شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۲۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۴۴۶
بورس و سهام

طلسم شاخص ۸۸ هزار واحدی پس از ۴۶ ماه شکست

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

شاخص کل بورس تهران در جریان دادوستدهای روز گذشته حدود ۶۰ واحد افزایش یافت تا با صعودی آرام به کانال جدید، در سطح ۸۸ هزار و ۷ واحد قرار بگیرد. دیروز دماسنج بازار پس از ۱۲ روز نوسان‌ در سطح ۸۷ هزار واحدی، بر شانه غول گروه فلزی بورس، یعنی فولاد مبارکه نشست تا یک گام دیگر به قله تاریخی نزدیک‌تر شود. صعود نرم شاخص کل به کانال جدید در شرایطی رخ می‌دهد که معاملات بورس در روزهای اخیر تحت تاثیر نگرانی‌های سیاسی قرار گرفته است. فعالان بازار سهام تحت تاثیر تردید‌ها ناشی از این محل انگیزه چندانی در سمت داد و ستد سهام ندارند.

 

در روزهای اخیر فعالان تالار شیشه‌ای شاهد نوسان‌ کم شاخص کل و افت محسوس ارزش معاملات بودند. معاملات کم‌عمق بازارسهام ریشه در دو عامل اصلی دارد: یکی کمبود نقدینگی و دیگری تردید‌های سیاسی ناشی از برجام وتنش‌های اخیر منطقه. این موضوع به خوبی در کاهش ارزش معاملات خرد سهام به کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان نمایان است. دادوستدهای دیروز سهام همچنان در رکود و رخوت ناشی از این تردیدها قرار داشت.

 

با این وجود شاخص کل بورس با حمایت نماد فولاد مبارکه توانست پس از ۴۶ ماه(از تاریخ۱۸دی ماه۹۲)، در ارتفاعی بالاتر از ۸۸هزار واحد بایستد. در سمت دیگر بازار، نمادهای پالایشی و خودرویی با افت قیمت مواجه شدند. سهام زیرمجموعه این دو گروه، در روزهای نخست هفته به واسطه انتظارات مثبت از برخی عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام رشد قابل توجهی را تجربه کرده بودند. با این حال روز گذشته زیر فشار فروش با افت قیمت همراه شدند. ضمن اینکه گروه سیمانی نیز پس از وقوع زلزله در غرب کشور همچنان با اقبال گسترده سهامداران همراه بود. ویرانی‌های ناشی از زلزله و به دنبال آن احتمال افزایش تقاضای سیمان بهانه‌ رشد تقاضای سهام سیمانی بوده است.

 

بی‌واکنشی فلزی‌ها به بازار‌های جهانی

معاملات گروه فلزات اساسی بورس تهران روز گذشته در حالی مثبت دنبال شد که در بازار جهانی شاهد کاهش قیمت کالاها بودیم. در بازار جهانی در جریان داد و ستدهای روز گذشته تحت تاثیر عوامل متفاوتی قرار گرفت. از یکسو شاخص‌های تولید و سرمایه‌گذاری چین برای ماه اکتبر کمتر از سطح انتظارات ظاهر شد. از سوی دیگر داده‌های اقتصادی مثبت در ژاپن و منطقه یوروسبب افت شاخص دلار شد. با این حال آمار تولید و سرمایه‌گذاری در تقابل با کاهش شاخص دلار منجر به افت قیمت کالاها در بازارهای جهانی شد. به این ترتیب، قیمت فلز مس روز گذشته حدود ۲/ ۰ درصد کاهش یافت و در سطح ۶۷۶۰ دلار در هر تن قرار گرفت. همچنین، هر تن فلز روی در بازار فلزات لندن با کاهش ۴/ ۰درصدی به قیمت ۳۱۴۲ دلار رسید.

 

قیمت فلز سرب نیز روز گذشته بیش از ۵/ ۱ درصد در هر تن کاهش یافت و ۲۴۳۶ دلار گزارش شد( قیمت‌ها در لحظه تنظیم این گزارش ساعت ۱۶:۳۰ ذکر شده‌اند). روز گذشته به‌رغم افت قیمت اغلب فلزات در بازار جهانی، گروه فلزی با اقبال سهامداران همراه شد. در این روز بیشترین ارزش معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت. در واقع حدود ۲۵ میلیارد تومان(۲۵درصد کل ارزش معاملات دیروز) به معامله در نمادهای فلزی تعلق گرفت. در صدر این نمادها، فولاد مبارکه قرار داشت. ارزش معاملات داد و ستد‌های این سهم حدود ۱۰ میلیارد تومان بود. ‌

 

تحولات بازار نفت و بورس

از ابتدای نوامبر چشم بازارها به اتفاقات در فضای سیاسی بود. بحران در سیاست داخلی عربستان، به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان و همچنین بروز تنش‌های منطقه‌ای نگرانی‌هایی ایجاد کرد. همین امر به صعود قیمت نفت شتاب بخشید.

 

در شرایطی که بازار سهام زیر فشار کمبود نقدینگی قرار داشت، انگیزه برای سفته‌بازان فراهم شد تا پس از استراحت قیمتی و اصلاح زمانی در گروه فلزی-معدنی، بخشی از نقدینگی را به سمت گروه‌های بزرگ با وضعیت مبهم سوق دهند. گروه پالایشی مقصد بخشی از این پول‌ها بود. اما موضوعی که به این روند شدت بخشید، افزایش قیمت نفت بود. رشد معنادار قیمت نفت از نخستین روزهای نوامبر امیدها به سودآوری نمادهای گروه پالایشی را زنده کرد. با این حال همان طور که انتظار می‌رفت روند رو‌به رشد قیمت نفت به دلیل فقدان مبنای بنیادین متوقف شد. روز گذشته قیمت نفت با افت همراه شد.

 

چنانکه قیمت نفت برنت و WTI بیش از یک درصد کاهش یافتند. به نظر می‌رسد که افت دیروز قیمت در نمادهای گروه پالایشی تحت تاثیر افت قیمت نفت در بازار جهانی صورت گرفته باشد. گرچه روز گذشته فشار فروش در گروه پالایشی با حمایت تمام قد سهامداران حقوقی همراه شد و همین امر مانع از افت بیشتر قیمت در این گروه شد.

 

در جریان دادوستدهای دیروز، حدود ۹۲ درصد خرید در نماد پالایش نفت بندرعباس و ۹۵ درصد از خرید سهم پالایش نفت اصفهان توسط اشخاص حقوقی صورت گرفت. از سوی دیگر، معاملات گروه خودرویی نیز روز گذشته منفی دنبال شد. پیش از این در گزارش‌های «دنیای اقتصاد» به دادوستدهای هیجانی در نمادهای خودرویی اشاره شده بود. معاملات این نمادها در روزهای اخیر بدون مبنای بنیادینی صورت می‌گرفت. روز گذشته شاهد تخلیه نقدینگی و سرخپوشی نمادهای این گروه بودیم.

 

انتظار رشد تقاضای سیمان با وقوع زلزله

یک روز پس از وقوع زلزله در مناطق غربی کشور، فعالان تالار شیشه‌ای شاهد هجوم سهامداران به سمت نمادهای گروه سیمانی خاصه نمادهای فعال در غرب کشور بودند. انتظار افزایش تقاضای سیمان به منظور نوسازی ویرانی‌های مناطق زلزله زده دلیل این موضوع بود. به عبارت دیگر، تخریب گسترده ساختمان‌ها و منازل مسکونی به علت زلزله کرمانشاه انتظار رشد تقاضا برای سیمان را ایجاد کرد و زلزله بهانه‌ای برای کسب سود در این نمادها شد.

 

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش