پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۳۱۷
تجارت و بازرگانی

بازارهای صادراتی ایران تکان نخورد

صادرات,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
استناد به آمارهای صادرات در چهار ماه اول سال جاری گویای آن است که همچنان کشور چین در صدر بازارهای صادراتی ایران قرار داشته و پس از آن عراق و امارات متحده عربی در رده‌های بعدی جدول قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، ایران در چهار ماه اول سال جاری بالغ بر ۳۷ میلیون و ۶۳۶ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۴۵۸ میلیون و ۸۴۸ هزار دلار صادرات داشته است که این میزان از نظر وزنی ۱۱.۴۹ درصد و از نظر ارزش ۹.۵۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۵ را نشان می‌دهد.

 

در این مدت همچنان به روال سال‌های قبل چین بزرگترین مشتری صادراتی ایران بوده که بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۳۹ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلار به این کشور صادر شده است. از نظر وزنی ۲۷.۴۷ درصد و از نظر ارزش ۲۱.۱۱ درصد از مجموع صادرات کشور مربوط به این کشور می‌شود.

 

پس از چین، عراق در حالی در رتبه دوم جدول قرار می‌گیرد که بالغ بر چهار میلیون و ۱۳۴ هزار تن کالا به مقصد این کشور روانه شده و از نظر ارزش رقمی بالغ بر دو میلیارد و و ۵۲ میلیون دلار حجم صادرات ایران به این کشور همسایه بوده است. البته از نظر وزنی صادرات به این کشور ۱۰.۹۹ درصد از کل صادرات کشور را در بر گرفته و ارزش صادرات به عراق ۱۵.۲۵ درصد بوده است.

 

 امارات متحده عربی سومین وارد کننده بزرگ کالا از ایران است که از نظر وزنی حجم صادرات به این کشور در رده دوم جدول قرار می‌گیرد. این کشور در چهار ماه اول سال جاری بالغ بر پنج میلیون و ۹۵۸ هزار تن واردات از ایران داشته که ارزش این واردات بالغ بر دو میلیارد و ۳۷ میلیون دلار بوده است. از نظر وزنی ۱۵.۸۳ درصد و از نظر ارزش ۱۵.۱۴ درصد از صادرات ایران به مقصد امارات متحده عربی بوده است.

 

جمهوری کره چهارمین بازار صادراتی ایران به شمار می‌رود که در چهار ماهه اول سال جاری بالغ بر سه میلیون و ۳۴۸ هزار تن کالا به مقصد آن روانه شده که ارزش این صادرات بالغ بر یک میلیارد و ۳۹۹ میلیون و ۷۰۱ هزار دلار بوده است. از مجموع صادرات کشور از نظر وزنی ۸.۹۰ درصد و از نظر ارزش ۱۰.۴۰ درصد از کالاها به مقصد این کشور صادر شده است.

 

هند را می‌توان پنجمین بازار عمده صادرات ایران دانست، چرا که در چهار ماهه اول امسال این کشور با واردات سه میلیون و ۴۰۵ هزار تن کالا برای ایران ارزآوری معادل ۹۲۵ میلیون و ۶۴۵ هزار دلار به همراه داشته است.صادرات هند ۹.۰۵ درصد وزن و ۶.۸۸ درصد از ارزش مجموع صادرات ایران را در بر می‌گیرد.

 

 افغانستان در این مدت ششمین کشور وارد کننده کالا از ایران بوده که با واردات نزدیک به یک میلیون و ۸۹۹ هزار تن در رده ششم جدول قرار گرفته است. ارزش صادرات به این کشور بالغ بر ۸۲۷ میلیون دلار بوده و ۵.۰۴ درصد وزن و ۶.۱۵ درصد از ارزش کل صادرات ایران در ارتباط با این کشور همسایه بوده است.

 

ترکیه به عنوان هفتمین وارد کننده کالا از ایران شناخته شده است که تا مرداد ماه سال جاری بالغ بر ۵۱۸ هزار و ۴۳۹ تن کالا با ارزشی معادل ۴۸۲ میلیون و ۸۲۳ هزار دلار واردات داشته است. البته با این وجود سهم این کشور از مجموع صادرات وزنی کشور ۱.۳۸ درصد و از ارزش صادراتی ۳.۵۹ درصد بوده است.

 

پاکستان هشتمین مقصد صادراتی ایران به شمار می‌رود که در این مدت بالغ بر ۶۳۵ هزار تن کالا به ارزش ۲۲۹ میلیون و ۶۳۱ هزار دلار به آن منتقل شده است. سهم وزنی این کشور از صادرات ایران ۱.۶۹ درصد و سهم ارزشی آن ۱.۷۱ درصد برآورد شده است.

 

همچنین تایلند به عنوان نهمین بازار هدف صادرات ایران شناخته شده و در چهار ماهه اول سال جاری بالغ بر ۵۵۸ هزار و ۶۲۸ تن واردات از ایران داشته است. ارزش این واردات بالغ بر ۲۰۹ میلیون و ۳۱۹ هزار دلار بوده و در مجموع ۱.۴۸ درصد از صادرات وزنی و ۱.۵۶ درصد از ارزش صادرات ایران به این کشور اختصاص دارد.

 

 تایوان در حالی در دهمین رده جدول صادرات ایران قرار می‌گیرد که بالغ بر ۴۹۴ هزار و ۷۰۵ تن کالا به مقصد این کشور روانه شده و ارزش صادرات به آن بیش از ۱۸۵ میلیون و ۱۶۲ هزار دلار برآورد می‌شود. سهم این کشور از صادرات وزنی ایران ۱.۳۱ درصد و ارزش صادرات ۱.۳۸ درصد برآورد شده است.

 

همچنین کشورهای عمان، ژاپن، ترکمنستان، اندونزی و ایتالیا به عنوان رده‌های یازدهم تا پانزدهم جدول صادرات کشور شناخته شده اند که مجموع این ۱۵ کشور در نهایت بالغ بر ۸۸.۶۰ درصد وزن صادرات و ۸۸.۶۲ درصد از ارزش صادرات ایران را به خود اختصاص می‌دهد.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش