سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۷ - ۰۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۵۹۱
اقتصاد کلان

عضو کمیسیون برنامه و بودجه:

تورم ۱۰۰ درصدی کالاهای تولید داخل ناشی از سیاست‌ دولت است نه تحریم

محمد حسینی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: شاهد تورم چشمگیر در کالاهایی هستیم که صد در صد تولید داخل هستند و این افزایش قیمتها در کالاهای تولید داخل ناشی از سیاست های داخلی است و اثر تحریم ها نسبت بر این موضوع بسیار کم برآورد شده است.

به گزارش تسنیم، بررسی آمارهای بانک مرکزی بیانگر روند نزولی نرخ تورم در دومین ماه متوالی است اما دلایل افزایش آن و برنامه های دولت برای کنترل آن موضوع بسیار مهمی است.  در این خصوص گفتگویی با محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و رمضانعلی سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت و گویی انجام شده است.

 

حسینی در ابتدا با بیان اینکه افزایش نرخ تورم آسیب جبران ناپذیری می تواند بر اقشار کم درآمد و متوسط جامعه داشته باشد، گفت: کنترل تورم از مباحث بسیار مهمی است که در سیاستهای جدید اتخاذ شده دولت به چشم می آید و دولت در مسیر این سیاست ها در حال حرکت است و سعی دارد که موانع موجود را برطرف کند. دخل و خرج دولت در بودجه پیش بینی و برآورد میشود و در این زمینه سیاست های جدید را اتخاذ کرده ایم که خوشبختانه پیامد آن هم بازگشت اعتماد به بازار بعد از افزایش قیمتها بوده است.

 

وی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی اظهار داشت، در ادامه کاهش ازش پول ملی نرخ تورم افزایش خواهد یافت که در این صورت اگر تورم را aدرصد در نظر بگیریم برای جامعه کم درآمد برابر است با a+b اما برای اقشار پر درامد a-b خواهد بود به همین دلیل است که تمام تلاش دولت و مجلس آن است که برای حل مشکلات معیشتی جامعه به صورت های مختلف قدمی بردارد؛ سبد کالا، پرداخت نقدینگی و بن کارت موارد پیشنهادی دولت است اما همچنان این موارد اتفاق نیافتاده است.

 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: امیدواریم با ترمیم تیم اقتصادی و حضور وزیر اقتصاد جدید و برنامه هایی که در جلسات دولت، کمیسیون اقتصادی، کمیسیون برنامه و بودجه و جلسات غیر علنی مجلس ارائه و تشریح دادند و همچنین اقداماتی که در حوزه صنعت و معدن شروع شده بتوانیم قدمات موثری در جهت رفع موانع موجود در تولید کالا برداریم.

 

وی افزود: با توجه به اینکه نرخ ارز بالا رفته است صادرات برخی از تولیدات داخلی ما توجیه اقتصادی پیدا کرده است و ما باید از این فرصت های استفاده کنیم اما چون برنامه مدونی وجود ندارد متاسفانه این فرصت ها به تهدید تبدیل شده است اما با وحدت و همدلی دولت با مجلس و تیم اقتصادی می توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

 

در ادامه این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص اینکه شاهد تورم در کالاهایی هستیم که تولید داخل است و هیچ ارتباطی با ارز ندارند و مواد اولیه آنها نیز حتی وارداتی نیست،گفت: در ابتدای دولت یازدهم یکی از سیاست ها و اهداف حوزه اقتصاد مهار تورم و کاهش نرخ آن به نرخ تک رقمی بود اما برای کاهش تورم باید سیاست های همه جانبه ای در اکثر حوزه ها در نظر گرفت. نمی توان یکی از موارد رشد تورم و نقدیگی را مهار کرد و از طرف دیگر به میزان واردات و صادرات، میزان تولیدات، سود بانکی، شیوه های پرداخت تسهیلات بانکی بی توجه باشیم.

 

وی ادامه داد: در آن دولت سعی بر آن شد که با سیاست های خاص اتخاذ شده، گردش نقدینگی را کند کنند که این امر با توجه به حجم نقدینگی ما میتوانست پایه پولی را کنترل کند اما از طرفی دیگر نتوانستیم تولید را درمان کنیم یعنی فشار بر سپرده های درون بانکها افزایش یافت. برای خروج سپرده ها نرخ سود بانکی (سپرده) و نرخ تهسیلات بانکی را کاهش دادیم اما به مقداری کاهش نداشت که این منابع در تولید تزریق گردد و باعث ایجاد رونق شود بلکه این سپرده ها در بانک ماند و شبه پول عظیم ایجاد کرد و این یعنی یک در مان مقطعی که سبب آن افزایش فضاینده حجم نقدینگی ما در مدت ۴ سال گذشته بوده است به رقم۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

 

حسینی افزود: با تغییرات دولت و تیم اقتصادی همخوانی بین بانک مرکزی، سازمان برنامه وبودجه و وزارت اقتصاد باید وجود داشته باشد اما عدم همخوانی در حوزه های بانکی این توازن را برهم زد و با تفکر متفاوت و جدید دوباره شروع به مدیریت کردند که آن تفکر نتوانست حجم نقدینگی را کاهش دهد و نتوانست نقدینگی را به سمت بازار تولید هدایت کند که در نهایت منجر به کاهش ارزش پول ملی در کشورمان شده است.

 

وی در پایان گفت: با توجه به شرایط پیشرو و اتفاقات گذشته است که شاهد تورم چشمگیر در کالاهایی هستیم که صد در صد تولید داخل هستند و این افزایش قیمت ها و تورم در کالاهای تولید داخل ناشی از سیاست های داخلی است و اثر تحریم ها نسبت بر این موضوع بسیار کم است.

 

سبحانی فر با اشاره به شیوه ها و راهکارهای مناسب مهار تورم،گفت: یکی از راهکارهای مناسب مهار تورم موضوع جمع آوری نقدینگی است که بعد از آن باید حجم نقدینگی جمع آوری شده را به سمت تولید هدایت کرد. متاسفانه نقدینگی مدت های طولانی در بانک ها قرار داشت که باعث بوجود آمدن تورم شده است. لذا زمانی می توانیم موفق شویم که این نقدینگی را به سمت تولید برده که باعث کاهش تورم و از رفتن رکود خواهد شد.

 

وی گفت: در چند ماه گذشته کارخانجات ما تولید داشتند اما خریدی صورت نمیگرفت که سبب این تورم شده است. برنامه های دولت در این زمینه مقطعی است و پیرامون توزیع سبد کالا با هدف کمک به اقشار کم درآمد و خرید کالاهای غیر نقدی  است که این امر موجب کمک به بخش تولید و و اقشار کم درامد میشود.

 

این عضو کمیسیون صنایع و معادن افزود: موضوع دیگری که دولت آن را دنبال میکند انتقال نقدینگی به بازار و تولیدات است که با کمک بورس تقویت آن صورت خواهد گرفت. با توجه به سازکارهای مشخص شده بیشتر بنگاه های دولتی که در حال واگذاری هستند توسط بورس انجام میشود.

 

سبحانی فر عنوان کرد: منظور از نقدینگی سرمایه و دارایی است که در بین مردم و در حساب های آنها است و این رقم قابل توجهی است که اگر مدیریت نگردد این حجم بالای نقدینگی وارد بازار ارز و خودرو و مسکن و .. خواهد شد که منجر به غیرقابل کنترل شدن عرضه و تقاضا خواهد شد که در نهایت سبب افزایش قیمت ها و تورم میگردد.

 

وی در خصوص عدم تزریق نقدینگی مردم به بورس و سرمایه گذاری در شرکت ها و کارخانجات، گفت: اطمینان و بستر لازم از طرف دولت فراهم نشده که مردم نقدیندگی رو به بازار و تولید بیاورند و با توجه به اینکه کارخانجات دچار مشکل شده بودند سودآوری نداشتند بخاطر همین مردم ریسک نکردند اگر تولیدات داخلی بازار فروش داشته باشند کارخانجات سودآوری خواهند داشت.

 

این عضو کمیسیون صنایع و معادن افزود: در گذشته ۱۴۰۰ قلم کالای وارداتی داشته ایم که توان و امکان تولید داخلی آن موجود است به همین دلیل واردات آنها متوقف شده با برنامه ریزی انجام شده از سوی دولت منتظریم که تفاوت ایجاد شود و بنگاه های تولیدی کالاهایی را تولید میکنند که مشابه آن وارد نمیشود. اگر کمک و حمایت به بازار فروش شود این بازار و در پی آن کارخانجات به سود دهی خواهند رسید.

 

  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش