شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۶۸۴
صنعت و معدن

شریعتمداری اقلام اولیه مشمول دلار ۴۲۰۰ را اعلام کرد

واردات کالا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گزارش دنیای اقتصاد، بسته جدید ارزی در حالی رونمایی شد، که براساس یکی از بندهای آن وزارت صنعت، معدن و تجارت مامور شده تا لیست کالاهای ضروری را که در گروه اول قرار دارند اعلام کند. براساس جزئیات منتشر شده در بسته ارزی دلار ۴۲۰۰ تومانی تنها به کالاهای اساسی و دارو (گروه اول) اختصاص خواهد یافت و از این پس، هیچ کالای وارداتی که از زمره کالای اساسی و دارو خارج باشد، نمی‌تواند از دلار ارزان بهره‌مند شود؛ از سوی دیگر، براساس بسته جدید دولت دلار ۴۲۰۰تومانی تا فروردین سال ۹۸ به کالاهای اساسی اختصاص خواهد یافت و نرخ این دست کالاها تا زمان مذکور تغییری نخواهد کرد.

 

در حال حاضر دغدغه مسوولان این است که کالاهای اساسی و دارو به قیمت ثابت و بدون افزایش نرخ به دست مردم برسد. براساس مصوبه جدید دولتدر اجرای سیاست‌های ارزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شده فهرست کالاهای اساسی و دارو را بازنگری و به‌روزرسانی کند و نظارت لازم را برای حصول اطمینان از توزیع کالاهای اساسی و دارو بر مبنای نرخ رسمی از زمان ورود کالا تا عرضه آن در شبکه خرده فروشی (از تأمین، پخش، توزیع و رسیدن به دست مصرف‌کننده) به عمل آورد.

 

البته این فهرست پس از اعلام نظر وزارتخانه‌های بهداشت، جهاد کشاورزی تکمیل خواهد شد تا فهرست کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و هر آنچه که در فهرست کالاهای مورد نیاز روزانه مردم قرار دارد، با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود. همچنین مقرر شده که مسوولان این حوزه‌ها نیز بر قیمت‌گذاری کالاها در زمان مصرف نظارت کنند و رئیس‌جمهوری در این رابطه اتمام حجت کرده و گفته‌اند که  روزانه این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

 

فهرست اولیه وزارت صنعت رسید

یک روز پس از اعلام سیاست‌های جدید اقتصادی دولت و باز شدن بسته جدید ارزی، وزیر صنعت،‌معدن و تجارت برخی جزئیات لیست کالاهای اساسی مورد نظر را اعلام کرد. به گفته محمد شریعتمداری،‌ مواد ضروری و پرمصرف از جمله «برنج، قند و شکر، روغن، کنجاله سویا، ذرت، دارو،‌ کاغذ چاپ و تحریر روزنامه و محصولاتی از این دست» جزو لیست کالاهای اساسی قرار دارند، اما لیست تکمیلی به‌صورت رسمی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.

 

وی اظهار امیدواری کرد که با سیاست جدید اقتصادی دولت بتوانیم از افزایش قیمت‌ها در بازار جلوگیری کنیم؛ چرا که سیاست قبلی پاسخگوی نیاز بازار نبود و نتوانست روند افزایش قیمت در بازار را کنترل کند و به طرحی شکست خورده بدل شد.براساس شنیده‌ها سه وزارتخانه «صنعت، معدن و تجارت»، «وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی» و «وزارت جهاد کشاورزی» ملزم شده‌اند پس از تهیه لیست مورد نیاز خود، به لیست واحدی برسند که در نهایت از سوی رئیس‌جمهوری تایید شود تا به این طریق کالاهایی که تایید نهایی را دریافت کرده‌اند بتوانند از ارز با نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومان استفاده کنند.

 

لیست وزارت بهداشت امروز می‌رسد

پس از اعلام برخی از جزئیات لیست وزارت صنعت، وزیر بهداشت نیز از اعلام لیست کالاهای اساسی گروه اول حوزه سلامت به دولت و وزارت صنعت در روز جاری (سه‌شنبه) خبر داد. به گفته سیدحسن هاشمی، کالاهای گروه اول وزارت بهداشت شامل «دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی و به‌ویژه داروهای بیماران صعب‌العلاج» است و در این فهرست نیازهای اساسی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی قرار دارند که لیست مفصلی است و چند هزار قلم کالا را شامل می‌شود. وزیر بهداشت افزود: در حوزه دارو حدود ۵ هزار قلم و در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۲ هزار قلم در فهرست کالاهای گروه اول قرار دارند. بر این اساس کار ما بسیار سخت است؛ چرا که باید تلاش کنیم همیشه چندین هزار قلم موجود داشته باشیم. برخی از این اقلام بسیار اساسی هستند که لیست‌شان را اعلام خواهیم کرد.

 

به گفته هاشمی، رئیس‌جمهوری مصمم است که در دولت دوازدهم به ویژه‌ در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی، ارز با نرخ دولتی در اختیار کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان قرار گیرد و تمهیداتی نیز در این راستا پیش‌بینی شده است تا در این خصوص مشکلی به وجود نیاید. البته نمی‌توانم تضمین کنم که هیچ تخلفی چه در داروخانه و چه در شرکت‌های پخش و چه در برخی از مراکز دولتی و خصوصی رخ نمی‌دهد، اما مطمئنا نظارت‌ها با دقت انجام می‌شود و مردم نیز اگر با مشکلی مواجه شدند می‌توانند به شماره «۱۹۰» گزارش دهند که منجر به پیگیری و پیشگیری از تخلفاتی می‌شود کهحقوق مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

  آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی

از سوی دیگر گزارش گمرک از آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی در چهار ماه منتهی به تیر امسال نشان می‌دهد که ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی‌استخوان منجمد گاو از جمله کالاهای اساسی هستند که بیشترین میزان واردات را در این مدت داشته‌اند.بنابراین گزارش، ذرت دامی از جمله کالاهای اساسی است که در لیست عمده کالاهای وارداتی به کشور طی چهار ماه نخست سال ۹۷ رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ به‌طوری که در این مدت ۳میلیون و ۱۰۴ هزار تن ذرت دامی به کشورمان وارد شده است که به لحاظ وزنی نسبت به سال ۹۶ رشد بیش از ۴۱ درصدی داشته است.ارزش دلاری ذرت دامی وارد شده به ایران طی این مدت ۷۱۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد، واردات این کالا در مجموع حدود ۵ درصد از سهم ارزشی واردات به کشور را به خود اختصاص داده است.

 

برنج از دیگر کالاهای اساسی است که در رتبه سوم اقلام عمده وارداتی به کشور قرار دارد. طی چهار ماه منتهی به تیر سال‌جاری ۶۶۳ هزار تن برنج به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزش به ترتیب حدود ۳ و ۱۲ درصد افزایش داشته است. این کالا در مجموع حدود ۵/ ۴ درصد از سهم ارزشی کل واردات را دارد.لوبیای سویا رتبه چهارم را در لیست اقلام عمده وارداتی به کشور دارد؛ به‌طوری که طی چهار ماه منتهی به تیر سال‌جاری ۹۹۹ هزار تن لوبیای سویا به ارزش ۴۹۲ میلیون دلار به ایران وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب حدود ۴۲ و ۴۶ درصد افزایش داشته است و در مجموع لوبیای سویا بیش از ۳درصد از سهم ارزشی کل واردات را به خود اختصاص داده است.

 

طی مدت مذکور جو با میزان ۷۷۲ هزار تن به ارزش ۱۶۶ میلیون دلار در ردیف نهم اقلام وارداتی به کشور جای دارد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ بیانگر افزایش بیش از ۹۴درصدی از نظر وزنی و حدود ۱۳۷درصدی از حیث ارزش است. براساس این گزارش سایر قطعات بی‌استخوان منجمد از نوع گاو از دیگر کالاهای اساسی است که بیشترین میزان واردات را طی چهار ماه منتهی به تیر سال‌جاری داشته است و رتبه یازدهم لیست اقلام عمده وارداتی را دارد؛ به‌طوری که به میزان ۳۴ هزار تن به ارزش ۱۴۸ میلیون دلار به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ افزایش ۵/ ۲ درصدی از نظر وزن و حدود ۸ درصدی از حیث ارزش داشته است.کنجاله و سایر آخال‌های جامد حتی خرد‌شده یا به هم فشرده در رتبه سیزدهم اقلام عمده کالاهای وارداتی طی چهار ماه منتهی به تیر سال‌جاری قرار دارد و ۳۲۳ هزار تن به ارزش ۱۳۷ میلیون دلار وارد ایران شده است.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش