جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۷:۰۹ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۰۸۹
بورس و سهام

عبور از مرز ۱۰۰ هزار واحد با پرواز ۳۳۰۶ واحدی

بورس تهران ۶ رقمی شد

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس تهران در معاملات روز گذشته با جهش ۳۳۰۶ واحدی (بیشترین میزان رشد تاریخی شاخص) برای نخستین بار در عمر خود ۶ رقمی شد. رشد بورس تهران با شتاب بالایی دنبال شد و در مدت زمان اندکی از آغاز معاملات با صعود دسته‌جمعی شرکت‌های بورسی دماسنج بازار سهام وارد کانال ۱۰۰ هزار واحدی شد.

 

اما این پایان کار نبود و اشتیاق خرید به‌خصوص از سوی معامله‌گران خرد (حقیقی‌ها) تا حدی بالا بود که سرانجام بورس با کانال‌شکنی‌های پی‌درپی در عدد ۱۰۲ هزار و ۴۵۲ واحد ایستاد. سیل نقدینگی در کنار جذابیت محسوس سهام، رکوردهای تازه‌ای را برای بورس تهران به ارمغان آورد. ورود پول‌های تازه منجر به صعود ممتد شاخص سهام با جهش ارزش معاملاتی شده است. به این ترتیب، ارزش معاملات خرد روز گذشته بورس تهران به ۴۳۵ میلیارد تومان رسید که بیشترین مقدار از فروردین ۹۵ بود.

 

ثبت رکوردهای جذاب همراه با سبزپوشی عمده نمادهای بورسی و همچنین تشکیل‌ صف‌های خرید قدرتمند رشد ادامه‌دار بورس را نوید می‌دهد. در این میان عوامل بنیادی به ویژه رشد نرخ برابری دلار به ریال همچنان حامی قدرتمندی از سهام هستند و این موضوع آمادگی بورس برای جذب حداکثری نقدینگی و ادامه رالی صعودی را نشان می‌دهد.

 

بورس تهران معاملات روز گذشته را با جهش بیش از سه‌پله‌ای شاخص کل و ثبت رکوردهای تازه پشت‌سر گذاشت. نماگر اصلی سهام در این روز تاریخی با استقبال کم‌سابقه سهامداران بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ واحد افزایش یافت و برای نخستین‌بار پا به مدار ۱۰۰ هزار واحدی گذاشت. صف‌های سنگین خرید در بیش از ۱۰۰ نماد بورسی و فرابورسی در ساعات ابتدایی معاملات در کنار ارزش ۴۳۵ میلیارد تومانی معاملات خرد، اشتیاق سهامداران به خرید سهام را به‌خوبی به تصویر می‌کشد. به این ترتیب بورس تهران در لحظات نخست شروع معاملات به کانال ۱۰۰ هزار واحد وارد شد. امید به گشایش نسبی در بازار ارز و همچنین اخبار مثبت پیرامون صنایع بزرگ، خاصه گروه فلزی-معدنی و پتروشیمی و در نتیجه ورود نقدینگی جدید به‌عنوان مهم‌ترین مولفه‌های اثرگذار بر رشدبی‌سابقه شاخص کل سهام در روز گذشته ارزیابی می‌شوند.

 

روز تاریخی بورس تهران

نزدیک ۲۶ ماه باید طول می‌کشید تا ارزش معاملات خرد رکورد دیگری را برای بورس تهران ثبت کند. معاملات سهام در پایان داد و ستدهای روز گذشته به رقم چشمگیر ۴۳۵ میلیارد تومان رسید؛ رقمی که از فروردین سال ۹۵ تجربه نشده بود. رشد پرشتاب ارزش معاملات از پایان هفته گذشته آغاز شده بود و در این مسیر جهش بیش از ۶‌پله‌ای شاخص کل را رقم زد.  افزون بر رفت‌ و برگشت کم‌نظیر نقدینگی طی دو روز کاری اخیر، شاهد حضور پررنگ سهامداران حقیقی و اشتیاق کم‌سابقه این دسته از فعالان بازار در سمت خرید بودیم. مشارکت مالکان حقیقی بازار در سمت خرید منجر به انتقال مالکیت بیش از ۱۴۰ میلیارد تومانی از سبد معامله‌گران حقوقی به پرتفوی فعالان خرد شد (خالص تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی).

 

درخشش این‌چنینی سهامداران حقیقی در طول تاریخ فعالیت بورس کم‌سابقه است. تقریبا تمامی اهالی بازار بر این موضوع واقفند که همبستگی بالایی بین حضور معامله‌گران حقیقی با رشد قیمت سهام برقرار است. دوران اوج بازار سهام در روند تاریخی آن همیشه زمانی رخ داده است که مشارکت حقیقی‌های بازار در سمت خرید به‌صورت چشمگیری رشد یافته است.

 

باتوجه به نقدینگی سرگردان که در اقتصاد کشورمشاهده می‌شود جذابیت سهام زمینه مناسبی برای جذب سرمایه‌های خرد را به‌وجود آورده است.  ورود نقدینگی جدید با حضور چشمگیر خریداران حقیقی در دادوستدها، رشد بیش از ۳۳۰۰ واحدی شاخص کل را به‌دنبال داشت. از این منظر شاهد ثبت بیشترین رشد روزانه دماسنج بازار در طول تاریخ فعالیت بورس تهران هستیم. این رشد معادل جهش ۳/ ۳ درصدی این نماگر محسوب می‌شود که بیشترین میزان از فروردین ۹۴ محسوب می‌شود. به این ترتیب، با جهش روز گذشته شاخص در قله جدید۱۰۲ هزار و ۴۵۲ واحدی ایستاد.

 

ریشه‌یابی رکوردزنی دلچسب سهام

موج نقدینگی در ماه‌های اخیر تلاطم بازارهای موازی را به‌دنبال داشته است. با حمایت عوامل بنیادی، به خصوص انتظار برای خودنمایی اهرم ارزی در صورت‌های مالی شرکت‌های بورسی حالا نوبت به دماسنج بازار سهام رسیده است. بازارهای ارز و سکه در هفته‌های گذشته به‌دنبال یک رالی پرشتاب سقف‌های تاریخی خود را جابه‌جا کردند؛ به‌طوری که نرخ دلار در بازار غیررسمی از مرز ۷ هزار تومان گذشت و قیمت هر سکه در بازار نقدی-در حالی که طلای جهانی نزولی بود- به رقم بی‌سابقه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. بی‌گمان ریسک‌های غیراقتصادی و بیم کاهش بیشتر ارزش ریال در کنار محدودیت‌های سخت‌گیرانه ارزی از سوی سیاست‌گذار طی چهار ماه گذشته در شکل‌گیری نرخ‌های چندگانه دلار و ملتهب شدن بازارهای ارز و سکه نقش عمده‌ای ایفا کردند.

 

گرچه بخشی از این فضای روانی بازارهای ارز و سکه به‌دنبال جو روانی، ناشی از هراس بازگشت تحریم‌های بین‌المللی بوده است اما نمی‌توان از معضل کنونی اقتصاد غافل شد. نقدینگی سرگردان که سال‌ها به واسطه نرخ‌های بالای سود در بانک‌ها پارک شده بود در شرایط کنونی درحال جولان در دیگر بازارها است. از این چشم‌انداز، یکی از محرک‌های رشد قیمت‌ها را می‌توان قدرت غالب نقدینگی در کل اقتصاد دانست که با افت ارزش ریال به تدریج در قیمت سهام انعکاس خواهد یافت.

 

هر چند ممکن است این رابطه با یک وقفه کوتاه آشکار شود، اما براساس نمونه‌های تاریخی، تاثیر کاهش ارزش ریال در قیمت سهام حتمی است. اولین نشانه‌های این واقعیت را می‌توان در گسیل سیل‌آسای نقدینگی به سمت سهام طی معاملات دو روز کاری اخیر مشاهد کرد که ارزش معاملات را به رقم بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان رسانده است. 

 

به بیان دیگر، رشد قیمت در بازارهای رقیب به‌خصوص جهش نرخ دلار و اصلاح نسبی شاخص سهام در ماه‌های اخیر فضا را برای جهش قیمتی سهام آماده کرده است. این موضوع را در ادبیات مالی معمولا با مفهوم ارزش جایگزینی هم تبیین می‌شود. در شرایط کنونی همچنان نمادهایی که صورت سود و زیان آنها از جهش انتظاری نرخ دلار تاثیر مثبت می‌پذیرد در صدر توجه معامله‌گران قرار گرفته‌اند.

 

در ادامه احتمالا سایر شرکت‌ها نیز از این موضوع اثر مثبت بپذیرند. ارزش‌گذاری سهام بر مبنای ارزش جایگزینی بیان‌گر این واقعیت است که برقراری تعادل‌های پیشین و رسیدن به ارزش ذاتی شرکت‌ها (براساس نرخ ارز) مستلزم رشد قیمت سهامی است که از این حیث پتانسیل رشد دارند. اما علاوه بر ارزش جایگزینی عوامل دیگری هم از سهام حمایت می‌کند که در بین آنها می‌توان خوش‌بینی به عملکرد بنگاه‌ها و از سوی دیگر بالاماندن قیمت جهانی مواد خام اشاره کرد که وضعیت بنیادی بخش مهمی از تولیدکنندگان صادراتی و کالامحور بورس تهران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما شاید مهم‌ترین نکته که از هفته گذشته در هدایت نقدینگی به سمت سهام نقش داشت بروز نشانه‌های مثبت از عقبگرد دولت از سیاست‌های اشتباه ارزی پیشین در این حوزه است.

 

چراغ سبز گشایش‌های ارزی

در هفته گذشته اخبار مهمی حول تصمیمات جدید دولت برای ساماندهی بازار ارز مخابره شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته قبل طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که واحدهای صادرکننده مجاز هستند با استفاده از مکانیزم واریزنامه، ارز صادراتی خود را به متقاضیان واردات که موفق به دریافت ارز به نرخ رسمی نشده‌اند به قیمت توافقی واگذار کنند.

 

البته در این بخشنامه صنایع محدودی مشمول این بخشنامه جدید برای فروش ارز در سامانه جدید ارزی (با قیمت‌های توافقی) خواهند شد، اما نشانه‌ها از حرکت به سمت نرخ واقعی ارز برای جهش قیمتی سهام کافی است. از سوی دیگر، خبر تصویب محاسبه نرخ خوراک تولیدکنندگانپتروشیمی با دلار ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی در هفته گذشته نیز معاملات این صنعت بورسی را داغ کرد. این تحولات در کنار معامله‌پذیر کردن اوراق پیش‌خرید سکه نشان‌دهنده عزم دولت برای تغییر رو به جلو‌ است که معنای ضمنی آن عقبگرد سیاست‌گذار از تصمیمات پیشین و در نتیجه افزایش تقاضا در سهام بزرگ و صادرکننده بازار است.

 

صفوف بی‌سابقه خرید

انتظار کسب بازدهی محسوس شروع پرشور معاملات سهام در روز گذشته را به‌دنبال داشت. دیروز به محض باز شدن سامانه معاملات، نماگر اصلی سهام به لطف رشد قیمت سهام عمده نمادهای بازار، بیش از یک‌هزار واحد جهش داشت.اشتیاق متقاضیان سهام در روز گذشته موجب تشکیل صفوف سنگین خرید در بیش از یکصد و ۳۰ سهم بازار شد که در این میان نام سهام گروه‌های فلزی و معدنی بیش از سایر صنایع به چشم می‌خورد. قدرت تقاضا به حدی بود که ارزش صفوف خرید ۷۴ سهم و حق تقدم را در پایان معاملات دیروز به ۱۴۰ میلیارد تومان رساند.

 

یکه‌تازی «فولاد»

نماد فولاد مبارکه اصفهان همچون روزهای قبل به‌عنوان سهام بی‌هماورد بازار در کانون توجه بورس‌بازان قرار داشت و برای چندمین روز پیاپی در صدر فهرست نمادهای اثرگذار بر شاخص کل قرار گرفت. سهامداران طی روز گذشته بیش از ۷۲ میلیارد تومان از سهام «فولاد» را بین خود دست ‌به ‌دست کردند؛ یعنی ۱۶ درصد از کل ارزش معاملات خرد.

 

در عین حال، مروری بر آمار صنایع نشان می‌دهد که بیش از ۲۲ درصد از نقدینگی دیروز در صنعت فلزات اساسی گردش داشته و گروه‌های پتروشیمی، پالایشی و کانه‌های فلزی در رتبه‌های بعدی این جدول قرار گرفته‌اند و مجموعا ۶۰ درصد از نقدینگی بازار را جذب کردند. همچنین ۳۳ صنعت از صنایع ۳۸گانه بورس تهران، یعنی ۸۷ درصد از تعداد صنایع نیز با رشد شاخص همراه شده‌اند. این آمارها گویای این واقعیت است که موج سنگین تقاضا تمام بازار را فارغ از زمینه‌های بنیادی صنایع ناهمگون بازار، تحت‌الشعاع قرار داده است. رشد دسته‌جمعی قیمت سهام در وضعیتی که برخی بنگاه‌ها همچنان با مشکلات محسوس بنیادی مواجه هستند تا حدودی نگران‌کننده است. به‌نظر می‌رسد در این شرایط اتخاذ رویکرد مناسب برای انتخاب سهام اهمیت بیشتری می‌یابد.

 

 در رویکرد نخست کسانی قرار دارند که سهام بنیادی را به سبد دارایی خود اضافه خواهند کرد. گروهی تحت‌تاثیر فضای هیجانی اقدام به ورود در هر صف خرید خواهند کرد. دسته سوم در انتظار ضعف صف‌های خرید می‌نشینند تا از قیمت‌های پایین‌تر بهره‌مند شوند و در نهایت، چهارمین دسته حسرت جاماندن از روند را در دل خود می‌پرورند و بیشتر نظاره‌گر می‌مانند. در این شرایط است که انتخاب اتخاذ رویکرد مناسب مبتنی بر دید کارشناسانه بیش از پیش اهمیت می‌یابد و آنان برنده این رقابتند که با غلبه بر هیجان خود بر مبنای واقعیت‌ها تصمیم می‌گیرند.

 

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش