سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۷۲۴
اقتصاد کلان

جزئیات توزیع کالاهای کشف شده در فروشگاه‌های منتخب

احتکار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

منتظر کالاهای احتکار و اختفا شده در بازار باشید. این کالاها قرار بود با گران‌تر شدن قیمت‌ها در بازار توزیع شود. کالاهایی که اکثر مردم دنبال آن هستند و هیچ اثر و نشانه‌ای از آنها در مغازه‌ها و نمایندگی‌ها نیست. بنا شده کالاهایی که بازرسان تعزیرات حکومتی کشف می‌کنند در فروشگاه‌های منتخب و زنجیره‌ای با قیمتی که از سوی سازمان حمایت تعیین می‌شود، عرضه شود. لذا مردمی که نتوانستند در بازار لوازم خانگی خرید کنند با مراجعه به فروشگاه‌های زنجیره‌ای امکان خرید پیدا می‌کنند.

 

چند هفته پیش بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کالا را تشکیل داد. در این ستاد قرار شد ۲۱ قلم کالا محور بررسی‌های سازمان‌های نظارتی قرار گیرد. کالاهای اساسی، لبنیات، خودروهای سبک، لاستیک اتومبیل، مصالح ساختمانی(گچ، سیمان، آهن‌آلات و...) و لوازم خانگی از جمله کالاهایی بودند که احتکار و اختفای آن تخلف محسوب می‌شود.

 

لوازم خانگی، آهن‌آلات، برنج، مواد پتروشیمی، لاستیک خودرو و...از برندهای مختلف طی دو هفته اخیر کشف شده است که اگر صاحبان آن نتوانند مدارک و اسناد خود را ارائه کنند (مبنی بر اینکه اختفایی صورت نگرفته است)، محتکر شناخته شده و کالای آنها در سطح بازار توزیع می‌شود. هر چند که برخی از آنها این روزها به‌دنبال لابی‌های قوی هستند تا اسم برند آنها از لیست سیاه محتکرانخارج شود.

 

عرضه کالاهای احتکار شده در فروشگاه‌های منتخب

یک منبع مطلع در وزارت صنعت، معدن و تجارت که خواست نامش عنوان نشود، گفت: کالاهایی که در ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کالا آمده است در صورت محرز شدن جرم صاحب برند در شبکه‌های توزیع منتخب مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تعاونی‌ها، میادین میوه و تره بار و... توزیع می‌شود. این کالاها با قیمت مصوب و تعیین شده، عرضه خواهد شد. وی ادامه داد:اگر کالا یا قطعات یک محصول با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده باشد آن مجموعه مجبور به عرضه کالا با قیمت دولتی خواهد بود.در صورت واردات به صورت ارز آزاد هم، قیمت‌ها مشخص و عرضه به صورت کامل صورت می‌گیرد.

 

کارتن‌های لوازم خانگی پاره می‌شود

اما برای جلوگیری از تخلف و احتکارهایی که یکی پس از دیگری در تهران و سایر شهرستان‌ها بخصوص در حوزه لوازم خانگی و لاستیک کشف می‌شود، وزارت صنعت،معدن و تجارت راهکار پیشگیرانه اتخاذ کرده است. بر این اساس اگر واحد تولیدی و وارداتی از این راهکار سر باز زند بدون شک، محتکر شناخته می‌شود.

 

محمد طحان‌پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی در گفت و گو با «ایران» درباره راهکار اتخاذ شده، گفت: تمام تولیدکنندگان و واردکنندگان باید میزان کالای خود را در سامانه ثبت انبار۱۲۴، ثبت کنند و هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند به این قانون بی‌اعتنا باشد. همچنین کالایی که در انبار موجود است باید نمونه آن کالا با برچسب قیمت در فروشگاه و نمایندگی‌ها باشد. در موردی هم احتمال دارد که به‌دلیل نبود مشتری و تقاضا یک کالا در انبار باشد. در این صورت سازمان‌های نظارتی این امر را از بازار پرس و جو می‌کنند. اگر حقیقت داشت بودن آن کالا در انبار مشکلی ندارد. نکته دیگر آن است که این روزها به خاطر افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی قیمت کارخانه تا بازار، هر کالایی که به مردم تحویل داده می‌شود،(طبق مصوبه اتحادیه لوازم خانگی) باید در محل نصب و کارتن آن پاره شود.

 

فاکتورهای نمادین که تولیدکنندگان داخلی باب کردند

وی با بیان اینکه توزیع کالا از سوی واردکنندگان و تولیدکنندگان باید درست و دقیق باشد، خاطرنشان کرد: متأسفانه چند وقتی است که تولیدکنندگان به بنکداران جنس نمی‌دهند و این امر باعث شده نحوه توزیع کالا درست نباشد. طحان‌پور اظهار داشت: تخلف دیگری که از سوی تولید‌کنندگان و برخی  واردکنندگان صورت می‌گیرد، فاصله قیمتی است. نمایندگی با یک قیمت کالایی را فاکتور می‌کند اما مدیر مجموعه الزام کرده است که با قیمت دوم که سند و مدرکی ندارد کالا فروخته شود.

 

به‌عنوان مثال کالایی که ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است با قیمت ۷ میلیون تومان فروخته می‌شود. خریدار برای ۳میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کارت می‌کشد اما مابقی آن پول با کارت‌های دیگر پرداخت می‌شود. از مردم می‌خواهیم حتماً بعد از خرید این موضوع را به اتحادیه اطلاع دهند و مطمئن باشند که پول‌شان عودت داده خواهد شد. مورد دیگر آنکه یخچال ۱۴ میلیون تومانی، ۳۵ میلیون تومان فروخته می‌شود. از این دست تخلف‌ها بشدت در بازار لوازم خانگی وجود دارد و تولیدکنندگان داخلی مبرا از این اتفاق نیستند.

 

مرجان اسلامی فر

 

 

iran-newspaper.com
  • 23
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش