پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۸۶۹
صنعت و معدن

بر اساس آمارهای وزارت صنعت بررسی شد؛

سه نکته تابستانی وام رونق

بخش های صنعت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

راهبرد شارژ مالی بنگاه‌های تولیدی با بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی درحالی در دستورکار متولیان کشور قرار گرفته که آمارهای ثبت‌نام تابستانه این طرح دربرگیرنده سه نکته است. نکته اول، ارزیابی ثبت‌نام متقاضیان که از ابتدای تیرماه آغاز شده نشان می‌دهد که تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات در قالب «تامین سرمایه در گردش» عطش بیشتری دارند؛ به‌گونه‌ای که در سه ماه دوم سال جاری، ۲۶ هزار و ۹۰۵ بنگاه وارد چرخه ثبت‌نام شارژدهی شده‌اند.

 

این درحالی است که در همین بازه زمانی تنها ۲ هزار و ۷۸۱ بنگاه برای «بازسازی و نوسازی» در سایت «بهین‌یاب» ثبت‌نام کر‌ده‌اند. از سوی دیگر، ثبت بیش از ۲۶هزار درخواست برای دریافت وام رونق حکایت از تفاوت فاحش با هدف‌گذاری اولیه دارد. این اختلاف بالا می‌تواند بار دیگر نشان از تخمین غیردقیق متولیان امر از تعداد بنگاه‌های نیازمند به‌سرمایه در گردش باشد؛ چراکه مطابق طرح سیاست‌گذار پولی، توزیع بخش اول این وام‌ها برای تامین سرمایه در گردش موردنیاز برای ۱۰هزار بنگاه اقتصادی تعریف شده است. اما سومین نکته از روند ثبت‌نام تابستانه وام‌دهی، از افزایش سهم «بخش جهادکشاورزی» نسبت به «معدن» و «صنعت» حکایت دارد؛ روندی که نشان‌دهنده تحول در این بخش است.

 

موتور طرح رونق تولید در سال جاری با توزیع ۳۰هزار میلیارد تومان تسهیلات در حالی اوایل سال۹۶ روشن شد که سیاست‌گذار پولی کشور در راستای استمرار «طرح رونق تولید»، «حفظ اشتغال فعلی و ایجاد اشتغال جدید» و «افزایش رشد اقتصادی» پرداخت سه نوع وام را که در برگیرنده «تامین سرمایه در گردش برای ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی»، «تامین منابع مالی ۶ هزار طرح نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد» و «تامین مالی برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی» بود در دستور کار قرار داد.

 

هدف از تخصیص این وام، بازسازی و نوسازی بنگاه‌های تولیدی صنعتی و معدنی و صنوف تولیدی با هدف «رفع مشکلات واحدهای صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ و افزایش تولید و اشتغال به‌منظور ارتقای بهره‌وری انرژی»، «کاهش شدت مصرف»، «افزایش رقابت‌پذیری»، «توسعه صادرات» و «انتقال تکنولوژی» با در نظر گرفتن ۶ شاخص پیش‌بینی شده است. «کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی و افزایش رقابت‌پذیری واحدهای تولیدی»، «نوسازی خط تولید و ارتقای فناوری واحدها به‌منظور تداوم حضور در بازار»، «اصلاح ساختار واحدهای تولیدی اعم از خط تولید، منابع انسانی مالی و مدیریت»، «افزایش راندمان، کاهش ضایعات، رفع گلوگاه‌های خط تولید و تکمیل خطوط»، «کاهش شدید مصرف انرژی در فرآیند تولید و محصولات تولیدی» و «تجهیز آزمایشگاه‌های خط تولید، ایجاد یا تکمیل واحدهای تحقیق و توسعه و اصلاح GMP در کارخانه‌های دارویی» ۶ شاخصی هستند که برای تخصیص منابع در نظر گرفته شده است.

 

از سوی دیگر در کنار اهداف مذکور نیز چهار ویژگی برای اولویت‌بندی واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است که براساس آن صنایع باید از مزایایی چون «ارزش‌افزوده بیشتر»، «صادراتی بودن محصول تولیدی به استثنای صادرکنندگان مواد اولیه و خام»، «پیشران بودن و داشتن جایگاه در زنجیره ارزش» و «توان اشتغال‌زایی» برخوردار باشند.

 

سهم استانی تسهیلات

آمارهای تابستانی طرح رونق تولید نشان می‌دهد که در مجموع ۲۶ هزار و ۹۰۵ بنگاه اقتصادی ثبت‌نام کرده‌اند. ارزیابی‌ها بیانگر این موضوع است که از این تعداد ۵ هزار و ۶۰۷ بنگاه در داخل شهرک و ۲۱ هزار و ۲۹۸ بنگاه در خارج شهرک‌ها متقاضی دریافت تسهیلات بوده‌اند. این در حالی است که از مجموع ۲۶ هزار و ۹۰۵ ثبت‌نامی، ۲۰ هزار و ۳۸۲ واحد تولیدی و ۶ هزار و ۵۶ طرح تولیدی بوده است.

 

در میان این متقاضیان، بخش جهاد کشاورزی با ۱۷ هزار و ۱۳ درخواست، صنعت با ۹ هزار و ۸۹۲ درخواست و معدن با ۴۶۷ درخواست به‌ترتیب در طرح رونق تولید ثبت‌نام کرده‌اند. در اولین طرح رونق تولید که سال گذشته اجرایی شد بخش معدن در میان متقاضیان برای دریافت تسهیلات قرار نداشت اما در سال جاری این گروه نیز به دریافت‌کنندگان تسهیلات اضافه شده‌اند.  همچنین براساس جدول توزیع استانی برای دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی در تابستان سال‌جاری به‌ترتیب استان‌های «آذربایجان شرقی»، «خراسان‌رضوی»، «اصفهان»، «گلستان» و «مازندران» بیشترین سهم را در میان استان‌های کشور به‌خود اختصاص داده‌اند.

 

از سوی دیگر براساس آمارها منطقه «جنوب کرمان» و استان‌های «اردبیل»، «ایلام»، «هرمزگان» و «کهکیلویه و بویراحمد» چهار استانی هستند که تاکنون کمترین اشتیاق را نسبت به دریافت تسهیلات از خود نشان داده‌اند.

 

همچنین در جدول «طرح رونق» سال ۹۶ نیز از میان استان‌های کشور، «مازندران»، «اصفهان»، «آذربایجان شرقی»، «گیلان» و «خوزستان» به‌ترتیب بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. «جنوب کرمان»، «هرمزگان»، «سیستان و بلوچستان»، «خراسان شمالی»، «کرمانشاه» و «ایلام» نیز کمترین سهم از ثبت‌نام فصل تابستان طرح رونق تولید را داشته‌اند. در مجموع می‌توان گفت در تابستان امسال مجموعا ۲۶ هزار و ۹۰۵ بنگاه در «طرح رونق» و ۲ هزار و ۷۸۱ برای «طرح بازسازی و نوسازی» ثبت‌نام کرده‌اند.

 

بخش های صنعت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش