سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۲ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۰۷۶۶
اقتصاد کلان

بازگشت دوران‌کوپن

اسحاق جهانگیری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

وضعیت اقتصادی و معیشتی جامعه، دشمنی‌های عیان آمریکا و تحریم‌های ظالمانه و برخی تحرکات مخرب در جامعه موجب شده تا امید و اعتماد مردم نسبت به دولت و بخش‌هایی از حاکمیت کمرنگ شود. این در حالی است که با توجه به شرایط داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی در مقطع کنونی لزوم اتحاد و همبستگی در جامعه بیش از گذشته احساس می‌شود.

 

در این راستا اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور معتقد است: «اگر اعتماد و امید مردم و سرمایه اجتماعی وجود داشته باشد، پیچیده‌ترین مسائل با ساده‌ترین راه حل‌ها قابل حل است و بالعکس درفضای بی‌اعتمادی که انسجام، اتحاد ملی و اعتماد مردم به حکومت تخریب شده باشد برای حل ساده‌ترین مسائل با مشکلات پیچیده و دشواری رو‌به‌رو می‌شویم».

 

نسخه شفابخش

بسیار این جمله شنیده شده که کشوردر شرایط خطیری است و باید همه جریانات سیاسی و مردم متحدانه در یک صف واحد مقابل دشمن بایستند. شاید بسیاری بگویند که این مساله همواره از سوی مسئولان گفته می‌شود، اما نکته اینجاست که شرایط دشوار و پیچیده کنونی امری واهی و پیش‌پا افتاده نیست بلکه به علل مختلف مثل دشمنی‌های بین‌‌المللی به‌ویژه از سوی آمریکا و تحریم‌های یکجانبه و مسائل منطقه‌ای و مهم‌تر از آن شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه امروز کشور به مراتب بیش از مقاطع گذشته نیاز به اتحاد و همدلی دارد.

 

تفاوتی نمی‌کند اصلاح‌طلب، اصول‌گرا یا اعتدال‌گرا در این مقطع زمانی همه باید اختلافات خود را کنار گذاشته و با محوریت دولت و کمک به دولت خود را آماده مواجهه با مشکلات و بحران‌های احتمالی کنند. در این راستا درک صحیح از شرایط جامعه، اینکه اکنون مردم در چه وضعیت اقتصادی و معیشتی قرار دارند، مسائل اجتماعی و فرهنگی به کدام سمت و سو می‌روند و لزوم کمک به دولت برای حل و فصل مشکلات در این حوزه‌ها بسیار می‌تواند راهگشا باشد.

 

از طرف دیگر در چند وقت گذشته بسیار دیده شده که جریانی خلاف منافع، انسجام و وحدت ملی درصدد تخریب دولت یا به عبارتی مچ‌گیری از دولت است و مدام همنوا با بیگانگان دولت را مورد هجمه و تخریب قرار می‌دهند و نمی‌دانند که تخریب دولت موجبات تخریب نظام را فراهم می‌آورد. در این راستا چندی پیش رئیس‌جمهور از لزوم حفاظت از امید در بین مردم سخن گفته بود و اینکه با امید می‌توان تمامی مشکلات را از پیش رو برداشت.

 

این سخن درست است، اما دولت نیز باید با برخی عملکردهای مثبت و مفید برای جامعه امید را برای مردم به ارمغان بیاورد. اگر مردم بدانند که حکومت و دولت همواره به فکر مشکلات آنها هستند اعتمادشان به دولت و حکومت بیشتر خواهد شد و ضمن حفظ امید؛ دولت نیز سرمایه اجتماعی را در شرایط بحران پشت سر خود خواهد داشت. پس انسجام و وحدت ملی را می‌توان نسخه شفابخشی برای عبور از مشکلات دانست.

 

وحدت نظر و رویه

معاون اول رئیس‌جمهور در همایش روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با تبریک دهه کرامت و میلاد با سعادت امام رضا(ع) اظهار داشت: امروز تضعیف دولت مترادف با تضعیف نظام و تضعیف نظام منجر به تضعیف امید مردم به آینده و نگرانی نسبت به افق‌های پیش روی جامعه می‌شود. این اتفاق خواست و برنامه اصلی دشمنان برای اجرایی کردن اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است.

 

ایرنا نوشت، اسحاق جهانگیری گفت: امروز کشور در شرایط خطیری قرار گرفته است، اما این شرایط فلج کننده نیست، بلکه شرایط جدید، پیچیده و دشواری است و برای مواجهه با آن نیازمند درک صحیح مسائل و توجه به راهکارهای ابتکاری هستیم. معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه واقعیت‌های پیش رو به ما می‌گویند که در کنار انبوهی از محدودیت‌ها، فرصت‌های جدیدی ایجاد شده است، تصریح کرد: نخستین وظیفه ما شناخت دقیق و مسئولیت پذیری نسبت به مسائل پیش رو است.

 

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت را پیشران اصلی مدیریت وضعیت پیچیده فعلی و طلایه‌دار مواجهه با مسائل منطقه‌ای، بین‌المللی و مشکلات داخلی کشور دانست و افزود: واقعیت این است که دولت به تنهایی قادر نیست شرایط دشوار پیش رو را حل کند و نیازمند پشتیبانی و همکاری همه نهادهای حاکمیتی و قوای سه گانه است تا بتواند وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهد. معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه امروز از بالاترین تا پایین‌ترین سطح حاکمیت نیازمند وحدت نظر و وحدت رویه هستیم، تصریح کرد: نباید با تشتت نظر و اعمال نظرهای مختلف به دشمنان علامت‌های غلط و ناصحیح از شرایط کشور بدهیم. ما نیازمند فهم، راه حل و اقدام مشترک برای عبور از موانع پیش رو هستیم.

 

اعتماد و امید؛ سرمایه‌ اجتماعی‌‌

اسحاق جهانگیری گفت: امروز بیش از همیشه به اتحاد ملی، محوریت دولت و حمایت قوا و نهادهای حاکمیتی نیازمندیم، زیرا تجربه نشان داده که بزرگ‌ترین مسائل و مشکلات در فضای اعتماد عمومی و امید به آینده قابل حل است. رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: در سال ۹۲ دولت تدبیر و امید بعد از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا کار خود را آغاز کرد، اما پیش از انجام هر اقدامی از سوی دولت همه شاخص‌های اقتصادی بهبود یافت و ثبات در اقتصاد کشور حاکم شد، زیرا امید و اعتماد مردم به دولت، نظام و آینده کشور افزایش یافت.

 

وی افزود: به هر میزان که احساس کنیم به قشر متوسط و ضعیف جامعه فشار وارد می‌شود متناسب با آن شرایط، تمام نیازهای اصلی مردم را چه از طریق یارانه، چه از طریق کالابرگ و چه از روش های دیگر تامین خواهیم کرد و سیاست‌هایی متناسب با شرایط پیش روی کشور تنظیم خواهد شد تا زندگی مردم دچار آسیب نشود. جهانگیری افزود: اگر اعتماد و امید مردم و سرمایه اجتماعی وجود داشته باشد، پیچیده‌ترین مسائل با ساده‌ترین راه‌حل‌ها قابل حل است و بالعکس درفضای بی‌اعتمادی که انسجام، اتحاد ملی و اعتماد مردم به حکومت تخریب شده باشد برای حل ساده‌ترین مسائل با مشکلات پیچیده و دشواری رو‌به‌رو می‌شویم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آنچه در این روزها و در فضای عمومی مشاهده می‌شود تلاش برای تقویت ایجاد ذهنیتی منفی و نادرست از نظام در جامعه است که در نهایت مردم را نسبت به افق‌های آینده نگران کنند. جهانگیری اضافه کرد: دشمنان علاوه بر نظام و دولت تلاش می‌کنند همه جریانات اثرگذار سیاسی مانند جریان اصلاح‌طلب که می‌توانند نقش موثری ایفا کنند و نیز همه شخصیت‌ها و سرمایه‌های نمادین موثر و مورد قبول مردم را بی خاصیت نشان داده و از این طریق به اهداف خود دست پیدا کنند.

 

معاون اول رئیس‌جمهور ابراز داشت: اتحاد سیاسی جدی ضرورت امروز ماست. همه مسئولان عالی رتبه کشور باید نمایش بزرگی از اتحاد داخلی را به صحنه بیاورند. در همین راستا به فضل الهی در هفته‌های آینده شاهد بخشی از این نمایش خواهیم بود و جریانات و شخصیت‌های نمادین کشور در کنار هم قرار خواهند گرفت. وی افزود: تیم دولت نیز قابل اصلاح است و هرکس که فکر می‌کند نمی‌تواند در این دوران سخت در جهت حل مسائل مردم تلاش کند بهتر است مسئولیتش را به دیگری بسپارد. همه باید با انگیزه پای کار باشیم تا اداره کشور مختل نشود. وی افزود: مقام معظم رهبری پرچمدار اتحاد ملی در کشور هستند و به زودی شاهد خواهیم بود که اتحادی خوب در کشور به نمایش گذاشته می‌شود.

 

armandaily.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا نمیدونم شما کی هستین!!!!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش