پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۷۱۱۵
صنعت و معدن

فروکشی تب مجوزدهی از سوی وزارت صمت

صمت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 روند صدور جواز در بخش‌های مختلف صنعتی و تجاری در نیمه نخست سال جاری افت کرد. آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی مجوزهای صادره برای هفت گروه و زیرشاخه‌های آنها در نیمه نخست سال جاری افت داشته و از مجموع ۱۶ زیرشاخه در ۸ مورد افت صدور جواز ثبت شده است و یک گروه نیز تغییری نسبت به مدت مشابه سال قبل در دریافت جواز نداشته است.

 

اما با بررسی آمار ماهانه صدور جواز می‌توان گفت از مجموع جوازهای صادر شده در شهریور ماه نسبت به ماه مرداد در مجموع ۱۱ زیرگروه افت درخواست برای اخذ جواز را تجربه کرده‌اند و یک گروه نیز تغییری نسبت به مدت مشابه سال قبل در دریافت جواز ثبت نکرده است؛ در این میان زیرگروه «پروانه بهره‌برداری نرم‌افزار» به دلیل عدم صدور جواز در شهریور ماه نسبت به ماه ماقبل افتی ۱۰۰درصدی را در دریافت جواز داشته است. در ارزیابی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۷۷ گروه شامل بخش‌های «صنعت»، «معدن»، «اصناف»، «تجارت خارجی»، «تجارت الکترونیک»، «نرم‌افزار» و «پژوهش، فنی و مهندسی، تحقیق و توسعه» معرفی می‌شوند که در مجموع ۱۶۶ زیرگروه برای آنها تعریف شده است.

 

مطابق آمارها زیرگروه‌های «گواهی امضای الکترونیکی»، «نماد اعتماد الکترونیکی»، «پروانه فنی و مهندسی»، «پروانه تحقیق و توسعه» و «جواز تاسیس» در نیمه اول سال جاری بیشترین رشد صدور جواز را به خود اختصاص داده‌اند؛ اما بخش‌‌های «گواهی تحقیق و توسعه»، «جواز تاسیس مرکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی» و «پروانه بهره‌برداری نرم‌افزار»، «پروانه بهره‌برداری» و «جواز خدمات فنی و مهندسی» بیشترین افت مجوزهای صادره در بخش صنعت، معدن و تجارت را ثبت کرده‌اند.  جدیدترین گزارش اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی نشان‌دهنده آن است که در نیمه نخست سال جاری در مجموع ۱۰ هزار و ۷۰۹ فقره «جواز تاسیس» صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۰۰ درصدی داشته است؛

 

رشد صدور جواز در مدت زمان مورد بررسی در حالی صورت می‌گیرد که براساس داده‌های اعلام شده در شهریور ماه نسبت به مرداد جوازهای صادره افتی ۱۴ درصدی داشته‌اند. افت در صدور جواز تاسیس در حالی است که آمار اعلام شده درخصوص سرمایه‌گذاری از رشد سرمایه پیش‌بینی شده برای اجرای جوازهای صادره حکایت دارد؛ با این شرایط می‌توان گفت جوازهای صادره برای طرح‌های بزرگ و سرمایه‌بر صادر شده‌اند.

 

با توجه به آمار وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت سرمایه پیش‌بینی شده برای جوازهای تاسیس در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حدود ۷۹۹ درصدی داشته و این رشد در شهریور ماه نسبت به مردادماه سال جاری نیز حدود ۹۴ درصد است.  پروانه‌های بهره‌برداری صادره نیز در مدت زمان مورد بررسی و براساس آمار اعلام شده به لحاظ تعداد، افت بیش از یک درصدی را ثبت کرده است، افتی که در شهریور ماه نسبت به مردادماه به ۵/ ۱۷ درصد رسید.

 

این گروه هرچند به لحاظ تعداد پروانه بهره‌برداری صادره دوره‌های مورد بررسی را با افت سپری کرده است، اما آمار اعلام شده از سرمایه‌گذاری محقق شده برای این بخش از رشد حکایت دارد. براساس آمار اعلام شده سرمایه‌گذاری محقق شده برای این بخش در نیمه نخست سال جاری رشدی حدود ۱۳۷۷ درصدی داشته است و به لحاظ ماه به ماه نیز سرمایه‌گذاری محقق شده در شهریور ماه نسبت به مرداد رشدی ۴۰ درصدی را ثبت کرده است.  با توجه به آمار مذکور می‌توان گفت در دوره زمانی مورد بررسی شاهد تغییر گرایش سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنعتی بوده‌ایم و روی آوردن به صنایع متوسط و بزرگ از جمله نشانه‌هایی است که با نگاهی به داده‌های اعلام شده از سوی وزارت صنعت نمایان می‌شود.

 

وضعیت سایر بخش‌ها

روند طی شده برای جوازهای صادره بخش معدن نیز بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی ۴۹۸ فقره «پروانه اکتشاف» صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی ۶ درصدی داشته است.

 

 این در حالی است که برای دو بخش «گواهی کشف» و «پروانه بهره‌برداری» معدنی‌ها، افت صدور جواز در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت شده است. ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل، بخش گواهی کشف جوازهای صادره در مجموع افتی بیش از ۵ درصد داشته است. افت صورت گرفته در نیمه نخست سال جاری در حالی است که گواهی کشف در شهریور نسبت به مرداد ماه رشدی حدود ۱۷ درصد داشته است.

 

در بخش پروانه‌ بهره‌برداری معدنی نیز در مدت زمان مورد بررسی شاهد افت ۵/ ۲۴ درصدی صدور جواز برای این بخش بوده‌ایم.  اما روند صدور جواز برای سایر زیرگروه‌ها حکایت از آن دارد که بخش «پروانه‌های صنفی» در مدت زمان مورد بررسی، رشدی بیش از یک درصد داشته است، رشد این بخش در نیمه نخست سال جاری در حالی است که در شهریورماه نسبت به مرداد سال جاری پروانه‌های صادره برای این بخش افتی نزدیک به ۲۹ درصد داشته است.

 

در گروه «تجارت خارجی» نیز آمارها حکایت از روند منفی صدور «کارت‌های بازرگانی» دارد و بر اساس ارزیابی‌‌های صورت گرفته در نیمه نخست سال جاری افت بیش از ۸ درصدی صدور کارت بازرگانی ثبت شده است. «تجارت الکترونیک» هم یکی ‌دیگر از هفت گروه مورد بررسی در جداول آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این گروه در هر دو زیربخش «گواهی امضای الکترونیکی» و «نماد الکترونیکی» روند رو به رشدی را طی کرده است. به‌طوری که صدور «گواهی امضای الکترونیکی» رشد ۵۰ درصدی و صدور «نماد الکترونیکی» رشدی ۳۷ درصدی را در نیمه نخست سال جاری ثبت کرده‌اند.

 

ششمین گروه مورد بررسی بخش صدور جواز «نرم‌‌افزار» است. در این گروه زیرگروهی به ‌نام «پروانه بهره‌برداری نرم‌افزار» جای گرفته است، روند صدور مجوزها در مدت زمان مورد بررسی از افت بیش از ۲۸ درصدی حکایت دارد، افتی که در شهریور ماه نسبت به مرداد سال جاری به دلیل عدم صدور جواز ۱۰۰ درصد ثبت شده است.

 

هفتمین گروه مورد بررسی بخش صدور جواز «پژوهش، فنی و مهندسی، تحقیق و توسعه» است که خود ۶ زیرگروه دارد. در زیرگروه نخست که «جواز خدمات فنی و مهندسی» جانمایی شده با توجه به آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی افتی حدود ۱۹ درصدی ثبت شده است. اما بررسی آمار ماه به ماه این زیر گروه نشان‌دهنده آن است که در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه صدور جواز برای این زیرگروه تغییر نکرده است.

 

 همچنین تعداد «پروانه فنی و مهندسی» در مدت زمان مورد بررسی و در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، با رشد ۳۶ درصدی همراه بوده است، این در حالی است که در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه صدور جواز برای این بخش افت ۴۵ درصدی داشته است. آمارها همچنین نشان می‌دهد در زیرگروه «جواز تاسیس مرکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی» روند صدور جواز برای این زیرگروه در نیمسال نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت بیش از ۷۶ درصدی داشته است، اما شهریور ماه و به دلیل صدور یک جواز نسبت به مرداد ماه رشد ۱۰۰ درصدی ثبت شده است.

 

«پروانه مرکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی» نیز نیمه نخست سال جاری را بدون تغییر سپری کرد، اما در مقایسه شهریورماه با مرداد سال جاری افتی بیش از ۳۳ درصدی در صدور جواز در این زیرگروه ثبت شده است. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد در دو زیرگروه «گواهی تحقیق و توسعه» و «پروانه تحقیق و توسعه» روند صدور مجوزها اینگونه بوده که در زیرگروه گواهی تحقیق و توسعه افت بیش از ۷۲ درصدی صدور جواز و در زیرگروه پروانه تحقیق و توسعه رشد نزدیک به ۲۳ درصدی صدور جواز در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت شده است.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش