پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۲۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۱۳۵
مسکن، راه، عمران

یک نفر شفاف بگوید آمار تلفات مسکن مهر چقدر است؟

مسکن مهر سرپل ذهاب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
ارایه آمارهای متضاد از تعداد جان باختگان مسکن مهر استان کرمانشاه تا همین جا هم موجب سلب باور عمومی نسبت به بعضی مسوولان شده اما اگر با ماله کشی قضیه، راه فرار نهادهایی که باید پاسخگو باشند باز شود ضربه ای سنگین به اعتماد مردم وارد خواهد شد.

به گزارش ایسنا، تاکنون آمار ضد و نقیضی از تعداد کشته های مسکن مهر کرمانشاه منتشر شده است. یک روز می گویند دو نفر مرده اند؛ روز بعد نماینده کرمانشاه می گوید حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند که ۲۵۰ نفرشان مسکن مهری بوده اند؛ روز ششم زلزله توسط معاون استاندار اعلام می شود که در مسکن مهر ۱۰۰ نفر کشته شده‌اند؛ بعدازظهر همان روز، همان فرد می گوید منظورش این بوده که در مسکن مهر خودمالکی ۱۰۰ نفر جان داده اند؛ اما هرچه جلوتر می رویم به این یقین می رسیم که فعلا برای نتیجه گیری درخصوص تعداد کشته شدگان مسکن مهر، زود است.

 

تنها چیزی که به صورت شفاف می توان مشاهده کرد اینکه مسوولان دولتهای قبلی و فعلی سعی می کنند امن ترین مسیر را برای عبور از راه پرانتقاد فعلی انتخاب کنند؛ حتی اگر مجبور شوند بر عملکرد رقیب مهر تایید بزنند.

 

رییس دولت قبل در جمعی بدون آنکه به چگونگی استحکام مسکن مهر سرپل ذهاب اشاره کند، تنها یادآور می شود که دولتهای نهم و دهم حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کل کشور ساختند و اینکه بعضی در حال تبلیغ منفی هستند. او همچنین می گوید که "بعضی از مسکن مهر، خودمالکی بوده، بعضی را دولت مستقیما پشتیبانی کرده، بعضی نظارتش با دولت بوده، بعضی نبوده(!) است."

 

به زعم وی "این کارها که تبلیغ است ارزش پاسخ دادن ندارد".

 

قطعا منظور رییس دولت قبل از مسکن مهر دولتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی است که تعریف شده بود اما اشاره نمی کند که صرفا ۶۹۰ هزار واحد آن را در طول شش سال تحویل داده و بقیه را به گردن دولت بعد انداخته است. به قول یکی از کارشناسان، دولتهای نهم و دهم در تعهد ایجاد کردن برای دولتهای بعد تخصص داشتند. بگذریم، همین که رییس دولت گذشته قبول دارد حدود ۲ میلیون مسکن مهر خودمالکی در چارچوب طرح مسکن مهر ساخته شده خوب است. اما اینکه چرا معاون استاندار کرمانشاه سعی دارد تعداد ۱۰۰ نفر تلفات مسکن مهر خودمالکی را به نام مسکن مهر ننویسد مقداری عجیب به نظر می رسد.

 

حالا بر اساس صحبت رییس دولت قبل می رسیم به این موضوع که خودمالکی هم جزو مسکن مهر بوده، پس تک تک واحدها باید بر اساس قانون ۲۸۰۰ و با نظارت کامل دولت انجام می شده تا کاملا کیفی احداث شود. اینجا پای نظام مهندسی و شهرداری وسط می آید. البته نظام مهندسی خیلی دوست دارد بگوید مسکن مهر زیر نظر آنها نبوده اما یک انبوه ساز کرمانشاهی اعلام کرد که تمام مسکن مهر کرمانشاه تحت پوشش نظارت و طراحی سازمانهای نظام مهندسی بودند.

 

البته مشکل اساسی این بوده که در دولت قبل، پروژه های مسکن مهر را به جای اینکه به تعاونی های تولید یا انبوه سازان بدهند، تحویل تعاونیهای تامین دادند؛ در حالی که تعاونیهای تامین صلاحیت این کار را نداشتند. خودشان زمین دادند و نقشه را پیگیری کردند. کار را هم بنا به ادعای نایب رییس انجمن انبوه سازان کرمانشاه، به شرکتهای خصولتی (احتمالا با زد و بند) واگذار کردند. از سوی دیگر گفته می شود دولت قبل در مسکن مهر با این تصور که می‌خواسته مستضعف‌نوازی کند هزینه را در قسمت فنی، مهندسی یا حتی بعضی موارد در سازه کاهش داد.

 

از دولت قبل که بگذریم به موضع گیری دولت فعلی در قبال مسکن مهر می رسیم که مشخص نیست با خودش چند چند است! اول که این طرح را "مزخرف" و "اقتصاد برانداز" خطاب کردند، بعد در جریان زلزله اخیر بدشان نیامد که تمام گناه فروریختن مسکن مهر را به گردن دولت قبل بیندازند. اما به یکباره روز شنبه ۲۷ آبان قائم مقام وزیر در مقام دفاع از این طرح، برمی خیزد و اعلام می کند که در مسکن مهر تنها ۲ نفر کشته شده اند.

 

البته از ایشان که در دولت قبل نیز در مسکن مهر مسوولیت داشته انتظار می رود از آن دفاع کند، کاری هم به موضع کلی وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم در قبال این طرح نداریم، به خودشان مربوط است. اما لطفا چند سوال را به صورت شفاف پاسخ دهید؛ آیا دولت فعلی، خودمالکی را جزو مسکن مهر می داند یا خیر؟ تعداد افرادی که در مسکن مهر استان کرمانشاه کشته شدند دقیقا چند نفر است؟ آیا فرو ریختن دیوارها قصور مهندس ناظر محسوب می شود یا نمی شود؟ چرا بنا به گفته کارشناسان در بعضی ستونهای مسکن مهر نسبت ماسه به سیمان آنقدر زیاد بوده که با اشاره انگشت فرو می ریزد؟ آیا این بلوکها نیاز به بازسازی کلی دارد یا باید تعمیر شود؟ اگر نیاز به بازسازی کلی دارد چرا باید کشور یک بار دیگر هزینه ی سودجویی پیمانکار را بدهد؟ و دهها سوال دیگر که امیدواریم یک نفر پاسخ دهد؛ چه دولت قبل، چه دولت فعلی؛ فقط لطفا شفاف جواب مردم را بدهید.

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش