جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۴۸ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۴۷۸۶
مسکن، راه، عمران

۱۵فروند آورید نه ۱۱۰ فروند

آماراشتباهی وزیر دولت دهم درباره هواپیماهای خریداری شده؛

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,هواپیما
دولت یازدهم توسعه اقتصادی، بالندگی ایران اسلامی و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم را از اولویت های کاری اش در سه سال و نیم گذشته قرارداده و با تمام دشواری ها و مشکلات توانسته است بخشی از این اهداف را عملی کند، اما دلواپسان همچنان از پیشرفت کار این دولت آشفته هستند.

به گزارش ایرنا، عقد قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیمای مدرن و پیشرفته از معتبرترین شرکت های هواپیماسازی جهان گام بلند دولت یازدهم در فراهم کردن آرامش و رفاه و امنیت سفر برای مردم ایران است که در سایه تلاش های شبانه روزی دولتمردان تدبیر و امید برای رفع تحریم های ظالمانه علیه کشورمان و پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) برداشته شده است.

 

این موفقیت در دوره زمانی بسیار کوتاه پس از برجام و گشایش های برجامی حاصل شد که شاید بتوان یکی از مهمترین دستاوردهای برجام برای کشور دانست. گرچه مخالفان دولت همواره سعی دارند تلاش های دولت تدبیر وامید را با ارایه آمار نادرست و فرافکنی زیرسوال ببرند و بذر ناامیدی در دل مردم ایران زمین بکارند.

 

« علی نیکزاد » وزیرسابق راه و شهرسازی برای عقب نماندن از این قافله عقد قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما در دولت یازدهم را چندان قابل توجه و اهمیت ارزیابی نمی کند و با آماری عجیب از دوره فعالیت خود گفته است: «از زمان آغاز بکار دراین وزارتخانه، ایران ۱۱۴ فروند هواپیما داشت، اما در زمان تودیع در سال ۹۲ تعداد هواپیماهای ایران به ۲۲۴ فروند افزایش یافته بود.»

 

اما نگاهی به آمارهای رسمی در سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ نشان می دهد تعداد هواپیماهای ایران در سال ۱۳۸۴ فقط ۱۲۱ فروند، سال ۱۳۸۵ به حدود ۱۲۴ فروند ، سال ۱۳۸۶ به ۱۲۹ فروند و تعداد ناوگان هوایی ایران در پایان سال ۱۳۸۷ به ۱۷۹ فروند رسیده است.

 

در پایان سال ۱۳۸۸ تعداد ناوگان هوایی ایران به ۲۰۱ فروند رسید که بیش از ۷۰ فروند آن زمینگیر بود و در پایان سال ۱۳۸۹ تعداد ناوگان هوایی ایران به ۱۹۳ فروند رسید که در این سال نیز به علت نبود قطعه و تحریم ها بیش از ۸۰ فروند پرواز نمی کردند.

 

نیکزاد در تیرماه سال ۱۳۹۰ کار خود را در وزارت راه وشهرسازی آغاز کرد و در پایان سال ۱۳۸۹ تعداد هواپیماهای ایران ۲۰۱ فروند بود که از این تعداد، تعداد زیادی از هواپیماها به دلیل مشکلات فنی و نبود قطعات یدکی زمینگیر بودند.

آمار رسمی نشان می دهد تعداد ناوگان هوایی کشور در سال ۱۳۹۰ به ۲۰۸ فروند و تعداد صندلی های آن به حدود ۳۴ هزار صندلی رسیده بود، اما در این سال با زمینگیری بیش از ۱۰۰ فروند هواپیماهای مسافری، به طور عملی بیش از ۱۵ هزار صندلی غیر قابل استفاده بود.

 

در پایان سال ۱۳۹۱ که دولت دهم در ماه های پایانی کار خود قرار داشت، تعداد ناوگان هوایی ایران به ۲۲۳ فروند رسید که بیش از ۱۱۰ فروند آن زمینگیر بود. تعداد صندلی هوایی ایران نیز در این سال ۴۰ هزار صندلی بود، اما به طورعملی بیش از ۱۸ هزار صندلی آن به علت زمینگیر بودن ۱۱۰ فروند هواپیما غیر قابل استفاده بود.

 

آمار به خوبی نادرستی ادعای وزیر پیشین راه و شهرسازی را نشان می دهد. برخلاف آنکه وی مدعی شده است کشور در زمان آغاز به کار وی (تیرماه ۱۳۹۰) ۱۱۴ فروند هواپیما داشته، تعداد هوایپماها درآن سال ۲۰۸ فروند بوده و در پایان سال ۱۳۹۱ به ۲۲۳ فروند رسیده است. یعنی در خوشبینانه ترین حالت در دوره مسئولیت وی ۱۵ فروند به ناوگان هوایی کشور اضافه شده است نه ۱۱۰ فروند. 

 

بیشتر هواپیماهایی که در سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ وارد ناوگان هوایی کشور شدند بیش از ۲۰ سال عمر داشتند زیرا به علت تحریم های ظالمانه شرکت های هوایی نمی توانستند هواپیماهای کمتر از ۱۵ سال سن وارد کنند. این مساله سبب شده بود به طور عمده هواپیماهای قدیمی از رده خارج و هواپیماهایی که در دنیا خریداری نداشتند وارد ناوگان هوایی کشور شوند که تامین قطعات آن نیز با هزینه های سه برابری تامین می شد و عملا در این سال ها، تعدادی از شرکت های هوایی کشور فعالیت های خود را متوقف کردند.

 

دولت یازدهم در شهریور ماه ۱۳۹۲ روی کار آمد و تعداد هواپیماهای کشور در پایان این سال و در مدت شش ماه به ۲۵۴ فروند رسید گرچه ۱۰۰ تا ۱۱۰فروند آن پرواز نمی کردند ، اما تعداد هواپیماهای فعال از ۱۱۳ فروند به ۱۴۴ فروند افزایش یافته بود.

 

در سال ۱۳۹۳ تعداد هواپیماهای ایران ۲۴۸ فروند بود. در اردیبشهت ماه سال ۱۳۹۴ با توجه به فضای مثبتی که رویکرد تعاملی دولت تدبیر و امید با دنیا فراهم کرده بود تعداد ۹ فروند هواپیمای ایرباس وارد کشور شد که در میان آنها ۷ فروند هواپیمای مدرن ۳۴۰ سری ۶۰۰ بودند که هم اکنون در ناوگان هوایی فعال هستند و بیشتر در مسیرهای بین المللی پرواز می کنند. 

 

در ادامه این روند در پایان سال ۱۳۹۴ تعداد ناوگان هوایی ایران به ۲۶۸ فروند با بیش از ۴۵ هزار صندلی و در پایان سال ۹۵ به حدود ۲۸۰ فروند افزایش یافت که هم اکنون نیز حدود ۹۰ فروند آن زمینگیر هستند که از دولت های قبل به دولت یازدهم به ارث رسیده است.

 

ایران برای تامین نیازهای هوایی خود هم اکنون به ۴۰۰ تا ۵۰۰ فروند هواپیما نیاز دارد و در این راستا شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) موفق شده است قرارداد خرید ۱۰۰ فروند هواپیما را با شرکت ایرباس ، ۸۰ فروند با شرکت بوئینگ و ۲۰ فروند را با شرکت ای تی آر منعقد کند.

 

از این هواپیماها تاکنون ۳ فروند ایرباس وارد ناوگان هوایی ایران شده و تا چند روز آینده ۴ فروند دیگر وارد کشورمی شود و به تدریج در سال ۲۰۱۷ حدود ۹ فروند ای تی آر و ۳ فروند ایرباس به جمع ناوگان هوایی ایران می پیوندند. بوئنیگ نیز تحویل هواپیماهای خود را به هما از سال ۲۰۱۸ آغاز می کند.

 

«عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی درباره صنعت هوانوردی کشور می گوید: صنعت هوانوردی ایران ۲۴۵ فروند هواپیما دارد که ۱۰۰ فروند آن اکنون زمین گیر است؛ فرودگاه های کشور به بزرگترین گورستان هواپیما تبدیل شده و ۱۴۵ هواپیمای موجود نیز عمر بیش از ۲۴ سال دارند و برای نوسازی ناوگان هوایی نیازمند ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری هستیم در حالی که خزانه و بودجه عمومی حتی یک درصد این میزان سرمایه گذاری را ندارد.

 

«با برنامه ریزی مناسب و ارائه مدل «اجاره به شرط تملیک» با منابع صد درصد خارجی موفق شدیم بدون اتکا به منابع بودجه عمومی و دولت، خرید ۲۰۰ فروند هواپیما را در دستور کار قرار داده و آن را نهایی کنیم.»

 

«امروز با افتخار می گوییم همه واسطه های خود را برای تامین ناوگان هوایی حذف کردیم و حتی من به رئیسان هیات مدیره شرکت های بوئینگ و ایرباس و ای.تی.آر اعلام کرده ام که ما به صورت مستقیم با شما مذاکره می کنیم و هیچ واسطه ای حق ندارد در بخش خرید هواپیما بین شرکت ایرانی و این شرکت ها وارد شود.»

 

وی خرید هواپیما و ورود تدریجی هواپیماهای جدید به ناوگان هوایی کشور را اقدام های بزرگ مجموعه وزارت راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید عنوان می کند.

 

آخوندی امضای قراردادهای خرید هواپیما را بزرگترین دستاورد برجام می داند و می افزاید: «همه پرداختی های خرید هواپیما به صورت رسمی گشایش اعتبارات می شود و این شکست رژیم صهیونیستی و تحریم ها را نشان داد؛ از کم لطفی های برخی از دوستان در این زمینه متاسفم.»

 

به گزارش ایرنا، دردوره ای در دولت های نهم و دهم حتی تصمیم بر این شد که به علت کمبود هواپیماهای مناسب پروازهای داخلی نیز به یکی از شرکت های همسایه واگذار شود که با مخالفت شدید برخی از مسئولان نظام ابن طرح کنار گذاشته شد.

 

با رفع تحریم ها و عقد قرارداد با شرکت های بزرگ هواپیماسازی جهان هم اکنون میانگین عمر ناوگان هوایی ایران به حدود ۲۳ سال رسیده و با ورود هر هواپیمای نو به ناوگان هوایی ایران این ناوگان جوانتر می شود.

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش