پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۷۰۶
اقتصاد کلان

عواقب ارائه بن های بسته‌های حمایتی معیشتی به اقشار کم درآمد

بسته های حمایتی معیشتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

سال‌ها پیش مردم جامعه کاغذی را تحت عنوان کوپن در دست داشتند که با استفاده از آن کالاهای اساسی و مورد نیازشان را تامین می‌کردند. کوپن‌ها در زمان بحران‌های اقتصادی یا در زمان جنگ که ایران دچار ضعف‌های اقتصادی شده بود به کمک مردم آمد و وضعیت را کمی قابل تحمل‌تر کرده بود. با گذشت زمان کوپن‌های کاغذی کنار گذاشته شد و بعد‌ها یارانه‌های نقدی جایش را گرفت. البته خانه‌وارها از مبلغ پایین آن ناراضی بودند و معتقد بودند که با توجه به درآمدهای کم برخی از قشرها این مبلغ پاسخگوی مایحتاج زندگی‌ نخواهد بود.

 

این روزها به دلیل نوسانات ارزی و مشکلات معیشتی، دولت تصمیم گرفت بسته‌های حمایتی را به قشر آسیب‌پذیر جامعه اختصاص دهد. شنیده‌ها از بسته حمایتی دولت حکایت از آن دارد که قرار است این بسته در دو نوبت به افرادی با درآمد کمتر از سه میلیون تومان ارائه شود. بسته‌های حمایتی و داستان کارت‌های کالایی و توزیع اقلام ضروری چند وقتی است که بر سر زبان‌ها افتاده و از رسانه‌های مختلف منتشر شده است. به نظر می‌رسد که این کارت‌ها قرار است هویت دیگر همان کوپن‌های قدیمی باشد و بار کمی را از دوش خانه‌وارها بردارد.

 

البته باید گفت شاید برای عده‌ای مبلغ ناچیزی باشد اما هستند افراد کم درآمدی که با پرداخت‌هایی از این قبیل مقداری از آسیب‌های وارد شده به زندگی‌شان را جبران می‌کنند. باید دید اکنون که با نوسان قیمت در بازار و هیاهو در اقتصاد مواجه هستیم و مردم دست‌ روی‌ دست گذاشته‌اند تا بازار به ثبات برسد این بسته حمایتی دردی را دوا می‌کند یا خیر؟ در این میان سری به خیابان‌های شهر زدیم تا نظر مردم را در این باره جویا شویم. علیرضا راننده تاکسی در پاسخ به این سوال که آیا بسته‌های حمایتی از سوی دولت می‌تواند کمکی به قشر ضعیف جامعه کند به «ابتکار» گفت: «مردم آنقدر با گرانی کالا و درآمدهای پایین سر و کار دارند که فکر نمی‌کنم چنین مبالغی بتواند کمکی به آن‌ها کند. ما باید به دنبال کاهش قیمت‌ها باشیم تا این مشکلات تمام شود».

 

مژگان خانه‌دار است و مادر سه فرزند. او نظر دیگری را مطرح کرد: «‌این بسته‌های حمایتی که شبیه به همان کوپن‌های قدیمی است شاید نتواند مشکل را ریشه‌کن کند اما قطعا می‌تواند کمک کند. در این مدت مردم آنقدر با مسائل مالی رو‌به‌رو بوده‌اند و آسیب دیده‌اند که قطعا این بسته می‌تواند کمی آن‌ها را آرام کند».

 

محمد که لیسانس مدیریت دارد و فروشنده پوشاک مردانه است در پاسخ به این سوال گفت: «بحث یارانه که مطرح شد با استقبال خوبی رو‌به‌رو بود. درست است که از آن زمان هم این ماجرا ادامه پیدا کرد اما مبلغ آن در مقایسه با وضعیت اقتصادی حال حاضر آن قدر پایین است که بود و نبودش فرقی نمی‌کند. حالا هم که بحث این بسته‌های حمایتی بر سر زبان‌ها افتاده است. به نظر من این یک مسکن موقتی است که برای یک یا دو بار می‌تواند پاسخگوی شرایط باشد».

 

در دو مرحله بسته حمایتی به کارگران و اقشار ضعیف جامعه داده می‌شود

در جلسه غیر علنی صبح سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی خبرهایی حاکی از تهیه چهار بسته حمایتی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه در چهار سطح منتشر و گفته شد‌ که این کمک‌ها تا پایان سال به صورت کالایی و در قالب کارت برای خرید از فروشگاه‌های رفاه به مردم ارائه می‌شود. طبق توافق‌های صورت گرفته این بسته در دو مرحله به بخشی از مردم که حدود ۲۰ میلیون نفر که بخشی از آن‌ها کارمندان، کارگران و افراد تحت پوشش کمیته امداد هستند داده می‌شود.

 

معصومه آقاپور، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد سازوکارها برای شناسایی افراد با درآمدهای پایین به «ابتکار» گفت: برای تشخیص افراد با درآمدهایی کمتر از ۳ میلیون تومان سازوکارهای لازم طراحی شده است و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. کارمندان دولت، افرادی که یارانه می‌گیرند و کارگران در سیستم‌های دولتی پرونده دارند و شناسایی این افراد با توجه به طراحی سازوکارها نمی‌تواند کار دشوار و غیر ممکنی باشد.

 

وی افزود: برای این بسته‌های حمایتی بودجه‌های خاصی در نظر گرفته‌ شده است. در رابطه با افزایش قیمت نفت و مواردی که در جلسه مطرح شده منابعی را برای عملی کردن این طرح در نظر گرفته‌اند که قابل اجرا است.

 

آقاپور از ادامه روند این طرح گفت: این طرح همانند یارانه برای مدت طولانی تکرار نمی‌شود و برای یک مدت کوتاه است تا ان‌شاءالله در آینده به یک ثبات اقتصادی برگردیم. باید بگویم که این طرح همانند کوپن‌های قدیمی هم نیست و قرار است سازوکارهایی در دولت طراحی شود و مشکلاتی همانند کوپن‌ را ندارد. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که مشکلات افزایش نقدینگی و ایجاد تورم را هم ندارد و در شرایط فعلی تنها کمک به سفره خانه‌وار است.

 

قشر ضعیف در این مدت به قدری آسیب دیده‌اند که همه فقط به دنبال خرید کالای اساسی هستند. دولت باید برای این طرح تصمیم بگیرد، چندین پیشنهاد در مجلس مطرح شده که اختیارات کامل برای تصمیم‌گیری و اجرا به دولت واگذار شده است.

 

با توجه به مشکلات اقتصادی اخیر شرایط زندگی برای بسیاری از افراد به گونه‌ای سخت شد که دولت‌مردان را به فکر حمایت انداخته است. اما باید تا پایان این داستان منتظر ماند و نتیجه آن را در معیشت افراد آسیب‌پذیر جامعه دید. آیا چنین روش‌هایی در بهبود شرایط تاثیرگذار خواهد بود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال باید اندکی صبر کرد!

 

کیمیا نجفی

 

ebtekarnews.com
  • 16
  • 0
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش