پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۳۷ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۳۶۸
اقتصاد کلان

اقتصاددان:

نتیجه وعده‌های ضدبرنامه، شوک منفی به اقتصاد است/ خروج اقتصاد ایران از رکود در دولت یازدهم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,کار و اشتغال
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی می گوید، مساله امروز اقتصاد ایران نه رکود یا تورم، بلکه برنامه‌ها یا وعده‌های ضد برنامه است. باید از دادن وعده‌هایی که نتیجه‌ای جز بالا بردن انتظارات غیر‌قابل تحقق ندارد، اجتناب کرد.

به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «مهدی تقوی» امروز (شنبه) افزود: کسانی که می‌گویند دولت یازدهم نتوانسته اقتصاد را از رکود خارج کند، سواد ندارند.

 

وی گفت: از نظر اقتصاددانان، در دولت یازدهم اقتصاد از رکود خارج‌شده و شرایطی که در آن به سرمی بریم، مشخصه‌های رونق اقتصادی دارد.

 

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: دولت یازدهم نرخ منفی رشد اقتصادی باقیمانده از دولت گذشته را به مثبت تغییر داد؛ البته بخشی از این اتفاق مرهون توافق برجام، تلاش تیم دیپلماسی و سیاست جدید دیپلماسی اقتصادی بود که سبب شد شوک مثبت به اقتصاد وارد شود و نرخ رشد را مثبت کند.

 

وی درباره مهمترین مساله امروز اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: در این ایام که بنا بر جلب‌نظر مردم است و حرف از ارائه طرح برای بهبود اوضاع اقتصاد بالا می‌گیرد همه از ضرورت وجود برنامه اقتصادی صحبت می‌کنند. اما واقعیت در اقتصاد دنیای پیچیده‌ای است و برخی از برنامه‌ها در این ایام ضد برنامه است.

 

تقوی ادامه داد: اگر در انتخابات پیشین ریاست‌جمهوری ایران تحریم‌ها چالش جدی آینده کشور بود، این شعار به برنامه‌ای جدی و عملی تبدیل شد؛ شعاری که نتیجه آن برجام بود. اما در این دوره برخی از شعارها، مانند شعارهای یارانه‌ای به معنای به چالش انداختن چرخ اقتصاد است نه حرکت آن به پیش.

 

وی تصریح کرد: اقتصاد ایران از پیچ تاریخی خطرناک خود عبور کرده است؛ یعنی اگر در حوزه اقتصاد ماموریت رییس جمهوری را خروج کشور از بحران تعریف می‌کردیم، این ماموریت انجام‌شده است. 

 

این اقتصاد دان اضافه کرد: کارنامه دولت در حوزه برجام، کارنامه دولت در حوزه ایجاد ثبات و رونق اقتصادی اثر برجام بر اقتصاد قابل‌تقدیر است.

 

وی در ادامه به اثرات توافق هسته‌ای بر اقتصاد اشاره کرد و گفت: توافق هسته‌ای یک‌روند مخرب در اقتصاد ایران را متوقف کرد و چشم‌انداز بسیار تیره‌ای را که پیشروی فعالان اقتصادی بود، تغییر داد؛ از همان روز انتخاب روحانی، روندهای مخرب در بازار ارز، بازار سفته‌بازی، افزایش تورم و... متوقف شد و در بسیاری از حوزه‌ها بهبود یافت.

 

تقوی تصریح کرد: اقتصاد کشور دیگر تصمیمات هیجان‌زده را به خود نمی‌بیند؛ اما من تعجب می‌کنم که چرا عده‌ای نمی‌خواهد رونق و رشد را در اقتصاد ایران ببیند؟ از طرف دیگر، اقتصاد ایران درگیر مشکلات ساختاری است و این مشکلات در یک‌سال و چند سال حل نمی‌شود.

 

وی اظهار داشت: باید اجازه داد آرامش بر فضای اقتصادی حاکم شود و در این آرامش بتوان وضع اقتصاد ایران را به رشد لازم و کافی رساند. در سایه امنیت، ثبات و آرامش دولت می‌تواند عملکرد مناسب‌تری از نظر اقتصادی از خود به نمایش بگذارد.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: نباید در این دوره وعده‌هایی داده شود که ضد علم اقتصاد و ضد برنامه باشد. برخی از وعده‌ها در تضاد آشکار با بدیهیات علم اقتصاد است و به مذاق آن دسته از مردمان عادی که گرفتار مشکلات اقتصادی عدیده‌ای هستند، بسیار خوش می‌آید و آنان را در مقابل کارشناسان و تکنوکرات‌هایی که بر کمیابی منابع تاکید دارند قرار می‌دهد.

 

وی گفت: مساله اقتصاد، تولید، مسائل کلان و خرد اقتصاد یا اشتغال پیچیده‌تر از آن است که به‌صرف تکیه‌بر شعارها، استخدام‌های دولتی یا سیاست‌های حمایتی ناظر بر تولید داخلی آن را حل‌وفصل کرد.

 

به گفته تقوی، اشتغال مفید فقط با رشد تولید کالاها و خدمات یعنی رونق اقتصادی واقعی و نه با سیاست‌های حمایتی غیر‌قابل توجیه ایجاد می‌شود.

 

وی ادامه داد: اشتغال را بنگاه‌ها ایجاد می‌کنند نه سازمان‌های دولتی؛ همه اینها به ثبات فضای اقتصادی نیاز دارد. برای همین باید فضای کسب‌و‌کار اصلاح و امنیت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی تضمین شود.

 

این اقتصاد دان با بیان اینکه اقتصاد ملی بیشترین لطمه را از طرح‌های ضربتی خیال‌پردازانه خورده است، ادامه داد: باید از دادن چنین وعده‌هایی که نتیجه‌ای جز بالا بردن انتظارات غیر‌قابل تحقق ندارد، اجتناب کرد؛ بلکه باید اقتصاد برنامه‌محور و با تکیه بر اصول علمی اداره شود.

 

به گزارش ایرنا، ادعاها و شعارهای معیشتی نظیر وعده افزایش یارانه ها، هر از چند گاه از سویی سر بر می آورد تا توجهی عمومی را برانگیزد؛ وعده ای بی پشتوانه، غیرکارشناسانه و بدون در نظر گرفتن واقعیت های کشور که به باور صاحبنظران و آگاهان، بیشتر در پی اهداف و اغراض سیاسی مطرح می شود.

 

تحلیلگران اقتصادی بر این باورند وعده هایی از این دست در شرایط کنونیِ اقتصاد ایران، وعده هایی توخالی و به دور از واقع بینی است؛ شعارهایی که در پس ظاهر زیبا و جذابیت برای مردم به ویژه قشر فرودست، دارای باطنی ویران کننده است.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش