پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۰۱۵
صنعت و معدن

پاسخ پیامکی نماینده مبارکه درباره پیگیری وضعیت کارخانه پلی‌اکریل

کارخانه پلی‌اکریل,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 «وزارت نفت در کوچک‌ترین ملاحظات و مسائل می‌گوید پول ندارد و مواد مورد نیاز پلی‌اکریل را از پالایشگاه، علی‌رغم مذاکرات اختصاص نمی‌دهد، چگونه می‌شود که مدیری در این وزارتخانه تا این سقف اختلاس می‌کند». این جملات، به گزارش خانه ملت بخشی از تذکر شفاهی زهرا سعیدی، نماینده مردم شهرستان مبارکه و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی چهارشنبه، ۲۷ دی ماه است که ضمن انتقاد به اختلاس در وزارت نفت بار دیگر به مشکلات و عدم تامین مواد اولیه کارخانه پلی‌اکریل اشاره کرد.

 

کارخانه ۴۳ ساله‌ای که از سال ۸۸ تا به الان، یعنی حدود هشت سال با مسائل و مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم کرده و می‌کند؛ از عدم پرداخت حقوق دو هزار کارگر گرفته تا ناتوانی در تهیه مواد اولیه. از تعطیلی برخی از خطوط تولید تا بیکاری تعدادی از کارگرانش، درحالی‌که کارخانه پلی‌اکریل اصفهان تا قبل از این ماجرا عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نخ و الیاف پلی‌استر و همچنین تنها تولیدکننده الیاف اکریلیک کشور را یدک می‌کشید و تامین مواد اولیه ۴۰۰ واحد کوچک و بزرگ نساجی در کشور را به عهده داشت. 

 

نخ و الیاف پلی‌استر، نوار، الیاف اکریلیک، تاپس پلی‌استر و چیپس پلی‌استر و الیاف شیشه در صنایع ریسندگی، بافندگی، فرش، پوشاک، پتو و فاستونی از جمله تولیدات پلی‌اکریل بود که ظرفیت اسمی تولید آن به ۱۲۵هزار تن در سال می‌رسید؛ حالا اما این کارخانه نیمه‌جان به دلایلی همچون خصوصی‌سازی نامناسب و واردات محصولات مشابه از خارج از کشور و... دچار بحران اقتصادی شده؛ آن‌چنان که خبرگزاری تسنیم در این‌باره می‌نویسد: «تشدید این وضعیت، پلی‌اکریل را تحت ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار داده است، یعنی چیزی شبیه ورشکستگی!»

 

اعتراض‌ها و تجمعات کارگران پلی‌اکریل باعث شد تا نگاه افراد زیادی به سمت‌وسوی آنها بچرخد و وعده‌هایی به آنها داده شود تا برای مدتی این کارمندان را به سکوت وادار کند. ایمنا هم نوشت علی‌ربیعی نیز دست به قلم شد و نامه‌ای به اسحاق جهانگیری نوشت و به تبیین مشکلات کارخانه پرداخت: «شرکت پلی‌اکریل اصفهان که ۱۰۰ درصد مالکیت آن متعلق به بخش خصوصی است؛ صرفا به‌دلیل فوت مالک وقت در کشور آلمان و فقدان مالک جدید یا نماینده قانونی وی، دچار مسائل و مشکلات کارگری از جمله به تعویق افتادن پرداخت حقوق پرسنل به مدت ۹ ماه و نیز خروج از کار بخشی از پرسنل شده است. 

 

کمیته حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارخانجات اقدام به حفظ سطح اشتغال در این کارخانه کرده و در‌این‌زمینه نیز موفق بوده است. هیات‌دولت به منظور مدیریت بحران‌های پیش روی شرکت موصوف، با تشکیل هیات اجرایی و تعیین مدیر دولتی، از آبان ماه سال ۱۳۹۵ عهده‌دار مدیریت مجموعه شد و در‌این‌راستا به‌رغم اینکه هیچ مسئولیت و تعهد مستقیمی بر دوش دولت نبوده است، مبلغی معادل ۲۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض و نیز ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی جهت فعال‌سازی مجدد شرکت مذکور پرداخت شد.

 

دستور پرداخت حقوق معوقه کارکنان آن شرکت که حدود ۲۳۸۰ نفر هستند حداکثر تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۶ صادر شده است. علاوه بر این، با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده، یک هزار نفر از پرسنل مربوطه تحت پوشش مقرری بیمه بیکاری قرار گرفته‌اند. الباقی پرسنل بدون خروج یا ترک کار، تا به امروز مشغول تعمیرات و آماده‌سازی کامل کارخانه برای راه‌اندازی فاز اول خط تولید از ابتدای خردادماه سال جاری هستند. 

 

نماینده شهرستان مبارکه نیز در اردیبهشت ماه درگفت‌وگو با خانه ملت گفته بود در این مدت، بسیاری از کارخانه‌هایی که شرایطی مشابه پلی‌اکریل را داشته‌اند؛ احیا شدند اما در راه‌اندازی کارخانه پلی‌اکریل کوتاهی می‌شود. او همچنین از ملاقات‌های حضوری‌اش با وزیر صنعت به‌منظور رفع مشکلات کارخانه خبر داد.حالا در شرایطی که حدود نه ماه از نامه ربیعی و وعده‌های سعیدی می‌گذرد؛

 

هنوز فرجام کار کارگران پلی‌اکریل ابتر مانده است و تلاش برای پیگیری آخرین جزئیات از زهرا سعیدی، نماینده شهرستان مبارکه از سوی روزنامه وقایع‌اتفاقیه، به جایی نرسید و او پس از اصرارهای مکرر خبرنگار این روزنامه برای پاسخ‌دهی، توپ را به زمین استاندار اصفهان انداخت و ترجیح داد در پیامکی کوتاه این‌گونه پاسخ دهد: «به نظر بنده باید این سوالات را از استاندار و مدیران اجرایی بپرسید».

 

او درباره جزئیات ملاقات‌های حضوری‌اش با وزیر صعنت به «وقایع‌اتفاقیه» گفت: «بنده و همکارانم، تلاش‌ها و پیگیری‌هایی را انجام داده‌ایم تا این شرکت انحصاری تعطیل شده، احیا شود. جلسات متعددی با کارگزار و سرمایه‌گذار داشته‌ایم. همچنین روز دوشنبه نیز ملاقاتی در این خصوص با وزیر صنعت، داشته‌ام. علاوه‌بر این، پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم با استاندار و استانداری اصفهان، جهت رفع مشکلات پالایشگاه صورت گرفته اما مشکلات این کارخانه آنقدر زیاد است که به راحتی حل نخواهد شد. همه قول پیگری داده‌اند ولی امید می‌رود که در مرحله اجرا موفق شوند.»

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش