شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۴۱ - ۲۳ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۱۱۹
بورس و سهام

انتقاد از رانت در بورس کالا

چرا چند هزار میلیارد تومان نصیب عده‌ای خاص شد!؟

رانت در بازار بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
درپی کاهش عرضه و تقاضا در بورس کالا، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در نیمه اول امسال با هدف تنظیم بازار، قیمت‌گذاری‌های نامناسب و رانت در بورس کالا شکل گرفت که تقاضای کاذب و سفته‌بازی را برای عده‌ای ایجاد کرد و سود حاصل از معاملات نصیب عده‌ای دلال شد. در این میان باید پاسخ داده شود که این چند هزار میلیارد تومان چرا نصیب عده‌ای خاص شد!؟

علیرضا قدرتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره کاهش عرضه و تقاضا در بورس کالا اظهار کرد: متاسفانه در شش ماه اول بر خلاف همه نصیحت‌های کارشناسان بازار سرمایه، مسئولان دولت و وزارت صنعت و معدن و تجارت، باعث قیمت گذای نامناسب در بورس کالا شدند و رانت عظیمی در بورس کالا ایجاد کردند.

 

وی ادامه داد: این رانت تقاضای کاذب و سفته بازی را برای عده‌ای ایجاد کرده بود. متاسفانه این قیمت گذاری که با هدف تنظیم بازار انجام شده بود سبب شد یارانه‌ها به مصرف کننده واقعی نرسد و مصرف کننده‌های واقعی با قیمت‌های بالایی کالا را خریداری می‌کردند.

 

قدرتی افزود:‌ سود حاصل از این معاملات نصیب عده‌ای دلال می‌شد. از دیدگاه من از این مساله نمی‌توان به راحتی گذشت و مسئولان باید از این بابت بازخواست و مواخذه شوند. همچنین در این مورد پاسخگو باشند که این چند هزار میلیارد تومان چرا نصیب عده‌ای خاص شد.

 

وضعیت فعلی عرضه و تقاضا در بورس مناسب است

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:‌ اما در این مدت با تدابیری که مسئولان بورس کالا اندیشیده‌اند عرضه و تقاضا به سمت واقعی رفت و تقاضای کاذب و سفته بازی محو شد. در حال حاضر وضعیت قیمت‌ها و عرضه و تقاضا در بورس کالا مناسب است. اگر همین روند ادامه پیدا کند وضعیت شرکت‌های عرضه کننده و همچنین تقاضا بهتر هم می‌شود.

 

وی تاکید کرد: مسئولان بورس کالا بارها و بارها از ایجاد ساز و کار بازار آزاد نام بردند و در مصاحبه‌ها نیز به این موضوع تاکید داشتند. ولی اراده‌ای خارج از بورس کالا باعث شد این اتفاق بیفتد و عرضه‌های طبیعی در ماه‌های گذشته وجود نداشته باشند. با تغییر هیات دولت و برخی از معاونان وزارت صنعت و معدن و تجارت این موضوع رفع شد.

 

قدرتی خطاب به سازمان بورس گفت: در حال حاضر بازار سرمایه ما نیازمند به حمایت همه جانبه است. منظور از حمایت صرفا کمک مادی نیست، بازار سرمایه ما می‌تواند محلی باشد که دولت بهره‌برداری خوبی در حوزه‌ اقتصاد مقاومتی و عبور از فضای تحریمی داشته باشد. از این پتانسیل باید استفاده‌ خوبی کرد.

 

بازار سرمایه را برای سرمایه‌گذاران امن کنید

اعتماد وی درباره‌ معاملات بورس و فرابورس ایران، اظهار کرد:‌ نوسان‌های بورس امری طبیعی و ذاتی است و این نوسان‌های مثبت و منفی همیشه در بازار سرمایه بوده و خواهد بود.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر سلسه عوامل مختلف باعث شدند وضعیت بورس مناسب به نظر نیاید. کاهش قیمت نفت و محصولات پتروشیمی از یک سو و کاهش قیمت دلار در بازار آزاد از سوی دیگر باعث شده قیمت‌ها در بورس کاهشی شود.

 

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به افزایش شدید شاخص بورس طی شش ماه ابتدایی سال ۱۳۹۷، گفت: رشد بسیاری زیاد بازار در نیمه اول سال جاری سبب شد بازار یک دوره استراحت و انتظار را سپری کند که این موضوع کاملا طبیعی است.

 

قدرتی با اشاره به صحبت‌های برخی از مسئولان درباره‌ی بازار سرمایه، گفت: مسئولان کشور باید بدانند بازار ما بسیار حساس است و نسبت به تصمیمات آنها واکنش نشان می‌دهد. آن‌ها باید دقت داشته باشند که بازار سرمایه دماسنج اقتصادی کشور است و نباید اظهار نظرهای غیرکارشناسانه در آن صورت پذیرد.

 

وی افزود: در هفته‌های اخیر خبرهای ضد و نقیضی در حوزه‌ خودرو و قیمت‌گذاری خوردو مطرح شد. هر کدام از این خبرها می‌تواند اثرات مثبت یا منفی در بازار سرمایه داشته باشند. این تناقص صحبت‌ها یک روز سهم‌ها را مثبت می‌کند و یک روز قیمت‌ها را کاهش می‌دهد. اما این خبرهای ضد و نقیض به جز آسیب به سهامدار خرد و ایجاد جو بی اعتمادی حاصل دیگری نخواهد داشت.

 

مسئولان به بازار سرمایه آرامش دهند

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:‌ وظیفه اصلی مسئولان این است که به فعالان بازار سرمایه اعتماد را برگردانند و باعث شوند که سهامداران و سرمایه گذاران مکانی قابل اعتماد برای سرمایه گذاری داشته باشند. ولی این خبرها جز ایجاد جو بی اعتمادی و یأس چیزی در بر نخواهد داشت.

 

قدرتی ادامه داد: مهمترین مولفه‌ای که سهامداران و سرمایه گذاران باید به آن توجه داشته باشند وضعیت ذاتی شرکت‌ها و همچنین وضعیت تولید و فروش آنهاست. آمارها و اطلاعات منتشر شده تاکنون گویای این است که وضعیت شرکت‌ها مناسب است که اگر این وضعیت ادامه داشته باشد در بازار سرمایه وضعیت خوبی و قابل توجهی را داشته باشیم.

 

باید وضعیت تسویه ارزی در عرضه نفت در بورس حل شود 

این کارشناس بازار سرمایه در مورد عرضه نفت در بورس انرژی نیز، گفت: ساز و کار بورس واقعی نفت، آن چیزی نیست که امروز ما در کشور داریم و این بازار تفاوت جدی با بازار فعلی دارد.

 

قدرتی افزود: تنها عرضه‌کننده نفت در این زمان وزارت نفت است و شرایط تحریمی کشور شاید اجازه ندهد بورس نفت به آن صورتی که ما تصورش را می‌کنیم به وجود آید.

 

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد:‌ در حال حاضر مایک بورس سمبولیک نفت ایجاد کرده‌ایم و نمی‌توانیم بگوییم عرضه‌ها به طور واقعی رخ می‌دهد؛ چراکه عرضه‌ها و تقاضاهای فعلی واقعی نیستند.

 

وی در پایان گفت: تا موضوع تسویه نقدی ارزی را حل نکنیم مشکلات سر جای خود باقی خواهد ماند.

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش