رو ضروری است تا از ترکیب آنها بانکی واحد، با ثبات و سلامت مالی بالا تشکیل شود.

 

بر اساس اعلام حیدری قرار بر این است تا در مرحله اول موسسه ثامن و مهر اقتصاد در بانک انصار ادغام شوند که البته احتمالا از ابتدای سال آینده این بانک جدید شروع به کار خواهد کرد و در مرحله دوم نیز بانک‌های حکمت، قوامین و موسسه کوثر به یک بانک واحد تبدیل شوند در نهایت نیز در چشم‌اندازی دورتر قرار است تا دو بانک بزرگ تشکیل شده نیز یکی شوند و بتوانند یک بانک بزرگ و کارآمد نظامی را ایجاد و فعالیت کنند.

 

وی افزود: با این حال در این شرایط هیچ جای نگرانی برای سپرده‌گذاران در این شش بانک و موسسه وجود ندارد و بانک مرکزی تاکید دارد که خیال آنها باید آسوده باشد و قرار نیست هیچ اتفاقی برای سرمایه مشتریان بانک‌هایی که قرار است با نظارت بانک مرکزی ادغام شوند بیفتد.

 

به گفته حیدری هدف از این ادغام ایجاد بانکی بزرگ تر و کارآمدتر است نه این که صرفاً و به صورت ظاهری ادغامی صورت گیرد و تعداد کاهش یابد چون با این روش مشکلی حل نخواهد شد. قاعده بر این است که در بانک حاصل از ادغام، از نقاط قوت سه موسسه و بانک قبلی بهره ببریم و البته نقاط ضعف را از میان برداریم، ضمن اینکه ارزیابی میزان دارایی و بدهی و ارزشگذاری سهام آنها هم در حال حاضر با دقت در حال انجام است.

 

وی خاطرنشان کرد: در فرآیند ادغام، محور، بانک انصار خواهد بود و بانک ایجاد شده نیز صاحب همین نام خواهد بود چون این بانک دارای مدیریتی مناسب است و از استانداردهای لازم بهره می‌برد.

 

خروج بانک‌ها از درماندگی

سیدبهاالدین هاشمی حسینی نیز در گفت‌و‌گو با «ابتکار» در باره این موضوع گفت: تمامی بانک‌ها در شرایط فعلی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و به دلیل رکود در اقتصاد، مطالبات بانک‌ها وصول نمی‌شود. بنابراین شاهد سقوط ارزش سهام بانک‌ها و مشکلات دیگر هستیم که باید بگوییم در مرحله درماندگی و نه ورشکستگی قرار گرفته‌اند. در اینجا سهامداران بانک‌ها و متولی آن بانک باید راهکارهایی ازجمله کم کردن هزینه ثابت، تبدیل دارایی‌ها به نقدینگی و کاهش هزینه‌های جاری را در اولویت قرار دهد.

 

در عین حال یکی از مشکلات ادغام، نبود قوانین و مقررات واضح در این زمینه است. باید دو موسسه منحل شود تا یک موسسه یا بانک جدید ایجاد شود که این یک فرآیند طولانی است. از طرفی بانک جدید ایجاد شده براساس دارایی‌های بانک‌های منحل شده تجدید ارزیابی می‌شود که چون این دارایی‌ها قابل فروش و معامله نیست و ارزیابی با قیمت بالا صورت می‌گیرد، در نتیجه بانک جدید با دارایی‌های متورم ایجاد شده‌است.

 

وی اضافه کرد: درنهایت اما ادغام بانک‌ها قابلیت معجزه برای آنها ندارد، اما کمک می‌کند تا مدت بیشتری در مقابل سختی‌ها تحمل کنند تا بتوانند خود را به نقطه مطلوب نزدیک کنند. در واقع با این کار می‌توانند بخشی از زیان‌های خود را با منابع آزادشده جبران کنند و تا مدتی زمان برای خود بخرند.

 

به عقیده کارشناسان اقتصادی، بانک ها مانند هر موسسه و شرکتی، اگر سرمایه و عملکرد آنها، از حد حداقلی پایین‌تر بیاید، توجیه اقتصادی برای ادامه کار خود ندارند. این اتفاق هم اکنون برای بسیاری از بانک های داخلی رخ داده‌است، زیرا اکثر بانک‌ها در آستانه ورشکستگی هستند و توان رقابتی خود را از دست داده‌اند . در واقع آنچه در دنیای امروز باعث می‌شود که یک بانک زنده بماند، سرمایه والای آن است

 

که بتواند در برابر تکانه‌های اقتصادی و نوسانات ارزی مقاوم باشد، همچنین توان فعالیت در عرصه بین المللی نیز اهمیت زیادی برای بانک‌ها دارد، زیرا سوددهی واقعی بانک‌ها به عملکرد بین المللی آن‌ها بستگی دارد. دلیل این امر ان است که قیمت پول در داخل کشور بالاست و باید به سپرده‌هایی که جذب می‌کنند، سود بالایی پرداخت کنند که این امر قطع نشود.

 

توجه به این نکته ضروری است که در سال‌های اخیر بسیاری از بانک‌ها برای بقای خود از ترفند پانزی استفاده کرده‌اند. در این ترفند، بانک‌ها با جذب سپرده‌های جدید، حجم کل سپرده های خود را افزایش داده و از محل اصل سپرده‌های جدید، سود سپرده های قبلی را بازپرداخت کنند. سپس برای استفاده از منابعی که به دست آورده اند از طرقی همچون نوسان‌گیری در بازارهای مختلف همچون بازار ارز، درآمد کسب می‌کنند که بتوانند سود سپرده‌های جدید را تامین کنند.

 

سمیرا ابراهیمی

 

 

ebtekarnews.com
  • 21
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر حقیر ادغام این ۶ بانک‌باید هرچه زودتر در بانک‌سپه انجام شود چرا که ما دارای بانک برای خدمات تخصصی به نیروهای نظامی را دارا هستیم و نیاز به اون۶ بانک نداریم که اغلب تعدادی از آنها با دخالت و کار غیر تخصصی باعث کاهش اعتماد عمومی به بانکها و ضربه به اقتصاد کشور شده اند حقوق صاحبان سهام آنها هم به طور عادلانه ای رعایت گردد و ضمنا کارمندان آنها که درصد بالایی لاجرم دچار تعدیل خواهند شد در اولویت جذب مجدد در بانکهای کشور قرار گیرند و از بیمه بیکاری مناسب و پاداش متناسب خدمتی بهره مند گردند در این فرایند تعدیل نیرو تاهل و سابقه کار و سرپرست خانوار بودن حتما مد نظر قرار گیرد و نظارت مناسب بر این امر اعمال شود تا مبادا پارتی بازی جریان یابد و عده ای کامیاب و عده ای به ناحق مانده و رانده امید است مسئولین محترم و کوشا همچون گذشته بر این امر نظارت فرمایند و من الله توفیق
به نظر حقیر ادغام ای...
دوست عزیز سپه ایی تعدیل بشوند؟؟؟؟یعنی با هشت سال سابقه و سی چهار. سال سن برم بیمه بیکاری. بگیرم؟؟؟نفست جای گرم بلند میشه؟؟ خودتم بودی حاضر. بودی ول کنی بری. بیکار. بشی؟؟ میشینی حرف الکی میرتی
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش